De 10 beste robotstofzuigers

products 109 robotstofzuigers vergelijken
Consumenten reviews 184.468 Consumenten reviews
Expert- en testresultaten 148 Expert- en testresultaten

We hebben 109 robotstofzuigers met elkaar vergeleken en hieruit de beste gevonden. Onze robotstofzuiger test is gebaseerd op 184.468 gebruikersrecensies en 148 testresultaten. Onze robotstofzuiger test was voor het laatst in 2022 bijgewerkt.

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

De 10 beste robotstofzuigers

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7 MaxV Plus 98 Zeer goed € 10
2 Roborock S7 MaxV Roborock S7 MaxV 96 Zeer goed € 585
3 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Zeer goed € 435
4 Roborock S7 Roborock S7 95 Zeer goed € 498
5 Roborock S5 Max Roborock S5 Max 95 Zeer goed € 375
6 Roborock S6 Roborock S6 95 Zeer goed € 549
7 Roborock S6 Pure Roborock S6 Pure 95 Zeer goed € 311
8 Roborock S7+ Roborock S7+ 94 Goed € 790
10 iRobot Roomba 966 iRobot Roomba 966 92 Goed € 560

Waarom zijn onze robotstofzuigertests verschillend?

We hebben sommige robotstofzuigers zelf getest, met als voorbeeld de Eufy Robovac 30C en Xiaomi Roborock S6, toch zijn niet de meeste producten aan onze hand onderworpen. Onze ranglijst bestaat uit 109 robotstofzuigers en het is alleen mogelijk om de vergelijking toe te passen voor dit aantal, want we halen de informatie van het internet. Dit is waarom onze test / vergelijking verschilt van onze competitie.
 • We verzamelen vele gebruikersrecensies en vergaren deze niet vanuit een enkele bron (meeste websites verzamelen alleen recensies van Amazon, wat een hoop producten uit de vergelijking laat).
 • Ons score-systeem is gebaseerd op een algoritme, wat onze rangschikking onpartijdig maakt want we kunnen de score niet handmatig veranderen.
 • We hebben vele specificaties van elk product verzameld, wat het voor ons makkelijk maakt om de specificaties te vergelijken. Je kunt de filter in onze vergelijking toepassen om de robotstofzuigers naar je eigen verlangen te sorteren.
Robotstofzuiger Test
Sommige robotstofzuigers zijn door onze expert, genaamd: Nathan getest.

Hoe kies je de juiste robotstofzuiger voor jezelf?

Er zijn honderden verkrijgbare robotstofzuigers op de markt. Met de verschillende soorten, maten, gewichten en functies kan het moeilijk zijn om de juiste robotstofzuiger te kiezen.

Deze gids geeft je hulp en tips, terwijl je een beslissing maakt.

Met ons onderstaand hulpmiddel kun je specificaties van 109 robotstofzuigers met elkaar vergelijken, die in onze vergelijking worden gepresenteerd.

juni 30, 2022

caret-up caret-down Batterij en oplaadstation

Robotstofzuigers variëren op het gebied van batterij-vermogen, wat betekent: hoe lang kan een robot in je huis reinigen, voordat het terugkeert naar het oplaadstation om te herladen. Sommige robotten houden het 3 uur vol op een max. mode, terwijl andere het langer uithouden. De meeste robotstofzuigers kunnen automatisch naar het oplaadstation keren, wanneer de batterij laag is om te herladen.

Toch zijn er ook robotstofzuigers die naar het oplaadstation keren om te herladen en zullen nadat ze herladen zijn, het schoonmaakplan hervatten. Dit is uitermate handig als je in een groot huis woont of als je geen zin hebt om de robot na de oplaadbeurt eigenhandig in de goede richting te sturen.

De onderstaande grafiek toont de verdeling van de werkzame tijd aan bij alle robotstofzuigers. Let er wel op dat dit de maximale werkzame tijd van de robotstofzuiger is (in eco-instelling). Kies je een andere instelling? Dan neemt de werkzame tijd af.

juni 30, 2022

caret-up caret-down Reiniging

Als het op de reiniging aankomt, dan zijn er vele dingen te overwegen.

Schoonmaakgebied

Schoonmaakgebied

Het schoonmaakgebied van een robotstofzuiger, is het gebied dat in één reinigingsbeurt kan worden gedekt. Als je een groot huis hebt, dan kun je beter een robotstofzuiger met een groter schoonmaakgebied nemen, want anders zul je tijdens de reinigingsbeurten moeten wachten, terwijl de robotstofzuiger zich herlaadt.

