De 10 beste koel-vriescombinaties

products 21 producten vergelijken
Consumenten reviews 2.868 Consumenten reviews

Welke koel-vriescombinatie is de beste en slechtste? We hebben 21 koel-vriescombinaties met elkaar vergeleken en deze gerangschikt van best naar slechtste. Onze vergelijking van koel-vriescombinaties is gebaseerd op 2.868 gebruikersrecensies.

BIJGEWERKT:
02. november 2022

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Merk caret
filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. Beste koel-vriescombinatie
  1
  LG GBP62PZNBC
  2 kleuren
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Coolblue.nl € 999
  Koel-vriescombinatie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 68 reviews
 2. 2
  LG GBB72MCUGN
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Coolblue.nl € 829
  Koel-vriescombinatie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 59 reviews
 3. 3
  Samsung RB36T602CSA
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Deal Alert
  Coolblue.nl € 629
  Koel-vriescombinatie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 562 reviews
 4. 4
  Samsung RB38A7B6BS9
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Coolblue.nl € 979
  Koel-vriescombinatie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 202 reviews
 5. 5
  Bosch KGN49XLEA
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com 1 € 889
  Coolblue.nl € 899
  Koel-vriescombinatie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 57 reviews
 6. 6
  Inventum KV1808R
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com 1 € 429
  Koel-vriescombinatie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 56 reviews
 7. 7
  Samsung RB34T605CB1
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Coolblue.nl € 699
  Koel-vriescombinatie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 466 reviews
 8. 8
  Samsung RB34T672DWW
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Deal Alert
  Bol.com 1 € 407
  Deal Alert
  Coolblue.nl € 629
  Koel-vriescombinatie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 383 reviews
 9. 9
  Samsung RB34T602DSA
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Coolblue.nl € 699
  Koel-vriescombinatie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 124 reviews
 10. 10
  Siemens KG36VVWEA
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Bol.com 1 € 609
  Koel-vriescombinatie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 75 reviews

De koopgids voor een koel-vriescombinatie

Koel-vriescombinaties zijn essentiële apparaten die ervoor zorgen dat voedsel op de juiste temperatuur wordt gehouden om de versheid te behouden. Ze zorgen voor een praktische manier om verschillende soorten voedsel te bewaren. Daarnaast kunnen ze ook bevroren voedsel opslaan en voedsel dat alleen gekoeld hoeft te worden.

Koel-vriescombinaties hebben verschillende eigenschappen. Ze zijn ontworpen met verschillende afmetingen en interne configuraties. Bovendien hebben geavanceerde modellen meer mogelijkheden.

Soorten koelvriescombinaties op basis van opstelling

 • Vrijstaand – Modellen van dit type komen het meest voor en zijn over het algemeen goedkoper. Ze kunnen overal gemakkelijk geplaatst worden, mits er toegang is tot een stopcontact. Ze zijn er in allerlei maten, zodat ze in vrijwel elke ruimte passen.
 • Ingebouwd – Deze modellen kunnen in keukenkasten worden ingebouwd. Ook kunnen ze achter een deur worden verborgen, zodat ze in het algemene keukenontwerp passen. Ze zijn meestal duurder.

Soorten koel-vriescombinaties naar ontwerp

 • Klassieke hoge koelkasten – Deze slanke modellen zijn ideaal voor kleine ruimtes. Ze zijn ofwel ontworpen met een koelkast bovenaan en een vriesvak eronder, of met een vriezer bovenaan en een koelkast eronder.
 • Koelkasten in Franse stijl – Dit zijn grotere modellen met meerdere deuren, meestal drie of vier. Sommige modellen hebben een koelkast over de volle breedte erboven, met twee deuren die vanuit het midden opengaan en een lade- vormige vriezer eronder. Ter vergelijking: vierdeursmodellen hebben voor de koelkast bovenaan twee deuren die vanuit het midden opengaan en onderaan twee die vanuit het midden opengaan voor de vriezer.
 • Amerikaanse koel-vriescombinaties – Dit zijn de belangrijkste, waarbij sommige modellen een netto-inhoud hebben van 600 liter. Ze zijn ontworpen met twee deuren die vanuit het midden opengaan, met aan de ene kant een verticaal koelvak en aan de andere kant een vriesvak. Bovendien beschikken de meeste modellen over een flexibel compartiment met instelbare temperaturen dat je kunt gebruiken als vries- of koelkast uitbreiding. Dit model heeft hogere aanschafkosten en zal ook meer bedrijfskosten veroorzaken.

