D-vormgegeven of Rond vervaardigde robotstofzuigers?

Laatst bijgewerkt op: 30. april 2022 door

D-förmige oder rundgeformte Saugroboter?

Een robotstofzuiger moet zelfstandig werken. Dit betekent dat het moet kunnen voortbewegen in de schoonmaakruimte zonder een persoonlijke onderbreking van iedere aard. Eén van de hoofdredenen waarom de meeste in een ronde vorm zijn gefabriceerd, is om de zelfstandigheid te verzekeren.

Het is moeilijk om een rond vormgegeven object in een plaats te bevinden waar het niet uit kan komen. Rond vervaardigde robotstofzuigers kunnen makkelijk ronddraaien totdat ze een weg uit nauwe ruimtes weten te vinden, terwijl ze schoonmaakwerkzaamheden verrichten.

D – vormgegeven robotstofzuigers daarentegen hebben de neiging om in nauwe ruimtes vast te lopen, simpelweg dankzij zijn hoeken. Het is wel het vermelden waard dat deze robotstofzuigers zijn ontworpen met een variëteit aan sensoren om deze voorvallen te verhinderen. Dit betekent dat de meest geavanceerde D – vormgegeven robotstofzuigers dezelfde kans hebben om vast te lopen in nauwe ruimtes als hun ronde tegenhangers, met hetzelfde vermogen om deze situatie te vermijden.

Reiniging

Het hoofddoel van een D – vormgegeven ontwerp is om de stofzuiger zo dicht mogelijk bij muurzijden en hoeken te laten komen om vuil te verwijderen.

Als je een ronde robotstofzuiger hebt gebruikt dan zul je getuigen dat deze feitelijk moeite hebben om vuil en rotzooi weg te werken dicht bij muurzijden en hoeken. Dit is voornamelijk te wijden aan het feit dat de borstel zich in het midden van een rond vervaardigd object bevindt, ver weg van de rand. Om dit zwakke punt aan te pakken, is er een ronddraaiende zijborstel aanwezig in het ronde ontwerp.

Omdat bij D – vormgegeven modellen de borstel zich op de platte rand bevindt, kunnen ze dichter bij muurwanden en dieper in nauwe hoeken reinigen, hoewel sommige nog steeds zijborstels hebben om vuil rond lastige voorwerpen te verwijderen.

Borstelgrootte

D-förmige oder rundgeformte Saugroboter?

De hoeveelheid ruimte dat een robotstofzuiger in één maal kan schoonmaken hangt af van de breedte van de schoonmaakborstel. Hoe breder de borstel, hoe groter de ruimte de stofzuiger in één maal kan schoonmaken; wat uiteindelijk leidt tot een hoger schoonmaakefficiëntie.

D – vormgegeven robotstofzuigers komen over het algemeen met wijdere schoonmaakborstels, simpelweg dankzij hun vormgeving. De borstel neemt de lengte van de platte rand in beslag. Dit maakt ze uiteindelijk meer efficiënt vergeleken met hun ronde tegenhangers, omdat ze minder slagen nodig hebben om de vloer te zuiveren. Alhoewel dat de borstel in het midden van robotstofzuigers bevindt, betekent dat hun breedste punt en de wielpositie aan de randen van de borstel smaller is.

Botsingen en schade

De vormgeving van een robotstofzuiger bepaalt hoeveel schade het kan berokkenen als-en-wanneer het botst met andere objecten in de aangegeven schoonmaakruimte. Ronde stofzuigers zouden een lager risico hebben op het veroorzaken van grote deuken, scheuren of krassen op het oppervlak van een object waar het tegenaan loopt. Dit is te danken aan de zachte ronde hoeken en stoot-sensoren.

Doordat D – vormgegeven stofzuigers twee hoeken hebben, waar de platte rand de gebogen rand tegemoetkomt, bestaat er een hogere kans om meer waarneembare schade te berokkenen in het geval van botsingen. Aangezien deze stofzuigers echter zijn ontworpen met een verscheidenheid aan sensoren die bedoeld zijn om botsingen met andere objecten te voorkomen, is het risico van dergelijke voorvallen minimaal.

Esthetisch

Het is waar dat de vormgeving een invloed heeft op esthetisch aantrekkelijke kopers om een robotstofzuiger te vinden. Dit heeft géén invloed op de effectiviteit van deze apparaten, als het aankomt op het leveren van de beste prestaties. De zachte ronde bochten bij een ronde stofzuiger maken het esthetisch meer aantrekkelijk volgens de hedendaagse trends.

Alhoewel dat D – vormgegeven alternatieve hoeken bezitten, worden ze niet als lelijk beschouwd.

Welke vormgeving hebben de meeste robotstofzuigers?

Deze grafiek toont de verdeling van de vormgeving aan bij een vertegenwoordigde robotstofzuigers in onze test. Zoals de grafiek aantoont, hebben 94 % van alle robotstofzuigers een ronde vorm.

Rond (94%)
D-vorm (6%)
januari 28, 2023

Zie ook

de-DE nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.