Als je meerdere ruimten wilt reinigen, dan zul je een robotstofzuiger moeten kiezen die dit ondersteund.

Zuigkracht

Zuigkracht

Als je tapijten hebt, dan wil je een robotstofzuiger dat een diepe reiniging op deze tapijten maakt. Sommige robotten hebben zelfs tapijt-boost, wat betekent dat de zuigkracht automatisch versterkt, als er een tapijt wordt gedetecteerd. Dit laat de robotstofzuiger toe om energie te besparen, terwijl het andere oppervlakken reinigt.

Dit zijn de 5 robotstofzuigers met de sterkste zuigkracht.

Robotstofzuiger
Roborock S7 MaxV Plus 5100 Pa
Roborock S7 MaxV 5100 Pa
5000 Pa
5000 Pa
Roborock Q7 Max 4200 Pa

De volgende grafiek toont de verdeling aan van het maximale zuigvermogen bij alle robotstofzuigers.

juni 30, 2022

Automatische vuilafvoer

robotstofzuiger met Automatische vuilafvoer graphic

Wanneer robotstofzuigers het stof, vuil en puin opzuigen, dan wordt het in de kleine stofbakken in het geraamte behouden. Desalniettemin, zal de stofbak snel volraken als je plaats vol met puin ligt, zodat je het geregeld moet ledigen. De duurdere robotten hebben een zelfledigende stofbak dat het opgezogen stof en vuil ledigt, zodat je dit niet zelf hoeft te doen. Dit leidt tot een ononderbroken en minder gecontroleerde reiniging. Je kunt hier in ons artikel meer lezen over robotstofzuigers met een automatische vuilafvoer.

Filter

Niet alle stofzuigerfilters zijn op dezelfde manier ontworpen, toch werken de meeste vrij goed. Mocht er iemand in het huishouden astma of allergieën hebben, dan is het beter om een robotstofzuiger met een HEPA-graads filter te nemen, zodat er geen allergenen in de lucht wederkeren. Je kunt hier meer lezen over stofzuigerfilters.

Dweilen

Robotstofzuiger met Dweilfunctie

Sommige robotstofzuigers hebben een dweilfunctie. Diverse robotstofzuigers met deze functie vereisen van je, om een watertank op de plaats van de stofbak vast te maken. Aan de andere kant, zijn er ook robotstofzuigers die gelijktijdig zuigen en dweilen. Je kunt hier in ons artikel meer lezen over robotstofzuigers met dweil.

Dit zijn de 3 beste robotstofzuigers met dweil.

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7 MaxV Plus 98 Zeer goed € 10
2 Roborock S7 MaxV Roborock S7 MaxV 96 Zeer goed € 585
3 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Zeer goed € 435

caret-up caret-down App, spraak controle of afstandsbediening

Robotstofzuigers controle

Wil je jouw robotstofzuiger vanuit iedere plaats controleren? Vele huidige robotstofzuigers maken de reiniging met het gebruik van smartphones en slimme huisapparaten efficiënter. Sommige robotstofzuigers worden met een app geleverd dat je kunt downloaden, om de locatie van de robotstofzuiger te volgen en zelfs handmatig te controleren. Diverse robotstofzuigers kunnen met Amazon Alexa en / of Google Home Assistant worden verbonden.

Met deze app en spraakinstellingen kun je eenvoudig de robotstofzuiger controleren, zelfs als je in een andere ruimte zit of buitenshuis bent. Als alternatief zijn er ook bepaalde robotstofzuigers met afstandsbediening waarmee je de functies van de robot kunt bedienen, terwijl andere alle drie de opties bezitten.

caret-up caret-down Navigatie

Robotstofzuiger Navigatie

Hoe de robotstofzuigers in je huis navigeren, ligt aan het ingebouwde navigatiesysteem. Sommige robotstofzuigers worden met een lasernavigatie geleverd, die een kaart van het huis creëren en opslaan om het schoonmaak-pad te bepalen. Robotstofzuigers met lasernavigatie zijn vaak in staat om meubels te ontwijken, want ze nemen de omgeving goed waar.

Robotstofzuiger met lasernavigatie
Een voorbeeld van een robotstofzuiger met lasernavigatie (LDS)

Andere navigatiesystemen zijn uitgerust met een gyroscoop navigatie, op camera-gebaseerde mapping en het gebruik van diverse sensoren om de robotstofzuiger te helpen bij de vooruitgang. Ze zijn niet zo precies als een robotstofzuiger met lasernavigatie, maar wel goedkoper.

De volgende diagram toont de hoedanigheid van het navigatiesysteem aan bij alle robotstofzuigers.

