De 10 beste robotstofzuigers voor dierenhaar

Laatst bijgewerkt op: 07. juni 2021 door

Saugroboter für TierhaareHet kiezen van een harige vriend in je huis, kan één van de beste keuzes zijn die je ooit maakt. Ze zijn een geweldige kameraad en tegelijkertijd stressverlichters van je werk en andere dagelijkse stress gerelateerde bezigheden.

Toch is er één ding dat stress kan opleveren en dat is het haarverlies. Sommige harige vrienden verliezen per seizoen hun haar, terwijl anderen het hele jaar dierenhaar verliezen, afhankelijk van het type vacht van je huisdier [1]. Als je er klaar voor bent, dan kun je ’s Ochtends vegen en zuigen. Maar vaker dan niet, zul je tegen het einde van de dag genoeg dierenhaar over je vloer en tapijt vinden om een nieuw huisdier ervan te maken.

Als dit een situatie is waarin je jezelf met een kat of hond dat veel haar verliest vaak vindt, dan kun je wellicht in een robotstofzuiger investeren. Op deze manier wordt het dierenhaar opgeveegd en weggewerkt, zodat je één activiteit kan wegstrepen van je talloze dagelijkse werkzaamheden. Een van de beste voordelen van een robotstofzuiger is dat je een schoonmaakschema bij hem kan instellen, zodat hij begint en jij alleen de stofbak moet ledigen.

Rangschikking van de 10 beste robotstofzuigers voor dierenhaar

Gebaseerd op: 156.707 gebruikersrecensies 119 expertrecensies

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S6 Pure Roborock S6 Pure 97 Zeer goed € 337
2 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Zeer goed € 514
3 Roborock S4 Max Roborock S4 Max 95 Zeer goed € 399
4 Roborock S5 Max Roborock S5 Max 95 Zeer goed € 382
5 Roborock S6 Roborock S6 95 Zeer goed € 504
6 Roborock S7 Roborock S7 95 Zeer goed € 591
7 Eufy RoboVac 35C Eufy RoboVac 35C 91 Goed € 198
8 Eufy RoboVac 11s Eufy RoboVac 11s 90 Goed € 144
9 iRobot Roomba 960 iRobot Roomba 960 89 Goed € 320
10 Ecovacs Deebot OZMO 950 Ecovacs Deebot OZMO 950 89 Goed € 428

Je kunt alle 84 robotstofzuigers hier vinden.

Welke robotstofzuiger is het beste voor dierenhaar?

Het is een belangrijk feit dat niet alle robotstofzuigers automatisch geschikt zijn voor huishoudens met dieren en niet alle dieren verliezen continue grote hoeveelheden dierenhaar. Voordat je een aankoop maakt, zul je moeten uitvinden of je écht een robotstofzuiger nodig hebt dat dierenhaar wegwerkt en bovendien welke robotstofzuiger het best voor je huishouden en schoonmaakbehoeften geschikt is.

Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger dat je helpt om dierenhaar op vloeren en tapijten te verwijderen, zul je de drie volgende aandachtpunten in acht moeten nemen voordat je er één aanschaft [2]:

 • Navigatie – hoe de robot zijn weg door een kamer baant en van vloer naar tapijt overgaat
 • Handeling – hoe de robot in staat is om vastgenesteld dierenhaar op het tapijt te vinden
 • Zuiging – hoe de robot het dierenhaar opzuigt

Robotstofzuigers voor dierenhaar navigeren erg goed, omdat ze namelijk in staat zijn om op iedere centimeter van het huis dierenhaar op te zuigen — niet alleen je huiskamer-tapijt. Dit betekent niet dat ze alleen in een rechte lijn schoonmaken, wat eigenlijk alleen bij premium robotstofzuigers voorkomt, die uitgerust zijn met een laser- of camera navigatie. De budget-vriendelijke robotten zijn nog steeds in staat om de werkzaamheden te voldoen, alhoewel met een willekeurig patroon. Je zult wellicht ook robotstofzuigers met geïntegreerde sensoren willen bekijken dat obstakels vermijd zoals dierenspeelgoed, waterschotel en zelfs dieren-afval.

