De 10 beste accu grasmaaiers

products 10 accu grasmaaiers vergelijken
Consumenten reviews 9.993 Consumenten reviews

Welke accu grasmaaier is de beste? We hebben 10 accu grasmaaiers met elkaar vergeleken en daaruit de beste gevonden. Onze vergelijking is gebaseerd op 9.993 gebruikersrecensies.

BIJGEWERKT:
02. september 2022

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Type caret
filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. Beste accu grasmaaier
  1
  Makita DLM382Z
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Amazon.nl € 239
  Accu grasmaaier
  560 m² gazonoppervlakte
  Aantal meegeleverde batterijen: 0
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 2117 reviews
 2. 2
  Wolf Garten Lycos 40/400 M
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Coolblue.nl € 380
  Amazon.nl € 579
  Accu grasmaaier
  500 m² gazonoppervlakte
  Aantal meegeleverde batterijen: 1
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 77 reviews
 3. 3
  Bosch Citymower 18-300
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Coolblue.nl € 230
  Amazon.nl € 230
  Accu grasmaaier
  350 m² gazonoppervlakte
  Aantal meegeleverde batterijen: 1
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 2830 reviews
 4. 4
  Einhell GE-CM 36/36 Li
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Amazon.nl € 293
  Bol.com € 299
  Accu grasmaaier
  400 m² gazonoppervlakte
  Aantal meegeleverde batterijen: 2
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 593 reviews
 5. 5
  Makita DLM382PT2
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Amazon.nl € 394
  Accu grasmaaier
  450 m² gazonoppervlakte
  Aantal meegeleverde batterijen: 2
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 249 reviews
 6. 6
  Kärcher LMO 18-33
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Amazon.nl € 179
  Bol.com € 314
  Accu grasmaaier
  250 m² gazonoppervlakte
  Aantal meegeleverde batterijen: 1
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 224 reviews
 7. 7
  Einhell GE-CM 43 Li M
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Bol.com € 315
  Amazon.nl € 315
  Accu grasmaaier
  600 m² gazonoppervlakte
  Aantal meegeleverde batterijen: 2
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 2915 reviews
 8. 8
  Black+Decker BCMW3318L2-QW
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Coolblue.nl € 226
  Bol.com € 226
  Accu grasmaaier
  325 m² gazonoppervlakte
  Aantal meegeleverde batterijen: 2
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 195 reviews
 9. 9
  AL-KO EasyFlex 34.8 Li
  Cijfer
  84/100
  Bevredigend
  Amazon.nl € 281
  Accu grasmaaier
  200 m² gazonoppervlakte
  Aantal meegeleverde batterijen: 2
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,2) 318 reviews
 10. Makita DLM432CT2
  Niet meer leverbaar
  Accu grasmaaier
  575 m² gazonoppervlakte
  Aantal meegeleverde batterijen: 2
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 248 reviews
 11. Makita DLM532PT4
  Niet meer leverbaar
  Accu grasmaaier
  825 m² gazonoppervlakte
  Aantal meegeleverde batterijen: 4
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 227 reviews

Koopgids voor accu grasmaaiers

Ben je op zoek naar een nieuwe accu grasmaaier en weet je niet welke te kiezen? In deze koopgids lees je meer waar je op moet letten als je een nieuwe accu grasmaaier aanschaft.

Specificatie vergelijking

september 30, 2022

Soorten accu grasmaaiers

Heb je een glad en egaal gazon of is het hobbelig en ruw op bepaalde plekken? Hoe vaak maai je het gazon? Neem deze overwegingspunten aandachtig in je op om vervolgens de soort accu grasmaaier te identificeren.

Duw grasmaaiers

Duw grasmaaiers worden over het algemeen handmatig gebruikt – dit betekent dat ze geen gemotoriseerde capaciteit hebben om over het gazon voort te bewegen. Je zult daarom zelfstandig het werk moeten verrichten en de grasmaaier voortduwen om het gazon te maaien. Dankzij het lichte gewicht zijn ze eenvoudiger voort te bewegen. Daarnaast zijn ze ook goedkoper en hebben wellicht maar enkele reparaties nodig. Deze soort grasmaaier komt het best tot zijn recht op een goed verzorgd gazon. Als je niet geregeld het gras maait, dan zal de grasmaaier na verloop van tijd moeite hebben om het gras te maaien. Wellicht is het dan beter om een andere soort grasmaaier te kopen of een geregeld schema op te stellen voor de verzorging van het gazon.

