De 10 beste wasdrogers

products 23 wasdrogers vergelijken
Consumenten reviews 5.777 Consumenten reviews

Wat is de beste wasdroger op de markt? We hebben 23 wasdrogers met elkaar vergeleken en deze gerangschikt van de beste naar minste. Onze vergelijking is gebaseerd op 5.777 gebruikersrecensies.

BIJGEWERKT:
02. november 2022

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Type caret
Merk caret
Test resultaten caret
filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. Beste warmtepompdroger
  1
  LG RC80V9AV4Q
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Bol.com 1 € 899
  Warmtepompdroger
  8 kg vulgewicht drogen
  Bediening via App
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 101 reviews
 2. LG RC90V9AV3Q
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Warmtepompdroger
  9 kg vulgewicht drogen
  Bediening via App
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 44 reviews
 3. 3
  Bosch WTU87675NL
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Deal Alert
  Coolblue.nl € 699
  Warmtepompdroger
  8 kg vulgewicht drogen
  64 dB geluidsniveau
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 397 reviews
 4. Beste condensdroger
  Bosch WTG846C0NL
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Condensdroger
  8 kg vulgewicht drogen
  65 dB geluidsniveau
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 356 reviews
 5. 5
  AEG T9DENS87
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com 1 € 849
  Warmtepompdroger
  8 kg vulgewicht drogen
  "Beste uit de test" - Consumentenbond 2021
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 268 reviews
 6. 6
  Samsung DV80TA220AE
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Deal Alert
  Coolblue.nl € 599
  Deal Alert
  Warmtepompdroger
  8 kg vulgewicht drogen
  63 dB geluidsniveau
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 187 reviews
 7. 7
  Bosch WTR88T00NL
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com 1 € 799
  Warmtepompdroger
  8 kg vulgewicht drogen
  64 dB geluidsniveau
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 129 reviews
 8. 8
  AEG T8DE95EW
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com 1 € 799
  Coolblue.nl € 809
  Warmtepompdroger
  9 kg vulgewicht drogen
  65 dB geluidsniveau
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 100 reviews
 9. 9
  Siemens WT7U4600NL
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Coolblue.nl € 849
  Warmtepompdroger
  8 kg vulgewicht drogen
  64 dB geluidsniveau
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 97 reviews
 10. 10
  Bosch WTW85470NL
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Deal Alert
  Bol.com 1 € 749
  Deal Alert
  Warmtepompdroger
  8 kg vulgewicht drogen
  64 dB geluidsniveau
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 54 reviews

De koopgids voor wasdrogers

warmtepompdroger
Een warmtepompdroger

De wasdroger is een huishoudelijk apparaat dat snel alle kleding droogt. Het apparaat is uitermate geschikt voor druk bezette consumenten of voor personen zonder waslijn. Daarnaast is een wasdroger ook praktisch. Er zijn namelijk specifieke programma’s aanwezig die diverse stoffen behandelen.

Het kiezen van de juiste wasdroger is geen gemakkelijke opgave. Ze worden namelijk in talloze modellen gefabriceerd, van basis uitvoeringen tot aan hoogwaardige apparaten met verschillende geavanceerde functies en programma’s. Er zijn talloze overwegingsfactoren aanwezig voordat een aankoop gebeurt. Daarom hebben we een gedetailleerde gids samengesteld die u bij dit proces helpt.

