Roborock S6 MaxV

Voor meerdere kamers

Voor meerdere kamers

Dweilfunctie

Dweilfunctie

Max. drempel hoogte

Max. drempel hoogte

2,0 cm

Oppervlakte per accu

Oppervlakte per accu

240 m²

Te verbinden met app

Te verbinden met app

Mapping

Mapping

Alle specificaties »

Recensie van Roborock S6 MaxV

Test methodologie:
1.1
Gepubliceerd:
2021-05-26
Laatst gemodificeerd:
2023-07-16

Voordelen

 • Goede navigatie
 • Snelle mapping
 • Veelzijdige app en geweldige app-functies
 • Goede reinigingsresultaten

Nadelen

 • Werkt niet goed op het tapijt als de dweilpad is aangekoppeld
 • De objectherkenning functie werkt niet optimaal
 • Vrij duur

Oordeel

Aanbevolen

De Roborock S6 MaxV is een goede optie voor huisdiereigenaren. Zijn AI-technologie kan uitwerpselen van huisdieren en voorwerpen op de vloer detecteren en vermijden. Daarnaast heeft hij een sterke zuigkracht tot 2500 Pa.

De stofzuiger is misschien niet geschikt voor mensen met een krap budget en bovendien is zijn object herkenningsfunctie niet perfect. Desalniettemin is het een stap in de goede richting om de vloerreiniging thuis volledig te automatiseren.

Roborock S6 MaxV
Roborock S6 MaxV (Afbeelding: Reoverview)

De Roborock S6 MaxV is de opvolger van de zeer populaire Roborock S5 Max. De S6 MaxV differentieert zich van zijn voorganger, doordat hij is uitgerust met twee frontaal geplaatste camera's (voor objectherkenning), en een sterkere zuigkracht (2500 Pa vs. 2000 Pa).

We hebben de Roborock S6 MaxV enkele weken in verschillende omgevingen getest om een subjectief gevoel van de robotstofzuiger te krijgen. Daarnaast hebben we hem aan de hand van enkele objectieve criteria en in overeenkomst met onze robotstofzuiger testmethode 1.1 getest.

Voor wie is de Roborock S6 MaxV geschikt?

 • Dierenbezitters hebben baat bij het AI-gebruik van het product. De robot kan namelijk uitwerpselen van huisdieren detecteren en vermijden. In tegenstelling tot de meeste andere robotstofzuigers, die er juist wel doorheen lopen en het verspreiden.
 • Door zijn krachtige zuigkracht, die tot 2500 Pa oploopt, is het apparaat geschikt voor mensen met laag- tot middelhoogpolige tapijten en huisdiereigenaren met ruiende huisdieren.
 • Zij die grote ruimtes en huizen met meerdere verdiepingen bezitten, zullen met dit product tevreden zijn. De robot kan namelijk maximaal vier kaarten opslaan en daarnaast heeft de batterij een lange levensduur. Bovendien kan de robot een verdieping in een oplaadbeurt reinigen.

Voor wie is de Roborock S6 MaxV ongeschikt?

 • Als je een krap budget bezit, dan kun je misschien beter andere goedkopere robotstofzuigers overwegen die aan je behoeften voldoen. Indien dit het geval is, zou je bijvoorbeeld een robotstofzuiger met gyroscopische navigatie kunnen overwegen.
 • Als objectherkenning een belangrijke factor voor je is, dan zijn er alternatieve robotstofzuigers die beter objecten detecteren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Roborock S7 MaxV, of de Roborock S8.
 • Als je veel tapijten bezit, dan wil je waarschijnlijk een robotstofzuiger met dweil die het tapijt kan vermijden (of zijn dweilpad optilt). De Roborock S7 of de iRobot Roomba Combo j7 zijn dan misschien een betere optie.

Navigatie

Roborock S6 Maxv is uitgerust met twee frontaal geplaatste camera's en een lasernavigatietoren
Roborock S6 Maxv is uitgerust met twee frontaal geplaatste camera's en een lasernavigatietoren (Afbeelding: Reoverview).

De Roborock S6 MaxV heeft een LiDAR lasernavigatiesysteem en twee frontaal geplaatste camera's waarmee hij snel navigeert en een nauwkeurige kaart van je huis maakt. Met de voorste camera's kan hij obstakels, zoals oplaadkabels en voerbakken voor huisdieren detecteren en vermijden. Het ontwijkt echter niet altijd elk voorwerp, en soms stoot hij tegen voorwerpen, zoals de waterbak van een hond aan, waardoor er gemorst wordt. Bovendien kun je met de voorste camera's nagaan wat er in je huis gebeurt (Live remote video view). Zo kan je objecten, zoals hondenpoep, gemakkelijk identificeren.

