Roborock S6 Pure Robotstofzuiger

Reoverview.nl
97/100
Zeer goed
1.598 Consumenten reviews
★★★★★
★★★★★
(4,8)
3 Expert reviews
★★★★★
★★★★★
(4,2)

Prijzen

Amazon.nl 337 € Bekijk product
Bol.com
Gratis verzending
369 € Bekijk product
Dankzij onze partnerovereenkomsten verdienen we een commissie, als er een aankoop wordt gemaakt.
Oppervlakte per accu

Oppervlakte per accu

250 m²

Maximale bedrijfstijd

Maximale bedrijfstijd

180 min

Oplaadtijd

Oplaadtijd

300 min

Te verbinden met app

Te verbinden met app

Geluidsniveau

Geluidsniveau

69 dB

Mapping-Sensor

Mapping-Sensor

LDS

Alle specificaties »

Voordelen

Goedkoper dan de Roborock S6
Kan efficiënt stofzuigen en dweilen
Heeft een variatie aan stofzuigerinstellingen en een sterke zuigkracht
Grote watertank
Ondersteund aangepaste route algoritmen
Slimme navigatie en een zeer aanpasbare kaart

Nadelen

De stofbak is beetje klein
De dweilfunctie maakt gebruik van een zwaartekrachttank
Langere oplaadtijd

Wie zou Roborock S6 Pure moeten kopen

  • De Roborock S6 Pure is gemaakt voor degene die onder de indruk zijn van de S6, maar een klein budget hebben. Het is een goedkoper alternatief tegenover de indrukwekkende Roborock S6 met een gering waardecijfer.
  • Het is geschikt voor degene die woningen met meerdere verdiepingen hebben, want het kan namelijk tot aan vier kaarten opslaan en het heeft een lange batterijduur.
  • Dankzij zijn krachtige en automatische verhoging van de zuigkracht op tapijten, is het uitermate geschikt voor degene die kinderen en harige huisdieren hebben in het huis.
  • Als je over een rommelige of drukke ruimte beschikt, dan levert deze robotstofzuiger nog steeds zijn effectieve schoonmaakprestatie. Dit gebeurt dankzij zijn slimme navigatie en aanpassend route algoritme dat helpt om grondig door de ruimte te navigeren zonder vast te lopen.

Wie zou geen Roborock S6 Pure moeten kopen

  • Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger vanwege zijn dweilfunctie, dan kun je beter andere producten overwegen. De S6 Pure is namelijk afhankelijk van de zwaartekrachttank die de dweil vochtig houdt en het kan bovendien geen hardnekkige vlekken op de vloer reinigen.
  • Deze robotstofzuiger neemt 4-5 uur in beslag om op te laden. Dus als je geen geduld hebt om zolang te wachten, dan kun je beter de Roborock S6 overwegen, die binnen 3-4 uur oplaad.

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van Roborock S6 Pure dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 18-02-2021

De Xiaomi Roborock S6 Pure is een goedkoper alternatief dan de Roborock S6 met een gering waardecijfer. Daarnaast staan de hoogwaardige functionaliteit en betaalbaarheid in balans.

Je kunt het als een stofzuiger of als dweil gebruiken en zal beiden goed werk afleveren. Het biedt aan de gebruiker een variatie van reinigingsinstellingen aan (stil, balans, turbo en max.) Bovendien heeft het een sterke zuigkracht die kan oplopen tot aan 2000 Pa, wat hetzelfde is als de S4 en S6.

De watertank kan tot aan 180 ml worden gevuld, wat betekent dat het een grotere inhoud heeft dan de 140 ml watertank van de S4 en daarom een groter oppervlak kan dweilen. Bovendien maakt het gebruik van een zwaartekrachttank, waar de zwaartekracht de dweil vochtig houdt. In tegenstelling tot andere robotstofzuigers die over elektronische watertanks beschikken, zal de S6 Pure wellicht zijn watertank eerder leeg hebben doordat het constant waterdruppels verliest. Daarnaast is er géén no-mop zone-functie aanwezig bij de S6. Dit is handig voor degene die over vloerbedekking beschikken. Toch zal het géén probleem zijn, omdat je namelijk nog steeds de no-go zone of virtuele muur kunt gebruiken om ruimten met tapijt te blokkeren.

Een ander belangrijk verschil tussen de S6 en S6 Pure, is de stofbak. De S6 Pure heeft een iets kleinere stofbak in vergelijking tot de S6, want hiervoor is meer ruimte voor de watertank gecreëerd. Verder is de S6 iets luidruchtiger dan de S6, maar het is nog steeds draaglijk.

