De 10 beste robotstofzuigers voor dierenhaar

Laatst bijgewerkt op: 02. januari 2023 door

Saugroboter für TierhaareHet kiezen van een harige vriend in uw huis kan één van de beste keuzes zijn die u ooit maakt. Ze zijn een geweldige kameraad en tegelijkertijd stress verlichters van uw werk en andere dagelijkse stress gerelateerde bezigheden.

Toch is er één ding dat stress kan opleveren en dat is het haarverlies. Sommige harige vrienden verliezen per seizoen hun haar, terwijl anderen het hele jaar dierenhaar verliezen, afhankelijk van het type vacht van uw huisdier [1]. Als u er klaar voor bent, dan kunt u ’s ochtends vegen en zuigen. Maar vaker dan niet, zult u tegen het einde van de dag genoeg dierenhaar over uw vloer en tapijt vinden om een nieuw huisdier ervan te maken.

Als dit een situatie is waarin u zichzelf met een kat of hond dat veel haar verliest vaak vindt, dan kunt u eventueel in een robotstofzuiger investeren. Op deze manier wordt het dierenhaar opgeveegd en weggewerkt, zodat u één activiteit kan wegstrepen van uw talloze dagelijkse werkzaamheden. Een van de beste voordelen van een robotstofzuiger is dat u een schoonmaakschema bij hem kunt instellen, zodat hij begint en u alleen de stofbak moet ledigen.

Top 10 beste robotstofzuigers voor dierenhaar

Gebaseerd op: 273.592 gebruikersrecensies 107 expertrecensies

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S7 Roborock S7 95 Zeer goed € 499
2 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Zeer goed € 629
3 Roborock S7 MaxV Ultra Roborock S7 MaxV Ultra 95 Zeer goed € 1.439
4 Roborock S5 Max Roborock S5 Max 95 Zeer goed € 490
5 Roborock S6 Roborock S6 95 Zeer goed € 475
6 Roborock S6 Pure Roborock S6 Pure 95 Zeer goed € 389
7 Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7 MaxV Plus 94 Goed € 929
8 Roborock S7+ Roborock S7+ 94 Goed € 719
9 Roborock S7 MaxV Roborock S7 MaxV 94 Goed € 717
10 Roborock S7 Pro Ultra Roborock S7 Pro Ultra 94 Goed € 959

U kunt alle 102 robotstofzuigers hier vinden.

Welke robotstofzuiger is het beste voor dierenhaar?

Het is een belangrijk feit dat niet alle robotstofzuigers automatisch geschikt zijn voor huishoudens met dieren en niet alle dieren verliezen continue grote hoeveelheden dierenhaar. Voordat u een aankoop maakt, zult u moeten uitvinden of u écht een robotstofzuiger nodig hebt dat dierenhaar wegwerkt en bovendien welke robotstofzuiger het best voor uw huishouden en schoonmaak behoeften geschikt is.

Als u op zoek bent naar een robotstofzuiger dat u helpt om dierenhaar op vloeren en tapijten te verwijderen, zult u de drie volgende aandachtspunten in acht moeten nemen voordat u er één aanschaft [2]:

 • Navigatie – hoe de robot zijn weg door een kamer baant en van vloer naar tapijt overgaat
 • Handeling – hoe de robot in staat is om vastgenesteld dierenhaar op het tapijt te vinden
 • Zuiging – hoe de robot het dierenhaar opzuigt

Robotstofzuigers voor dierenhaar navigeren erg goed, omdat ze namelijk in staat zijn om op iedere centimeter van het huis dierenhaar op te zuigen — niet alleen uw huiskamer-tapijt. Dit betekent niet dat ze alleen in een rechte lijn schoonmaken, wat eigenlijk alleen bij premium robotstofzuigers voorkomt, die uitgerust zijn met een laser- of camera navigatie. De budget-vriendelijke robotten zijn nog steeds in staat om de werkzaamheden te voldoen, alhoewel met een willekeurig patroon. U zult waarschijnlijk ook robotstofzuigers met geïntegreerde sensoren willen bekijken dat obstakels vermijdt zoals dierenspeelgoed, waterschotel en zelfs dieren-afval.

