Neato Botvac D7 Connected Robotstofzuiger

★★★★★
★★★★★
(4.2) 1949 reviews
Nr. 32 van 49 beste robotstofzuigers
Reoverview.nl
83/100
Bevredigend
1.949 Consumenten reviews
★★★★★
★★★★★
(4.2)
14 Expert reviews
★★★★★
★★★★★
(3.8)
Onze recensie
★★★★★
★★★★★
(4.0)

Prijzen

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt.
Oppervlakte per accu

Oppervlakte per accu

120 m2

Maximale bedrijfstijd

Maximale bedrijfstijd

120 min

Oplaadtijd

Oplaadtijd

180 min

Accu type

Accu type

Li-ion

Geplande schoonmaak

Geplande schoonmaak

Te verbinden met app

Te verbinden met app

Geluidsniveau

Geluidsniveau

69 dB

Onze recensie

Klaus Bachmann
juni 22, 2020
45 dagen
★★★★★
★★★★★
+ Geweldige reiniging
+ Geweldige batterij
+ Goede navigatie
+ Geweldige App
+ Geweldig voor meerdere ruimtes
- Zeer luidruchtig
- Je bent niet in staat om de robot op de App te volgen

Je bent niet in staat om de robot op de App te volgen

Neato D7 connected is een efffectieve, maar ook een zeer luidruchtige robotstofzuiger. Ik had het plezier om de Neato D7 Connected voor een maand te testen, en dit is mijn recensie.

Vormgeving

De Neato D7 Connected heeft een D-vormgeving, wat verschillend is van andere robotstofzuigers die ik tot op heden getest heb. (van Xiamoi, Eufy en Ecovacs). Dit maakt de robot in staat om dicht bij de muren schoon te maken. Aan de andere hand is deze vormgeving niet zo handig bij hoeken of nauwe plaatsen.

De robot heeft een lange borstel dat leidt tot hoogwaardig en effectief schoonmaken. De zijborstel is aan de andere hand klein, want een lange is niet nodig vanwege het model.

Over het algemeen werkt de vormgeving van de robotstofzuiger goed.

Installatie en werking

Ik had enkele problemen met de installatie van de robot in het begin.
De robot wilde in het begin niet verbinden aan het internet (maar na een pauze werkte deze) en bleef perfect werkzaam daarna.
Ook had ik sommige problemen met het juist plaatsen van de filter.

Over het algemeen denk ik niet dat de robotstofzuiger zo intuïtief is als andere door mij geteste modellen.

Navigatie

Een groot verschil tussen een budget robotstofzuiger en de duurdere is de navigatie van de robotstofzuiger.

Neato D7 Connected is vervaardigd met laser navigatie (genoemd LaserSmart Navigation by Neato), wat erg goed werkt. De robot maakt een kaart van de ruimte na het schoonmaken, wat erg goed werkt.
Andere robotstofzuigers die we hebben getest beschikken niet over een navigatiesysteem en daarom lopen ze willekeurig rond. Dit maakt goedkopere robotstofzuigers minder geschikt voor meerdere ruimtes.
Neato Botvac D7 handelt zonder problemen meerdere ruimtes af.We hebben deze robot getest op 2 verdiepingen: Verdieping 0 met 2 ruimtes en verdieping 1 met 4 ruimtes en het behandelde beiden ruimtes zeer goed.

App

Over het algemeen is een robotstofzuiger met een App functie erg handig voor mijn behoefte en natuurlijk levert deze juist dat.
De App komt met basis opties zoals: Plannen, kiezen tussen 2 manieren: Eco en Turbo. Verder kun je kiezen tussen de schoonmaakacties House, spot en Manual.

Je kunt kaarten voor diverse verdiepingen vervaardigen afhankelijk waar je wilt schoonmaken wat erg goed is, als je meerdere verdiepingen hebt zoals mijzelf. Op de kaart kun je eenvoudig ‘No-go lijnen’ creëren wat erg goed is en veel beter dan bijvoorbeeld magnetische plakband.

Nadat de Neato D7 Connected klaar is met schoonmaken zal de App je een schoonmaakoverzicht presenteren.

De App werkt erg goed, maar we missen de optie om de robot live te volgen, wat als een optie bij de Xiaomi Roborock S6 wordt aangeboden.

Schoonmaak prestaties

Vergeleken met andere robotstofzuigers is de Neato D7 een luidruchtig model en het is niet mogelijk om de robot te gebruiken in mijn huis als ik thuis ben. Dit is mogelijk met andere modellen.

De schoonmaakprestatie van de robot is erg goed en het heeft een groot zuigvermogen. Het opereert effectief en het bedekt een groot gebied met een enkele oplaadbeurt, plus beschikt het bovendien over een oplaad en hervat functie.

Reinigen en onderhoud

De hendel van de stofbak staat op de top bij de Neato D7, wat het makkelijk te ledigen maakt. De borstels zijn net zo makkelijk te reinigen.

