De 10 beste volautomatische koffiemachines

products 41 producten vergelijken
Consumenten reviews 212.213 Consumenten reviews
Expert- en testresultaten 16 Expert- en testresultaten

We hebben de beste volautomatische koffiemachine gevonden, op basis van 212.213 gebruikersrecensies en 16 testresultaten. We hebben 41 koffiemachines met elkaar vergeleken en deze gerangschikt an de beste naar slechtste. Onze lijst is in 2023 bijgewerkt.

BIJGEWERKT:
02. januari 2023

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Merk caret
filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. De beste
  1
  Siemens TQ707R03
  Cijfer
  96/100
  Zeer goed
  Volautomatische koffiemachine
  Bediening via app
  Melkopschuimer
  Koffiekan-functie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 175 reviews
 2. DeLonghi ECAM 656.85.MS
  Cijfer
  95/100
  Zeer goed
  Volautomatische koffiemachine
  Bediening via app
  Melkopschuimer
  19 bar pompdruk
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 481 reviews
 3. 3
  DeLonghi ECAM 610.75.MB
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Coolblue.nl € 1.369
  Volautomatische koffiemachine
  Bediening via app
  Melkopschuimer
  Koffiekan-functie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 368 reviews
 4. 4
  Siemens EQ.700 TQ705R03
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Volautomatische koffiemachine
  Bediening via app
  Melkopschuimer
  19 bar pompdruk
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 107 reviews
 5. 5
  Siemens TI921309RW
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Coolblue.nl € 1.009
  Volautomatische koffiemachine
  Melkopschuimer
  19 bar pompdruk
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 80 reviews
 6. Volautomatische koffiemachine
  Bediening via app
  Melkopschuimer
  Koffiekan-functie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 68 reviews
 7. Volautomatische koffiemachine
  Melkopschuimer
  15 bar pompdruk
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 3751 reviews
 8. DeLonghi ECAM 22.110.B
  3 kleuren
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Volautomatische koffiemachine
  Melkopschuimer
  15 bar pompdruk
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 46117 reviews
 9. 9
  Philips Series 5400 EP5447/90
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 639
  Volautomatische koffiemachine
  Bediening via app
  Melkopschuimer
  15 bar pompdruk
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 5201 reviews
 10. 10
  Philips Series 5400 EP5441/50
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 633
  Bol.com 3 € 749
  Volautomatische koffiemachine
  Melkopschuimer
  15 bar pompdruk
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 4050 reviews

De koopgids voor de volautomatische koffiemachine

Een volautomatische koffiemachine
Een volautomatische koffiemachine

Niets is beter dan wakker worden met de geur van een verse kop koffie. Toch nemen alle druk bezette ochtenden veel tijd in beslag en daarbij is er weinig tijd over om koffie te bereiden. U kunt natuurlijk iedere ochtend een kop koffie kopen bij de koffiezaak om de hoek, maar deze uitgaven zijn een aanslag op uw portemonnee.

We hebben een beter idee – een volautomatische koffiemachine die al het voorbereidend werk voor u uitvoert. Op deze manier kunt u iedere dag koffie bereiden met het gemak van een druk op de knop.
Een volautomatische koffiemachine voert namelijk alle handelingen uit, zoals koffiebonen malen en de gemalen koffie aandrukken, de juiste watertemperatuur voor het brouwproces instellen en zelfs melk stomen. Daarnaast kunt u de koffiesterkte instellen, het water volume aanpassen of een voorgeprogrammeerde kop koffie uitkiezen.

Het kiezen van het juiste apparaat kan nogal overweldigend zijn, want er zijn talloze opties aanwezig. In deze koopgids behandelen we diverse aandachtspunten, zodat u makkelijker een volautomatische koffiemachine uitkiest. Laten we meteen beginnen!

Omvang

Allereerst zult u moeten bepalen of het gekozen model thuis in de keuken past. Daarnaast zijn premium volautomatische koffiemachines met een ingebouwde molen omvangrijker. De deksel opent zich aan de bovenkant, dus daar zult u ook rekening mee moeten houden. Toch zijn er ook compactere modellen op de markt verkrijgbaar die in kleinere keukens passen. Het is belangrijk dat u eerst de omtrek opmeet van waar het apparaat komt te staan. Zodoende gaat u gericht op zoek naar een passende volautomatische koffiemachine.