De robot constateert een obstakel
De robot constateert een obstakel (Afbeelding: Reoverview)

Test van het vermogen om objecten te ontwijken

De robot deed het goed in onze ontwijking test. Hij slaagde erin 4 van de 5 objecten te ontwijken, enkel het textiel werd niet ontweken. De andere 4 voorwerpen raakte hij slechts zachtjes aan, of ontweek ze volledig.

Momentopname net voordat de test begon (Afbeelding: Reoverview)

App

Een interactieve kaart in de Roborock app
Een interactieve kaart in de Roborock app (Afbeelding: Reoverview)

Met de Roborock app kun je de Roborock S6 MaxV besturen. In de app vind je een nauwkeurige 2D-kaart van je huis (na de eerste werking), en kun je allerlei functies beheren. Deze app is de beste robotstofzuiger app die we tot nu toe getest hebben.

De App is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief. Het biedt veel handige functies zoals:

 • Kamerselectie reiniging
 • Zone reiniging
 • No go zone
 • Waterniveau regeling (5 instellingen)
 • Zuigkracht bediening (5 instellingen)
 • Live remote video view
De Live remote video view
De Live remote video view (Afbeelding: Reoverview)

Batterij

Met de batterij van de robot kan ik met gemak in één oplaadbeurt mijn hele huis schoonmaken.

Volgens de fabrikant kan hij ongeveer 180 minuten op één lading schoonmaken (in standaardmodus), wat neerkomt op ongeveer 240 m². De oplaadtijd wordt op 300 minuten gesteld.

In onze test reinigde de robotstofzuiger een oppervlakte van 35 m² in 36 minuten. Dit betekent dat hij ongeveer 1 m² per minuut schoonmaakt.

Reinigen

Roborock S6 MaxV op een tapijt
Roborock S6 MaxV op een tapijt (Afbeelding: Reoverview)

De robotstofzuiger kan goed stof en vuil wegwerken. Hij heeft een zuigkracht van maximaal 2500 Pa. Maar recentere modellen overschrijden deze zuigkracht toch nog ruimschoots. Zo heeft de Roborock S8 een zuigkracht van 6000 Pa en de Ecovacs Deebot X1 OMNI beschikt over 5000 Pa (hier vind je de robotstofzuigers met de sterkste zuigkracht).

Deze robotstofzuiger dringt mooi tot in de hoeken door en doorkruist daarbij het hele huis (je kunt in de app zien welke gebieden hij heeft schoongemaakt en hem in real time volgen).

Hij heeft 5 zuigstanden (ik gebruik meestal de Max-stand, wat de sterkste zuigkracht oplevert).

In onze schoonmaaktest leverde de robot een perfecte prestatie, de resultaten zagen er als volgt uit:

 • Parketvloer schoonmaken, 50g zand: 50g verzameld (100%)
 • Parketvloer schoonmaken, 50g rijst: 50g verzameld (100%)

Uit onze test blijkt dat de Roborock S6 MaxV bijzonder goed vloeren reinigt. We hebben verschillende robotstofzuigers op parketvloeren getest. Daarbij is de parketvloerreiniging doorgaans zeer goed bij alle high-end robotstofzuigers.

Het gewicht van de stofbak voordat de test begon
Het gewicht van de stofbak voordat de test begon (Afbeelding: Reoverview)

Het gewicht van de stofbak na afloop van de test
Het gewicht van de stofbak na afloop van de test (Afbeelding: Reoverview)

Momentopname net voordat de reiniging met de zandproef begon
Momentopname net voordat de reiniging met de zandproef begon (Afbeelding: Reoverview)

Momentopname na afloop van de zand reiniging
Momentopname na afloop van de zand reiniging (Afbeelding: Reoverview)

Tapijt reinigen

Wanneer de robot een tapijt detecteert, verhoogt hij zijn zuigkracht tot "Max" om het tapijt zo grondig mogelijk te reinigen. Zijn vermogen om tapijten te herkennen werkt goed, maar hij registreert de tapijten niet in de interactieve kaart van de app. Dit komt wel voor bij de Roborock S7 MaxV.

