De 10 beste baardtrimmers

products 16 baardtrimmers vergelijken
Consumenten reviews 73.596 Consumenten reviews
Expert- en testresultaten 8 Expert- en testresultaten

We hebben 73.596 gebruikersrecensies en 8 testresultaten erzameld en zo de beste baardtrimmers gevonden. In onze vergelijking bij baardtrimmers worden er 16 verschillende modellen gepresenteerd. Onze baardtrimmer test is voor het laatst bijgewerkt in 2022.

BIJGEWERKT:
02. juni 2022

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

De 10 beste baardtrimmers

Positie Afbeelding Baardtrimmer Cijfer Beoordeling Prijs
1 Philips BT5515/15 Philips BT5515/15 92 Goed € 50
2 Philips BT5502/15 Philips BT5502/15 91 Goed € 44
3 Remington MB4700 Remington MB4700 89 Goed € 73
4 Remington MB320C Remington MB320C 88 Goed € 29
5 Philips BT5200/16 Philips BT5200/16 88 Goed € 75
6 Panasonic ER-GB80 Panasonic ER-GB80 87 Goed € 66
8 Grundig MC 3140 Grundig MC 3140 86 Goed € 45
9 Braun BT5090 Braun BT5090 82 Bevredigend € 55
10 Grundig MC 6040 Grundig MC 6040 82 Bevredigend € 27

De koopgids voor baardtrimmers

Het kiezen van de juiste baardtrimmer is belangrijk om er dagelijks goed uit te zien. Het kan een uitdaging zijn om door de reeks baardtrimmers te gaan, want er zijn namelijk talloze baardtrimmers met verschillende functies te vinden. Met deze gids voor baardtrimmers bij de hand, kan je in één oogopslag bepaalde baardtrimmers overwegen die je wilt aanschaffen. Er zijn namelijk baardtrimmers voor persoonlijk gebruik of voor professioneel gebruik aanwezig, zoals voor de kapsalon.

Wat zijn de aandachtspunten bij aankoop van een baardtrimmer?

Natuurlijk wil je een baardtrimmer aanschaffen die een lange tijd meegaat en geen apparaat die na enkele keren al ermee ophoudt. De kwaliteit van de baardtrimmer is sterk afhankelijk van het merk en het materiaal waarmee het vervaardigd is – van de messen tot aan de handgreep. Hier zijn bepaalde punten die je kunt bekijken als je een baardtrimmer aanschaft:

caret-up caret-down Met snoer of koordloos?

Afhankelijk hoe je de baardtrimmer gaat gebruiken, kun je kiezen voor een apparaat met snoer of koordloos. Mocht je een stopcontact in je badkamer hebben of gewoonweg een professionele kapperszaak exploiteren dan is het beter om een baardtrimmer met snoer te kiezen. Op deze manier kun je de baardtrimmer namelijk constant gebruiken zonder dat een bepaalde batterij leeg komt te staan. Toch zijn deze baardtrimmers iets moeilijker handelbaar, want ze kunnen van tijd tot tijd in de weg zitten. De beste baardtrimmer met snoer is de en heeft overigens een waardering als “” verkregen.

Maar als je vaak op reis bent en een baardtrimmer nodig hebt die bij je past, dan is de koordloze uitvoering een overweging waard. Het enige nadeel is dat je het apparaat steeds na gebruik moet opladen, maar daarentegen wel makkelijker verplaatsbaar is. Verder is het ook belangrijk om te weten dat koordloze baardtrimmers vaak duurder zijn dan trimmers met snoer. De batterijduur bij verschillende baardtrimmers verschilt enorm en daarbij geeft de lithium-ionbatterij de beste prestatie. Ze zijn namelijk snel oplaadbaar en gaan ook langer mee in vergelijking met andere baardtrimmers. Daarnaast is het ook voornaam dat je de verschillende specificaties, inclusief bedrijfs- en oplaadtijd bekijkt, voordat je het apparaat aanschaft.

