De 7 beste robotmaaiers

products 7 robotmaaiers vergelijken
Consumenten reviews 9.732 Consumenten reviews
Expert- en testresultaten 2 Expert- en testresultaten

Iedere robotmaaier heeft in onze vergelijking een score tussen 0 - 100 gekregen, gebaseerd op gebruikersrecensies en testresultaten. Onze robotmaaier test is in totaal gebaseerd op 9.732 gebruikersrecensies en 2 testresultaten. Onze test was voor het laatst bijgewerkt in 2021.

 

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

BIJGEWERKT:
02. december 2021
filterFilter
1
Gardena Sileno Life 15102-20
Reoverview.nl
90/100
Goed
Robotmaaier
★★★★★
★★★★★
(4,5) 630 reviews
2
Worx Landroid M500 WR141E
Reoverview.nl
89/100
Goed
Robotmaaier
★★★★★
★★★★★
(4,5) 3281 reviews
3
Gardena Smart Sileno Life 19113-20
Reoverview.nl
89/100
Goed
Robotmaaier
★★★★★
★★★★★
(4,5) 677 reviews
4
Worx Landroid S300 WR130E
Reoverview.nl
88/100
Goed
Robotmaaier
★★★★★
★★★★★
(4,4) 2663 reviews
5
Worx Landroid L2000 WR155E
Reoverview.nl
86/100
Goed
Robotmaaier
★★★★★
★★★★★
(4,3) 231 reviews
6
Worx Landroid L1500 WR153E
Reoverview.nl
86/100
Goed
Robotmaaier
★★★★★
★★★★★
(4,3) 219 reviews
7
Bosch Indego 350
Reoverview.nl
74/100
Voldoende
Robotmaaier
★★★★★
★★★★★
(3,7) 128 reviews
Gardena Sileno Life 15101-20
Niet meer leverbaar
Robotmaaier
★★★★★
★★★★★
(4,5) 639 reviews
Gardena Smart Sileno+ 1600 (19064-60)
Niet meer leverbaar
Robotmaaier
★★★★★
★★★★★
(4,5) 80 reviews
McCulloch ROB S600
Niet meer leverbaar
Robotmaaier
★★★★★
★★★★★
(4,1) 224 reviews
McCulloch ROB S400
Niet meer leverbaar
Robotmaaier
★★★★★
★★★★★
(4,0) 171 reviews
Bosch Indego 350 Connect
Niet meer leverbaar
Robotmaaier
★★★★★
★★★★★
(3,9) 789 reviews

Over onze robotmaaier-test

Onze ranglijst / test van robotmaaiers bestaat uit 7 modellen dat een score van 0 – 100 bereikt. De score is gebaseerd op robotmaaier-testresultaten, expert en gebruikersrecensies.
In het kort zijn onze vergelijkingen / robotmaaier-testen gebaseerd op:

  • 9.732 gebruikersrecensies
  • 2 expert-recensies

Je kunt hier meer lezen over hoe onze rangschikking werkt.

De koopgids voor robotmaaiers

Robotmaaier Test

Heb je het thuis of op het werk te druk om het gras te maaien? Sinds de ontdekking van robotstofzuigers die op de markt verschenen, was het alleen maar logisch dat de robotmaaiers hierop volgden. Mocht je een robotmaaier willen aanschaffen, dan volgen hier bepaalde aandachtspunten die je kunt overwegen voordat je deze machine aanschaft.

Kijk hier voor informatie als je een robotmaaier wilt aanschaffen.

Gebruiksvriendelijk

Over het algemeen zijn de beste robotmaaiers makkelijk te gebruiken. Mocht je geen techneut zijn, dan is het belangrijk om een robotmaaier te nemen dat makkelijk installeerbaar is en bovendien ook eenvoudige instructies bezit. Idealiter zou het installatieproces ook op ieder gazon moeten werken.

Maaikwaliteit

Het uiteindelijke doel van een robotmaaier is om de maaikwaliteit van een traditionele grasmaaier te kopiëren. Anders moet je namelijk nog steeds het gras maaien met een traditionele grasmaaier en dat is nu juist niet waarvoor de robotmaaier dient. Verder zul je ook de aangegeven minimale en maximale maaihoogte van de gewilde robotmaaier moeten bekijken voordat je deze aanschaft.

Actieradius

Hoe groot is je gazon? Sommige robotmaaiers kunnen namelijk grotere oppervlakken bewerken dan andere apparaten en daarom is het beter dat je vooraf eerst het oppervlak op gaat meten. De standaard afmeting bij een robotstofzuiger ligt ongeveer tussen 1,000 m² en 2,000 m². Mocht je een klein gazon bezitten, dan is het beter om geen robotmaaiers met een grote actieradius te nemen. Deze apparaten kunnen namelijk voor enkele problemen zorgen, want ze navigeren naar plekken waar ze niet zijn toegelaten. Als dit het geval is, dan zul je bijvoorbeeld in bepaalde grensmarkeringen moeten investeren. Mocht je in het andere geval over een groot gazon beschikken, dan zijn de nieuwere robotmaaiers ideaal geschikt om dit oppervlak te bewerken.

