De 10 beste Amerikaanse koelkasten

products 21 producten vergelijken
Consumenten reviews 5.784 Consumenten reviews

Ben je op zoek naar een Amerikaanse koelkast, maar weet niet goed hoe je moet beginnen? We hebben 21 Amerikaanse koelkasten beoordeeld op basis van 5.784 gebruikersrecensies. Hieruit hebben we vervolgens de beste modellen gevonden. Onze recensie over Amerikaanse koelkasten is in 2022 bijgewerkt.

BIJGEWERKT:
02. september 2022

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. Beste Amerikaanse koelkast
  1
  LG GSJ461DIDV
  Cijfer
  96/100
  Zeer goed
  Bol.com € 1.389
  Amerikaanse koelkast
  Waterreservoir
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 477 reviews
 2. 2
  LG GSXV90MCDE
  2 kleuren
  Cijfer
  96/100
  Zeer goed
  Amerikaanse koelkast
  Permanente wateraansluiting nodig
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 283 reviews
 3. 3
  LG GSJ960PZBZ
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Bol.com € 1.699
  Amerikaanse koelkast
  Waterreservoir
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 76 reviews
 4. 4
  Bosch KAI93VIFP
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Bol.com € 1.779
  Amerikaanse koelkast
  Waterreservoir
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,9) 19 reviews
 5. 5
  Samsung RS66A8101B1/EF
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amerikaanse koelkast
  Zonder waterdispenser
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 109 reviews
 6. 6
  Samsung RS66A8101S9
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Coolblue.nl € 1.299
  Amerikaanse koelkast
  Zonder waterdispenser
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 100 reviews
 7. 7
  Inventum SKV0178R
  2 kleuren
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com € 749
  Bol.com € 869
  Amerikaanse koelkast
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 57 reviews
 8. 8
  Samsung RS68A8821B1
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amerikaanse koelkast
  Permanente wateraansluiting nodig
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 48 reviews
 9. 9
  Hisense RS670N4BC3
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Amazon.nl € 1.323
  Amerikaanse koelkast
  Zonder waterdispenser
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 1586 reviews
 10. 10
  Bosch KAN93VIFP
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Amazon.nl € 1.288
  Amerikaanse koelkast
  Zonder waterdispenser
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 486 reviews

Over onze Amerikaanse koelkasten test

21 Amerikaanse koelkasten zijn vergeleken en gebaseerd op gebruiker en expert-recensies. De gemiddelde score tussen de koelkasten in onze test is 90 uit 100. LG GSJ461DIDV is het model met de hoogste score van 96 uit 100. Je kunt hier meer lezen hoe onze rangschikking van de Amerikaanse koelkasten werkt.

De koopgids voor Amerikaanse koelkasten

Amerikaanse koelkast
Amerikaanse koelkast

Een Amerikaanse koelkast heeft een dubbele deur en deze wordt vanuit het midden geopend. Daarnaast staat de vriezer aan de ene kant en de andere kant is van een koelkast voorzien. Bovendien heeft het meer ruimte dan een doorsnee koelkast.

Amerikaanse koelkasten worden in alle soorten en maten met verschillende functies gefabriceerd. Het is belangrijk dat je een model uitkiest dat naadloos past op je eigen persoonlijke behoeften. Toch kan het proces om de juiste Amerikaanse koelkast moeilijk zijn. Dankzij onze koopgids ben je goed voorbereid om vervolgens bepaalde belangrijke functies te begrijpen en de juiste Amerikaanse koelkast te kiezen.

Soorten Amerikaanse koelkasten

 • Zij aan zij – een rechtopstaande koelkast met vriezer. Het model heeft twee deuren die vanuit het midden openen. Daarnaast bezit het enkele plateaus en opbergvakken in de deur voor optimale ruimte.
 • Franse Deur – Een model met drie deuren. Het onderste gedeelte is een vriezer en wordt in de vorm van een lade geopend. De koelkast met dubbele deur wordt vanuit het midden geopend en staat bovenop het vriesgedeelte.
 • Vierdeurs – Een economisch design. Het model bezit een vriezer en koelkast met dubbele deuren. Het vriesgedeelte bevindt zich onderaan. De kleinere deuren laten koele lucht ontsnappen wanneer de deuren worden geopend.

Omvang

Een Amerikaanse Koelkast is groot in omvang en heeft een permanente plaats nodig in de keuken. Daarom is het belangrijk om de juiste afmetingen van de gewenste plek te bepalen en vervolgens het model uit te kiezen. Amerikaanse koelkasten hebben vaak de volgende afmetingen: 160 – 180 cm lang, 70 – 100 cm breed en 60 – 80 cm diep. Daarnaast zul je ook 5 cm erbij moeten tellen, want er is namelijk een ventilator aanwezig.