LDS (44%)
Nee (28%)
Camera (14%)
Gyroscoop (7%)
LDS+Camera (6%)
VSLAM (2%)
juni 30, 2022

Je kunt hier meer leren over robotstofzuigers met lasernavigatie en hier over robotstofzuigers met gyroscoop.

caret-up caret-down Sensoren

Robotstøvsuger trinhøjde

Sommige robotten zijn ook uitgerust met verschillende sensoren die diverse doelen dienen. Anti-valsensoren zullen een rand of trappen detecteren, zodat het er niet vanaf valt. De meeste hedendaagse robotstofzuigers zijn hiermee uitgerust. Cross-barriere hoogtesensoren zullen de robotstofzuiger toestaan om van de ene drempel naar de andere te gaan, zodat de robot ook van de vloer naar het tapijt gaat. Andere sensoren weerhouden de robot ervan om tegen obstakels te stoten tijdens het schoonmaken.

De verdeling van de klim- en staphoogte van de robotstofzuiger wordt in de onderstaande grafiek bekend gemaakt.

juni 30, 2022

caret-up caret-down Hoogte

Je zult zien dat de meeste robotstofzuigers dezelfde hoogte hebben. Toch kunnen enkele centimeters van grote betekenis zijn, als je hoopt dat je robotstofzuiger je helpt bij de reiniging van laaghangend meubilair. Mocht je dit willen, dan kun je het beste de hoogte van je meubilair (bedden, banken, tafels, kasten) tegen de hoogte van de gewillige robotstofzuiger vergelijken.

caret-up caret-down Andere functies en instellingen

Robotstofzuigers hebben een hele reeks andere functies en instellingen. Sommige robotstofzuigers zijn uitermate geschikt om dierenharen op te nemen. Voor ouders van huisdieren is dit belangrijk, vooral als je huisdier zwaar in de rui is. Je kunt hier meer leren over robotstofzuigers voor dierenharen.

Andere robotfuncties bieden de mogelijkheid om de robotstofzuiger een ruimte te verbieden, bepaalde kamers te reinigen of zelfs alleen je huis schoon te maken. Dit is met magnetische of virtuele muren mogelijk en met behulp van een app. Diverse robotten worden met een strip geleverd, die je op de vloer moet plaatsen zodat de robot niet een bepaalde plaats kan betreden.

caret-up caret-down Prijs

De goedkoopste robotstofzuiger heeft een prijs van 10 euro, terwijl de duurste robotstofzuiger voor een prijs van 1499 wordt verkocht.

Je kan hieronder in de grafiek de prijsverdeling van robotstofzuigers bekijken.

juni 30, 2022

Beste robotstofzuigermerk

Positie Merk Cijfer
1 Roborock
93
2 Xiaomi
90
3 Dreame
89
4 iRobot
87
5 Eufy
87

caret-up caret-down Voor en nadelen bij het kopen van een robotstofzuiger

Dit zijn sommige grote voor en nadelen van de robotstofzuiger vergeleken met een traditionele stofzuiger.

Nadelen van de robotstofzuiger

 • Doe geen trappen en gordijnen: als je meer dan 2 verdiepingen in je huis hebt, overweeg een traditionele stofzuiger voor deze doeleinden.
 • Vacuum-bewijs het huis: Bepaalde spullen, zoals sokken en andere kleine objecten kunnen vastlopen in een robotstofzuiger net zoals bij een traditionele stofzuiger.
 • Soms loopt het vast: Je zult de schoonmaakruimte moeten voorbereiden voordat de robot begint, want het houdt niet van snoeren, gordijnen en andere zaken waar hij niet overheen kan.
 • Batterij leven: Bij sommige machines zal de batterij twee uur volhouden, dus als je een groot huis hebt dan zal je assistent moet worden opgeladen wanneer de batterij leeg is en terugkeren om het werk af te ronden.
 • Neemt meer tijd in beslag om te reinigen: Met een traditionele stofzuiger zul je de ruimte binnen een half uur schoonmaken, terwijl de robot meer tijd nodig heeft.
 • Prijs: Sommige modellen zijn duur. Het kan voor iemand ertoe leiden om een goedkopere traditionele stofzuiger te kopen.
 • Tapijt patroon problemen: Sommige robotten zullen niet op een patroon werken, dus mocht je zwarte plekken op je tapijt hebben dan zal de robot niet werken want de sensoren denken dat het een klif is waar hij kan afvallen.