Als je een robotstofzuiger wilt hebben dat je echt helpt om dierenhaar te verwijderen, dan zul je er één met een sterke zuigkracht moeten vinden en uitblinkt om het haar van je tapijten te verwijderen [3]. Robot-ondernemingen berekenen de zuigkracht in termen van Pascals (Pa). Dus hoe hoger de Pa, des te beter is de zuigkracht. Dit is uitermate handig, als je middelhoge tapijten bezit.

Soms ondervind je dat iemand in je huishouden allergisch voor dierenhaar is. Het bezitten van een robotstofzuiger dat regelmatig al het dierenhaar verwijdert, zal de symptomen onder controle houden. Mocht dit het geval zijn, dan kun je het beste een robotstofzuiger-model met een HEPA filter nemen. Deze zal tijdens het reinigen allergenen uit de lucht verwijderen of je kiest een robotstofzuiger met een zelfreinigende stofbak [3].

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Bespaart tijd en energie: Als je een drukke werkweek hebt, dan bestaat er een grote kans dat je niet dagelijks het dierenhaar wegveegt. Het bezitten van een robotstofzuiger helpt je met het reinigen, zodat je dagelijks in een schoon huis aankomt. Als je allergisch bent voor dierenhaar, dan kun je de robotstofzuiger instellen om een veeg-zuig actie enkele malen per dag uit te voeren, zodat er geen verdwaalde haren rondzwerven.
 • Voert een diepe reiniging uit: Doordat robotstofzuigers die geschikt zijn voor het verwijderen van dierenhaar uitgerust zijn met een sterke zuigkracht, bestaat er een grote kans dat ze een diepere reiniging dan andere robotstofzuigers verrichten en voornamelijk op tapijten.

Nadelen

 • Ze zijn duurder dan andere robotstofzuigers: Robotstofzuigers die geschikt zijn voor dierenhaar, zullen wellicht duurder zijn dan het verkrijgen van een standaard schoonmaakmodel. Dit is te wijten aan meerdere kenmerken zoals de zuigkracht, welke navigatiemethode het bezit, de HEPA filter (voornamelijk als je allergieën hebt) etc.
 • Vereist mogelijk minimaal toezicht (tenzij het beschikt over een zelfreinigende stofbak): Als je van plan bent om een robotstofzuiger aan te schaffen, dan bestaat er de kans dat na het vegen van één kamer, de stofbak moet worden geledigd voordat het dierenhaar in een andere kamer wordt verwijderd. Dus je zult moeten investeren in een robotstofzuiger met een zelfreinigende stofbak, als je niet telkens handmatig de stofbak wilt ledigen.

Feiten over robotstofzuigers voor dierenhaar

 • Prijs: De prijs voor robotstofzuigers geschikt voor dierenhaar varieert van 108 – 799 euro en de gemiddelde prijs bedraagt 381 euro. De beste goedkope robotstofzuiger voor dierenhaar (met een prijs onder 250 euro) is het model Eufy RoboVac 35C.
 • Testresultaten: In onze test is Roborock S6 Pure de beste robotstofzuiger voor dierenhaar met een behaalde score van 97/100. In de test bedraagt de gemiddelde productscore 87/100.
 • Geluidsniveau: Sommige mensen willen een robotstofzuiger met een laag geluidsniveau, want het huisdier kan angst voor de robot ondervinden. De stilste robotstofzuiger in onze test is Eufy RoboVac 11s met een geluidsniveau van 55 dB. Het gemiddeld geluidsniveau van alle modellen bedraagt 64 dB.

Bronnen

 • [1] Dog Shedding: What to Expect and How to Manage It | American Kennel Club https://www.akc.org/expert-advice/health/dog-shedding-what-to-expect-and-how-to-manage-it/
 • [2] The best robot vacuums for pet hair of 2020 | USA Today https://www.usatoday.com/story/tech/reviewedcom/2019/10/16/best-robot-vacuums-pet-hair-2019-neato-irobot-roomba-more/3995692002/
 • [3] The Best Robot Vacuums for Pet Hair | PC Mag https://sea.pcmag.com/robot-vacuums/39489/the-best-robot-vacuums-for-pet-hair

de-DE es-ES nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.