Als u een robotstofzuiger wilt hebben dat u echt helpt om dierenhaar te verwijderen, dan zult u er één met een sterke zuigkracht moeten vinden en uitblinkt om het haar van uw tapijten te verwijderen [3]. Robot-ondernemingen berekenen de zuigkracht in termen van Pascals (Pa). Dus hoe hoger de Pa, des te beter is de zuigkracht. Dit is uitermate handig als u middelhoge tapijten bezit.

Soms ondervindt u dat iemand in uw huishouden allergisch voor dierenhaar is. Het bezitten van een robotstofzuiger dat regelmatig al het dierenhaar verwijdert, zal de symptomen onder controle houden. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u het beste een robotstofzuiger-model met een HEPA filter nemen. Deze zal tijdens het reinigen allergenen uit de lucht verwijderen of u kiest een robotstofzuiger met een zelfreinigende stofbak [3].

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Bespaart tijd en energie: Als u een drukke werkweek hebt, dan bestaat er een grote kans dat u niet dagelijks het dierenhaar wegveegt. Het bezitten van een robotstofzuiger helpt u met het reinigen, zodat u dagelijks in een schoon huis aankomt. Als u allergisch bent voor dierenhaar, dan kunt u de robotstofzuiger instellen om een veeg-zuig actie enkele malen per dag uit te voeren, zodat er geen verdwaalde haren rondzwerven.
 • Voert een diepe reiniging uit: Doordat robotstofzuigers die geschikt zijn voor het verwijderen van dierenhaar uitgerust zijn met een sterke zuigkracht, bestaat er een grote kans dat ze een diepere reiniging dan andere robotstofzuigers verrichten en voornamelijk op tapijten.

Nadelen

 • Ze zijn duurder dan andere robotstofzuigers: Robotstofzuigers die geschikt zijn voor dierenhaar, zullen wellicht duurder zijn dan het verkrijgen van een standaard schoonmaakmodel. Dit is te wijten aan meerdere kenmerken zoals de zuigkracht, welke navigatiemethode het bezit, de HEPA filter (voornamelijk als u allergieën hebt) etc.
 • Vereist mogelijk minimaal toezicht (tenzij het beschikt over een zelfreinigende stofbak): Als u van plan bent om een robotstofzuiger aan te schaffen, dan bestaat er de kans dat na het vegen van één kamer, de stofbak moet worden geledigd voordat het dierenhaar in een andere kamer wordt verwijderd. Dus u zult moeten investeren in een robotstofzuiger met een zelfreinigende stofbak, als u niet telkens handmatig de stofbak wilt ledigen.

Feiten over robotstofzuigers voor dierenhaar

 • Prijs: De prijs voor robotstofzuigers geschikt voor dierenhaar varieert van € 91 – 1439 en de gemiddelde prijs bedraagt € 465. De beste goedkope robotstofzuiger voor dierenhaar (met een prijs onder € 250) is het model Medion MD 18500.
 • Testresultaten: In onze test is Roborock S7 de beste robotstofzuiger voor dierenhaar met een behaalde score van 95/100. In de test bedraagt de gemiddelde productscore 85/100.
 • Geluidsniveau: Sommige mensen willen een robotstofzuiger met een laag geluidsniveau, want het huisdier kan angst voor de robot ondervinden. De stilste robotstofzuiger in onze test is Eufy RoboVac 30C met een geluidsniveau van 55 dB. Het gemiddeld geluidsniveau van alle modellen bedraagt 64 dB.

