De 10 beste volautomatische koffiemachines

products 41 producten vergelijken
Consumenten reviews 126.945 Consumenten reviews
Expert- en testresultaten 14 Expert- en testresultaten

We hebben de beste volautomatische koffiemachine gevonden, op basis van 126.945 gebruikersrecensies en 14 testresultaten. We hebben 41 koffiemachines met elkaar vergeleken en deze gerangschikt van best naar slechtste. Onze lijst is in 2022 bijgewerkt.

BIJGEWERKT:
02. september 2022

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Merk caret
filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. Beste volautomatische espressomachine
  1
  Siemens TQ707R03
  Cijfer
  96/100
  Zeer goed
  Coolblue.nl € 1.549
  Volautomatische koffiemachine
  Bediening via App
  Melkopschuimer
  Koffiekan-functie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 168 reviews
 2. 2
  DeLonghi Perfecta Deluxe ESAM460.80.MB
  Cijfer
  96/100
  Zeer goed
  Volautomatische koffiemachine
  Bediening via App
  Melkopschuimer
  Koffiekan-functie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 48 reviews
 3. DeLonghi ECAM 656.85.MS
  Cijfer
  95/100
  Zeer goed
  Volautomatische koffiemachine
  Bediening via App
  Melkopschuimer
  19 bar pompdruk
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 463 reviews
 4. 4
  Siemens TE657M03DE
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Amazon.nl € 899
  Bol.com € 979
  Volautomatische koffiemachine
  Melkopschuimer
  19 bar pompdruk
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 821 reviews
 5. 5
  DeLonghi ECAM 610.75.MB
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Bol.com € 1.310
  Volautomatische koffiemachine
  Bediening via App
  Melkopschuimer
  Koffiekan-functie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 301 reviews
 6. 6
  Siemens TI921309RW
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Coolblue.nl € 1.499
  Volautomatische koffiemachine
  Melkopschuimer
  19 bar pompdruk
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 81 reviews
 7. 7
  Siemens EQ.700 TQ705R03
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Volautomatische koffiemachine
  Bediening via App
  Melkopschuimer
  19 bar pompdruk
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 66 reviews
 8. Volautomatische koffiemachine
  Melkopschuimer
  15 bar pompdruk
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 3699 reviews
 9. DeLonghi ECAM 22.110.B
  3 kleuren
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Volautomatische koffiemachine
  Melkopschuimer
  15 bar pompdruk
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 43381 reviews
 10. Volautomatische koffiemachine
  Bediening via App
  Melkopschuimer
  Koffiekan-functie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 2974 reviews

De koopgids voor de volautomatische koffiemachine

volautomatische koffiemachine
Een volautomatische koffiemachine (DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM650.55.MS)

Niets is beter dan ontwaken met de geur van een verse kop koffie. Toch nemen alle druk bezette ochtenden veel tijd in beslag en daarbij is er weinig tijd over om koffie te bereiden. Je kunt natuurlijk iedere ochtend een kop koffie kopen bij de koffiezaak om de hoek, maar deze uitgaven zijn een aanslag op je portemonnee.

We hebben een beter idee – een volautomatische koffiemachine die al het voorbereidend werk voor je uitvoert. Op deze manier kun je iedere dag koffie bereiden met het gemak van een druk op de knop. Een volautomatische koffiemachine voert namelijk alle handelingen uit, zoals koffiebonen malen en de gemalen koffie aandrukken, de juiste watertemperatuur voor het brouwproces instellen en zelfs melk stomen. Daarnaast kun je de koffiesterkte instellen, het watervolume aanpassen of een voorgeprogrammeerde kop koffie uitkiezen.

Het kiezen van het juiste apparaat kan nogal overweldigend zijn, want er zijn namelijk talloze opties aanwezig. In deze koopgids behandelen we diverse aandachtspunten, zodat je makkelijker een volautomatische koffiemachine uitkiest. Laten we meteen beginnen!