Deze grafiek toont volgens onze vergelijking de verdeling van de actieradius aan bij alle gepresenteerde robotmaaiers.

december 8, 2021

Slimme perimeter controle

De robotten vertrouwen op bepaalde omtrekmarkeringen, die ze ervan weerhouden om buiten de aangegeven ruimte te maaien. Over het algemeen worden deze markeringen onder de grond begraven. Mochten de markeringen bijvoorbeeld niet goed werken, dan zal de robotmaaier een lastige tijd hebben om in de aangegeven ruimte te maaien. Daarom is het belangrijk dat je het mechanisme voor de perimeter controle van de robotmaaier aandachtig doorleest, voordat je het apparaat aanschaft. Verder kun je ook de recensies en ervaringen van consumenten doornemen om een goed idee te krijgen.

Oplaad- en bedrijfstijd

Afhankelijk van de grootte van het gazon, zal ook de oplaad- en bedrijfstijd van de gewilde robotmaaier belangrijk zijn. De nieuwe en goedkope modellen robotmaaiers zijn meestal met een lithium-ion batterij uitgerust en zullen 30 minuten werkzaam zijn, in tegenstelling tot de hoogstaande modellen die 4 uur lang kunnen maaien.

Deze grafiek toont de verdeling van de bedrijfstijd aan van alle robotmaaiers.

december 8, 2021

De vaardigheid om kanten te maaien

Het maaien van grote oppervlakken is voor een robotmaaier niet ingewikkeld, maar als het apparaat ook het vermogen bezit om de kanten van het gazon te maaien dan bespaart je dit erg veel tijd. De meeste robotmaaiers navigeren in een zigzag of kriskras patroon. Op deze manier worden bepaalde lange kantdelen van het gazon niet gemaaid. Mocht de robotmaaier daarom over het vermogen beschikken om de kanten van het gazon te maaien, dan zul je toch eerst de perimeter moeten instellen.

Technische betrouwbaarheid

Met de constante verbeteringen in technologie zullen fabrikanten steeds nieuwe en verschillende robotmaaiers op de markt brengen. Niet alle machines werken ook op dezelfde manier. Uiteindelijk wil je een robotmaaier met geweldige technologische aspecten kopen, die bovendien uit duurzame materialen is vervaardigd. Let er ook op dat nieuwe technologische snufjes bij robotmaaiers niet altijd werken. Daarnaast is het ook belangrijk om de garantie van de robotmaaier door te nemen en daarna pas beslissen of het apparaat zijn geld waard is.

Waterdichte technologie

De meeste mensen denken niet aan de waterdichtheid van een robotmaaier. Mocht je ergens wonen waar het sporadisch regent, dan is het misschien handig om een robotmaaier met een waterbestendig omhulsel aan te schaffen. Mocht dit niet het geval zijn, schaf dan op zijn minst een robotmaaier aan die regenbestendig is. Daarom is het belangrijk om dit gegeven te bekijken, zodat je onbezorgd de robotmaaier buiten kan laten maaien, ook tijdens de regenbui.

Maaisystemen

Robotmaaiers Maaisystemen
Voordat je een robotmaaier aanschaft zul je ook het type maaisysteem moeten bepalen. Robotmaaiers hebben namelijk één van de twee volgende maaisystemen.

Vaste messen

De vaste messen bij de robotmaaier zijn identiek aan de messen van een doorsnee grasmaaier. Ze zitten vast, zijn stevig en draaien om de as van de machine. Deze uitvoering is minder energiezuinig, maar zal daarentegen eenvoudig het gazon maaien. Daarnaast is het apparaat ook luidruchtiger en minder veilig dan het andere soort systeem.

Roterende messen

Daarentegen worden draaibare mesjes geleverd met een roterende schijf waaraan drie draaiende scheermesjes zijn bevestigd. Wanneer de messen met een hard object worden geconfronteerd, dan worden ze aan de kant gedrukt en zullen ze uiteindelijk niet vastlopen. Dit maakt de robotmaaier met deze messen veiliger en ook energie-efficiënt. Toch zijn de messen niet erg goed in het maaiproces, want ze zullen namelijk eerder het gras afsnijden in plaats van maaien. Maar we kunnen wel vermelden dat deze robotmaaiers een stuk stiller werkzaam zijn.