Zelfrijdende grasmaaier

Grasmaaier self-driving

Zelfrijdende grasmaaiers besparen op tijd en energie. Je hoeft namelijk niet de maaier over het gazon te duwen, zelfs al is het gazon ruw en hobbelig. Ze zijn ook voorzien van grote achterwielen zodat de grasmaaier wendbaarder is. De zelfrijdende grasmaaier kan ook probleemloos dik en lang gras afsnijden. Toch is de zwaarte van het apparaat voor de meeste consumenten een nadeel. De accu en het zelfrijdend systeem maakt de grasmaaier uitdagend om voort te bewegen, zelfs al is het een zelfrijdende grasmaaier. Daarnaast schakelt de machine zichzelf uit, als de hendel wordt losgelaten. Toch is dit wel een vorm van veiligheid. Maar, vanwege dit systeem zul je geregeld de grasmaaier moeten herstarten.

Robotmaaier

Robotmaaier

Als je het gazon op een bepaalde hoogte afgesneden wilt hebben, dan is de robotstofzuiger het beste instrument dat je kunt gebruiken. Het apparaat neemt de uitvoering van het grasmaaien van je over, zodat je meer tijd en energie hebt om andere dingen te ondernemen. Robotstofzuigers zijn duur en een vrij nieuw begrip op de markt. Je zult wellicht ook de robotstofzuiger enkele malen moeten gebruiken voordat je het resultaat ziet. Daarnaast hebben robotstofzuigers ook geen vast patroon om je gazon te maaien – ze maaien namelijk het gras willekeurig en kunnen daarbij bepaalde plekken van het gazon overslaan.

Je kunt hier onze vergelijking van robotmaaiers bekijken.

Aandachtspunten om te overwegen voordat je een accu grasmaaier aanschaft

Gebruiksduur accu

Grasmaaier Accu

Accu grasmaaiers hebben een werkzame tijd van 35 minuten tot een uur. Als je een klein gazon hebt, dan kun je met één opgeladen accu het gazon bijwerken. Beschik je over een groot gazon? Investeer dan in een extra accu om niet constant de accu op te laden.

De meeste accu grasmaaiers specificeren voor welk soort gazongrootte ze geschikt zijn.

Dit zijn de drie accu grasmaaiers voor het grootste aanbevolen gazonoppervlak.

Accu grasmaaier Gazonoppervlakte
600 m²
560 m²
500 m²

Dit zijn de drie accu grasmaaiers voor het kleinste aanbevolen gazonoppervlak.

Accu grasmaaier Gazonoppervlakte
200 m²
250 m²
325 m²

Vermogen

Voordat je een accu grasmaaier aanschaft, is het belangrijk dat je weet welke accu er wordt gebruikt. Hoe hoger de spanning, des te meer vermogen. Hoe hoger het vermogen, des te beter de werkzaamheid van de maaier. Groter betekent niet altijd beter. Maar een hogere spanning betekent wel automatisch een zwaardere en duurdere grasmaaier. Bepaal welke accu je nodig hebt om het gazon bij te werken en pas daarop je keus aan.

De volgende grafiek toont de verdeling van het voltage aan bij accu grasmaaiers.

september 30, 2022

Maaihoogte aanpassingen

Grasmaaier Maaihoogte

Met enkele grasmaaiers kun je verschillende maaihoogtes instellen. Bekijk daarom alleen grasmaaiers met een eenvoudig aanpasbaar systeem om de maaihoogte in te stellen. Daarnaast zijn enkele modellen ook voorzien van een hefboom waarmee het deck van alle wielen wordt verhoogd.

De minimale maaihoogte voor een accu grasmaaier bedraagt 20 mm en de maximale hoogte 75 mm.

Snijbreedte

Grasmaaier Snijbreedte

Oudere modellen bezitten een minder grote snijbreedte, wat als een uitdaging wordt gezien voor het maaien van een groot gazon. Tegenwoordig hebben de nieuwere modellen een grotere snijbreedte, zodat je met enkele passages je gazon al maait.

Dit zijn de drie accu grasmaaiers met de grootste snijbreedte.

Accu grasmaaier Snijbreedte
43 cm
40 cm
38 cm

De verdeling van de snijbreedte bij accu grasmaaiers is hieronder in de grafiek aangeduid.

september 30, 2022

Het gewicht van de accu grasmaaier

Accu grasmaaiers wegen over het algemeen minder dan een benzine grasmaaier. Ze zijn met duurzame materialen vervaardigd, maar wegen minder dan grasmaaiers van metaal. Als je een zelfrijdende grasmaaier aanschaft, dan is deze gewoonlijk zwaarder dan een duw grasmaaier. Vind het model dat bij je past en die je gazon naar behoeften maait.

De lichtste accu grasmaaier weegt 10 Kilogram, terwijl het zwaarste model 20 kilogram weegt.