Capaciteit

volautomatische koffiemachine Capaciteit

U wilt ook de capaciteit van de machine bepalen. De capaciteit van de watertank en bonenhouder geeft namelijk de hoeveelheid koppen koffie aan die u in één maal kunt bereiden. De watertank wordt in verschillende maten gefabriceerd, variërend van 1,1 tot 2,4 liter, die uiteindelijk 6 tot 12 koppen koffie bereid. Toch zult u extra water moeten toevoegen om de machine na gebruik af te spoelen.

Bonenhouders hebben een volume-inhoud, variërend van 100 tot 500 gram. Bovendien is 250 gram voldoende voor twee personen. Er zijn ook machines met een dubbele bonenhouder. Zo kunt u uit twee verschillende soorten koffie kiezen. Het kiezen van de juiste capaciteit is afhankelijk van de dagelijkse consumptie.

Kosten

Als het gaat om de prijs van een volautomatische koffiemachine, krijgt u meestal waar u voor betaalt. Dit betekent niet dat het duurste model ook voor u geschikt is. Hoogstaande volautomatische koffiemachines presteren beter en bezitten over het algemeen meerdere functies. Er zijn zelfs all-in-one modellen verkrijgbaar die met een koffiemolen en melkopschuimer zijn uitgerust. Dit gezegd te hebben, heeft u geen behoefte aan geavanceerde functies? Neem dan een eenvoudiger apparaat. Het is vooral belangrijk dat het gekozen model perfect aansluit op uw persoonlijke behoeften en in uw budget past.

De goedkoopste volautomatische koffiemachine uit onze lijst is de Krups EA8150, met een prijs van € 279. Het duurste model is de DeLonghi EPAM 960,75.GLM en deze heeft een prijs van € 2599.

U kunt hier de prijsverdeling van diverse volautomatische koffiemachines bekijken.

januari 28, 2023

Dit zijn de vijf goedkoopste volautomatische koffiemachines uit onze lijst.

Volautomatische koffiemachine Prijs
Krups EA8150 € 279
Melitta Caffeo Solo € 308
€ 319
DeLonghi ECAM 22.110.B € 334
DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B € 339

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een volautomatische koffiemachine is een belangrijk onderdeel voor de meeste consumenten. Als u een all-in-one model wilt, dan zullen deze machines luidruchtiger zijn. Dit is vooral te wijten aan de koffiemolen. Toch hebben premium modellen een anti-vibrerend systeem en zijn ze geïsoleerd. Daarnaast maken modellen met keramische koffiemolens minder geluid.

Sommige merken tonen het geluidsniveau van de volautomatische koffiemachine aan, terwijl anderen dit niet doen. Het is dus van belang om dit gegeven goed te controleren voordat u een apparaat aanschaft.

Soorten koffiemolens

 • Platte maalschijven – dit bestaat uit twee ringvormige bramen die horizontaal evenwijdig aan elkaar zijn en schuine tanden bezitten. Ze roteren en malen de bonen, terwijl de maling naar buiten wordt geduwd. De afstand tussen de twee maalschijven bepalen de maalgraad. Bovendien is deze uitvoering vrij luidruchtig tijdens het maalproces.
 • Conische maalschijven – Maalt de koffiebonen verticaal met een cirkelvormige holle ring die schuine tanden bezit op de buitenste braam. De binnenkant van de braam lijkt op een omgekeerde kegel. Met de hulp van zwaartekracht loopt de gemalen koffie door een gat naar buiten. Deze maalschijven geven u meer controle over het maalproces en produceren ook minder warmte en geluid. Verder zijn ze ook goedkoper dan platte maalschijven.