Soorten wasdrogers

luchtafvoerdroger
Een luchtafvoerdroger
 • Luchtafvoerdrogers – dit zijn de betaalbaarste modellen, maar tevens ook minder flexibel en minder energiezuinig. De verkregen vochtige lucht wordt tijdens het droogproces via een opening naar buiten afgevoerd. Dit betekent dat de machine naast een muur met gat of open venster moet worden geplaatst. Naast deze ongemakkelijkheid, zijn het wel de snelste drogers op de markt.
 • Condensdrogers – deze modellen zijn duurder dan luchtafvoerdrogers en ook energiezuiniger. Ze zijn gebruiksvriendelijker, want ze bezitten geen uitlaatslang en drogen de kleding sneller dan warmtepompdrogers. De apparaten zijn overal plaatsbaar, zolang de ruimte een normale temperatuur heeft en goed geventileerd is. De machines gebruiken hete lucht om het vocht uit de kleding te trekken. Dit vocht wordt vervolgens in een verwijderbare watertank opgeslagen. De meeste apparaten hebben ook een indicator dat aangeeft wanneer de watertank moet worden geledigd.
 • Warmtepompdrogers – de duurste en technisch geavanceerde drogers zijn tevens ook de energiezuinigste machines. Toch nemen ze meer tijd in beslag om de kleding te drogen. Dankzij de warmtepomptechnologie wordt alle kleding op een lagere temperatuur gedroogd. Daarnaast wordt de hete lucht in de trommel gerecycled om al het vocht uit de kleding te halen. De condensatie wordt in een container opgevangen die op zijn beurt moet worden geledigd. U vindt hier onze vergelijking van warmtepompdrogers.

De volgende diagram toont aan hoe verschillende soorten wasdrogers uit onze lijst worden verdeeld.

Warmtepompdroger (87%)
Condensdroger (13%)
november 26, 2022

Omvang

Zorg ervoor dat u eerst de totale omtrek van de aangewezen plaats voor de wasdroger opmeet. Laat ook aan beide kanten vijf millimeter vrij voor de ventilatie. De meeste wasdrogers hebben een standaardafmeting, namelijk 85 cm hoogte, 60 cm breedte en 60 cm diepte. Toch wijken bepaalde modellen af van deze aangegeven afmetingen.

Trommelcapaciteit

Trommelcapaciteit
Trommelcapaciteit

Het andere overwegingspunt, is de trommelcapaciteit. Om dit te kunnen bepalen, zult u het gemiddelde gewicht van de kleding moeten nemen dat u dagelijks of wekelijks wilt drogen. Vervolgens kiest u een iets grotere trommelcapaciteit uit, zodat de extra ruimte voor de hete lucht het droogproces versnelt. Bovendien is het handig om de trommel maar voor 70% te vullen. Hierdoor kreukt de kleding minder en heeft het ook meer ruimte om sneller te drogen. Huishoudens die de droger minder vaak gebruiken, volstaan al met een laadvermogen van 5 – 6 kilogram. Een wasdroger met laadvermogens van 7 – 8 kilogram zijn bedoeld voor gemiddeld grote gezinnen. Grote huishoudens kunnen voor machines met 9 kilogram of meer aan laadvermogen gaan. Bovendien zijn de grotere wasdrogers ook geschikt om donsdekens of gordijnen te drogen.

De volgende diagram toont de verdeling van de trommelcapaciteit aan bij alle wasdrogers uit onze lijst.

november 26, 2022

Prijs

Wasdrogers variëren gigantisch in prijs, afhankelijk van de soort, kwaliteit en functies. Eenvoudige handmatige wasdrogers zijn ook de goedkoopste uitvoeringen. Terwijl geavanceerde automatische modellen de duurste uitvoeringen zijn, blijken ze ook met geavanceerde energiebesparende functies te zijn uitgevoerd. Dankzij deze functies zult u als gebruiker na verloop van tijd minder energiekosten betalen. Het beste model past naadloos aan op je persoonlijke behoeften en budget.

Deze grafiek toont de prijsverdeling aan van alle wasdrogers uit onze lijst.

november 26, 2022

Zoals u ziet, kost de goedkoopste wasdroger € 409, terwijl het duurste model € 1349 kost.

Bent u op zoek naar een betaalbaar model? Hier vindt u onze lijst van goedkoopste wasdrogers en onze top vijf.