Sommige fabrikanten produceren smalle Amerikaanse koelkasten die bestemd zijn voor consumenten met geringe ruimte.

Capaciteit

Amerikaanse koelkast capaciteit

Amerikaanse koelkasten zijn ruim. Bovendien zijn ze omvangrijker dan conventionele koelkasten. Daarom is het belangrijk om een model te kiezen die perfect aansluit op de aanwezige ruimte van het keukengedeelte. Met de volgende lijst kun je bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt om een Amerikaanse koelkast te plaatsen.

 • 200 liter – 1 – 2 personen
 • 400 liter – 2 – 3 personen
 • 600 liter – 4 – 5 personen
 • 700 liter of meer – 5 of meer personen

Dit zijn de drie Amerikaanse koelkasten met het grootste koelvermogen.

Amerikaanse koelkast Koelvermogen
416 L
416 L
411 L

Deze grafiek toont aan hoe de koelcapaciteit wordt verdeeld bij Amerikaanse koelkasten.

september 30, 2022

Energieclassificatie en bedrijfskosten

Amerikaanse koelkast Energielabel
Energielabel

Modellen met een hogere energieclassificatie zijn efficiënter. Ze zijn vaak duurder, maar zullen op den duur geld besparen. Belangrijk om te weten is dat koelkasten constant in gebruik zijn om etenswaren te koelen. Om deze reden is de energieclassificatie een belangrijk onderdeel om de energierekening onder controle te houden. Daarnaast moet de energieclassificatie op iedere specificatie van het model vermeld staan.

Hoe de verdeling van de energieclassificatie wordt verdeeld bij Amerikaanse koelkasten tref je hier aan:

E (45%)
F (40%)
D (15%)
september 30, 2022

De volgende grafiek toont aan hoe het energieverbruik wordt verdeeld bij Amerikaanse koelkasten.

september 30, 2022

Dit zijn vijf Amerikaanse koelkasten met het laagste energieverbruik.

Amerikaanse koelkast Energieverbruik
247 kWh
281 kWh
281 kWh
317 kWh
346 kWh

Budget

De prijs voor een Amerikaanse koelkast is sterk afhankelijk van de volgende elementen: bouwkwaliteit, omvang, capaciteit, ingebouwde functies en nog veel meer. Om het juiste model te vinden, is het belangrijk te weten welke functies je nodig hebt. Daarnaast zal het budget ook een doorslaggevende factor zijn. Heb je geen geavanceerde functies nodig? Bekijk dan een passend model zonder extra functies.

In onze vergelijking varieert de prijs voor een Amerikaanse koelkast van 749 € – 2219 €. De prijsverdeling wordt in onderstaande grafiek aangetoond.

september 30, 2022

Dit zijn de vijf goedkoopste Amerikaanse koelkasten.

Amerikaanse koelkast Prijs
749 €
798 €
999 €
1054 €
1199 €

Geluidsniveau

De meeste Amerikaanse koelkasten produceren geluid en dit is te wijten aan de koelactiviteit en compressor. Dit geluid is relatief stil en varieert tussen 32-47 decibel. Ben je gevoelig voor geluid? Wellicht kun je dan dit geluid waarnemen. Een totale stille Amerikaanse koelkast bestaat immers nog niet, maar je hebt wel andere opties. Zo zijn er namelijk modellen op de markt die minder dan 40 dB aan geluid produceren.

De geluidsverdeling bij Amerikaanse koelkasten wordt in onderstaande diagram aangetoond.

september 30, 2022

Dit zijn de drie Amerikaanse koelkasten met het laagste geluidsniveau.