Materiaal van de molen

 • Keramische molens – ze produceren geen hitte, ook al zijn ze constant in gebruik. Zodoende absorbeert de koffieboon geen warmte en wordt de smaak behouden. Afhankelijk van de fabricatie, produceren ze weinig geluid. Bovendien gaan ze ook langer mee en blijft de scherpte van de molen behouden. Toch zijn ze broos en breekbaar als ze pardoes vallen.
 • Roestvrijstalen molens – ze zijn duurzamer, want ze zijn ontworpen voor het zware werk. Ze produceren gemalen koffie en zijn ook scherper dan keramische messen. Toch verliezen ze sneller hun scherpte in vergelijking met keramische messen.

Automatische melkopschuimer

Een melkopschuimer is een “must” voor de bereiding van cappuccino’s, latte’s en flat whites. Er zijn twee soorten melkopschuimers:

 • Automatisch Melksysteem – een plug-in melksysteem met een verwijderbare slang. Deze slang is aan de ene kant gelinkt aan het tuit mechanisme, terwijl de andere kant in een melkcontainer ligt. Het enige wat u zelf moet doen is het uitkiezen van de gewenste melk en de machine vult uw kop met de gewenste hoeveelheid melk. U zult wel elke keer dit mechanisme moeten verwijderen na gebruik. Verder zult u ook het spoelprogramma moeten activeren.
 • Ingebouwd Melk Reservoir Systeem – dit systeem maakt gebruik van een melkkan en ingebouwd opschuimmechanisme, plus een tuit die melk schenkt. Gebruik de aangegeven plek en plaats het systeem in de machine om met behulp van een bedieningsknop de gewenste drank te bereiden. Sommige machines bezitten ook een “clean me” functie. Deze functie zit in de deksel van de melkkan verwerkt en kan met een druk op de knop worden geactiveerd.

Andere overwegingspunten

volautomatische koffiemachine touchscreen

 • Geheugenfunctie – de meeste modellen bieden voorgeprogrammeerde opties aan om huisgemaakte recepten op te slaan. Zodoende hoeft u niet constant door het menu te dwalen. In plaats hiervan heeft u meteen uw gewenste drank te pakken. De modellen variëren in de hoeveelheid gebruikersprofielen en voorgeprogrammeerde dranken. Kies daarom een gewenste drank uit die perfect aansluit op uw behoeften.
 • Maalgraadinstellingen – de maalgraadinstellingen variëren van model tot model. Het beste is om een model te kiezen met kleinere maalgraadinstellingen om preciezer te werk te verrichten en een aromatische kop koffie te bereiden.
 • Koffietrechter voor gemalen koffie – kan gemalen koffie verwerken, in het geval dat er geen bonen meer aanwezig zijn. U kunt de trechter ook voor decafeïne koffie gebruiken.
 • Watertank – een verwijderbare watertank is eenvoudiger te reinigen en te onderhouden.
 • Dubbele Boilers – dankzij de boilers kunt u gelijktijdig koffie bereiden en melk opstomen. Zo bespaart u uiteindelijk ook tijd.
 • Automatische Ontkalking en Spoelprogramma’s – een standaard functie bij premium machines. De meeste machines activeren hun spoelprogramma’s als ze aan of uit staan. Zodoende wordt de machine beter onderhouden.
 • wifi/Bluetooth Verbinding – smart apparaten ziet u steeds vaker. De meeste volautomatische “bean to cup” koffiemachines zijn met het internet verbindbaar. Zodoende kunt u de machine via een telefoon bedienen. Op deze manier kunt u van iedere gewenste plaats de machine bedienen, zolang u natuurlijk een internet of bluetooth verbinding hebt. Verder kunt u ook berichten ontvangen die betrekking hebben op het onderhoud van het apparaat etc.
 • Melkkan – behoudt de warmte van de melk om de gewenste structuur te bereiken. De meeste melkkannen hebben een volume-inhoud van één liter en zijn ook verwijderbaar. Zo kunt u de melkkan altijd in de koelkast plaatsen. Het opschuimmechanisme is soms van een zelfreinigende functie voorzien. Toch zal de melkkan handmatig moeten worden schoongemaakt.
 • L.E.D. Kleurenbeeldscherm – de omvang van het beeldscherm is afhankelijk van het model. Toch zal het beeldscherm duidelijk verschillende iconen moeten vertonen en gebruiksvriendelijk zijn. Verder zal het beeldscherm ook bedieningsknoppen moeten bezitten om makkelijk te navigeren.
 • Automatische startfunctie – verwarmt de machine op een voorgeprogrammeerd tijdstip.
 • Dubbele Bonenhouders – is voordelig, want u hoeft niet meer de bonenhouder te legen en te reinigen voordat u een gewenste koffieboon wil gebruiken. Ze moeten hermetisch sluitbaar zijn om de versheid te garanderen.
 • Waterfilter – het gebruik van zuiver water geeft ook de beste koffiesmaak. Zodoende is een kwalitatief filterproduct geen overbodige luxe. Het helpt bij onderhoud van de machine en beschermt ook tegen kalkvorming. Hierdoor gaat de machine langer mee en blijft de kwaliteit van de koffie behouden. Als u op een plek woont met hard water, dan is het beter om een machine te kiezen waar de hardheid van het water kan worden aangepast.
 • In hoogte afstelbare koffietuit – hiermee kunt u de hoogte van de koffietuit afstellen. De meeste modellen kunnen van 135 mm naar 145 mm worden afgesteld. Kiest u voor een dubbel tuit-systeem, dan kunt u twee koppen koffie tegelijk bereiden. Bovendien zijn er ook elegante modellen met een L.E.D. verlichtend tuit-systeem verkrijgbaar.
 • Heetwater functie – de meeste modellen bezitten een aangewezen tuit die heet water schenkt. Dankzij deze functie kunt u een heerlijke kop thee bereiden.

