De 10 beste vriezers

products 26 vriezers vergelijken
Consumenten reviews 3.214 Consumenten reviews

Onze ranglijst van de beste vriezers bevat 26 vriezers die met elkaar vergeleken zijn op basis van 3.214 gebruikersrecensies. Onze ranglijst is voor het laatst bijgewerkt in 2022.

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

De 10 beste vriezers

Positie Afbeelding Vriezer Cijfer Beoordeling Prijs

De koopgids voor vriezers

Ben je op zoek naar een nieuwe vriezer? Tegenwoordig worden er talloze vriezers aangeboden, zodat je de bomen door het bos niet meer ziet en ook niet weet welke vriezer voor je geschikt is. Welke vriezer past eigenlijk bij je thuis? Wil je een rechtopstaande vriezer of juist een vriezer die je aan de bovenkant opent? Hoe groot moet de vriezer zijn?
Het goede nieuws is dat er talloze vriezers op de markt zijn, die in ieder huishouden passen. Uiteindelijk wil je een vriezer die bij je past en geschikt is voor etenswaren op te bergen. Mocht je nog niet weten hoe je de beste vriezer kiest, lees dan snel deze koopgids voor vriezers door, om een geschikte vriezer te kiezen.

Soorten vriezers

Diepvrieskisten

Diepvrieskisten

Diepvrieskisten moeten via de bovenkant worden geopend. Deze soort vriezers kom je het meest tegen in commerciële ondernemingen, zoals een restaurant of supermarkt. Ze zijn vrij groot vormgegeven om voldoende ruimte aan te bieden. Vanwege de grote omvang, zul je dus ook een grote ruimte moeten hebben. Daarom is het belangrijk om thuis te kijken of je genoeg ruimte bezit om een vrieskist te plaatsen, zoals een garage of keuken. Daarnaast zullen diepvrieskisten ook handmatig moeten worden ontdooid, wat uiteindelijk veel tijd in beslag neemt en voor veel rotzooi zorgt. Verder bezit een diepvrieskist geen ventilator, wat leidt tot een onregelmatige temperatuur. Zo zal de temperatuur op de bodem lager zijn dan bovenin de vrieskist, want daar is de lucht namelijk zwaarder. Mocht je dus bijvoorbeeld vlees willen invriezen, dan is het beter om dit etenswaar onderin de vriezer te plaatsen. Er zijn trouwens wel verschillende vriesmanden aanwezig om een diepvrieskist te organiseren.

Rechtopstaande vriezers

Kastmodel vriezer

Er zijn drie soorten rechtopstaande vriezers, namelijk een vrijstaande vriezer, stacked (waar de vriezer boven of beneden de koelkast staat) en een side by side vriezer (samen met de koelkast).
Vrijstaande vriezers zijn over het algemeen duurder dan vrieskisten, maar ze zijn zeker het geld waard. Dankzij dat ze rechtop staan, nemen ze niet veel ruimte in beslag en zijn ze uitermate geschikt voor ieder huishouden. Verder kun je dankzij de verticale uitvoering ook makkelijker producten uit de vriezer nemen, omdat deze vaak op ooghoogte worden geplaatst (tenzij je een uitvoering neemt waar de vriezer onder de koelkast is geplaatst).

Lade vriezers

Lade vriezers zijn geschikt voor het huishouden, maar ook voor commerciële ondernemingen, zoals restaurants. Dankzij de lade vriezers ben je in staat om snel en gemakkelijk etenswaren uit de vriezer te nemen. Toch zijn lade vriezers erg duur en zijn ze ook niet zo groot, zoals een vrijstaande vriezer of diepvrieskist. Ondanks dit gegeven zijn ze toch eenvoudig door ouderen of zelfs kinderen te openen.

Draagbare vriezers

Draagbare vriezers hebben een beperkte opslagcapaciteit en zijn niet erg geschikt om producten lang te koelen. Ze zijn bedoeld om een gering aantal producten bevroren te houden en te verplaatsen. In vergelijking met andere vriezers zijn ze kleiner in omvang en nemen ook niet veel ruimte in beslag.

Vitrine vriezers

Deze soort vriezers tref je voornamelijk in restaurants of supermarkten aan. Ze zijn met een vitrine uitgevoerd om talloze producten te presenteren. Ze worden trouwens ook in vele uitvoeringen geleverd, zoals rechtopstaand of als een diepvrieskist.

Wat te overwegen voordat je een vriezer koopt?