Voordelen van de robotstofzuiger

 • Tijdsbesparing: Mogelijk is de tijdsbesparing het grootste voordeel van de robotstofzuiger.
 • Schoonmaken onder het meubilair. Ze zijn klein en ze passen onder het meubilair en dit is wat de traditionele stofzuiger niet kan. Dus van nu af aan is de ruimte onder de bank schoon.
 • Tijdsschema optie: De robot kan eenvoudig het huis schoonmaken bij afwezigheid. Je zult de tijd moeten instellen om het te laten werken.
 • Zelf schoonmaken: Je hoeft de robot niet te bedienen als hij werkzaam is. Neem even tijd voor jezelf, terwijl het huis wordt schoongemaakt.
 • Dweilfunctie: Sommige robotten kunnen de vloer dweilen met een doek. Dit is niet de manier dat je telkens gaat gebruiken want deze optie is niet de beste, toch hebben rechtstaande stofzuigers dit niet.
 • Prijs: Ondanks dat sommige modellen duur zijn, zijn er diverse stofzuigers op de markt die in de verkoop voor een aantrekkelijke prijs te koop staan.

Veelgestelde vragen (FAQ)

caret-up caret-down Welke robotstofzuiger is de beste?

De beste robotstofzuiger is de Roborock S7 MaxV Plus met een behaalde score van 98 uit 100. De Roborock S7 MaxV Plus heeft een online prijs van 10 €. Dit is een ranglijst van de 10 beste robotstofzuigers Juni 2022.
Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7 MaxV Plus 98 Zeer goed € 10
2 Roborock S7 MaxV Roborock S7 MaxV 96 Zeer goed € 585
3 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Zeer goed € 435
4 Roborock S7 Roborock S7 95 Zeer goed € 498
5 Roborock S5 Max Roborock S5 Max 95 Zeer goed € 375
6 Roborock S6 Roborock S6 95 Zeer goed € 549
7 Roborock S6 Pure Roborock S6 Pure 95 Zeer goed € 311
8 Roborock S7+ Roborock S7+ 94 Goed € 790
10 iRobot Roomba 966 iRobot Roomba 966 92 Goed € 560

caret-up caret-down Welke goedkope robotstofzuiger is de beste?

Goedkope robotstofzuiger De prijs van een robotstofzuiger is aanzienlijk verminderd de laatste jaren en op de dag van vandaag is het mogelijk om een geavanceerde robotstofzuiger voor minder dan 200 euro te kopen. De prijs voor een robotstofzuiger in onze vergelijking varieert van 10 tot 1499 euro. Roborock S7 MaxV Plus is de goedkoopste, terwijl Ecovacs Deebot X1 OMNI de duurste is. De beste goedkope robotstofzuiger (onder 200 euro) is Roborock S7 MaxV Plus. Dit zijn de 3 beste goedkope robotstofzuigers.
Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7 MaxV Plus 98 Zeer goed € 10
22 Medion MD 18600 Medion MD 18600 89 Goed € 171
24 Eufy RoboVac 11s Eufy RoboVac 11s 88 Goed € 160
Je kunt hier onze complete lijst van goedkope robotstofzuigers bekijken.

caret-up caret-down Welke robotstofzuiger met lasernavigatie is de beste?

De beste robotstofzuiger met lasernavigatie (LDS) is de Roborock S7 MaxV Plus, wat een beoordeling als “Zeer goed” heeft verkregen. Dit zijn de 3 beste robotstofzuigers met lasernavigatie.
Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7 MaxV Plus 98 Zeer goed € 10
2 Roborock S7 MaxV Roborock S7 MaxV 96 Zeer goed € 585
3 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Zeer goed € 435
Je kunt hier onze lijst van robotstofzuigers met lasernavigatie bekijken.

caret-up caret-down Welke robotstofzuiger met gyroscoop navigatie is de beste?

7 % van de robotstofzuigers zijn vervaardigd met gyroscoop navigatie. De beste robotstofzuiger met een gyroscoop is de Roborock E4, wat een prijs van 286 euro en een beoordeling als “Goed” heeft behaalt. Dit zijn de 3 beste robotstofzuigers met gyroscoop navigatie.
Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
12 Roborock E4 Roborock E4 91 Goed € 286
26 iRobot Roomba i3+ iRobot Roomba i3+ 88 Goed € 484
27 iRobot Roomba i3 iRobot Roomba i3 88 Goed € 332
Je kunt hier onze complete lijst van de beste robotstofzuiger met gyroscoop vinden.

caret-up caret-down Welke robotstofzuiger met camera is de beste?

