De 10 beste robotstofzuigers voor dierenhaar

Laatst bijgewerkt op: 02. mei 2022 door

Saugroboter für TierhaareHet kiezen van een harige vriend in je huis, kan één van de beste keuzes zijn die je ooit maakt. Ze zijn een geweldige kameraad en tegelijkertijd stressverlichters van je werk en andere dagelijkse stress gerelateerde bezigheden.

Toch is er één ding dat stress kan opleveren en dat is het haarverlies. Sommige harige vrienden verliezen per seizoen hun haar, terwijl anderen het hele jaar dierenhaar verliezen, afhankelijk van het type vacht van je huisdier [1]. Als je er klaar voor bent, dan kun je ’s Ochtends vegen en zuigen. Maar vaker dan niet, zul je tegen het einde van de dag genoeg dierenhaar over je vloer en tapijt vinden om een nieuw huisdier ervan te maken.

Als dit een situatie is waarin je jezelf met een kat of hond dat veel haar verliest vaak vindt, dan kun je wellicht in een robotstofzuiger investeren. Op deze manier wordt het dierenhaar opgeveegd en weggewerkt, zodat je één activiteit kan wegstrepen van je talloze dagelijkse werkzaamheden. Een van de beste voordelen van een robotstofzuiger is dat je een schoonmaakschema bij hem kan instellen, zodat hij begint en jij alleen de stofbak moet ledigen.

Rangschikking van de 10 beste robotstofzuigers voor dierenhaar

Gebaseerd op: 163.708 gebruikersrecensies 112 expertrecensies

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Zeer goed € 433
2 Roborock S7 Roborock S7 95 Zeer goed € 499
3 Roborock S5 Max Roborock S5 Max 95 Zeer goed € 362
4 Roborock S6 Roborock S6 95 Zeer goed € 549
5 Roborock S6 Pure Roborock S6 Pure 95 Zeer goed € 309
6 Roborock E4 Roborock E4 95 Zeer goed € 210
7 Roborock E5 Roborock E5 94 Goed € 248
8 Roborock S7+ Roborock S7+ 94 Goed € 884
10 iRobot Roomba 966 iRobot Roomba 966 92 Goed € 560

Je kunt alle 104 robotstofzuigers hier vinden.

Welke robotstofzuiger is het beste voor dierenhaar?

Het is een belangrijk feit dat niet alle robotstofzuigers automatisch geschikt zijn voor huishoudens met dieren en niet alle dieren verliezen continue grote hoeveelheden dierenhaar. Voordat je een aankoop maakt, zul je moeten uitvinden of je écht een robotstofzuiger nodig hebt dat dierenhaar wegwerkt en bovendien welke robotstofzuiger het best voor je huishouden en schoonmaakbehoeften geschikt is.

Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger dat je helpt om dierenhaar op vloeren en tapijten te verwijderen, zul je de drie volgende aandachtpunten in acht moeten nemen voordat je er één aanschaft [2]:

 • Navigatie – hoe de robot zijn weg door een kamer baant en van vloer naar tapijt overgaat
 • Handeling – hoe de robot in staat is om vastgenesteld dierenhaar op het tapijt te vinden
 • Zuiging – hoe de robot het dierenhaar opzuigt

Robotstofzuigers voor dierenhaar navigeren erg goed, omdat ze namelijk in staat zijn om op iedere centimeter van het huis dierenhaar op te zuigen — niet alleen je huiskamer-tapijt. Dit betekent niet dat ze alleen in een rechte lijn schoonmaken, wat eigenlijk alleen bij premium robotstofzuigers voorkomt, die uitgerust zijn met een laser- of camera navigatie. De budget-vriendelijke robotten zijn nog steeds in staat om de werkzaamheden te voldoen, alhoewel met een willekeurig patroon. Je zult wellicht ook robotstofzuigers met geïntegreerde sensoren willen bekijken dat obstakels vermijd zoals dierenspeelgoed, waterschotel en zelfs dieren-afval.

Als je een robotstofzuiger wilt hebben dat je echt helpt om dierenhaar te verwijderen, dan zul je er één met een sterke zuigkracht moeten vinden en uitblinkt om het haar van je tapijten te verwijderen [3]. Robot-ondernemingen berekenen de zuigkracht in termen van Pascals (Pa). Dus hoe hoger de Pa, des te beter is de zuigkracht. Dit is uitermate handig, als je middelhoge tapijten bezit.

Soms ondervind je dat iemand in je huishouden allergisch voor dierenhaar is. Het bezitten van een robotstofzuiger dat regelmatig al het dierenhaar verwijdert, zal de symptomen onder controle houden. Mocht dit het geval zijn, dan kun je het beste een robotstofzuiger-model met een HEPA filter nemen. Deze zal tijdens het reinigen allergenen uit de lucht verwijderen of je kiest een robotstofzuiger met een zelfreinigende stofbak [3].

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Bespaart tijd en energie: Als je een drukke werkweek hebt, dan bestaat er een grote kans dat je niet dagelijks het dierenhaar wegveegt. Het bezitten van een robotstofzuiger helpt je met het reinigen, zodat je dagelijks in een schoon huis aankomt. Als je allergisch bent voor dierenhaar, dan kun je de robotstofzuiger instellen om een veeg-zuig actie enkele malen per dag uit te voeren, zodat er geen verdwaalde haren rondzwerven.
 • Voert een diepe reiniging uit: Doordat robotstofzuigers die geschikt zijn voor het verwijderen van dierenhaar uitgerust zijn met een sterke zuigkracht, bestaat er een grote kans dat ze een diepere reiniging dan andere robotstofzuigers verrichten en voornamelijk op tapijten.