Omvang

Allereerst zul je moeten bepalen of het gekozen model thuis in de keuken past. Daarnaast zijn premium volautomatische koffiemachines met een ingebouwde molen omvangrijker. De deksel opent zich aan de bovenkant, dus daar zul je ook rekening mee moeten houden. Toch zijn er ook compactere modellen op de markt verkrijgbaar die in kleinere keukens passen. Het is belangrijk dat je eerst de omtrek opmeet van waar het apparaat komt te staan. Zodoende ga je gericht op zoek naar een passende volautomatische koffiemachine.

Capaciteit

volautomatische koffiemachine Capaciteit

Je wilt ook de capaciteit van de machine bepalen. De capaciteit van de watertank en bonenhouder geeft namelijk de hoeveelheid koppen koffie aan die je in één maal kunt bereiden. De watertank wordt in verschillende maten gefabriceerd, variërend van 1,1 tot 2,4 liter, die uiteindelijk 6 tot 12 koppen koffie bereid. Toch zul je extra water moeten toevoegen om de machine na gebruik af te spoelen.

Bonenhouders hebben een volume-inhoud, variërend van 100 tot 500 gram. Bovendien is 250 gram voldoende voor twee personen. Er zijn ook machines met een dubbele bonenhouder. Zo kun je uit twee verschillende soorten koffie kiezen. Het kiezen van de juiste capaciteit is afhankelijk van de dagelijkse consumptie.

Kosten

Als het gaat om de prijs van een volautomatische koffiemachine, dan krijg je meestal waar je voor betaald. Dit betekent niet dat het duurste model ook voor jou geschikt is. Hoogstaande volautomatische koffiemachines presteren beter en bezitten over het algemeen meerdere functies. Er zijn zelfs all-in-one modellen verkrijgbaar die met een koffiemolen en melkopschuimer zijn uitgerust. Dit gezegd te hebben, heb je geen behoefte aan geavanceerde functies? Neem dan een eenvoudiger apparaat. Het is vooral belangrijk dat het gekozen model perfect aansluit op je persoonlijke behoeften en in je budget past.

De goedkoopste volautomatische koffiemachine uit onze lijst is de Philips EP2220, met een prijs van 269 €. Het duurste model is de Siemens EQ9+ S700 TI9573X9RW en deze heeft een prijs van 2599 €.

Je kunt hier de prijsverdeling van diverse volautomatische koffiemachines bekijken.

september 30, 2022

Dit zijn de vijf goedkoopste volautomatische koffiemachines uit onze lijst.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een volautomatische koffiemachine is een belangrijk onderdeel voor de meeste consumenten. Als je een all-in-one model wilt, dan zullen deze machines luidruchtiger zijn. Dit is vooral te wijten aan de koffiemolen. Toch hebben premium modellen een anti- vibrerend systeem en zijn ze geïsoleerd. Daarnaast maken modellen met keramische koffiemolens minder geluid.

Sommige merken tonen het geluidsniveau van de volautomatische koffiemachine aan, terwijl anderen dit niet doen. Het is dus van belang om dit gegeven goed te controleren voordat je een apparaat aanschaft.

Soorten koffiemolens

 • Platte maalschijven – dit bestaat uit twee ringvormige bramen die horizontaal evenwijdig aan elkaar zijn en schuine tanden bezitten. Ze roteren en malen de bonen, terwijl de maling naar buiten wordt geduwd. De afstand tussen de twee maalschijven bepalen de maalgraad. Bovendien is deze uitvoering vrij luidruchtig tijdens het maalproces.
 • Conische maalschijven – Maalt de koffiebonen verticaal met een cirkelvormige holle ring die schuine tanden bezit op de buitenste braam. De binnenkant van de braam lijkt op een omgekeerde kegel. Met de hulp van zwaartekracht loopt de gemalen koffie door een gat naar buiten. Deze maalschijven geven je meer controle over het maalproces en produceren ook minder warmte en geluid. Verder zijn ze ook goedkoper dan platte maalschijven.

