Neato Botvac D7 Connected

Voor meerdere kamers

Voor meerdere kamers

Dweilfunctie

Dweilfunctie

Max. drempel hoogte

Max. drempel hoogte

1,9 cm

Oppervlakte per accu

Oppervlakte per accu

120 m²

Te verbinden met app

Te verbinden met app

Mapping

Mapping

Alle specificaties »

Onze recensie

Klaus Bachmann
juni 22, 2020
45 dagen
★★★★★
★★★★★

Je bent niet in staat om de robot op de App te volgen

Neato D7 connected is een efffectieve, maar ook een zeer luidruchtige robotstofzuiger. Ik had het plezier om de Neato D7 Connected voor een maand te testen, en dit is mijn recensie.

Vormgeving

De Neato D7 Connected heeft een D-vormgeving, wat verschillend is van andere robotstofzuigers die ik tot op heden getest heb. (van Xiamoi, Eufy en Ecovacs). Dit maakt de robot in staat om dicht bij de muren schoon te maken. Aan de andere hand is deze vormgeving niet zo handig bij hoeken of nauwe plaatsen.

De robot heeft een lange borstel dat leidt tot hoogwaardig en effectief schoonmaken. De zijborstel is aan de andere hand klein, want een lange is niet nodig vanwege het model.

Over het algemeen werkt de vormgeving van de robotstofzuiger goed.

Installatie en werking

Ik had enkele problemen met de installatie van de robot in het begin.
De robot wilde in het begin niet verbinden aan het internet (maar na een pauze werkte deze) en bleef perfect werkzaam daarna.
Ook had ik sommige problemen met het juist plaatsen van de filter.

Over het algemeen denk ik niet dat de robotstofzuiger zo intuïtief is als andere door mij geteste modellen.

Navigatie

Een groot verschil tussen een budget robotstofzuiger en de duurdere is de navigatie van de robotstofzuiger.

Neato D7 Connected is vervaardigd met laser navigatie (genoemd LaserSmart Navigation by Neato), wat erg goed werkt. De robot maakt een kaart van de ruimte na het schoonmaken, wat erg goed werkt.
Andere robotstofzuigers die we hebben getest beschikken niet over een navigatiesysteem en daarom lopen ze willekeurig rond. Dit maakt goedkopere robotstofzuigers minder geschikt voor meerdere ruimtes.
Neato Botvac D7 handelt zonder problemen meerdere ruimtes af.We hebben deze robot getest op 2 verdiepingen: Verdieping 0 met 2 ruimtes en verdieping 1 met 4 ruimtes en het behandelde beiden ruimtes zeer goed.

App

Over het algemeen is een robotstofzuiger met een App functie erg handig voor mijn behoefte en natuurlijk levert deze juist dat.
De App komt met basis opties zoals: Plannen, kiezen tussen 2 manieren: Eco en Turbo. Verder kun je kiezen tussen de schoonmaakacties House, spot en Manual.

Je kunt kaarten voor diverse verdiepingen vervaardigen afhankelijk waar je wilt schoonmaken wat erg goed is, als je meerdere verdiepingen hebt zoals mijzelf. Op de kaart kun je eenvoudig ‘No-go lijnen’ creëren wat erg goed is en veel beter dan bijvoorbeeld magnetische plakband.

Nadat de Neato D7 Connected klaar is met schoonmaken zal de App je een schoonmaakoverzicht presenteren.

De App werkt erg goed, maar we missen de optie om de robot live te volgen, wat als een optie bij de Xiaomi Roborock S6 wordt aangeboden.

Schoonmaak prestaties

Vergeleken met andere robotstofzuigers is de Neato D7 een luidruchtig model en het is niet mogelijk om de robot te gebruiken in mijn huis als ik thuis ben. Dit is mogelijk met andere modellen.

De schoonmaakprestatie van de robot is erg goed en het heeft een groot zuigvermogen. Het opereert effectief en het bedekt een groot gebied met een enkele oplaadbeurt, plus beschikt het bovendien over een oplaad en hervat functie.

Reinigen en onderhoud

De hendel van de stofbak staat op de top bij de Neato D7, wat het makkelijk te ledigen maakt. De borstels zijn net zo makkelijk te reinigen.