De S6 past een passende route algoritme toe, waar de vorm van de ruimte en obstakels worden geanalyseerd. Vervolgens identificeert het de betere route of toegangsweg, zodat er tijd wordt bespaard en daarom ook minder snel vastloopt. Hoe vaker je de robotstofzuiger gebruikt, hoe meer het opsteekt en begrijpt wat de beste route en toegangsweg is.
Bovendien gebruikt het ook LIDAR, wat de robotstofzuiger helpt om grondig en precies te navigeren. Daarom zul je wat navigatie betreft, niet met de Roborock teleurgesteld zijn.

Dankzij de slimme navigatie geeft de app een nauwkeurige kaart van je vloerplan weer. Hiermee kun je persoonlijke virtuele no-go zones en virtuele muren instellen, die ruimten blokkeren waar de robotstofzuiger niet is toegelaten. Verder kun je ook een aangepaste of selectieve kamerreiniging instellen, waarbij je kamers of ruimten kan selecteren waar gereinigd moet worden.

Als je tevreden bent met een langere oplaadtijd, kleinere stofbak en een iets luidruchtiger robotstofzuiger, dan levert de Roborock S6 dezelfde geweldige functies als de S6 aan. Daarom kun je net zo goed de S6 Pure overwegen en deze bovendien voor een goedkopere prijs aanschaffen.

Roborock S6 Pure vs. Roborock S6 caret-up caret-down

Voordelen

Minder duur
Heeft een groter schoonmaakbereik (250 m2 vs. 200 m2)
Grotere watertank (180 ml vs. 148 ml)

Nadelen

Hoger geluidsniveau (69 dB vs. 67 dB)
Kleinere stofbak (460 ml vs. 480 ml)
Mindere sensoren (11 sensoren vs. 14 sensoren)
Ondersteund geen no-mop functie
Gebruikt geen elektrische waterpomp

De S6 en de S6 Pure opereren beiden bijna gelijk en hebben niet veel nadrukkelijke verschillen. Om het eenvoudig te vertellen, De S6 Pure is een goedkoper alternatief dan de S6 en juist daarom bezuinigt het op sommige functies zoals de no-mop zone functie, plus diverse sensoren, terwijl het toch de kwaliteitsreiniging van de S6 behoudt.

Roborock S6 Pure vs. Roborock S6 MaxV caret-up caret-down

Voordelen

Minder duur

Nadelen

Ondersteunt geen ReactiveAI voor obstakel herkenning
Lager zuigvermogen (2000 Pa vs. 2500 Pa)
Ondersteunt geen no-mop functie
Gebruikt geen elektrische waterpomp
Kleinere watertank (180 ml vs. 300 ml)
Hoger geluidsniveau (69 dB vs. 67 dB)

Als je een meer geavanceerde robotstofzuiger uit de S6 serie van Roborock wilt hebben, dan kun je de Roborock S6 MAxV bekijken, wat aan de hogere kant van de S6 serie staat en AI gebruikt voor object-detectie. Maar als je meer aan de budget kant staat, dan interesseert de Roborock S6 pure je meer.

Roborock S6 Pure vs. Roborock S5 Max caret-up caret-down

Voordelen

Minder duur

Nadelen

Kleinere watertank (180 ml vs. 290 ml)
Ondersteunt geen no-mop functie
Gebruikt geen elektrische waterpomp

De S6 en de S5 Max hebben beide veel dezelfde functies zoals, batterijduur, zuigvermogen, geluidsniveau en de stofbak capaciteit. Toch heeft de S5 Max meer voordelen op het gebied van de dweilfunctie, terwijl de S6 Pure beter betaalbaar is.

Schrijf je review van Roborock S6 Pure

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Schoonmaakresultaat
Accu
Prijs-kwaliteitverhouding
Bouwkwaliteit
Geluidsniveau
Makkelijk te gebruiken
Reiniging & Onderhoud
Toon meer

Hoe andere gebruikers de functies van dit product beoordelen

Accu
★★★★★
★★★★★
(4,7)
Reiniging & Onderhoud
★★★★★
★★★★★
(4,6)
Geluidsniveau
★★★★★
★★★★★
(4,1)
Makkelijk te gebruiken
★★★★★
★★★★★
(4,5)
Prijs-kwaliteitverhouding
★★★★★
★★★★★
(4,5)
Bouwkwaliteit
★★★★★
★★★★★
(4,6)

Ranglijsten

Resultaten

Beste robotstofzuiger
Beste robotstofzuiger voor dierenhaar
Beste robotstofzuiger met dweil
Beste Xiaomi robotstofzuiger

Roborock S6 Pure in vergelijking met andere producten

youtube
youtube
youtube
youtube

Bekijk eerst de Roborock S6 Pure

youtube
youtube

Demonstratie van de werkwijze bij de Roborock S6 Pure

youtube

Beschrijving caret-up caret-down

Roborock S6 PureDeze slimme robotstofzuiger van Xiaomi verkeert altijd op de juiste plaats in het huishouden om alles grondig te reinigen.