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Siemens TQ707R03 DeLonghi ECAM 656.85.MS
DeLonghi ECAM 610.75.MB
Naam Siemens TQ707R03 DeLonghi ECAM 656.85.MS DeLonghi ECAM 610.75.MB
Cijfer
96
95
94
Positie Nr. 1 van 41 Nr. 2 van 41 Nr. 3 van 41
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
175 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
481 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
368 reviews
Prijs € 1.399 € 1.734 € 1.369
caret-up caret-down Technische specificaties
Type Volautomatische koffiemachine Volautomatische koffiemachine Volautomatische koffiemachine
Vermogen 1500 w 1450 w 1450 w
Inhoud waterreservoir 2,4 l 2,0 l 2,2 l
Pompdruk 19 bar 19 bar 19 bar
Maximale kophoogte 14,0 cm 14,2 cm
Materiaal behuizing Roestvrij staal Roestvrij staal Metal
caret-up caret-down Koffiemolen
Geïntegreerde koffiemolen
Inhoud bonenreservoir 350 g 400 g 500 g
Materiaal koffiemolen Keramiek Roestvrij staal
Aantal maalgraden 6 5 13
Type maalmethode Conische molen
Twee bonen hoppers
caret-up caret-down Melkopschuimer
Melkopschuimer
Tanque de leche
Inhoud melkreservoir 0,7 l 0,6 l
caret-up caret-down Koffiebereiding
Gemalen koffie
Afneembare waterreservoir
Instelbaar koffievolume
Instelbare watertemperatuur
caret-up caret-down Functies
Bediening via app
Automatisch ontkalkingssysteem
Automatische reinigingsysteem
Automatische uitschakeling
Display
Display type TFT-kleurendisplay TFT-kleurendisplay TFT-kleurendisplay
2-kops functie
Koffiekan functie
Waterfilter
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 38,0 cm 37,5 cm 39,0 cm
Breedte 30,9 cm 26,0 cm 26,2 cm
Diepte 46,7 cm 46,5 cm 48,5 cm
Gewicht 7,1 kg 12,4 kg 13,0 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Programmeerbaar
App bediening en Bluetooth
Automatisch cappuccinosysteem
L.C.D. Touchscreen Kleuren Display (TFT type)
Karaf voor cacao
Roestvrij stalen omhulzing
Reinigingsfunctie/zelfreiniging van de melkpijp
Automatisch ontkalkingsprogramma
Waterharheid instellingen
Nadelen
Zeer duur
Het verchroomd warmhoudblad raakt snel bekrast
de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.