De 10 beste robotstofzuigers voor tapijt

Laatst bijgewerkt op: 02. september 2022 door
Robotstofzuiger voor tapijt

Welke robotstofzuiger voor tapijt is de beste? We hebben de beste robotstofzuigers voor tapijt met elkaar vergeleken op basis van gebruikers- en expert recensies. Alle robotstofzuigers uit onze vergelijking zijn voorzien van een tapijt boost en sterke zuigkracht dat boven 2500 Pa ligt.

Top 10 beste robotstofzuigers voor tapijt

Gebaseerd op: 107.915 gebruikersrecensies 88 expertrecensies

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S7 Roborock S7 97 Zeer goed € 469
2 Roborock S7 MaxV Ultra Roborock S7 MaxV Ultra 97 Zeer goed € 1.549
3 Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7 MaxV Plus 96 Zeer goed € 938
4 Roborock S7 MaxV Roborock S7 MaxV 96 Zeer goed € 679
5 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Zeer goed € 410
6 Roborock S5 Max Roborock S5 Max 95 Zeer goed € 359
7 Roborock S6 Pure Roborock S6 Pure 95 Zeer goed € 318
8 Roborock S7 Pro Ultra Roborock S7 Pro Ultra 94 Goed € 1.099
9 Roborock S7+ Roborock S7+ 92 Goed € 699
10 Eufy RoboVac 35C Eufy RoboVac 35C 91 Goed € 199

Je kunt alle 118 robotstofzuigers hier vinden.

De vijf robotstofzuigers met de hoogste zuigkracht

Robotstofzuiger voor tapijt

Mocht je bezig zijn met je familie en het onderhouden van je familie, dan kan het moeilijk zijn om de huis-schoonmaakheden op de éérste plaats te zetten. Toch kun je niet het opgestapelde stof en vuil negeren dat op je vloer ligt en nog erger als je een tapijt bezit. Tel daarbij een huisdier dat in de rui is hierbij op, waarmee je zelfs bij wijze van spreken een ander huisdier kan maken en je hebt een nachtmerrie.

Je zult wellicht denken dat een traditionele rechtopstaand of canister stofzuiger de uitkomst is [1], maar bedenk dat het veel tijd vergt van je drukke schema. Dus waarom probeer je in plaats hiervan geen robotstofzuiger?

Met een robotstofzuiger kun je het automatisch schoonmaakproces starten en zelfs reinigen als je niet aanwezig bent, boodschappen doet of als je slaapt. Robotstofzuigers hebben door de jaren heen vele improvisaties doorlopen en bepaalde modellen kunnen onvermoeid harde vloeren en tapijten zuiveren.

De volgende grafiek toont de verdeling van zuigkracht aan bij robotstofzuigers. Zoals de grafiek aantoont, heeft de robotstofzuiger met laagste zuigkracht een zuiging van 850 Pa, terwijl 5100 Pa aan zuigkracht de sterkste zuigkracht is voor een robotstofzuiger.

september 30, 2022

Waar moet ik op letten

Voordat je een robotstofzuiger aanschaft dat geschikt is voor je huis en tapijt, zul je bepaalde dingen moeten overwegen, zodat je een robotstofzuiger neemt dat het meest geschikt is voor je huis en schoonmaakbehoeften.

Zuigvermogen

Een van de belangrijkste dingen waar je naar moet uitkijken als je een robotstofzuiger aanschaft dat je tapijt kan schoonmaken, is het zuigvermogen. De zuigkracht van een robotstofzuiger is meestal aangeduid in Pascal of Pa, wat je vaak terugziet bij de specificaties van robotten [2]. Hoe hoger de Pa, hoe sterker de zuiging en des te beter de robot het stof, vuil, dierenhaar en ander vuil van je vloer en tapijt wegwerkt [3].

De zuigkracht van de robotstofzuiger hangt ook af van de hoogte van het tapijt. We kunnen veilig stellen dat robotstofzuigers geen problemen ondervinden op laagpolige en strak geweven tapijten. Over het algemeen zijn deze tapijten niet pluizig en hebben ze geen diepe vezels. De uitdaging ligt bij medium tot hoogpolige tapijten, waar de losse vezels ook dikker zijn en daarom bestaat er de kans dat de robot elke 30 cm vastloopt [4]. Daarom is het beste dat je op zoek gaat naar een robotstofzuiger dat geschikt is voor jouw tapijt. Bekijk of je een medium / hoogpolig tapijt hebt en/of de robotstofzuiger dit bijzonder tapijt kan reinigen.