Nadelen

 • Ze zijn duurder dan andere robotstofzuigers: Robotstofzuigers die geschikt zijn voor dierenhaar, zullen wellicht duurder zijn dan het verkrijgen van een standaard schoonmaakmodel. Dit is te wijten aan meerdere kenmerken zoals de zuigkracht, welke navigatiemethode het bezit, de HEPA filter (voornamelijk als je allergieën hebt) etc.
 • Vereist mogelijk minimaal toezicht (tenzij het beschikt over een zelfreinigende stofbak): Als je van plan bent om een robotstofzuiger aan te schaffen, dan bestaat er de kans dat na het vegen van één kamer, de stofbak moet worden geledigd voordat het dierenhaar in een andere kamer wordt verwijderd. Dus je zult moeten investeren in een robotstofzuiger met een zelfreinigende stofbak, als je niet telkens handmatig de stofbak wilt ledigen.

Feiten over robotstofzuigers voor dierenhaar

 • Prijs: De prijs voor robotstofzuigers geschikt voor dierenhaar varieert van 99 – 1499 euro en de gemiddelde prijs bedraagt 411 euro. De beste goedkope robotstofzuiger voor dierenhaar (met een prijs onder 250 euro) is het model Roborock E4.
 • Testresultaten: In onze test is Roborock S6 MaxV de beste robotstofzuiger voor dierenhaar met een behaalde score van 95/100. In de test bedraagt de gemiddelde productscore 86/100.
 • Geluidsniveau: Sommige mensen willen een robotstofzuiger met een laag geluidsniveau, want het huisdier kan angst voor de robot ondervinden. De stilste robotstofzuiger in onze test is 360 S7 Pro met een geluidsniveau van 55 dB. Het gemiddeld geluidsniveau van alle modellen bedraagt 65 dB.

Bronnen

 • [1] Dog Shedding: What to Expect and How to Manage It | American Kennel Club https://www.akc.org/expert-advice/health/dog-shedding-what-to-expect-and-how-to-manage-it/
 • [2] The best robot vacuums for pet hair of 2020 | USA Today https://www.usatoday.com/story/tech/reviewedcom/2019/10/16/best-robot-vacuums-pet-hair-2019-neato-irobot-roomba-more/3995692002/
 • [3] The Best Robot Vacuums for Pet Hair | PC Mag https://sea.pcmag.com/robot-vacuums/39489/the-best-robot-vacuums-for-pet-hair

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Roborock S6 MaxV Roborock S7
Roborock S5 Max
Naam Roborock S6 MaxV Roborock S7 Roborock S5 Max
Cijfer
95
95
95
Positie Nr. 1 van 104 Nr. 2 van 104 Nr. 3 van 104
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
2549 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
1748 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
1433 reviews
Prijs 433 € 499 € 362 €
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 180 min 180 min 120 min
Oplaadtijd 300 min 240 min
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 5200 mAh 5200 mAh 5200 mAh
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 240 m² 200 m² 200 m²
Geluidsniveau 67 dB 67 dB 60 dB
Zuigkracht 2500 Pa 2500 Pa 2000 Pa
Maximale drempel hoogte 2,0 cm 2,0 cm 2,0 cm
Vermogen 66,0 w 68,0 w 58,0 w
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0,3 l 0,3 l 0,14 l
caret-up caret-down Andere informatie
Volume stofreservoir 0,46 l 0,47 l 0,5 l
Mapping-Sensor LDS+Camera LDS LDS
Filtertype EPA 11 EPA 11 EPA 11
Automatische vuilafvoer
Carpet Boost
caret-up caret-down Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Opnieuw opladen en hervatten
Geplande schoonmaak
Te verbinden met app
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
Afgrondsensoren en Touch sensoren
caret-up caret-down Accessoires
Afstandsbediening
caret-up caret-down Vormgeving
Vorm Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1
caret-up caret-down App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 9,6 cm 9,65 cm 9,6 cm
Breedte 35,0 cm 35,0 cm 35,0 cm
Diepte 35,0 cm 35,0 cm 35,0 cm
Gewicht 3,7 kg 4,7 kg 3,5 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Slimme navigatie en obstakelvermijding met het gebruik van Reactive Al
Brede dweilplaat, grote watertank en een grote stofbak
Ondersteund virtuele grenzen zoals no-go zone en no mop zone
Kan effectief stofzuigen en dweilen
Indrukwekkend zuigvermogen tot aan 2500 Pa
Kan tot aan vier kaarten opslaan
De app is gebruiksvriendelijk en biedt meerdere opties aan om bijna iedere instelling van de robotstofzuiger te personaliseren
Automatische heffende beugel
Vibrerende dweil pad
Sterk zuigvermogen tot aan 2500Pa
De app is rijk aan fucnties
Volledige rubberen hoofdborstel
Still schoonmaken
Uitmuntende mapping vermogen met adaptieve route algoritmen
Kenmerkt een kinderslot optie
Efficiënte tapijt detectie
Hybride dweil en zuigfunctie
Geen dweil en "no-go" barrière
Kan de waterstroom aanpassen voor de dweilfunctie
Snelle efficiënte navigatie en reinigingsprestatie
Lange batterijduur
Grondige schoonmaak en mist zelden een plek
Nadelen
Een beetje duur
AI heeft een gelimiteerd nummer aan objecten dat het zal herkennen
Wordt met een herbruikbare dweil geleverd
De rubberen borstel kan nog steeds verstrikt raken in haar
De dweil pad kan niet hoog genoeg worden verhoogd
Het auto-ledigend dock is nog niet uitgebracht
Vrij duur
Het voorziet geen extra filters of dweilpads
de-DE es-ES nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.