Wat kost een vriezer aan elektriciteit?

Bijgewerkt:
03. juni 2024

Wat kost een vriezer aan elektriciteit? Wat is het verschil in elektriciteitskosten tussen het kiezen van een grote vriezer versus een kleine? We zullen dit en nog veel meer bespreken in dit artikel.

1

Overzicht

Er wordt doorgaans een onderscheid gemaakt tussen twee soorten vriezers: kastmodel vriezers en diepvrieskisten. In de volgende tabel kunt u een overzicht krijgen van de gemiddelde elektriciteitskosten die geassocieerd worden met de twee soorten vriezers. Verderop in het artikel gaan we dieper in op de elektriciteitskosten.

Type Maandelijkse elektriciteitskosten Jaarlijkse elektriciteitskosten
Kastmodel vriezer 7 85
Diepvrieskist 6 70

De berekening van de elektriciteitskosten is gebaseerd op het gemiddelde energieverbruik van de vriezers die vertegenwoordigd zijn in onze vriezervergelijking. Er wordt een elektriciteitsprijs van € 0,4 per kWh gebruikt.

2

Wat kost een kastmodel vriezer aan elektriciteit?

Kastmodel vriezers zijn over het algemeen minder energie-efficiënt dan diepvrieskisten, omdat ze doorgaans vaker worden geopend en de kou minder effectief behouden vanwege hun ontwerp. Aan de andere kant zijn kastmodel vriezers vaak praktischer voor dagelijks gebruik.

Kastmodel vriezers zijn er in vele maten, wat hun energieverbruik beïnvloedt. Het energieverbruik van kastmodel vriezers varieert van 137 – 278 kWh, afhankelijk van het model. Het gemiddelde energieverbruik onder kastmodel vriezers is 213 kWh.

per kWh

Gebaseerd op een energieverbruik van 213 kWh en een elektriciteitsprijs van € 0,4 per kWh, zal de kastmodel vriezer jaarlijks € 85 aan elektriciteit gebruiken.

In de volgende tabel hebben we de elektriciteitskosten vergeleken die geassocieerd zijn met de kastmodel vriezer met het hoogste energieverbruik, het model met het laagste energieverbruik en het gemiddelde over kastmodel vriezers:

Kastmodel vriezer Maandelijkse elektriciteitskosten Jaarlijkse elektriciteitskosten
Kastmodel vriezer met het laagste energieverbruik (137 kWh) 5 55
Kastmodel vriezer met het hoogste energieverbruik (278 kWh) 9 111
Gemiddelde kastmodel vriezer (213 kWh) 7 85

Wees u ervan bewust dat de werkelijke elektriciteitskosten die geassocieerd zijn met een kastmodel vriezer afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder hoe deze wordt gebruikt (hoe groot de ingevroren voedselitems zijn, temperatuurinstellingen, hoe vaak deze wordt geopend, enz.) en uw lokale elektriciteitsprijs.

3

Wat kost een diepvrieskist aan elektriciteit?

Diepvrieskisten zijn over het algemeen energie-efficiënter dan kastmodel vriezers, wat voornamelijk te wijten is aan hun ontwerp. Net als kastmodel vriezers zijn diepvrieskisten verkrijgbaar in vele verschillende maten, wat hun energieverbruik sterk beïnvloedt.

Het jaarlijkse energieverbruik van diepvrieskisten varieert van 132 – 218 kWh. Het gemiddelde energieverbruik is 174 kWh.

per kWh

Een diepvrieskist met een energieverbruik van 174 kWh en een elektriciteitsprijs van € 0,4 per kWh zal jaarlijks € 70 aan elektriciteit gebruiken.

In de volgende tabel kunt u een overzicht krijgen van de elektriciteitskosten voor diepvrieskisten met verschillende energieverbruiksniveaus:

Diepvrieskist Maandelijkse elektriciteitskosten Jaarlijkse elektriciteitskosten
Diepvrieskist met het laagste energieverbruik (132 kWh) 4 53
Diepvrieskist met het hoogste energieverbruik (218 kWh) 7 87
Gemiddelde diepvrieskist (174 kWh) 6 70
4

Verdeling van het energieverbruik

Alle vriezers hebben een energielabel waarop u hun jaarlijkse energieverbruik kunt vinden. In de volgende grafiek krijgt u inzicht in hoe het energieverbruik is verdeeld tussen kastmodel vriezers en diepvrieskisten:

Bijgewerkt op 23 juli 2024

Zoals de grafiek laat zien, is er een aanzienlijk verschil in energieverbruik tussen de vriezers.

Gerelateerde artikelen
de-DE nl-NL da-DK sv-SE

© 2024 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.