Batterij

Gebruikstijd vergelijking

oktober 27, 2021

De elegante robotstofzuiger heeft een bedrijfstijd van 180 minuten voordat de batterij aan een leegstand komt te staan. Binnenin de robotstofuiger van Xiaomi vinden we een Li-ion batterij terug dat een accucapaciteit heeft van 5200 mAh. Moet de robotstofzuiger onverhoopt worden opgeladen, dan gebeurt dit in 300 minuten.

Accucapaciteit vergelijking

oktober 27, 2021

Reiniging

Oppervlakte per accu vergelijking

oktober 27, 2021

De robotstofzuiger van Xiaomi kan een vrij groot oppervlak schoonmaken. We zien dat dit laatste maar liefst tot 250 m2 aankan en hierbij wordt een vermogen van 58 W verbruikt. Tijdens het reinigen zal de robotstofzuiger een zuigvermogen van 2000 Pa hanteren op verschillende ondergronden. Daarnaast zal de stofzuiger automatisch over drempels heenlopen, mits deze niet hoger uitkomen dan 2,0 cm. Verder beschikt deze Xiaomi uitvoering over een dweilfunctie. Deze functie kan na het stofzuigen worden geactiveerd om de ondergrond extra te zuiveren. Toch zal de consument eerst het waterreservoir moeten bijvullen dat bovendien een volume inhoud heeft ter grootte van 0,18 liter. Daarnaast bestaat het stofreservoir uit een gedeelte met een inhoud van 0,46 liter.

Zuigkracht vergelijking

oktober 27, 2021

Functionaliteit

Automatische terugkeer oplaadstation statistieken

Ja (100%)
Roborock S6 Pure

oktober 27, 2021

Mocht de robotstofzuiger opeens bijna leeg staan, dan zal dit apparaat uit zichzelf naar het oplaadstation terugkeren. Hier wordt hij weer opgeladen en zal het schoonmaakprogramma hervatten. Ook beschikt deze stofzuiger van Xiaomi over een carpet boost.

App

Beschik je over een Android of iPhone, dan kan de robot via een app worden geactiveerd. Hierbij kun je als gebruiker ook verschillende functies aflezen en bedienen. Allereerst kan de ruimte in kaart worden gebracht met de gedownloade app. Daarnaast kun je de voortgang van de robot bekijken, dankzij “real time tracking”. Verder bestaat er de mogelijkheid om bepaalde ruimtes te blokkeren met de “digital blocked area” en de “zoned cleaning” geeft je de gelegenheid om de stofzuiger in aangewezen ruimtes te laten zuiveren. De ‘selected room cleaning’ geeft de consument de optie om diverse kamers te reinigen. Mocht je geen app willen gebruiken, dan kan het apparaat ook met stemcontrole worden bediend. Denk hierbij aan Alexa en Google Home voice controle.

Navigatie

Roborock S6 Pure

De Xiaomi Roborock S6 Pure robotstofzuiger beschikt over diverse sensoren. Zo zal een afgrondsensor ervoor zorgen dat het apparaat op bepaalde hoogtes kan schoonmaken zoals treden in het huishouden. Dankzij de “touchsensor” zal de machine nergens tegenaan stoten en bovendien verloopt het proces met een geplande schoonmaak. Dit laatste gegeven wordt nogmaals ondersteund door een LDS mapping-sensor.

Bijlage

Als we de verpakkingsdoos openen dan komen we de volgende attributen tegen. Als eerste treffen we de robotstofzuiger aan die met een vochtbestendige mat wordt geleverd. Verder is er een instelbare watertank aanwezig en de inbegrepen dweil heeft een voorname functie bij deze robotstofzuiger. Het oplaadstation en netsnoer zit ook in de doos verpakt.

Vormgeving

Roborock S6 Pure

De Xiaomi roborock S6 Pure robotstofzuiger is in een ronde vorm gefabriceerd en beschikt over één zijborstel.

Vorm statistieken

Rond (93%)
Roborock S6 Pure
D-vorm (7%)

oktober 27, 2021

Divers

Geluidsniveau vergelijking

oktober 27, 2021

Alle vuilheden worden door de borstels naar binnen gewerkt, maar niet voordat ze langs de HEPA filter zijn gelopen. Hierbij worden de kleinste deeltjes tegengehouden en blaast de robot zuivere lucht weer naar buiten. Verder beschikt de stofzuiger over een stootbumper en wordt het aanbevolen voor harde ondergronden te zuiveren.