Omvang en capaciteit

Voordat je een vriezer aanschaft is het belangrijk dat je de bepaalde ruimte opmeet. De meeste mensen die een vrijstaande vriezer willen hebben bezitten al een koelkast, maar zijn op zoek naar een vriezer met grotere capaciteit. Of je nu een vriezer neemt voor de keuken of een andere plaats, is het belangrijk dat het apparaat op de aangewezen plaats past. Rechtopstaande vriezers passen makkelijker in een keuken, maar als je meer opslagplaats wilt hebben, dan kun je een diepvrieskist overwegen. Naast dat de vriezer thuis moet passen, zal het ook aan je persoonlijke behoeften moeten voldoen. Hoeveel producten ben je van plan om op te bergen? Onderhoud je een vriezer dat altijd goed gevuld is?

Handmatig of zelfontdooiende vriezers

Als er ijsvorming in je vriezer ontstaat, dan zal de vriezer minder efficiënt werken, tenzij je het ontdooit. Handmatig een vriezer ontdooien is geen plezierig werk. Je moet namelijk alle producten uit de vriezer nemen en wachten totdat het apparaat ontdooid is. Vervolgens kun je dan weer de producten terugplaatsen. In deze tijd zul je ook de verwijderde producten op een andere plaats koel moeten houden.
Zelfontdooiende vriezers zullen je veel moeite besparen. Ze zijn weliswaar duurder, maar zullen het ontdooiproces uit handen nemen, zodat je onbezorgd andere dingen kunt ondernemen.

Kosten

Een budget bepaalt eigenlijk wat je wilt aanschaffen. Begrijp daarom goed wat de kosten van een gewillige vriezer is en bepaal daarop je uitgaven. Calculeer ook langdurige kosten mee. Bij een energiezuinig model zal bijvoorbeeld de aanschafprijs duurder zijn, maar op de lange duur bespaar je kosten op je energierekening.
Rechtopstaande vriezers zijn duurder dan diepvrieskisten, maar nemen minder ruimte in beslag. Zelfontdooiende vriezers zijn trouwens ook duurder, maar als je niet constant de vriezer handmatig wilt ontdooien dan is een rechtopstaande vriezer wellicht voor jou geschikt.

Bereken ook andere additionele kosten als je een vriezer aanschaft, zoals verzendkosten en met name als de vriezer groot en zwaar is. Mocht de verkoper geen gratis verzending leveren, dan zul je zelf voor deze kosten moeten opdraaien.

De prijs van een vriezer varieert van 260 – 939 euro.

In de volgende diagram tonen we de prijsverdeling van alle vriezers aan.

mei 25, 2022

Energieverbruik

Vriezers werken de hele dag door, wat betekent dat ze 24 uur per dag energie verbruiken. Mocht je op energie willen besparen, dan is het wellicht beter om een energiezuinige vriezer te nemen. Op de lange duur profiteer je namelijk hiervan en zijn de energiekosten beduidend lager.
Mocht je een energiezuinige vriezer willen hebben, dan is het voornaam dat je een model uit de energieklasse A of C neemt. De volgende diagram toont aan hoe de energieklasse bij alle vriezers is verdeeld.

E (48%)
D (28%)
F (24%)
mei 25, 2022

Het energieverbruik van vriezers varieert enorm, afhankelijk van de soort en omvang. De Liebherr GP 1486-21 heeft het laagste energieverbruik, namelijk 137 kWh, terwijl de Haier H3F-320WSAAU1 het model met het hoogste energieverbruik is, namelijk 328 kWh.

De volgende grafiek toont de verdeling van het energieverbruik aan bij alle vriezers.

mei 25, 2022

Organisatie van een vriezer

Of dat je producten georganiseerd opslaat of dat je ze lukraak in de vriezer gooit, bepaalt het type vriezer. Dankzij de vrieslades van rechtopstaande vriezers kun je makkelijker producten vinden en is alles beter georganiseerd. Diepvrieskisten worden vaak met hangende vriesmanden geleverd (die makkelijk apart kunnen worden bijgekocht) en zorgen voor enige organisatie. Dit betekent dat je soms bepaalde vriesmanden moet verwijderen voordat je bij een gewillig product uitkomt.

Geluid

Energielabel

Sommige vriezers zijn luidruchtiger dan andere. Staat je toekomstige vriezer in een ruimte waar je veel tijd besteed, dan zul je het geluidsniveau van een bepaalde vriezer in acht moeten nemen. Over het algemeen zijn handmatig ontdooiende vriezers stiller dan zelfontdooiende vriezers. Toch zijn er ook bepaalde zelfontdooiende vriezers op de markt die stiller dan de rest zijn. Het geluidsniveau staat trouwens afgebeeld op het energielabel.

De meest stille vriezer is de Liebherr GP 1486-21, want het geluidsniveau bedraagt namelijk maar 37 dB.

Deze grafiek toont de verdeling van het geluid aan bij alle vriezers.

mei 25, 2022

Andere functies

Bepaalde vriezers bezitten extra functies of geven je een extraatje om etenswaren makkelijker op te slaan. Toch zijn deze functies niet bij alle vriezers aanwezig en zijn ze ook vaak duurder.