Gemaaid gras

Grasmaaier zak

Nadat de grasmaaier het gras heeft bijgewerkt zijn er drie opties aanwezig voor het gemaaide gras, namelijk mulching, zij/achterwaarts verspreiden of in een zak opvangen. Sommige grasmaaiers bezitten alle drie de opties, terwijl andere modellen maar één of twee opties aanbieden. Als je graag het gemaaide gras met een zak opvangt, dan zul je toch goed moeten kijken hoe groot de zak is en hoeveel volume de zak aankan. Hoe groter je gazon, des te groter de inhoud van de zak moet zijn, zodat je niet constant de zak hoeft te ledigen.

100% van de grasmaaiers bezit een zak. Het gemiddelde inhoudsvermogen bedraagt 40 liter, maar afhankelijk van het model zijn de zakken verkrijgbaar tussen 30 en 63 liter.

Comfort en gebruiksvriendelijkheid

Als je de hendels van de grasmaaier voortdurend vasthoudt, dan kan dit na verloop van tijd vermoeiend zijn en met name als je een groot gazon hebt. Het is van belang dat je dan een grasmaaier met ergonomische kenmerken en een vulling in de handels neemt. Je kunt zelfs ook bepaalde grasmaaiers bekijken die verschillende plaatsingen voor de handen hebben. Daarnaast wil je ook een gebruiksvriendelijke grasmaaier aanschaffen. Bekijk of de maaihoogte eenvoudig in te stellen is en de accu uitneembaar is. Bovendien is een grasmaaier met een indicator voor de accu altijd handig.

Opslagplaats

Bepaalde modellen zijn voorzien van opvouwbare hendels, zodat de grasmaaier eenvoudig opbergbaar is. Dit is met name handig als je thuis maar weinig plaats hebt. Heb je een klein gazon? Bekijk dan kleinere grasmaaiers die makkelijk opbergbaar zijn.

Veiligheidsfuncties

De meeste grasmaaiers bezitten veiligheidsfuncties. Heb je de grasmaaier niet vast, dan zullen ze ook niet werken. In de meeste gevallen is er een veiligheidsfunctie op de hendel aanwezig die je moet vasthouden tijdens gebruik. Bekijk daarom goed of deze veiligheidsfunctie eenvoudig in gebruik is, want andere modellen met een harde grip zullen na verloop van tijd moeilijk vast te houden zijn.

Waarom zou ik een accu grasmaaier moeten aanschaffen?

De technologie staat niet stil en daarbij worden er constant werkzame apparaten op de markt gebracht die op verschillende behoeften zijn afgestemd. Koordloze en accu aangedreven apparaten hebben door de jaren heen een enorme vooruitgang geboekt en zijn nu krachtiger dan ooit. Accu grasmaaiers zijn met name geschikt voor consumenten die een grote voor- of achtertuin bezitten. Naast de gebruiksvriendelijkheid, zijn de apparaten ook nog milieuvriendelijk. Als je eerder een benzine grasmaaier had, dan is het nu wellicht een goed idee om een accu grasmaaier aan te schaffen.

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Makita DLM382Z Wolf Garten Lycos 40/400 M
Bosch Citymower 18-300
Naam Makita DLM382Z Wolf Garten Lycos 40/400 M Bosch Citymower 18-300
Cijfer
94
94
90
Positie Nr. 1 van 50 Nr. 2 van 50 Nr. 3 van 50
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
2117 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
77 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
2830 reviews
Prijs 239 € 380 € 230 €
caret-up caret-down Aandrijving
Type Accu grasmaaier Accu grasmaaier Accu grasmaaier
Oplaadtijd
Aantal meegeleverde batterijen 0 1 1
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion
Batterijcapaciteit 5,0 Ah 4,0 Ah
Batterijspanning 18 V 40 V 18 V
caret-up caret-down Maai eigenschappen
Maaibreedte 38 cm 40 cm 34 cm
Gazonoppervlakte 560 m² 500 m² 350 m²
Min. Maaihoogte 20 mm 27 mm 30 mm
Max. Maaihoogte 75 mm 75 mm 70 mm
Aantal maaihoogte-instellingen 13 6 3
Maximaal geluidsniveau 91 dB 86 dB
Opvangbak
Volume opvang 40 l 45 l 30 l
Zelfrijdend
Inklapbare duwboom
Materiaal maaidek Kunststof Kunststof Kunststof
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 38,9 cm 79,0 cm 105,0 cm
Breedte 47,2 cm 46,0 cm 35,0 cm
Diepte 83,5 cm 40,0 cm 108,0 cm
Gewicht 15,2 kg 16,0 kg 9,9 kg
de-DE nl-NL da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.