Prijs

De aanschafprijs van de Neato Botvoc D7 is € 440 wat een fijne prijs is van het product. Maar we merkten op dat de robot 2 jaar geleden een prijs had van € 899, wat zeker teveel was in vergelijking met andere hoogwaardige robotstofzuigers op de markt.

Voordelen

 • Stofzuigt erg goed
 • Kan met zijn vormgeving in nauwe hoeken komen
 • Geweldige filter
 • Goede navigatie
 • Geweldig bij het reinigen van zijkanten
 • Kan gemakkelijk over vloerkleden, tapijten en hoge drempels lopen
 • Verenigbaar met Alexa, Google Assistant, Apple watch en IFTTT connecties
 • Een van de snelste robotstofzuigers
 • Sterke zuigkracht en luchtstroom
 • Grote stofbak en langere borstelstang dan bij ronde stofzuigers
 • Virtuele no-go lijnen

Nadelen

 • Duur
 • Loopt makkelijk vast en geeft sneller op, omdat het langer dan andere robotstofzuigers is
 • Luidruchtig en geeft veel indicatie-geluiden af
 • Veel gebruikers ervaarden vele problemen, defecten en fouten bij de eerste unit, tot ze een tweede unit hadden aangevraagd, wat wel goed werkte.
caret-up caret-down

Specificaties

Accu
Maximale bedrijfstijd
120 min
Oplaadtijd
180 min
Batterij technologie
Li-ion
Accucapaciteit
4200 mAh
Opnieuw opladen en hervatten
Ja
Automatische terugkeer oplaadstation
Ja
Reiniging
Oppervlakte per accu
120 m²
Geluidsniveau
69 dB
Zuigkracht
2000 Pa
Maximale drempel hoogte
1,9 cm
Vermogen
61,0 w
Aantal modi
3
Volume stofreservoir
0,7 l
Filtertype
HEPA
Carpet Boost
Nee
Geplande schoonmaak
Ja
Vormgeving
D-vorm
Aantal zijborstels
1
Met dweilfunctie
Met dweilfunctie
Nee
Navigatie
Mapping-Sensor
LDS
Objectherkenning
Nee
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Ja
Voor meerdere kamers
Ja
Bediening
Te verbinden met app
Ja
Afstandsbediening
Nee
Voice control
Ja
Alexa voice control
Ja
Google Home voice control
Ja
Reinigingsstation
Automatische vuilafvoer
Nee
App-functionaliteit
Te verbinden met app
Ja
Ruimte in kaart
Ja
Real Time Tracking
Nee
Digital Blocked Area
Ja
Zoned Cleaning
Ja
Multi Floor Maps
Ja
Selected Room Cleaning
Ja
Afmetingen en gewicht
Hoogte
10,0 cm
Breedte
33,6 cm
Diepte
33,6 cm
Gewicht
3,5 kg

Specificatie vergelijking

januari 28, 2023

Wie zou Neato Botvac D7 Connected moeten kopen

 • Als je bereid bent om voor robotstofzuigers te betalen met hoogwaardige functies en kwaliteitsprestaties voor een ietwat dure prijs, dan is dit product geschikt voor jou. Dit is voor degene die meerdere zijkanten en hoeken in het huis hebben. Dit product is namelijk trots op zijn D-vormgeving dat is vervaardigd om naar hoeken te gaan waar de meeste ronde robotstofzuigers niet kunnen komen. Dankzij het slimme kaartsysteem (LIDAR) en lange batterijleven is het uitermate geschikt voor wijde ruimten, omdat het accuraat en intelligent kan navigeren. Dit is ook geschikt voor degene die veel drempels, dikkere tapijten of vloerkleden hebben, omdat het product een grotere wielomvang heeft dan andere robotstofzuigers waardoor het makkelijk eroverheen navigeert zonder vast te lopen. Dit product is ook bestemd voor gebruikers die op zoek zijn naar snelheid. Het product is zeer snel in zijn reinigingsvaardigheid en krijgt het werk rapper klaar dan andere robotstofzuigers.