In onze vergelijking is de beste koordloze baardtrimmer de Philips BT5515/15. De baardtrimmer heeft een waardering als “Goed” gekregen en is verkrijgbaar voor de prijs van 50 euro.

Dit diagram toont hieronder de verdeling aan tussen koordloos vs. baardtrimmers met snoer.

Ja (100%)
juni 30, 2022

caret-up caret-down Lengte opties

De meeste baardtrimmers zijn voorzien van verstelbare opzetkammen die op verschillende lengtes snijden. Mocht je een bepaalde baardtrimmer bij meerdere personen gebruiken (of wellicht in een kapperszaak), dan is het belangrijk dat er verstelbare opzetkammen bij het apparaat worden meegeleverd om vervolgens verschillende lengtes te bewerken. Sommige baardtrimmers worden trouwens ook met een precisie trimmer geleverd. Deze extra messen zijn kleiner in omvang en zitten vaak al in de baardtrimmer verborgen. Tijdens gebruik zul je het apparaat alleen moeten draaien zodat deze messen aan het belangrijkste mes worden toegevoegd. Daarnaast zijn er ook andere apparaten op de markt waarmee je zelfs langere baardgroei en hoofdhaar kunt bewerken. Verder zijn er ook baardtrimmers aanwezig die voor de stoppelbaard zijn ontworpen. Daarom is het belangrijk dat je vooraf bepaalt waarvoor je de baardtrimmer wilt gaan gebruiken en welke lengte haar je wilt bijwerken. Op deze manier bepaal je namelijk het juiste apparaat voor jezelf en zijn de verstelbare opzetkammen erop afgestemd.

caret-up caret-down Hulpstukken

Baardtrimmer Hulpstukken
Baardtrimmers worden met verschillende hulpstukken geleverd. Sommige modellen beschikken alleen over de trimmer en enkele opzetkammen, terwijl andere meerdere hulpstukken bezitten, zoals foil- en neushaar trimmers. Bepaal van tevoren waarvoor je de baardtrimmer gebruikt en welke hulpstukken je hiervoor nodig hebt. Denk ook eraan dat de hoeveelheid hulpstukken uiteindelijk ook de prijs duurder maakt.

caret-up caret-down Functies

Baardtrimmers zijn ook met verschillende functies uitgevoerd. Deze functies blijken niet veel doorslag te geven op de baardtrimmer, maar ze kunnen toch het proces van de baardtrimmer aanzienlijk verbeteren. Bepaalde apparaten hebben afwasbare kopstukken die overigens eenvoudig onder stromend water kunnen worden schoongemaakt. Op de lange duur is dit proces toch makkelijk in onderhoud en zal daardoor ook de levensduur van het apparaat verlengen. Daarnaast zijn er ook andere baardtrimmers op de markt die met unieke functies zijn uitgerust. De geïntegreerde zuiging bij de baardtrimmer is hier een goed voorbeeld van, want het zal tijdens de scheerbeurt namelijk al je haar opvangen en geen rommel achterlaten. Andere baardtrimmers worden bijvoorbeeld ook met L.E.D. indicators geleverd, om de batterijduur en resterende bedrijfstijd aan te geven.

caret-up caret-down Droog of vochtig trimmen?

Sommige baardtrimmers zijn geschikt om vochtig baardhaar te scheren, terwijl er ook andere apparaten zijn die alleen geschikt zijn voor droog haar. Het model is afhankelijk van de tijd die je voor een scheerbeurt wil uittrekken. Dit gegeven kan bijvoorbeeld doorslag geven voordat je een douche neemt, maar ook tijdens of zelfs na de genomen douche. Mocht je geen antwoord op deze vraag weten, dan is het wellicht beter om een baardtrimmer te kiezen die vochtig en droog haar trimt.