Prijs

De aanschafprijs van de Neato Botvoc D7 is € 440 wat een fijne prijs is van het product. Maar we merkten op dat de robot 2 jaar geleden een prijs had van € 899, wat zeker teveel was in vergelijking met andere hoogwaardige robotstofzuigers op de markt.

Voordelen

Zuigt buitengewoon goed
Kan met zijn design in nauwe hoeken komen
Geweldige filter
Goede navigatie

Nadelen

Luidruchtig
Duur

Schrijf je review van Neato Botvac D7 Connected

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Schoonmaakresultaat
Accu
Prijs-kwaliteitverhouding
Bouwkwaliteit
Geluidsniveau
Makkelijk te gebruiken
Reiniging & Onderhoud
Toon meer

Ranglijsten

Resultaten

Beste Neato robotstofzuiger

Specificatie samenvatting

Dit zijn de meest belangrijke specificaties van Neato Botvac D7 Connected.

LDS navigatie
Te verbinden met app
Alexa en Google Assistant voice control
Geschikt voor dierenhaar
Kaartsysteem
Duur (500 euro)
Beoordeeld als „Bevredigend" in onze test / vergelijking
Geschikt voor huishoudens tot aan 120 m2

Beschrijving

Neato Botvac D7 ConnectedDeze krachtige robotstofzuiger beschikt over vele extra functies die de bediening en navigatie makkelijk en eenvoudig laat verlopen.

Eerste gezicht

Batterij

Gebruikstijd vergelijking

januari 24, 2021

Het toestel heeft een lange werkzame tijd voordat deze automatisch zal terugkeren naar het oplaadstation. We zien dat de maximale bedrijfstijd aan 120 minuten wordt gesteld en deze krachtige, lange spurt wordt verkregen door de Li-ion batterij. Buiten dit alles wordt de machine aan een 180 minuten oplaadtijd onderworpen om vervolgens weer klaar te staan en dit alles met een accucapaciteit van 4200 mAh.

Accucapaciteit vergelijking

januari 24, 2021

Reiniging

Neato Botvac D7 Connected

Met een actieradius van 120 m2 zal dit toestel met een zuigkracht van 2000 Pa de verschillende ondergronden onder handen nemen. De dierenharen worden gemakkelijk verwijderd als ze op het tapijt of andere diverse oppervlakken liggen. Daarnaast kan de Neato Botvac D7 Connected over drempels lopen met een maximale hoogte van 1.9 cm en zal het vermogen liggen op 61W.

Oppervlakte per accu vergelijking

januari 24, 2021

Functionaliteit

Automatische terugkeer oplaadstation statistieken

Ja (98%)
Neato Botvac D7 Connected
Nee (2%)
januari 24, 2021

Een geplande schoonmaak is allemaal in te stellen en tevens zal de iRobot ook alles in kaart brengen om vervolgens in een goede baan uw ruimte te reinigen. Zo is de machine ook uitgerust met een functie om terug te keren naar het oplaadstation vervolgens zal hij bij dit dokstation zichzelf opladen en daarna gaat hij ervandoor om de schoonmaakwerkzaamheden te voltooien.

App

Neato Botvac D7 Connected

Dit apparaat is uitgerust met een voice control dat met uw eigen stem kan worden gecontroleerd en men kan kiezen uit de Alexa en Google Home voice control. Verder is alles te verbinden met een App en kan op afstand worden bediend.

Navigatie

De verschillende oppervlakken blijken geen probleem te zijn voor deze Neato Botvac D7 Connected robotstofzuiger en tevens kan het tapijt worden meegenomen. Men hoeft zich ook geen zorgen te maken over dit toestel want hij zal dankzij het anti-vastloop systeem niet snel vastlopen. Verder beschikt het ook over de nodige sensoren die het ervan weerhoudt om de robot te laten vallen van verschillende hoogtes of het stoten tegen objecten. Zo wordt er een virtuele muur bij deze robot worden gecreëerd en zal met de ‘echo’ methode vuil worden gedetecteerd. Bovendien is er ook een turbo modus te vinden die handmatig kan worden geactiveerd.

Bijlage

Neato Botvac D7 Connected

We zien dat er een borstel reiniger wordt bijgeleverd om hardnekkige haren en vuil te verwijderen in de borstel van de Neato Botvac D7 Connected stofzuiger. Verder is er een extra filter aanwezig als de andere aan vervanging toe is.

Vormgeving

Vorm statistieken

Rond (92%)
D-vorm (8%)
Neato Botvac D7 Connected
januari 24, 2021

De machine is van kunststof gemaakt en heeft een halfronde vorm, wat eigenlijk meer weg heeft van een driehoek.