Wie zou geen Neato Botvac D7 Connected moeten kopen

 • Je zult op de hoogte moeten zijn van het feit dat dit product 9,9 cm hoog is, plus de verhoogde schijf die de laser bedekt van de robotstofzuiger. Daarom zul je bij laaghangende banken of ander meubilair met kleinere ingangen dan het product, moeten verwachten dat deze er niet onder door gaat en wellicht vaak vast komt te zitten, in tegenstelling tot laag uitgevoerde robotstofzuigers. Als je liever een robotstofzuiger hebt die stil werkt, dan zal dit product je wellicht tegenvallen want het is erg onderhoudend en een beetje luidruchtig tijdens het schoonmaken.

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van Neato Botvac D7 Connected dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 08-02-2021

De Neato Botvac D7 Connected heeft een unieke vormgeving dat het product mogelijk maakt om bepaalde hoeken te bereiken dat bij de meeste ronde robotstofzuigers niet lukt. Dankzij de vormgeving heeft het product ruimte voor een langere borstelstang dat een groter werkoppervlak aankan om te zuigen en reinigen.

Dankzij de LIDAR mapping, zal het een accurate kaart samenstellen en schoonmaken zonder ongereinigde ruimtes achter te laten. De app biedt ook de zogenaamde “no-go zones” aan wat erg hulpvol blijkt te zijn om ruimten te controleren waar je de robotstofzuiger naar toe wilt sturen of niet.

Dit product biedt ook veel integratiemogelijkheden van derden aan, waarbij het verenigbaar is met Alexa, Google Assistant, Apple watch en IFTTT connecties of andere automatische connecties die de app of andere diensten verbinden. Je kunt bijvoorbeeld de t.v. aanzetten en vervolgens zal de robotstofzuiger automatisch starten, wat verwijst naar de naam: “If This Then That.

De iets wat grote wielen van dit product maken het mogelijk om over hoge vloerkleden, tapijten of ietwat hoge drempels met eenvoud te lopen. Bovendien zullen deze niet snel vastlopen, toch zal het waarschijnlijk onder laaghangend meubilair (zoals een bed of bank) vastlopen. Aaneensluitend zal het bij vastlopen eenvoudig opgeven.

Deze Botvac D7 biedt veel indrukwekkende functies en uitmuntende prestaties aan. Toch kan het verontrustend overkomen dat verschillende gebruikers met Amazone recensies klagen over problemen met hun unit en de app, want het heeft veel defecten en fouten. Om alle problemen samen te vatten, komen we tot de conclusie dat de D7 in het begin goed werkt, maar na een paar weken fouten in de app vertoond en vaak vast loopt. Vervolgens nemen ze contact op met de klantendienst, waar hulp wordt aangeboden. Als resultaat krijgen de meeste personen een andere D7 unit aangeboden dat perfect werkt zonder enige haperingen en problemen of het bedrijf herstelt het voorgaande model.

Schrijf uw review van Neato Botvac D7 Connected

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Schoonmaakresultaat
Accu
Prijs-kwaliteitverhouding
Bouwkwaliteit
Geluidsniveau
Makkelijk te gebruiken
Reiniging & Onderhoud
Toon meer