Wasdroger Prijs
€ 409
Bosch WTG846C0NL € 449
€ 549
€ 570
€ 584

Energie-efficiëntie

Energieklasse
Energieklasse

Wasdrogers hebben doorgaans hoge gebruikskosten, maar de meest geavanceerde modellen bezitten energiebesparende functies. Om te kijken hoe energiezuinig een wasdroger is, zult u eerst het energielabel moeten bekijken. Deze zijn gelabeld van A naar G, waar de markering A het energiezuinigst is.

De volgende diagram toont de verdeling van energieklasse aan bij alle 23 wasdrogers uit onze lijst.

A+++ (70%)
B (17%)
A++ (13%)
november 26, 2022
Energieverbruik
Energieverbruik

Het energieverbruik van wasdrogers schommelt tussen 176 kWh en 561 kWh. De verdeling van het jaarlijks energieverbruik wordt in onderstaande grafiek aangetoond.

november 26, 2022

U vindt in dit artikel de meest energiebesparende wasdrogers terug.

Geluidsniveau

Geluidsniveau
Geluidsniveau

Het is onmogelijk om een stille wasdroger te vinden. Toch helpen de nieuwste innovatieve ideeën en bouwkwaliteiten om het geluidsniveau te beperken. Zo helpt een inverter motor al bij het produceren van minder geluid en zal een goede isolatie hierbij ook positief een steentje bijdragen. Daarnaast zijn er ook modellen met een anti-vibrerend systeem die minder geluid produceren en voor stabiliteit zorgen. Wilt u toch een stille wasdroger? Bekijk dan aandachtig het energielabel. Een geluidsniveau van 65 dB is vrij tolerant, minder is natuurlijk beter.

De volgende grafiek toont de geluidsverdeling aan bij alle wasdrogers.

november 26, 2022

Dit zijn de drie stilste wasdrogers:

Wasdroger Geluidsniveau
LG RC90V9AV3Q 62 dB
62 dB
63 dB

Andere overwegingspunten

 • Sensor Droging – de meeste machines bezitten een sensortechnologie die de kleding beschermt tegen eventuele beschadiging. Een vochtigheidssensor bepaalt de vochtigheidsgraad van de kleding en past hierop zijn droogtijd aan. Dankzij deze functie bespaart u geld en tijd.
 • Antikreukfunctie – deze functie vindt u vooral bij hoogwaardige modellen terug. Na het droogproces roteert de trommel langzaam zodat er geen kreuken in de kleding ontstaan.
 • Omkeerbare Trommelfunctie – met deze functie kunt u de trommel in omgekeerde richting laten draaien. U kunt de trommel ook pauzeren, zodat de kleding niet kreukt en in de war raakt. Het zorgt ook voor een snelle en gelijkmatige droging.
 • Koele Lucht Functie – een geweldige functie om droge kleding op te frissen die al een tijdje in de kast ligt.
 • Final Cool Tumble – deze functie schakelt de verwarmer enkele minuten voor het einde van de cyclus uit, zodat de kleding afkoelt.
 • Bedieningspaneel en Display – wasdrogers hebben verschillende bedieningspanelen en de moderne uitvoeringen bezitten zelfs digitale displays. Een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel is eenvoudiger te bedienen.
 • L.E.D. indicatoren – deze functie geeft een seintje wanneer de watertank moet worden geledigd of als de stoffilter moet worden schoongemaakt. Dankzij deze functies blijft de machine goed functioneren.
 • Smart functie – de meeste geavanceerde wasdrogers kunnen met wifi of Bluetooth worden verbonden. Ze beschikken over een app, zodat u de machine via wifi kunt bedienen. Bent u in de buurt van de wasdroger? Gebruik dan een Bluetooth verbinding om het apparaat te starten. De app bevat alle bruikbare informatie over het droogproces en geeft ook tips bij onderhoud en problemen. Daarnaast is de machine met de App ook makkelijk programmeerbaar
 • Vertraging Timer – een bruikbare functie waarmee u de starttijd van de machine kunt voorprogrammeren.
 • Omkeerbare deur – wasdrogers met deze functie kunnen eenvoudig in het huis worden geplaatst. U kunt namelijk de deurhendel zowel aan de linker- als aan de rechterkant van de deur bevestigen. Een deur dat niet altijd dichtslaat bij het openen, levert een extra voordeel op.
 • Trommelverlichting – niet alleen maakt de verlichting je wasdroger eleganter, maar het helpt ook bij in- en uitladen van de kleding. De verlichting brandt automatisch als de deur wordt geopend.
 • Kinderslot – dit kinderslot voorkomt eventuele ongelukken en zorgt ervoor dat de machine niet door kinderen kan worden gestart.
 • Stoffilter en Watercontainer – deze twee objecten moeten eenvoudig verwijderbaar zijn. De watertank om te legen en de filter om te reinigen.
 • Microfilter – deze functie treft u bij warmtepompdrogers aan. Ze moeten eenvoudig verwijderbaar zijn om te reinigen.
 • Zelfreinigende Condensor – een handige functie die u bij premium condensdrogers aantreft. Het vocht uit de kleding wordt namelijk gebruikt om de condensor te reinigen tijdens het droogproces.
 • Anti-Allergenen Programma – de meeste wasdrogers beschikken over deze functie. De kleding wordt namelijk op een hogere temperatuur gedroogd om allergenen, zoals pollen en huisstofmijten te verwijderen.