caret-up caret-down Prijs

Baardtrimmers zijn te koop voor een bedrag dat tussen 24 – 75 euro ligt. De uitgaven voor een baardtrimmer zijn afhankelijk van het merk en functies. Bepaalde duurdere baardtrimmers kunnen namelijk niet alleen op het gezicht worden gebruikt, maar ook op de huid. Daarnaast zijn de baardtrimmers die uiterst precies snijden of voor een stoppelbaard geschikt zijn ook duurder. Naast het inspecteren van de aanschafprijs, is het ook de moeite waard om de garantie te bekijken. Bepaalde merken geven namelijk 6 tot 12 maanden garantie. Daarom is de aanschaf van de baardtrimmer niet alleen belangrijk, maar ook de garantie. Deze grafiek toont de prijsverdeling aan bij alle baardtrimmers.

juni 30, 2022

Dit is een lijst met de drie goedkoopste baardtrimmers.

Baardtrimmer
24 €
Grundig MC 3340 27 €
Grundig MC 6040 27 €

caret-up caret-down Onderhoudsgemak

Niet alle baardtrimmers zijn waterdicht, dus let hierop bij gebruik. Bij de meeste uitvoeringen zul je de kam moeten verwijderen om het apparaat vervolgens met een borstel schoon te vegen (dit is in de meeste gevallen een onderdeel van het baardtrimmer pakket). Daarnaast zul je ook bij de meeste baardtrimmers geregeld zijn messen moeten oliën. De olie wordt overigens bij de meeste baardtrimmers geleverd.

Onze praktische baardtrimmer test

We hebben zelf verschillende baardtrimmers getest. Hieronder kun je onze geteste baardtrimmers bekijken die verkrijgbaar zijn op de Duitse markt. We hebben ook haartondeuses getest.

Notitie: We hebben geen gratis baardtrimmers ontvangen. We hebben alle trimmers zelf aangeschaft en dit blijven we voortzetten, om zo onbevooroordeeld te zijn.

Remington MB320C

Klaus Bachmann
mei 14, 2020
45 dagen
★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★
+ Makkelijk om de lengte in te stellen
+ Goede kam
+ Veel waar voor je geld
+ Praktisch dankzij de pop-up tondeuse
- Luidruchtig
- Het trilt erg veel
- De hoekgraad van deze tondeuse kan een beetje vreemd aanvoelen tijdens gebruik

Over onze praktische baardtrimmer test

We hebben elke geteste baardtrimmer beoordeeld van 1-5 en dit gebaseerd op diverse condities. Deze condities omvatten:

Comfort

Hoe comfortabel is de baardtrimmer in gebruik? We merken dingen op zoals: Is de trimmer luidruchtig? Hoe vaak trilt het? Hoe voelt het in je hand aan? Hoe voelt het als je trimt met de trimmer?

Vormgeving

Hoe is de vormgeving van de baardtrimmer? Ziet de trimmer er goed uit? Is de trimmer praktisch en makkelijk in gebruik? Zijn de instellingen makkelijk verstelbaar? Is het makkelijk met het transporteren en opbergen? Hoe voelt de kwaliteit aan? Heeft het product een batterij-indicatie?

Batterij

Hoe is de batterij (als de trimmer over een batterij beschikt)? Heeft het een lange werkzame tijd? Hoe is de oplaadtijd?

Reiniging

Is het makkelijk om de haartrimmer te reinigen? Is het afwasbaar of heb je een reinigings- instrument nodig?

Kam

Hoe zijn de kam(men)? Zijn deze makkelijk op en afneembaar? Biedt de trimmer vele instellingen in diverse lengtes aan?

Totale score

Onze praktische test score is gebaseerd op deze vragen, maar het wordt ook beïnvloed door de impressie van de tester en de prijs, waar we de prijs-kwaliteitverhouding in acht nemen. Dit alles leidt tot een totaal-score.
We kunnen de score voor elk product voortdurend wijzigen als ons inzicht veranderd en we zullen de praktische tests regelmatig bijwerken want deze blijven voortduren.
Je moet er bewust van zijn dat de resultaten van de praktische test als een leidraad zijn. Jouw behoeften kunnen van onze verschillen en daarom is je inzicht wellicht anders.