Veiligheid

Ook zul je goed de veiligheid van de robotmaaier moeten bekijken. Terwijl de meeste robotmaaiers een auto-stop functie gebruiken, is het belangrijk om de nodige veiligheden van het apparaat te bekijken en zeker als de messen zichtbaar zijn. Mocht je dus bijvoorbeeld rondrennende kinderen of huisdieren hebben lopen, dan is het belangrijk om bepaalde veiligheden in werking te stellen en met name als je de robotmaaier alleen laat. Sommige robotmaaiers zijn trouwens met een kinderbeveiliging uitgerust. Daarnaast is het wellicht ook goed om er zeker van te zijn dat de robotmaaier uitgerust is met een pin- sluitsysteem, alarm en zelfs een G.P.S. systeem. Met het G.P.S. track systeem kan de fabrikant bij diefstal het apparaat onbruikbaar maken.

Prijs

De robotmaaiers liggen met zijn aanschafprijs tussen 550 en 1473 euro, afhankelijk welk merk en type apparaat je aanschaft. Toch is dit de kale prijs voor het apparaat, want je zult daarop nog de kosten voor elektriciteit en batterij erbij moeten tellen. Verder zul je ook van tijd tot tijd de messen van een robotmaaier moeten vervangen.

De goedkoopste robotmaaier is de Worx Landroid S300 WR130E, die een waardering als “634.95” heeft gekregen en te koop is voor 550 euro.

Deze grafiek toont de prijsverdeling aan bij alle robotmaaiers.

december 8, 2021

Dit zijn de vijf goedkoopste robotmaaiers.

Robotmaaier
Prijs
550 €
634 €
802 €
1139 €
1149 €

Waarom zou ik een robotmaaier moeten aanschaffen?

Tijdbesparend

Mocht je constant in de weer zijn met familie, werk of andere dingen, dan zal het grasmaaien er wellicht bij inschieten. Daarbij is een onverzorgd gazon een teken van nalatigheid en zal de aanschaf van een robotmaaier uiteindelijk een goed idee zijn. Natuurlijk zul je toch even je handen moeten gebruiken als je de omtrekmarkeringen bij je gazon instelt. Zo kun je de robotmaaier activeren als je druk met andere zaken bent.

Geldbesparend

Dit kan misschien ironisch overkomen, want de aanschaf van een robotmaaier is niet goedkoop. Maar in tegenstelling tot het aannemen van personeel om je gazon te maaien, is het idee van een robotmaaier niet zo slecht en zal uiteindelijk je kosten besparen. Het aanschaffen van een traditionele of benzinegrasmaaier is ook niet goedkoop en zeker als je de kosten voor benzine erbij rekent.

Milieuvriendelijk

Waarom geen batterij of elektriciteit aangedreven robotmaaier aanschaffen, in plaats van een benzinegrasmaaier die uiteindelijk de lucht vervuilt? Met de aanschaf van de robotmaaier zul je niet alleen een mooi gazon krijgen, maar je draagt ook positief bij aan het milieu.

Veelgestelde vragen (FAQ)

caret-up caret-down Welke robotmaaier is de beste?


In onze robotmaaier test staat de Gardena Sileno Life 15102-20 als de beste robotmaaier gerangschikt. De Gardena Sileno Life 15102-20 behaalt een oordeel als “Goed” en een score van 90 uit 100.

Dit is een ranglijst van de 5 beste robotmaaiers van December 2021.

Positie Afbeelding Robotmaaier Cijfer Beoordeling Prijs

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Gardena Sileno Life 15102-20 Worx Landroid M500 WR141E Gardena Smart Sileno Life 19113-20
Naam Gardena Sileno Life 15102-20 Worx Landroid M500 WR141E Gardena Smart Sileno Life 19113-20
Cijfer
90
89
89
Positie Nr. 1 van 7 Nr. 2 van 7 Nr. 3 van 7
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
630 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
3281 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
677 reviews
Prijs 1.139 € 635 € 1.473 €
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 65 min 60 min 65 min
Oplaadtijd 60 min 90 min 60 min
Accuspanning 18.0 V 20.0 V 18.0 V
Accucapaciteit 2.1 Ah 2.0 Ah 2.1 Ah
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion
caret-up caret-down Maai eigenschappen en functies
Maaibreedte 22.0 cm 18.0 cm 22.0 cm
Gazonoppervlakte 1000 m² 500 m² 750 m²
Maximaal geluidsniveau 58 dB 67 dB 58 dB
Maximaal maaihoogte 50 mm 60 mm 50 mm
Minimaal maaihoogte 20 mm 30 mm 20 mm
Maximale hellingshoek 30 % 35 % 30 %
caret-up caret-down Functies
Bediening via app
Display
Alarm
Pincode
Touch sensoren
Kantel sensor
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 23.0 cm 20.5 cm 23.0 cm
Breedte 39.0 cm 55.8 cm 39.0 cm
Diepte 58.0 cm 40.4 cm 58.0 cm
Gewicht 7.3 kg 9.1 kg 7.3 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Nadelen
de-DE nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.