Divers

Geluidsniveau vergelijking

januari 24, 2021

Deze uitvoering van Neato beschikt over de Ultra performance filter die de kleinste stofdeeltjes zal tegenhouden. Mochten de vuiligheden worden opgenomen dan zullen deze in het opvangbakje belanden en dit stofreservoir heeft een volume inhoud ter grootte van 0.7 Liter. Ook zal het een geluid van 60 dB produceren. Verder beweegt deze robotstofzuiger zich voort met een vermogen van 45W.

Dimensie en gewicht

Als we de hoogte bekijken van dit toestel dan zien we dat deze is gesteld op 10.0 cm. De breedte en diepte blijkt met de afmeting van 33.6 cm te hebben en het totaalgewicht staat op 3.5 Kilogram.

Prijs

Prijsvergelijking

januari 24, 2021

De Neato Botvac D7 Connected heeft een prijs van 500 euro en dit terwijl de gemiddelde prijs van alle robotstofzuigers ligt op 372 euro.

Video vergelijking

Vergelijking

Productinformatie
Neato Botvac D7 Connected Xiaomi Roborock S6 Pure Xiaomi Roborock S6 Xiaomi Roborock S6 MaxV
Naam Neato Botvac D7 Connected Xiaomi Roborock S6 Pure Xiaomi Roborock S6 Xiaomi Roborock S6 MaxV
Score 83/100 98/100 95/100 94/100
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.2)
1949 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
1674 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
924 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
1765 reviews
Prijs 500 € 379 € 479 € 599 €
Accu
Maximale bedrijfstijd 120 min 180 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 180 min 300 min 300 min 300 min
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 4200 mAh 5200 mAh 5200 mAh 5200 mAh
Reiniging
Oppervlakte per accu 120 m2 250 m2 200 m2 240 m2
Geluidsniveau 69 dB 69 dB 67 dB 67 dB
Zuigkracht 2000 Pa 2000 Pa 2000 Pa 2500 Pa
Maximale drempel hoogte 1.9 cm 2.0 cm 2.0 cm 2.0 cm
Vermogen 61 w 58 w 58 w 66 w
Aantal modi 3
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0.18 l 0.14 l 0.3 l
Andere informatie
Volume stofreservoir 0.7 l 0.46 l 0.48 l 0.46 l
Mapping-Sensor LDS LDS LDS LDS
Filtertype HEPA HEPA HEPA HEPA
Automatische vuilafvoer
Carpet Boost
Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Opnieuw opladen en hervatten
Geplande schoonmaak
Te verbinden met app
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Accessoires
Ondersteunt virtual fence
Afstandsbediening
Vormgeving
Vorm D-vorm Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1 1
App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
Afmetingen en gewicht
Hoogte 10.0 cm 9.6 cm 9.7 cm 9.6 cm
Breedte 33.6 cm 35.0 cm 35.3 cm 35.0 cm
Diepte 33.6 cm 35.0 cm 35.0 cm 35.0 cm
Gewicht 3.5 kg 3.2 kg 3.6 kg 3.7 kg

Reviews

Consumenten reviews
4.2
★★★★★
★★★★★
1.949 reviews
Expert reviews
3.8
★★★★★
★★★★★
12 Experts
Test reviews
3.5
★★★★★
★★★★★
2 Tests
4.4
★★★★★
★★★★★
266 reviews
4.2
★★★★★
★★★★★
51 reviews
Onbekende bronnen
4.2
★★★★★
★★★★★
1.632 reviews

Vraag en Antwoord

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

Specificaties

Accu

Maximale bedrijfstijd
120 min
Oplaadtijd
180 min
Accu type
Li-ion
Accucapaciteit
4200 mAh

Reiniging

Oppervlakte per accu
120 m2
Geluidsniveau
69 dB
Zuigkracht
2000 Pa
Maximale drempel hoogte
1.9 cm
Vermogen
61 w
Aantal modi
3
Met dweilfunctie
Nee

Andere informatie

Volume stofreservoir
0.7 l
Mapping-Sensor
LDS
Filtertype
HEPA
Automatische vuilafvoer
Nee
Carpet Boost
Nee

Features

Automatische terugkeer oplaadstation
Ja
Opnieuw opladen en hervatten
Ja
Geplande schoonmaak
Ja
Te verbinden met app
Ja
Voice control
Ja
Alexa voice control
Ja
Google Home voice control
Ja
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Ja

Accessoires

Ondersteunt virtual fence
Ja
Afstandsbediening
Nee

Vormgeving

Vorm
D-vorm
Aantal zijborstels
1

App-functionaliteit

Ruimte in kaart
Ja
Real Time Tracking
Nee
Digital Blocked Area
Ja
Zoned Cleaning
Ja
Multi Floor Maps
Ja
Selected Room Cleaning
Ja

Afmetingen en gewicht

Hoogte
10.0 cm
Breedte
33.6 cm
Diepte
33.6 cm
Gewicht
3.5 kg

Productgegevens

Online prijs
500 €
de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL
Klaus Bachmann

Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.
klaus@reoverview.nl

© 2020 Reoverview.nl