Afmetingen

Koelkasten zijn grote apparaten die opvallend veel ruimte in beslag kunnen nemen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je een model krijgt met externe afmetingen die overeenstemmen met de beschikbare ruimte. Met het grote aanbod aan breedtes en hoogtes, is er echter altijd wel een model voor elke ruimte verkrijgbaar. Standaard koel-vriescombinaties hebben meestal een breedte van 600 mm tot 700 mm, terwijl grotere modellen 700 mm tot 900 mm breed zijn. De meest uitgebreide Amerikaanse koelkasten zijn meestal 900 mm tot 925 mm breed. Let ook op de hoogte (die kan sterk variëren), vooral als je hem onder bovenkasten moet plaatsen. De hoogte ligt meestal tussen 130 cm en 200 cm.

Capaciteit

Capaciteit
Capaciteit

De benodigde capaciteit van je nieuwe koel-vriescombinatie hangt vooral af van je levensstijl en de grootte van je huishouden. Bepaal hoe vaak je boodschappen doet en hoeveel levensmiddelen je tegelijk moet bewaren. Uitgaande van de regelmatige behoeften zou een koelkast met een capaciteit van 100 tot 200 liter voldoende zijn voor een klein huishouden (1-2 personen) en 200 tot 300 liter capaciteit is geschikt voor een gemiddeld huishouden (3-4 personen). Grotere huishoudens met 5-6 personen of meer zouden een grotere capaciteit dan 300 liter nodig hebben.

Je hebt misschien een groter model nodig als je gewend bent om in grote hoeveelheden te kopen.

Zo wordt de koelcapaciteit verdeeld over de koel-vriescombinaties in onze vergelijking.

november 26, 2022

Energiezuinigheid

Energieklasse en energieverbruik
Energieklasse en energieverbruik

De energiewaarden staan op het energielabel van elk apparaat en lopen van A tot G, met G als laagste waarde. Een koelkast met een energieklasse A is gegarandeerd energiezuinig; een apparaat met een goede energieklasse helpt je energie te besparen en zorgt zo voor lagere verbruikskosten.

Zo wordt de energieklasse verdeeld bij de koel-vriescombinaties:

E (48%)
C (19%)
D (14%)
B (10%)
F (10%)
november 26, 2022

Geluidsniveau

Køle-fryseskab Støjklassificering
Geluidsniveauklasse

Het Geluidsniveau van een koel-vriescombinatie wordt gemeten in decibel (dB). Het geluidsniveau varieert per apparaat en wordt sterk beïnvloed door de gebruikte compressor en bouwkwaliteit. Fabrikanten verbeteren hun producten voortdurend met de nieuwste technologie om de geluidsemissies te minimaliseren. Zodoende produceren ze stillere modellen. Een koel-vriescombinatie met een geluidsniveau van 40 dB of minder, wordt als zeer stil beschouwd. Een lagere geluidsemissie komt echter meestal voor bij duurdere modellen.

Op het energielabel kun je een geluidsclassificatie vinden (van A – D, waarbij A het stilst is) en het werkelijke operationele geluid (gemeten in dB). Zo wordt de geluidsclassificatie voor de koel-vriescombinaties verdeeld:

C (60%)
B (35%)
D (5%)
november 26, 2022
Geluidsniveau
Geluidsniveau

De stilste koel-vriescombinatie heeft een geluidsniveau van 35 dB, terwijl het luidruchtigste model uitkomt op 42 dB. Zo wordt het geluidsniveau verdeeld bij de koel-vriescombinaties:

november 26, 2022

Kosten

Een koel-vriescombinatie is een dure investering en de prijs speelt meestal een enorme rol bij het kiezen van het geschikte model dat aan je eisen moet voldoen. De goedkoopste koelvriescombinatie heeft een prijs van slechts 319 €, terwijl de duurste 999 € kost.

Zo wordt de prijs voor koel-vriescombinaties verdeeld:

november 26, 2022

Als je een goedkope koel-vriescombinatie wilt kopen, kijk dan eens naar een van de volgende opties. Dit zijn de vijf goedkoopste die in onze vergelijking vertegenwoordigd staan:

