Zo werkt onze classificatie

Bij Reoverview.nl beoordelen we ieder product met een score van 0 – 100. Maar hoe is deze score eigenlijk tot stand gekomen? Het antwoord op deze vraag krijg je hier.
Diepgaande recensies:

Hoe selecteren we producten?

Hoe selecteren we de producten voor onze vergelijkingen?
Als startpunt streven we ernaar om een breed scala aan producten te vergelijken. Alleen producten van retailers waarmee we samenwerken, worden opgenomen in onze vergelijkingen, omdat we niet de mogelijkheid hebben om prijzen bij te werken van retailers waarmee we geen partnerschappen hebben. Binnen bepaalde productgroepen hebben we een beperkt aantal partners, wat van invloed kan zijn op de omvang van het productassortiment in onze vergelijking. We accepteren geen producten, we werken niet samen met merken en we benadrukken geen bepaalde producten tegen betaling.

Gebruikersrecensies

Waar halen we de gebruikersrecensies vandaan?
Het belangrijkste criterium voor ons scoresysteem zijn de recensies van gebruikers. Wij geloven dat dit de meest nauwkeurige manier is om de kwaliteit en tevredenheid met een product te beoordelen. We verzamelen productrecensies van zowel partners als websites waarmee we geen partnerschappen hebben. We gebruiken alleen recensies die zijn goedgekeurd door derden, dat wil zeggen, we gebruiken geen recensies van de eigen websites van de merken.

Hoe wordt de score berekend?

Elk product wordt gescoord van 0-100, gebaseerd op gebruikersrecensies, expertrecensies en testresultaten. Het startpunt voor de score is de gebruikersrecensies van het product.
Voorbeeld: Als een product een score behaalt van 4,2 van de 5 van 100 gebruikers, zal het startpunt voor de score 84 zijn (4,2*20).

Punten worden vervolgens afgetrokken en toegevoegd aan de score op basis van een aantal criteria:
  • Als het product weinig recensies heeft, worden punten afgetrokken van de score.
  • Als het product goed presteert in externe tests (top 33% in tests), worden punten toegevoegd aan de score.
  • Als het product slecht presteert in externe tests (onderste 33% in tests), worden punten afgetrokken van de score.
  • Als het product goede recensies ontvangt van experts, worden punten toegevoegd aan de score.
  • Als het product alleen gebruikersrecensies heeft van één bron, worden punten afgetrokken van de score.
De score wordt automatisch berekend en we kunnen er niet rechtstreeks invloed op uitoefenen. We passen af en toe het algoritme van de score aan om het te verbeteren en zo nauwkeurig mogelijk te maken. Als startpunt worden gebruikersrecensies eens per maand bijgewerkt, en de score wordt ook eens per maand bijgewerkt.

Toelichtingen

  • Gebruikersrecensies: We nemen alleen gebruikersrecensies op van sites die we als objectief beschouwen. Sommige sites hebben over het algemeen zeer hoge gebruikersrecensies, en deze sites nemen we niet op.
  • Testresultaten: De externe testresultaten die we opnemen, zijn tests waarbij het product fysiek aanwezig was en getest werd tegen andere producten in dezelfde productgroep. We nemen alleen tests op die we objectief en van hoge kwaliteit vinden uitgevoerd.
  • Expertrecensies: We definiëren expertrecensies als individuele recensies van producten (d.w.z. niet meerdere producten die tegen elkaar zijn getest), uitgevoerd door mensen die bekend zijn met de productgroep. We nemen alleen externe expertrecensies op waarbij het product fysiek aanwezig was. We nemen alleen expertrecensies op waarvan we geloven dat ze objectief en van hoge kwaliteit zijn.

© 2024 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.