We hebben deze robotstofzuiger niet getest bij een tapijt reinigingtest.

Dweilen

Roborock S6 MaxV met zijn dweil bevestigd
Roborock S6 MaxV met zijn dweil bevestigd (Afbeelding: Reoverview)

De robot kan zowel met als zonder bevestigde dweil worden gebruikt. De watertank heeft een inhoud van 0,3 liter, wat voldoende is om 200 m² woonoppervlak te reinigen.

De robot beschikt niet over een "moplift' (deze functie zit wel bij zijn opvolger, de Robock S7). Dit betekent dat de mop ook tapijten zal dweilen, wat verkleuring kan veroorzaken, indien je lichtgekleurde tapijten hebt. Dit kun je voorkomen door 'no-go zones' op de tapijten aan te brengen, mits je de robot met de dweil wilt gebruiken.

Ook loop je bij lichte deurmatten het risico dat de robot ze meesleept.

Dweilresultaten

We testten het vermogen van de Roborock S6 MaxV om droge vlekken van de vloer te verwijderen. We testten dit met 3 soorten vlekken op de vloer:

 • Een droge zure room vlek
 • Een droge ketchup vlek
 • Een droge koffievlek

De robot deed zijn werk bijna perfect en kon de koffievlek en ketchup vlek volledig verwijderen. Het lukte echter niet om de zure room vlek volledig te verwijderen.

De parketvloer voordat de dweiltest begon
De parketvloer voordat de dweiltest begon (Afbeelding: Reoverview)

De parketvloer na afloop van de dweiltest
De parketvloer na afloop van de dweiltest (Afbeelding: Reoverview)

Geluidsemissie

Onze geluidsemissietest van de Roborock S6 MaxV
Onze geluidsemissietest van de Roborock S6 MaxV (Afbeelding: Reoverview)

We hebben de geluidsemissie bij de Roborock S6 MaxV in drie verschillende standen getest. De resultaten waren als volgt:

 • Maximale geluidsemissie gemeten in "Stille modus": 63,5 dB
 • Maximale geluidsemissie gemeten in "Gebalanceerde stand": 65 dB
 • Maximale geluidsemissie gemeten in "Max-stand": 69,4 dB

De robot is aanzienlijk stiller in de Max-stand dan zijn opvolger, de Roborock S7 MaxV. De S7 MaxV versie meette 73,5 dB in de Max-stand, maar de robotstofzuiger heeft ook een aanzienlijk hogere zuigkracht.

Vuilverwijderaar

Dit model van de robot bevat geen vuilverwijderaar. Ook is het niet mogelijk er een aan te schaffen.

Wil je een robotstofzuiger met vuilverwijdering, overweeg dan de Roborock S7+, de Roborock S8 Pro Ultra, of bekijk dit artikel.

Afmetingen

De robot heeft een diameter van 35,0 cm en een hoogte van 9,65 cm. Hij weegt 3,7 kg.

Dit is een gebruikelijke maat voor robotstofzuigers en met deze hoogte kan hij onder de meeste meubels (zoals banken, mijn bedden, enz.) door.

Vorm

De Roborock S6 MaxV heeft een ronde vorm, wat de meest voorkomende vorm is onder robotstofzuigers. Door deze vorm kan hij uit krappe ruimtes manoeuvreren (in tegenstelling tot D-vormige modellen). In onze test kwam de robotstofzuiger ook nergens vast te zitten.

Klimvermogen

Volgens de specificaties heeft de robotstofzuiger een maximaal klimvermogen van 2,0 cm.

Metingen in test

Schoonmaakresultaten
Parketvloer, 50g zand
100%
Parketvloer, 50g rijst
100%
Objectvermijding testresultaten
Objectvermijding, totale score
70 punten
Objectvermijding, kunstmatige poep
Vermeden
Objectvermijding, opgerolde kabel
Vermeden
Objectvermijding, huisdierenkom met water
Deels vermeden
Objectvermijding, een stuk kleding
Niet vermeden
Objectvermijding, bierblikje
Vermeden
Dweilen testresultaten
Dweilen, droge ketchup vlek
Compleet verwijderd
Dweilen, droge zure crème vlek
Bijna verwijderd
Dweilen, droge koffievlek
Compleet verwijderd
Geluidsemissie testresulaten
Geluidsemissie, Stille modus
63,5 dB
Geluidsemissie, Gebalanceerde modus
65,0 dB
Geluidsemissie, Maximale modus
69,4 dB
Test methodologie
Test methodologie
1,1
caret-up caret-down