Bronnen

 • [1] Dog Shedding: What to Expect and How to Manage It | American Kennel Club https://www.akc.org/expert-advice/health/dog-shedding-what-to-expect-and-how-to-manage-it/
 • [2] The best robot vacuums for pet hair of 2020 | USA Today https://www.usatoday.com/story/tech/reviewedcom/2019/10/16/best-robot-vacuums-pet-hair-2019-neato-irobot-roomba-more/3995692002/
 • [3] The Best Robot Vacuums for Pet Hair | PC Mag https://sea.pcmag.com/robot-vacuums/39489/the-best-robot-vacuums-for-pet-hair

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Roborock S7 Roborock S6 MaxV
Roborock S7 MaxV Ultra
Naam Roborock S7 Roborock S6 MaxV Roborock S7 MaxV Ultra
Cijfer
95
95
95
Positie Nr. 1 van 102 Nr. 2 van 102 Nr. 3 van 102
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
3574 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
2552 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
1674 reviews
Prijs € 499 € 629 € 1.439
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 180 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 300 min 240 min
Batterij technologie Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 5200 mAh 5200 mAh 5200 mAh
Opnieuw opladen en hervatten
Automatische terugkeer oplaadstation
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 200 m² 240 m² 300 m²
Geluidsniveau 67 dB 67 dB 67 dB
Zuigkracht 2500 Pa 2500 Pa 5100 Pa
Maximale drempel hoogte 2,0 cm 2,0 cm 2,0 cm
Vermogen 68,0 w 66,0 w 74,0 w
Aantal modi
Volume stofreservoir 0,47 l 0,46 l 0,4 l
Filtertype EPA 11 EPA 11 EPA 11
Carpet Boost
Geplande schoonmaak
Vormgeving Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1
Wasbaar filter
caret-up caret-down Met dweilfunctie
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0,3 l 0,3 l 0,2 l
Vibrerende dweil
Automatische dweillift (functie)
caret-up caret-down Navigatie
Mapping-Sensor LDS LDS+Camera LDS+Camera
Objectherkenning
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Voor meerdere kamers
caret-up caret-down Bediening
Te verbinden met app
Afstandsbediening
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
caret-up caret-down Reinigingsstation
Automatische vuilafvoer
Stof capaciteit
Automatisch de watertank bijvullen
Automatische zelfdrogende dweil
Automatisch mop wassen
caret-up caret-down App-functionaliteit
Te verbinden met app
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
"No mop" zones
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 9,7 cm 9,6 cm 9,7 cm
Breedte 35,0 cm 35,0 cm 35,3 cm
Diepte 35,0 cm 35,0 cm 35,0 cm
Gewicht 4,7 kg 3,7 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Automatische heffende beugel
Vibrerende dweil pad
Sterk zuigvermogen tot aan 2500Pa
De app is rijk aan functies
Volledige rubberen hoofdborstel
Still schoonmaken
Uitmuntende mapping vermogen met adaptieve route algoritmen
Kenmerkt een kinderslot optie
Efficiënte tapijt detectie
Slimme navigatie en obstakelvermijding met het gebruik van Reactive Al
Brede dweilplaat, grote watertank en een grote stofbak
Ondersteunt virtuele grenzen zoals no-go zone en no-mop zone
Kan effectief stofzuigen en dweilen
Indrukwekkend zuigvermogen tot aan 2500 Pa
Kan tot aan vier kaarten opslaan
De app is gebruiksvriendelijk en biedt meerdere opties aan om bijna iedere instelling van de robotstofzuiger te personaliseren
Ai-aangedreven obstakelvermijding
Zelfledigende stofbak
Zelfreinigende en navulbare dweil
Geavanceerd navigatiesysteem
De dweil wordt automatisch verhoogd bij het tapijt
Op hoge snelheid sonisch schrobben
51 Pa aan zuigvermogen
Real-time videogesprek
Nadelen
De rubberen borstel kan nog steeds verstrikt raken in haar
De dweil pad kan niet hoog genoeg worden verhoogd
Het auto-ledigend dock is nog niet uitgebracht
Een beetje duur
AI heeft een gelimiteerd nummer aan objecten dat het zal herkennen
Wordt met een herbruikbare dweil geleverd
Duur
Groot dockstation
Gebruikt geen hete lucht om de dweilpads te drogen
Dweilpad is gevoelig voor schimmel en andere bacteria
de-DE es-ES it-IT nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.