Dimensie en gewicht

De hoogte-afmeting bedraagt 9,6 cm, de breedte-afmeting 35,0 cm en de diepte-afmeting 35,0 cm. De Xiaomi robotstofzuiger weegt 3,2 Kilogram.

Prijs

Prijsvergelijking

oktober 27, 2021

De aangegeven verkoopsprijs bedraagt 337 euro.

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
Roborock S6 Pure Roborock S6 MaxV Roborock S4 Max
Naam Roborock S6 Pure Roborock S6 MaxV Roborock S4 Max
Cijfer
97
95
95
Positie Nr. 1 van 84 Nr. 2 van 84 Nr. 3 van 84
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
1598 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
1826 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
1315 reviews
Prijs 337 € 514 € 399 €
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 180 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 300 min 300 min 240 min
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 5200 mAh 5200 mAh 5200 mAh
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 250 m² 240 m² 300 m²
Geluidsniveau 69 dB 67 dB 69 dB
Zuigkracht 2000 Pa 2500 Pa 2000 Pa
Maximale drempel hoogte 2.0 cm 2.0 cm 2.0 cm
Vermogen 58.0 w 66.0 w 58.0 w
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0.18 l 0.3 l
caret-up caret-down Andere informatie
Volume stofreservoir 0.46 l 0.46 l 0.46 l
Mapping-Sensor LDS LDS+Camera LDS
Filtertype EPA 11 EPA 11 EPA 11
Automatische vuilafvoer
Carpet Boost
caret-up caret-down Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Opnieuw opladen en hervatten
Geplande schoonmaak
Te verbinden met app
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
Afgrondsensoren en Touch sensoren
caret-up caret-down Accessoires
Afstandsbediening
caret-up caret-down Vormgeving
Vorm Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1
caret-up caret-down App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 9.6 cm 9.6 cm 9.6 cm
Breedte 35.0 cm 35.0 cm 35.0 cm
Diepte 35.0 cm 35.0 cm 35.0 cm
Gewicht 3.2 kg 3.7 kg 3.5 kg

Reviews caret-up caret-down

Consumenten reviews
4,8
★★★★★
★★★★★
1.598 reviews
Expert reviews
4,2
★★★★★
★★★★★
3 Experts

caret-up caret-down Onze gebruikers

★★★★★
★★★★★
new_user
Echt een aanrader!
2021-04-28
Accu
★★★★★
★★★★★
(5)
Reiniging & Onderhoud
★★★★★
★★★★★
(4)
Geluidsniveau
★★★★★
★★★★★
(5)
Makkelijk te gebruiken
★★★★★
★★★★★
(5)
Prijs-kwaliteitverhouding
★★★★★
★★★★★
(5)
Bouwkwaliteit
★★★★★
★★★★★
(4)
Schoonmaakresultaat
★★★★★
★★★★★
(5)

caret-up caret-down Consumenten reviews

Otto.de
5,0
★★★★★
★★★★★
3 reviews
4,8
★★★★★
★★★★★
1.248 reviews
Bol.com
4,8
★★★★★
★★★★★
53 reviews
4,6
★★★★★
★★★★★
205 reviews
Onbekende bronnen
4,7
★★★★★
★★★★★
89 reviews

caret-up caret-down Expert reviews

4,7
★★★★★
★★★★★
Gearbrain.com
Datum: 04/2020
3,5
★★★★★
★★★★★
4,5
★★★★★
★★★★★

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

Specificaties caret-up caret-down

Accu
Maximale bedrijfstijd
180 min
Oplaadtijd
300 min
Accu type
Li-ion
Accucapaciteit
5200 mAh
Reiniging
Oppervlakte per accu
250 m²
Geluidsniveau
69 dB
Zuigkracht
2000 Pa
Maximale drempel hoogte
2.0 cm
Vermogen
58.0 w
Met dweilfunctie
Ja
Volume waterreservoir
0.18 l
Andere informatie
Volume stofreservoir
0.46 l
Mapping-Sensor
LDS
Filtertype
EPA 11
Automatische vuilafvoer
Nee
Carpet Boost
Ja
Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Ja
Opnieuw opladen en hervatten
Ja
Geplande schoonmaak
Ja
Te verbinden met app
Ja
Voice control
Ja
Alexa voice control
Ja
Google Home voice control
Ja
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Ja
Accessoires
Afstandsbediening
Nee
Vormgeving
Vorm
Rond
Aantal zijborstels
1
App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Ja
Real Time Tracking
Ja
Digital Blocked Area
Ja
Zoned Cleaning
Ja
Multi Floor Maps
Ja
Selected Room Cleaning
Ja
Afmetingen en gewicht
Hoogte
9.6 cm
Breedte
35.0 cm
Diepte
35.0 cm
Gewicht
3.2 kg
de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL en-US da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.