Koel-vriescombinatie Prijs
319 €
359 €
359 €
407 €
429 €

Andere overwegingspunten

 • Vorstvrije technologie – Dit is een tijdbesparende functie die je verlost van het vervelende en slordige handmatig ontdooien. Modellen met deze functie hebben een dynamisch koelsysteem, die ervoor zorgt dat er geen ijsvorming optreedt. Modellen met deze functie zijn meestal duurder.
 • Snelvriesfunctie – Dit is een praktische functie die je in sommige modellen aantreft. De functie wordt geactiveerd door op een speciale knop te drukken waardoor de temperatuur snel daalt. Je kunt deze functie gebruiken als je grote hoeveelheden voedsel in de koel-vriescombinatie plaatst. Deze functie zorgt ervoor dat de ideale temperaturen van zowel de koelkast als de vriezer gehandhaafd blijven, zodat de versheid van het voedsel goed bewaard blijft.
 • Alarm – Dit is een handige functie die in werking treedt wanneer de deur niet goed gesloten is. Het helpt dus energie te besparen. Het alarm gaat ook af als de temperatuur afwijkt van de vastgestelde norm.
 • Water- en ijsdispensers – De meeste grote koel-vriescombinaties zijn voorzien van water- en ijsdispensers in het buitendeurpaneel. Ze leveren gefilterd water en ijs zonder dat je de deur hoeft te openen, waardoor je ook energie bespaart. Sommige modellen moeten worden aangesloten op de waterleiding, terwijl andere modellen reservoirs aan de achterkant van de deur hebben die handmatig moeten worden gevuld.
 • Split type – Dit verwijst naar de ruimte die is toegewezen aan de koelkast en de vriezer. De gebruikelijkste verhouding is een 70/30 verdeling. Andere modellen bieden echter een 60/40 of 50/50 verdeling, terwijl enkele modellen 80/20 hebben. Zo heb je het voordeel dat je altijd de juiste hoeveelheid in de vriezer of koelkast plaatst.
 • Smart technologie – De meeste koel-vriescombinaties zijn voorzien van een wifi-verbinding, zodat je ze gemakkelijk met je smartphone kunt bedienen. Hiermee kun je met je vingers bepaalde functies bedienen, zoals de temperatuur die je met je gadget via een app op afstand kunt instellen. Je krijgt ook meldingen over je boodschappenlijstje, houdt houdbaarheidsdata bij en geeft zelfs signalen als de deur niet goed gesloten is. Meer geavanceerde modellen zijn uitgerust met interne camera’s die je op afstand in realtime-toegang geven tot de koel-vriescombinatie. Bovendien kan deze technologie problemen vaststellen en je helpen met onmiddellijke oplossingen. Het waarschuwt je ook voor onderhoudsbeurten.
 • Kinderslot – Dit is een veiligheidsvoorziening die de koelkast met vriesvak beschermt tegen nieuwsgierige kinderhanden die onbedoeld met de instellingen kunnen spelen.
 • Omkeerbare deuren – Bij modellen met deze voorziening kunnen de deuren links of rechts opendraaien. De keuze om de deur in beide richtingen te openen maakt het apparaat flexibeler en sluit aan bij de omringende inrichting.
 • Temperatuurregeling – De meeste modellen hebben temperatuurregelaars waarmee je de temperatuur handmatig kunt instellen. Meer geavanceerde modellen zijn uitgerust met sensoren die deze instellingen automatisch uitvoeren. Verder zijn modellen met aparte temperatuurregelaars voor de koelkast en vriezer beter voor een optimale koeling.
 • L.E.D binnenverlichting – Hierdoor worden de koelkast en de vriezer verlicht, zodat je de spullen binnenin gemakkelijk kunt bekijken en sorteren. Ze zijn efficiënter dan de gewone verlichting van goedkopere modellen.
 • Digitaal touchscreen – Deze functie wordt geleverd bij SMART koelkasten die zorgen voor een gemakkelijke bediening, omdat je verschillende elementen kunt bedienen zonder de deur te openen.
 • Flexibele temperatuurzones – Deze zones kunnen worden gebruikt als koelkast of als vriezer, door met een speciale knop van temperatuur te wisselen.
 • Verstelbare schappen – Modellen met verstelbare schappen zorgen voor een optimale capaciteit van het apparaat.

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
LG GBP62PZNBC LG GBB72MCUGN
Samsung RB36T602CSA
Naam LG GBP62PZNBC LG GBB72MCUGN Samsung RB36T602CSA
Cijfer
94
94
92
Positie Nr. 1 van 21 Nr. 2 van 21 Nr. 3 van 21
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
68 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
59 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
562 reviews
Prijs € 999 € 829 € 629
caret-up caret-down Energieverbruik
Energieklasse
Jaarlijks energieverbruik 137 kWh 215 kWh 166 kWh
caret-up caret-down Technische specificaties
Netto inhoud koelgedeelte 277 l 277 l 251 l
Netto inhoud vriesgedeelte 107 l 107 l 114 l
Geluidsniveau 35 dB 35 dB 35 dB
Geluidsniveauklasse B B B
LED binnenverlichting
Invriesvermogen per dag 10 kg/d 10 kg/d 13 kg/d
Anti-Vingerafdruk
Anti-ijsvorming
Softclose
Fresh zone
Waterdispenser
Ijsdispenser
Bewaartijd bij storing 9 9 20
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 203,0 cm 203,0 cm 193,5 cm
Breedte 59,5 cm 59,5 cm 59,5 cm
Diepte 67,5 cm 68,2 cm 65,8 cm
Gewicht 86,0 kg 78,0 kg 72,0 kg
de-DE nl-NL da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.