Vriezer sluitfunctie

Mochten kinderen makkelijk de vriezer openen of ben je bang dat je de vriezer openlaat, dan kun je een vriezer met sluitfunctie nemen.

Wifi verbinding

Smart vriezers zijn tegenwoordig een trend. Sommige merken en modellen laten je de inhoud van de vriezer op afstand zien. Zo kun je houdbaarheidsdatums van bepaalde producten bekijken of een boodschappenlijst maken via je mobiele telefoon. Sommige vriezers worden zelfs met een virtueel beeldscherm geleverd waar je enkele noteringen kan nalaten, recepten kan bekijken en muziek streamen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

caret-up caret-down Welke diepvrieskist is de beste?


In onze vergelijking is de AEG AHB526E1LW de beste diepvrieskist.

it zijn de beste diepvrieskisten.

Positie Afbeelding Diepvrieskist Cijfer Beoordeling Prijs

caret-up caret-down Welke vrieskast is de beste?


De beste vrieskast is de Liebherr GP 1376-21, met een score van 96 uit 100.

Dit zijn de 5 beste vrieskasten.

Positie Afbeelding Vrieskast Cijfer Beoordeling Prijs

caret-up caret-down Welke vriezer is het meest energiezuinig?


De vriezer met het laagste energieverbruik is de Liebherr GP 1486-21. Deze heeft namelijk een energieverbruik van 137 kWh.

Dit zijn de 5 vriezers met het laagste energieverbruik.

Vriezer
137 kWh
171 kWh
186 kWh
200 kWh
201 kWh

Ranglijst (26)

filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. Beste vriezer
  1
  Liebherr GP 1376-21
  Cijfer
  96/100
  Zeer goed
  Bol.com € 449
  Wehkamp.nl € 449
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 399 reviews
 2. 2
  Siemens GS58NDWDV
  Cijfer
  96/100
  Zeer goed
  Bol.com € 849
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 137 reviews
 3. 3
  Bosch GSN51DWDV
  Cijfer
  96/100
  Zeer goed
  Deal Alert
  Bol.com € 749
  Deal Alert
  Coolblue.nl € 879
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 65 reviews
 4. 4
  Bosch GSN58AWDP
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Bol.com € 929
  Coolblue.nl € 929
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 357 reviews
 5. 5
  Bosch GSN58DWDV
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Bol.com € 899
  Wehkamp.nl € 899
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 160 reviews
 6. 6
  AEG AHB526E1LW
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Deal Alert
  Coolblue.nl € 260
  Deal Alert
  Wehkamp.nl € 469
  Diepvrieskist
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 52 reviews
 7. 7
  AEG AHB520E1LW
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Coolblue.nl € 549
  Bol.com € 569
  Diepvrieskist
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 46 reviews
 8. 8
  Haier H2F-245WSA
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Deal Alert
  Coolblue.nl € 549
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 305 reviews
 9. 9
  Bosch GSN29VWEP
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Coolblue.nl € 629
  Bol.com € 639
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 221 reviews
 10. 10
  Liebherr GP 1486-21
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com € 569
  Coolblue.nl € 599
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 161 reviews
 11. 11
  Haier H2F-210WE
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com € 529
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 118 reviews
 12. 12
  Haier H2F-220WF
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com € 499
  Coolblue.nl € 499
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 110 reviews
 13. 13
  Liebherr GNP 2313-22
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com € 659
  Coolblue.nl € 679
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 75 reviews
 14. 14
  Bosch GSN33VWEP
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Coolblue.nl € 759
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 74 reviews
 15. 15
  Liebherr GNP 1913-22
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com € 629
  Coolblue.nl € 629
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 73 reviews
 16. 16
  Bosch GSN36AIEP
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com € 879
  Coolblue.nl € 879
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 70 reviews
 17. 17
  Siemens GS29NVWEP
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com € 717
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 67 reviews
 18. 18
  Liebherr GNP 1066-21
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com € 699
  Coolblue.nl € 699
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 61 reviews
 19. 19
  Siemens GS36NVWFP
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com € 619
  Coolblue.nl € 699
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 58 reviews
 20. 20
  Siemens GS36NAXEP
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 38 reviews
 21. 21
  Haier H3F-320WSAAU1
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Coolblue.nl € 699
  Wehkamp.nl € 699
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 33 reviews
 22. 22
  Siemens GS33NVWEP
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com € 749
  Coolblue.nl € 749
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 18 reviews
 23. 23
  Bosch GSN36VWFP
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Bol.com € 729
  Coolblue.nl € 729
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 214 reviews
 24. 24
  Bosch GSN29UWEV
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Coolblue.nl € 699
  Bol.com € 717
  Kastmodel vriezer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 51 reviews