Materiaal van de molen

 • Keramische molens – ze produceren geen hitte, ook al zijn ze constant in gebruik. Zodoende absorbeert de koffieboon geen warmte en wordt de smaak behouden. Afhankelijk van de fabricatie, produceren ze weinig geluid. Bovendien gaan ze ook langer mee en blijft de scherpte van de molen behouden. Toch zijn ze broos en breekbaar als ze pardoes vallen.
 • Roestvrijstalen molens – ze zijn duurzamer, want ze zijn ontworpen voor het zware werk. Ze produceren gemalen koffie en zijn ook scherper dan keramische messen. Toch verliezen ze sneller hun scherpte, in vergelijking met keramische messen.

Automatische melkopschuimer

Een melkopschuimer is een “must” voor de bereiding van cappuccino’s, latte’s en flat whites. Er zijn trouwens twee soorten melkopschuimers:

 • Automatisch Melksysteem – een plug-in melksysteem met een verwijderbare slang. Deze slang is aan de ene kant gelinkt aan het tuit mechanisme, terwijl de andere kant in een melkcontainer ligt. Het enige wat jezelf moet doen, is het uitkiezen van de gewenste melk en de machine vult je kop met de gewenste hoeveelheid melk. Je zult wel elke keer dit mechanisme moeten verwijderen na gebruik. Verder zul je ook het spoelprogramma moeten activeren.
 • Ingebouwd Melk Reservoir Systeem – dit systeem maakt gebruik van een melkkan en ingebouwd opschuimmechanisme, plus een tuit die melk schenkt. Gebruik de aangegeven plek en plaats het systeem in de machine om met behulp van een bedieningsknop de gewenste drank te bereiden. Sommige machines bezitten ook een “clean me” functie. Deze functie zit in de deksel van de melkkan verwerkt en kan met een druk op de knop worden geactiveerd.

Andere overwegingspunten

volautomatische koffiemachine touchscreen

 • Geheugenfunctie – de meeste modellen bieden voorgeprogrammeerde opties aan om huisgemaakte recepten op te slaan. Zodoende hoef je niet constant door het menu te dwalen. In plaats hiervan heb je meteen je gewenste drank te pakken. De modellen variëren in de hoeveelheid gebruikersprofielen en voorgeprogrammeerde dranken. Kies daarom een gewenste drank uit die perfect aansluit op je behoeften.
 • Maalgraadinstellingen – de maalgraadinstellingen variëren van model tot model. Het beste kies je een model met kleinere maalgraadinstellingen om preciezer te werk te gaan en een aromatische kop koffie te bereiden.
 • Koffietrechter voor gemalen koffie – kan gemalen koffie verwerken, in het geval dat er geen bonen meer aanwezig zijn. Je kunt de trechter ook voor decafeïné koffie gebruiken.
 • Watertank – een verwijderbare watertank is eenvoudiger te reinigen en te onderhouden.
 • Dubbele Boilers – dankzij de boilers kun je gelijktijdig koffie bereiden en melk opstomen. Zo bespaar je uiteindelijk ook tijd.
 • Automatische Ontkalking en Spoelprogramma’s – een standaard functie bij premium machines. De meeste machines activeren hun spoelprogramma’s als ze aan of uit staan. Zodoende wordt de machine beter onderhouden.
 • wifi/Bluetooth Verbinding – smart apparaten zie je steeds vaker. De meeste volautomatische “bean to cup” koffiemachines zijn met het internet verbindbaar. Zodoende kun je de machine via een telefoon bedienen. Op deze manier kun je van iedere gewenste plaats de machine bedienen, mits je natuurlijk een internet of bluetooth verbinding hebt. Verder kun je ook berichten ontvangen, die betrekking hebben op het onderhoud van het apparaat etc.
 • Melkkan – behoudt de warmte van de melk om de gewenste structuur te bereiken. De meeste melkkannen hebben een volume-inhoud van één liter en zijn ook verwijderbaar. Zo kun je de melkkan altijd in de koelkast plaatsen. Het opschuimmechanisme is soms van een zelfreinigende functie voorzien. Toch zal de melkkan handmatig moeten worden schoongemaakt.
 • L.E.D. Kleurenbeeldscherm – de omvang van het beeldscherm is afhankelijk van het model. Toch zal het beeldscherm duidelijk verschillende iconen moeten vertonen en gebruiksvriendelijk zijn. Verder zal het beeldscherm ook bedieningsknoppen moeten bezitten om makkelijk te navigeren.
 • Automatische startfunctie – verwarmt de machine op een voorgeprogrammeerd tijdstip.
 • Dubbele Bonenhouders – is voordelig, want je hoeft namelijk niet meer de bonenhouder te legen en te reinigen voordat je een gewenste koffieboon wil gebruiken. Ze moeten hermetisch sluitbaar zijn om de versheid te garanderen.
 • Waterfilter – het gebruik van zuiver water geeft ook de beste koffiesmaak. Zodoende is een kwalitatief filterproduct geen overbodige luxe. Het helpt bij onderhoud van de machine en beschermt ook tegen kalkvorming. Hierdoor gaat de machine langer mee en blijft de kwaliteit van de koffie behouden. Als je op een plek woont met hard water, dan is het beter om een machine te kiezen waar de hardheid van het water kan worden aangepast.
 • In hoogte afstelbare koffietuit – hiermee kun je de hoogte van de koffietuit afstellen. De meeste modellen kunnen van 135 mm naar 145 mm worden afgesteld. Kies je voor een dubbel tuit- systeem, dan kun je twee koppen koffie gelijktijdig bereiden. Bovendien zijn er ook elegante modellen met een L.E.D. verlichtend tuit- systeem verkrijgbaar.
 • Heetwater functie – de meeste modellen bezitten een aangewezen tuit die heet water schenkt. Dankzij deze functie kun je een heerlijke kop thee bereiden.