Barrier-cross hoogte

Sommige robotstofzuigers hebben het vermogen om van één oppervlak naar een ander te verplaatsen, dankzij de barrier-cross hoogte. Hoewel dit geen verplichting is in je robotstofzuiger, wil je dat deze zonder veel toezicht werkt. Dan wil je eigenlijk een robotstofzuiger die zonder problemen van harde vloer probleemloos zuivert. Dit verzekert dat de reiniging soepel en zonder onderbrekingen verloopt.

De maat van de stofbak

De maat van de stofbak bij een robotstofzuiger is belangrijk en zeker als je een dik tapijt hebt of bij huisdieren die veel dierenhaar verliezen. Veel vuil en dierenhaar zal tussen vezels van het tapijt liggen. Tenzij je de robot kan observeren tijdens de schoonmaakbeurt, zul je een robotstofzuiger met een grotere stofbak of zelfledigende stofbak moeten hebben, zodat het zonder onderbrekingen kan schoonmaken.

Filtertype

De filtratie is bij de reiniging erg belangrijk. Mocht je personen in je huishouden hebben die allergisch zijn voor stof, dierhaar, pollen, andere allergenen of zelfs astma, dan zul je een robotstofzuiger met een HEPA-graads filtratiesysteem moeten nemen.

HEPA staat voor high efficiency particulate air en met de hulp van speciale microvezels kunnen ze pathogenen, allergenen en andere deeltjes in de lucht verwijderen. Dit is het meest ideale filtratiesysteem voor huishoudens met personen die allergisch of astmatisch zijn [5].

Slank ontwerp

Steekt je tapijt onder je bank, bed of ander laagstaand meubilair uit, dan wil je een robotstofzuiger dat laag genoeg is om hieronder te navigeren en het tapijt op die plek te zuiveren. Bekijk robotstofzuigers die lager in hoogte zijn dan 7,5 cm en eenvoudig deze moeilijk bereikbare plekken zuivert.

Over de tapijt boost mode

Als een robotstofzuiger over een tapijt boost mode beschikt, dan betekent dit dat het apparaat automatisch op het tapijt de zuigkracht naar maximum verhoogt. De bedoeling is om het stof, vuil en puin beter weg te werken. Robotstofzuigers met een tapijt boost mode kunnen een tapijt herkennen, als de weerstand wordt verhoogd, in tegenstelling tot hardhout of een tegel. Als resultaat wordt de zuigkracht verhoogt, om een maximale reiniging mogelijk te maken [6].

Zodra de robotstofzuiger weer op de harde vloer staat, zal zijn zuigkracht afnemen, want het neemt waar dat de weerstand is verlaagd. Het is belangrijk op te merken dat het vermogen van een robotstofzuiger om het verschil tussen tapijt en vloer te detecteren, afhankelijk is van het haar van de hoofdborstel. Zodra de haren van de hoofdborstel zijn versleten, zal de automatische tapijt boost wellicht niet meer werken [6].

Hoewel dit geen vereiste is als je een tapijt hebt, zul je merken dat het veel batterijduur zal besparen. Want de zuigkracht van de robotstofzuiger zal alleen maar in zuigkracht toenemen zodra hij een tapijt herkent en afneemt zodra het de harde ondergrond raakt.

Bronnen

  • [1] The 4 Best Robot Vacuums for Carpet – Winter 2021 Reviews } Rtings.com https://www.rtings.com/vacuum/reviews/best/robot-vacuums-carpet
  • [2] Best Robot Vacuum Cleaners – A Definitive Guide to Choosing the Perfect Robotic Vacuum | Vacuums Guide https://www.vacuumsguide.com/best-robot-vacuum/
  • [3] The 13 Best Robot Vacuums That Actually Clean Your Carpet, According to Thousands of Reviews | Real Simple https://www.realsimple.com/home-organizing/cleaning/best-robot-vacuums-carpet
  • [4] 8 Best Robot Vacuums for Thick Carpet 2021 | Household Advice https://www.vacuumsguide.com/best-robot-vacuum/
  • [5] Ultimate guide to vacuum cleaner filtration | Vacuums Guide https://www.vacuumsguide.com/vacuum-cleaner-filters/
  • [6] What’s the meaning of carpet boost mode in robot cleaner’s setting | Roborock https://support.roborock.com/hc/en-us/articles/360030818571-What-s-the-meaning-of-carpet-boost-mode-in-robot-cleaner-s-setting

de-DE nl-NL en-US
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.