Over onze wasdroger test

Wasdroger Test In onze wasdroger test zijn er 23 wasdrogers vergeleken, terwijl er hiervan 20 warmtepompdrogers, 3 condensdrogers en 0 luchtafvoerdrogers zijn. Ieder van deze wasdrogers hebben een score gekregen gebaseerd op drie criteria:
 • Gebruikersrecensies
 • Expert recensies
 • Testresultaten
Al deze data is van het internet verzameld, wat betekent dat we zelf geen wasdroger hebben getest. Lees hier hoe onze ranglijst werkt. Als u op zoek bent naar een fysieke wasdroger test, dan raden we de Consumentenbond aan, wat overigens een betrouwbare bron is.

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
LG RC80V9AV4Q LG RC90V9AV3Q
Bosch WTU87675NL
Naam LG RC80V9AV4Q LG RC90V9AV3Q Bosch WTU87675NL
Cijfer
94
94
92
Positie Nr. 1 van 20 Nr. 2 van 20 Nr. 3 van 20
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
101 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
44 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
397 reviews
Prijs € 899 € 899 € 699
caret-up caret-down Energieverbruik
Energieklasse
Jaarlijks energieverbruik 176 kWh 194 kWh 177 kWh
caret-up caret-down Technische specificaties
Type Condens Condens Condens
Droogefficiëntieklasse A A B
Vulgewicht drogen 8 kg 9 kg 8 kg
Geluidsniveau 62 dB 62 dB 64 dB
caret-up caret-down Functies
Warmtepomp
Sensor
Stoomfunctie
Opbouw startuitstel
Te verbinden met app
Trommelverlichting
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 85,0 cm 85,0 cm 84,2 cm
Breedte 60,0 cm 60,0 cm 59,7 cm
Diepte 69,0 cm 69,0 cm 65,2 cm
Gewicht 57,0 kg 57,0 kg 54,0 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Energiezuinig met zijn dual inverter
Wifi functie met smart diagnosis
Intuïtief L.E.D. beeldscherm
Eco-hybride technologie
Allergie zorgprogramma
Optimaal drogen, ondersteund door vocht-en temperatuursensoren
Zorgeloos onderhoud met automatische reinigingscondensor
Watertank intensiteit indicator
Nadelen
De pluizenfilter moet regelmatig worden gereinigd
Geen Bluetooth verbinding
de-DE nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.