Amerikaanse koelkast Geluidsniveau
35 dB
35 dB
36 dB

Andere functies

 • MultiZone Design – modellen met deze functie hebben een omkeerbare zone, die meer flexibiliteit oplevert. Ze bezitten namelijk een sectie die als vriezer of koelkast dient. De aanpasbare temperatuur varieert van -24 graden Celsius tot 10 graden Celsius.
 • Water en ijsdispensers – Amerikaanse koelkasten bezitten een water en ijsdispenser, die je van een ijskoud glas water of ijsblokjes voorziet. Toch is er een waterbron nodig om deze functie te gebruiken. Er zijn twee opties aanwezig, namelijk een slang aangesloten op de waterleiding of waterreservoir. Bij de eerste optie moet de waterslang op de waterleiding worden bevestigd en 1,5 meter van de koelkast verwijderd zijn. Daarnaast zul je ook een filter moeten gebruiken om fris water te verkrijgen. De andere optie is het waterreservoir. Een koelkast zonder vaste wateraansluiting heeft een ingebouwd navulbaar waterreservoir dat soms moet worden bijgevuld. Op deze manier wordt de toevoer van ijs en water gegarandeerd. Dat de koelkast zonder vaste wateraansluiting overal kan worden geplaatst, is een groot voordeel.
 • Vriesvrij vriezer – Deze technologie vermijd ijsvorming en is eenvoudig te onderhouden. Dankzij deze functie presteert de vriezer beter en is er meer ruimte aanwezig om producten op te slaan. Het bezit ook een automatische timer die het verwarmelement activeert.
 • Glazen venster – Binnenin de koelkast kijken zonder de deuren te openen. Het behoudt de koele lucht in de koelkast en zodoende wordt er geld bespaard op de energierekening. Hoogstaande modellen zullen worden verlicht zodra je op de koelkast tikt.
 • L.E.D bedieningspaneel – Dankzij deze geavanceerde functie kun je via het beeldscherm alle koelkast- instellingen bedienen.
 • Smart technologie – De koelkast kan via een app en internetverbinding worden bediend. Zo kun je alle instellingen van de koelkast aanpassen en daarnaast verhoogt deze functie de gebruiksvriendelijkheid. Bovendien kun je de status van alle producten in de koelkast live bekijken.
 • Ingebouwde camera – Deze functie tref je aan bij hoogwaardige koelkasten. Via de app kun je de camera van de koelkast bedienen en zodoende foto’s van producten maken en deze naar je mobiele telefoon sturen. Dit is uitermate handig tijdens het boodschappen doen.
 • Veelzijdige ruimte – Uitneembare of verplaatsbare rekken leveren de meeste ruimte op in de koelkast. Daarnaast zijn opbergvakken voor kleine producten een bonus.
 • Vakantie functie – Deze functie komt goed van pas als het gezin op vakantie gaat. Dankzij deze functie wordt de koelkast namelijk op een economische temperatuur behouden om schimmel en vervelende luchtjes tegen te gaan. Bovendien heeft deze functie ook een positief effect op je energierekening.

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
LG GSJ461DIDV LG GSXV90MCDE
LG GSJ960PZBZ
Naam LG GSJ461DIDV LG GSXV90MCDE LG GSJ960PZBZ
Cijfer
96
96
94
Positie Nr. 1 van 21 Nr. 2 van 21 Nr. 3 van 21
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
477 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
283 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
76 reviews
Prijs 1.389 € 2.099 € 1.699 €
caret-up caret-down Energieverbruik
Energieklasse
Jaarlijks energieverbruik 419 kWh 350 kWh 431 kWh
caret-up caret-down Netto inhoud
Netto inhoud koelgedeelte 405 l 416 l 411 l
Netto inhoud vriesgedeelte 196 l 219 l 214 l
caret-up caret-down Technische specificaties
Invriesvermogen per dag 12 kg/d 12 kg/d 12 kg/d
Geluidsniveau 39 dB 36 dB 39 dB
Bewaartijd bij storing 10 uren 2 uren 10 uren
caret-up caret-down Functies
Ijsdispenser
Waterdispenser
Anti-ijsvorming
LED binnenverlichting
Permanente wateraansluiting nodig
Waterreservoir
Waterreservoir capaciteit 4,0 l
Recepten app
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 179,0 cm 179,0 cm 179,0 cm
Breedte 91,2 cm 91,3 cm 91,2 cm
Diepte 73,8 cm 73,5 cm 73,8 cm
Gewicht 130,0 kg 141,0 kg 130,0 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Dankzij de nauwe waterdispenser kunnen er meer etenswaren en dranken in de deur-ruimte worden opgeborgen
Link deze koelkast aan de LG applicatie en controleer de temperatuur van de koelkast digitaal
Het beschikt over een geïntegreerde watertank met een capaciteit van 4 liter en daardoor is er geen vaste waterverbinding nodig
Geen handmatig ontdooien, vanwege de NoFrost technologie-functie dat wordt aangeboden
Een totaalcapaciteit ter grootte van 600 liter, zodat gebruikers enorm veel etenswaren en dranken kunnen opbergen voor een dagelijks leven
Dankzij de geïntegreerde additionele extra laden in de deur, kun je eenvoudig snacks en drankjes eruit nemen
Dit is een apart compartiment bestemd voor fruit en groenten, zodat er een optimaal behoud van versheid wordt geleverd en het biedt tevens extra vochtigheid aan de producten
Het heeft een inverter lineaire compressor om op het energieverbruik te besparen
Snelvries-functie om de benodigde boodschappen snel in te vriezen
Nadelen
De prijs is relatief duur, vanwege de hoogstaande functie en aangeboden mogelijkheden voor een makkelijk leven
de-DE nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.