Specificaties

Accu
Maximale bedrijfstijd
180 min
Oplaadtijd
300 min
Batterij technologie
Li-ion
Accucapaciteit
5200 mAh
Opnieuw opladen en hervatten
Ja
Automatische terugkeer oplaadstation
Ja
Reiniging
Oppervlakte per accu
240 m²
Geluidsniveau
67 dB
Zuigkracht
2500 Pa
Maximale drempel hoogte
2,0 cm
Volume stofreservoir
0,46 L
Filtertype
EPA 11
Carpet Boost
Ja
Geplande schoonmaak
Ja
Vormgeving
Rond
Aantal zijborstels
1
Wasbaar filter
Ja
Met dweilfunctie
Met dweilfunctie
Ja
Volume waterreservoir
0,3 l
Vibrerende dweil
Nee
Automatische dweillift (functie)
Nee
Navigatie
Mapping-Sensor
LiDAR+Camera
Objectherkenning
Ja
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Ja
Voor meerdere kamers
Ja
Bediening
Te verbinden met app
Ja
Afstandsbediening
Nee
Voice control
Ja
Alexa voice control
Ja
Google Home voice control
Ja
Basisstation
Automatische vuilafvoer
Nee
App-functionaliteit
Te verbinden met app
Ja
Ruimte in kaart
Ja
Real Time Tracking
Ja
Digital Blocked Area
Ja
Zoned Cleaning
Ja
"No mop" zones
Ja
Multi Floor Maps
Ja
Selected Room Cleaning
Ja
Afmetingen en gewicht
Hoogte
9,6 cm
Breedte
35,0 cm
Diepte
35,0 cm
Gewicht
3,7 kg

Specificatie vergelijking

Bijgewerkt op 22 april 2024

Schrijf uw review van Roborock S6 MaxV

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Schoonmaakresultaat
Accu
Prijs-kwaliteitverhouding
Bouwkwaliteit
Geluidsniveau
Makkelijk te gebruiken
Reiniging & Onderhoud
Toon meer

Roborock S6 MaxV in vergelijking met andere producten

youtube
youtube
youtube

Bekijk eerst de Roborock S6 MaxV

youtube
youtube
youtube

Demonstratie van de werkwijze bij de Roborock S6 MaxV

youtube

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
Roborock S6 MaxV Roborock S8
Roborock Q8 Max+
Naam Roborock S6 MaxV Roborock S8 Roborock Q8 Max+
Cijfer
93
92
92
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
3167 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
2692 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
259 reviews
Prijs € 393 € 479 € 489
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 180 min 180 min 240 min
Oplaadtijd 300 min 240 min
Batterij technologie Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 5200 mAh 5200 mAh 5200 mAh
Opnieuw opladen en hervatten
Automatische terugkeer oplaadstation
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 240 m² 300 m² 300 m²
Geluidsniveau 67 dB 68,5 dB 67 dB
Zuigkracht 2500 Pa 6000 Pa 5500 Pa
Maximale drempel hoogte 2,0 cm 2,0 cm 2,0 cm
Volume stofreservoir 0,46 L 0,4 L 0,47 L
Filtertype EPA 11 EPA 11 EPA 11
Carpet Boost
Geplande schoonmaak
Vormgeving Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1
Wasbaar filter
caret-up caret-down Met dweilfunctie
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0,3 l 0,3 l 0,35 l
Vibrerende dweil
Automatische dweillift (functie)
caret-up caret-down Navigatie
Mapping-Sensor LiDAR+Camera LiDAR LiDAR
Objectherkenning
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Voor meerdere kamers
caret-up caret-down Bediening
Te verbinden met app
Afstandsbediening
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
caret-up caret-down Basisstation
Automatische vuilafvoer
Stof capaciteit 2,5 l
Automatisch de watertank bijvullen
Automatisch mop wassen
Automatische zelfdrogende dweil
Type of mop drying
caret-up caret-down App-functionaliteit
Te verbinden met app
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
"No mop" zones
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 9,6 cm 9,65 cm 9,65 cm
Breedte 35,0 cm 35,3 cm 35,3 cm
Diepte 35,0 cm 35,0 cm 35,0 cm
Gewicht 3,7 kg 4,6 kg

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

de-DE en-GB es-ES fr-FR it-IT nl-NL en-US da-DK sv-SE

© 2024 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.