De beste robotstofzuiger met camera navigatie is de Roborock S7 MaxV Plus, terwijl de Roborock S7 MaxV de tweede beste is. Dit zijn de 3 beste robotstofzuigers met camera navigatie
Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7 MaxV Plus 98 Zeer goed € 10
2 Roborock S7 MaxV Roborock S7 MaxV 96 Zeer goed € 585
3 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Zeer goed € 435

caret-up caret-down Welke robotstofzuiger met vuilverwijdering is de beste?

Robotstofzuiger met vuilverwijdering Robotten met automatische vuilverwijdering beschikken over een speciaal oplaadstation waar de robot-vuilbak automatisch wordt geledigd. De beste robotstofzuiger met vuilverwijdering is Roborock S7 MaxV Plus. In onze vergelijking beschikt maar 18 % van alle robotstofzuigers over deze functie. Dit zijn de 3 beste robotstofzuigers met automatische vuilverwijdering.
Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7 MaxV Plus 98 Zeer goed € 10
8 Roborock S7+ Roborock S7+ 94 Goed € 790
19 iRobot Roomba i7+ iRobot Roomba i7+ 89 Goed € 400
Je kunt hier onze complete lijst van robotstofzuigers met automatische vuilverwijdering bekijken.

caret-up caret-down Welke robotstofzuiger met app is de beste?

Robotstofzuiger met App Alsnog zien we een stijgend nummer van robotstofzuigers die de markt betreden en voorzien zijn van een App functie. Robotten die met een App te besturen zijn, hebben het voordeel om makkelijker de (settings, modes en zo verder) te observeren en je kunt de robot buiten het huishouden controleren. Op de dag van vandaag wordt 83 % van alle robotstofzuigers ondersteund met App-besturing. In onze vergelijking is Roborock S7 MaxV Plus de beste robotstofzuiger met App. De goedkoopste robotstofzuiger met App is Roborock S7 MaxV Plus. Dit zijn de 3 beste robotstofzuigers met app.
Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7 MaxV Plus 98 Zeer goed € 10
2 Roborock S7 MaxV Roborock S7 MaxV 96 Zeer goed € 585
3 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Zeer goed € 435

Ranglijst (109)

Merk caret
filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. Beste robotstofzuiger
  Roborock S7 MaxV Plus
  Cijfer
  98/100
  Zeer goed
  Robotstofzuiger
  Voor Meerdere Kamers
  Dweilfunctie
  Automatisch Leegstation
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,9) 49 reviews
 2. Roborock S7 MaxV
  Cijfer
  96/100
  Zeer goed
  Robotstofzuiger
  Voor Meerdere Kamers
  Dweilfunctie
  Sterke Zuigkracht (5100 Pa)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,9) 32 reviews
 3. Roborock S6 MaxV
  Cijfer
  95/100
  Zeer goed
  Robotstofzuiger
  Voor Meerdere Kamers
  Dweilfunctie
  Sterke Zuigkracht (2500 Pa)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 2600 reviews
 4. Roborock S7
  Cijfer
  95/100
  Zeer goed
  Robotstofzuiger
  Voor Meerdere Kamers
  Dweilfunctie
  Sterke Zuigkracht (2500 Pa)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 1980 reviews
 5. Roborock S5 Max
  Cijfer
  95/100
  Zeer goed
  Robotstofzuiger
  Voor Meerdere Kamers
  Dweilfunctie
  Hoge Drempels (2,0 cm)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 1450 reviews
 6. Roborock S6
  Cijfer
  95/100
  Zeer goed
  Robotstofzuiger
  Voor Meerdere Kamers
  Dweilfunctie
  Hoge Drempels (2,0 cm)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 1060 reviews
 7. Roborock S6 Pure
  Cijfer
  95/100
  Zeer goed
  Robotstofzuiger
  Voor Meerdere Kamers
  Dweilfunctie
  Hoge Drempels (2,0 cm)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 476 reviews
 8. Robotstofzuiger
  Voor Meerdere Kamers
  Dweilfunctie
  Automatisch Leegstation
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 210 reviews
 9. 9
  Ecovacs Deebot X1 Turbo
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Amazon.nl € 1.299
  Robotstofzuiger
  Voor Meerdere Kamers
  Dweilfunctie
  Sterke Zuigkracht (5000 Pa)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 43 reviews
 10. Robotstofzuiger
  Voor Meerdere Kamers
  Hoge Drempels (2,0 cm)
  Te Verbinden met App
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 762 reviews
 11. Eufy RoboVac 35C
  Cijfer
  91/100
  Goed
  Robotstofzuiger
  Te Verbinden met App
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 617 reviews
 12. Roborock E4
  Cijfer
  91/100
  Goed