Neato Botvac D7 Connected in vergelijking met andere producten

youtube
youtube
youtube

Bekijk eerst de Neato Botvac D7 Connected

youtube
youtube
youtube
youtube
youtube

Demonstratie van de werkwijze bij de Neato Botvac D7 Connected

youtube

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
Neato Botvac D7 Connected Roborock S7
Roborock S6 MaxV
Naam Neato Botvac D7 Connected Roborock S7 Roborock S6 MaxV
Cijfer
82
95
95
Positie Nr. 90 van 102 Nr. 1 van 102 Nr. 2 van 102
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4)
4115 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
3574 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
2552 reviews
Prijs € 499 € 629
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 120 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 180 min 300 min
Batterij technologie Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 4200 mAh 5200 mAh 5200 mAh
Opnieuw opladen en hervatten
Automatische terugkeer oplaadstation
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 120 m² 200 m² 240 m²
Geluidsniveau 69 dB 67 dB 67 dB
Zuigkracht 2000 Pa 2500 Pa 2500 Pa
Maximale drempel hoogte 1,9 cm 2,0 cm 2,0 cm
Vermogen 61,0 w 68,0 w 66,0 w
Aantal modi 3
Volume stofreservoir 0,7 l 0,47 l 0,46 l
Filtertype HEPA EPA 11 EPA 11
Carpet Boost
Geplande schoonmaak
Vormgeving D-vorm Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1
Wasbaar filter
caret-up caret-down Met dweilfunctie
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0,3 l 0,3 l
Vibrerende dweil
Automatische dweillift (functie)
caret-up caret-down Navigatie
Mapping-Sensor LDS LDS LDS+Camera
Objectherkenning
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Voor meerdere kamers
caret-up caret-down Bediening
Te verbinden met app
Afstandsbediening
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
caret-up caret-down Reinigingsstation
Automatische vuilafvoer
Stof capaciteit
Automatisch de watertank bijvullen
Automatische zelfdrogende dweil
Automatisch mop wassen
caret-up caret-down App-functionaliteit
Te verbinden met app
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
"No mop" zones
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 10,0 cm 9,7 cm 9,6 cm
Breedte 33,6 cm 35,0 cm 35,0 cm
Diepte 33,6 cm 35,0 cm 35,0 cm
Gewicht 3,5 kg 4,7 kg 3,7 kg

Reviews caret-up caret-down

Consumenten reviews
4,0
★★★★★
★★★★★
4.046 reviews
Expert reviews
4,2
★★★★★
★★★★★
12 Experts
Test reviews
3,5
★★★★★
★★★★★
2 Tests

caret-up caret-down Onze gebruikers

★★★★★
★★★★★
Enorme aanrader!
Ik heb hem pas 2 dagen en de vloeren zijn nog nooit zo schoon geweest. Houten laminaat glimt helemaal en de kleden zijn nu echt heel schoon. Twee minpuntjes maar, je moet het vuilopvang bakje echt regelmatig legen en de magneetstrip werkt alleen als je hem vastplakt. Ik ben ontzettend tevreden met deze robot stofzuiger, hij heeft mijn verwachtingen overtroffen.
2021-01-12
Accu
★★★★★
★★★★★
(4)
Reiniging & Onderhoud
★★★★★
★★★★★
(4)
Geluidsniveau
★★★★★
★★★★★
(3)
Makkelijk te gebruiken
★★★★★
★★★★★
(4)
Prijs-kwaliteitverhouding
★★★★★
★★★★★
(4)
Bouwkwaliteit
★★★★★
★★★★★
(4)
Schoonmaakresultaat
★★★★★
★★★★★
(5)

caret-up caret-down Consumenten reviews

4,0
★★★★★
★★★★★
3.975 reviews
4,0
★★★★★
★★★★★
69 reviews
Onbekende bronnen
3,0
★★★★★
★★★★★
2 reviews

caret-up caret-down Expert reviews

„Winnaar“
Askgeorge.com
Datum: 09/2019
4,4
★★★★★
★★★★★
4,8
★★★★★
★★★★★
Digitaltrends.com
Datum: 01/2019
3,6
★★★★★
★★★★★
Expertreviews.co.uk
Datum: 09/2019
4,0
★★★★★
★★★★★
Gearbrain.com
Datum: 05/2020
4,0
★★★★★
★★★★★
Goodhousekeeping.com
Datum: 04/2019
4,2
★★★★★
★★★★★
Moderncastle.com
Datum: 03/2019
4,7
★★★★★
★★★★★
Techadvisor.co.uk
Datum: 11/2018
4,0
★★★★★
★★★★★
„Editors' Choice“
Techgearlab.com
Datum: 06/2018
3,5
★★★★★
★★★★★
The-ambient.com
Datum: 08/2018
4,5
★★★★★
★★★★★
Trustedreviews.com
Datum: 10/2018
4,5
★★★★★
★★★★★
Wired.com
Datum: 05/2018
4,5
★★★★★
★★★★★

caret-up caret-down Test reviews

„Goed“
Haus & Garten Test
Editie: 5/2019
Gepubliceerd: 08/2019
Product: Plaats 1 van 5
4,0
★★★★★
★★★★★
„Goed“
Stiftung Warentest
Editie: 12/2020
Gepubliceerd: 11/2020
Product: Plaats 3 van 12
3,0
★★★★★
★★★★★

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL en-US da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.