Hoe lang gaat een vriezer mee?

Bijgewerkt:
16. juni 2024

Hoe lang gaan vriezers mee en wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je vriezer langer meegaat? Je kunt hier meer over lezen en andere onderwerpen in dit artikel.

Hoe lang gaat een vriezer mee: Volgens onderzoeken hebben zowel verticale vriezers als diepvrieskisten gemiddeld een levensduur van 18 jaar. Vriezers behoren tot de apparaten met de langste levensduur.
1

Onderzoeken naar levensduur

Welke onderzoeken zijn er uitgevoerd naar de levensduur van vriezers? Hieronder hebben we de uitgevoerde studies verzameld:

Bron
1

Deens Energieagentschap 2021

In 2021 heeft het Deense Energieagentschap een rapport uitgebracht over de levensduur van een selectie van apparaten, waaronder diepvrieskisten en verticale vriezers.

Het onderzoek is gebaseerd op vragenlijsten van ongeveer 2000 huishoudens.

Uit het onderzoek bleek dat zowel verticale vriezers als diepvrieskisten een gemiddelde levensduur hebben van 18 jaar.

Je kunt het volledige rapport hier lezen.

2

Factoren die de levensduur beïnvloeden

De levensduur van een vriezer kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder bespreken we de factoren die van invloed zijn op de levensduur van een vriezer:

  • Kwaliteit en merk: Hoogwaardige vriezers van bekende fabrikanten hebben vaak een langere levensduur in vergelijking met goedkopere modellen van minder bekende merken.
  • Onderhoud: Regelmatig onderhoud, zoals het ontdooien van de vriezer, kan de levensduur ervan verlengen.
  • Gebruikspatroon: Vaak openen en sluiten van de vriezer en opslag in omgevingen die niet optimaal zijn qua temperatuur kunnen de efficiëntie en levensduur verminderen.
de-DE nl-NL da-DK

© 2024 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.