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Siemens TQ707R03 DeLonghi Perfecta Deluxe ESAM460.80.MB
DeLonghi ECAM 656.85.MS
Naam Siemens TQ707R03 DeLonghi Perfecta Deluxe ESAM460.80.MB DeLonghi ECAM 656.85.MS
Cijfer
96
96
95
Positie Nr. 1 van 41 Nr. 2 van 41 Nr. 3 van 41
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
168 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
48 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
463 reviews
Prijs 1.549 € 785 € 1.682 €
caret-up caret-down Technische specificaties
Type Volautomatische koffiemachine Volautomatische koffiemachine Volautomatische koffiemachine
Vermogen 1500 w 1450 w 1450 w
Inhoud waterreservoir 2,4 l 1,4 l 2,0 l
Pompdruk 19 bar 15 bar 19 bar
Maximale kophoogte 14,0 cm 14,0 cm
Materiaal behuizing Roestvrij staal Metal Roestvrij staal
caret-up caret-down Koffiemolen
Geïntegreerde koffiemolen
Inhoud bonenreservoir 350 g 250 g 400 g
Materiaal koffiemolen Keramiek Roestvrij staal
Aantal maalgraden 6 13 5
Type maalmethode Conische molen Conische molen
caret-up caret-down Melkopschuimer
Melkopschuimer
Tanque de leche
Inhoud melkreservoir 0,7 l
caret-up caret-down Koffiebereiding
Gemalen koffie
Afneembare waterreservoir
Instelbaar koffievolume
Instelbare watertemperatuur
caret-up caret-down Functies
Bediening via app
Automatisch ontkalkingssysteem
Automatische reinigingsysteem
Automatische uitschakeling
Display
Display type TFT-kleurendisplay TFT-kleurendisplay TFT-kleurendisplay
2-kops functie
Koffiekan functie
Waterfilter
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 38,0 cm 40,0 cm 37,5 cm
Breedte 30,9 cm 28,0 cm 26,0 cm
Diepte 46,7 cm 42,5 cm 46,5 cm
Gewicht 7,1 kg 12,7 kg 12,4 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Programmeerbaar
App bediening en Bluetooth
Automatisch cappuccinosysteem
L.C.D. Touchscreen Kleuren Display (TFT type)
Karaf voor cacao
Roestvrij stalen omhulzing
Reinigingsfunctie/zelfreiniging van de melkpijp
Automatisch ontkalkingsprogramma
Waterharheid instellingen
Nadelen
Zeer duur
Het verchroomd warmhoudblad raakt snel bekrast
de-DE es-ES nl-NL da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.