Welk baardtrimmer merk is het beste?

Dit is een ranglijst van de beste baardtrimmer merken, gebaseerd op 16 baardtrimmers en gepresenteerd in onze vergelijking. Alleen merken met een minimum van twee gepresenteerde producten zijn inbegrepen.

Positie Merk Cijfer
1 Philips
90
2 Remington
85
3 Grundig
82
4 Braun
81

Prijs voor een baardtrimmer

De prijs voor baardtrimmers varieert van 24 euro tot aan 75 euro. Het goedkoopste gepresenteerde model in onze vergelijking is de Grundig MC 6840, terwijl de Philips BT5200/16 het duurste is.

juni 30, 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

caret-up caret-down Welke baardtrimmer is de beste?

Tussen de 16 gepresenteerde baardtrimmers in onze vergelijking, is de Philips BT5515/15 als beste bekroond. Dit is een ranglijst van de top 5 beste baardtrimmers van Juni 2022.
Positie Afbeelding Baardtrimmer Cijfer Beoordeling Prijs
1 Philips BT5515/15 Philips BT5515/15 92 Goed € 50
2 Philips BT5502/15 Philips BT5502/15 91 Goed € 44
3 Remington MB4700 Remington MB4700 89 Goed € 73
4 Remington MB320C Remington MB320C 88 Goed € 29
5 Philips BT5200/16 Philips BT5200/16 88 Goed € 75

caret-up caret-down Welke goedkope baardtrimmer is de beste?

De beste goedkope baardtrimmer (met een prijs onder 30 euro) is de Remington MB320C dat een beoordeling als “Goed”en een prijs van 29 euro heeft. Gerangschikt als tweede beste goedkope baardtrimmer, is de Remington MB4120 met een prijs van 28 euro. Dit zijn de top 5 beste goedkope baardtrimmers.
Positie Afbeelding Baardtrimmer Cijfer Beoordeling Prijs
4 Remington MB320C Remington MB320C 88 Goed € 29
10 Grundig MC 6040 Grundig MC 6040 82 Bevredigend € 27
13 Grundig MC 3340 Grundig MC 3340 82 Bevredigend € 27

caret-up caret-down Welke baardtrimmer is de goedkoopste?

De prijs voor een baardtrimmer varieert van 24 - 75 euro. De goedkoopste baardtrimmer is de Grundig MC 6840 met een prijs van 24 euro. Dit zijn de 5 goedkoopste baardtrimmers.
Baardtrimmer
24 €
Grundig MC 3340 27 €
Grundig MC 6040 27 €
28 €
Remington MB320C 29 €

Ranglijst (16)

filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. Beste baardtrimmer
  Baardtrimmer
  Zelfslijpend
  Afspoelbaar
  20,0 mm Max. Snijlengte
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 10531 reviews
 2. Philips BT5502/15
  Cijfer
  91/100
  Goed
  Baardtrimmer
  Zelfslijpend
  Afspoelbaar
  20,0 mm Max. Snijlengte
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 4060 reviews
 3. Baardtrimmer
  Afspoelbaar
  18,0 mm Max. Snijlengte
  Lithium-Batterij
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 2445 reviews
 4. Baardtrimmer
  18,0 mm Max. Snijlengte
  40 minuten Accuduur
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 26420 reviews
 5. Philips BT5200/16
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Baardtrimmer
  Zelfslijpend
  Afspoelbaar
  7,0 mm Max. Snijlengte
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 7919 reviews
 6. Panasonic ER-GB80
  Cijfer
  87/100
  Goed
  Haar en baard trimmer
  Afspoelbaar
  20,0 mm Max. Snijlengte
  50 minuten Accuduur
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 3354 reviews
 7. 7
  Remington MB4120
  Cijfer
  86/100
  Goed
  Amazon.nl € 28
  Bol.com € 36
  Baardtrimmer
  Afspoelbaar
  18,0 mm Max. Snijlengte
  50 minuten Accuduur
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 1961 reviews
 8. Haar en baard trimmer
  Afspoelbaar
  41,0 mm Max. Snijlengte
  45 minuten Accuduur
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 1186 reviews
 9. Braun BT5090
  Cijfer
  82/100
  Bevredigend
  Baardtrimmer
  Afspoelbaar
  20,0 mm Max. Snijlengte
  50 minuten Accuduur
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,1) 4865 reviews
 10. Grundig MC 6040
  Cijfer
  82/100
  Bevredigend
  Haar en baard trimmer
  Afspoelbaar
  41,0 mm Max. Snijlengte
  45 minuten Accuduur
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,1) 601 reviews
 11. Remington HC7170
  Cijfer
  82/100
  Bevredigend
  Haar en baard trimmer
  Afspoelbaar
  44,0 mm Max. Snijlengte
  Lithium-Batterij
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,1) 569 reviews
 12. 12
  Grundig MC 6840
  Cijfer
  82/100
  Bevredigend
  Bol.com € 24
  Haar en baard trimmer
  Afspoelbaar
  18,0 mm Max. Snijlengte
  120 minuten Accuduur
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,1) 402 reviews
 13. Grundig MC 3340
  Cijfer
  82/100
  Bevredigend
  Haar en baard trimmer
  41,0 mm Max. Snijlengte
  45 minuten Accuduur
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,1) 247 reviews
 14. Braun BT5070
  Cijfer
  80/100
  Bevredigend
  Baardtrimmer
  Afspoelbaar
  20,0 mm Max. Snijlengte
  40 minuten Accuduur
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,0) 2367 reviews
 15. Grundig MT 6340
  Cijfer
  79/100
  Bevredigend
  Baardtrimmer
  15,0 mm Max. Snijlengte
  30 minuten Accuduur
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,0) 99 reviews
 16. Remington MB6850
  Cijfer
  78/100
  Bevredigend
  Baardtrimmer
  18,0 mm Max. Snijlengte
  Lithium-Batterij
  60 minuten Accuduur
  ★★★★★
  ★★★★★
  (3,9) 851 reviews
 17. Braun BT5050
  Niet meer leverbaar
  Baardtrimmer
  Afspoelbaar
  20,0 mm Max. Snijlengte
  50 minuten Accuduur
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 134 reviews
 18. BaByliss E846E
  Niet meer leverbaar
  Baardtrimmer
  15,0 mm Max. Snijlengte
  40 minuten Accuduur
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 336 reviews
 19. Remington MB4130
  Niet meer leverbaar
  Baardtrimmer
  Afspoelbaar
  18,0 mm Max. Snijlengte
  Lithium-Batterij
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 1165 reviews
 20. Braun BT3022
  Niet meer leverbaar
  Baardtrimmer
  Afspoelbaar
  10,0 mm Max. Snijlengte
  Lithium-Batterij
  ★★★★★
  ★★★★★
  (3,9) 4084 reviews

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Philips BT5515/15 Philips BT5502/15
Remington MB4700
Naam Philips BT5515/15 Philips BT5502/15 Remington MB4700
Cijfer
92
91
89
Positie Nr. 1 van 16 Nr. 2 van 16 Nr. 3 van 16
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
10531 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
4060 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
2445 reviews
Prijs 50 € 44 € 73 €
caret-up caret-down Accu
Draadloos
Oplaadbare batterij
Maximale accuduur 90 min 90 min 50 min
Oplaadtijd 60 min 60 min 120 min
Accutype Li-ion NiMH Li-ion
Display
caret-up caret-down Technische eigenschappen
Type apparaat Baardtrimmer Baardtrimmer Baardtrimmer
Aantal lengte-instellingen 40 40 175
Minimale snijlengte 0,4 mm 0,4 mm 0,4 mm
Maximale snijlengte 20,0 mm 20,0 mm 18,0 mm
Snijlengte precisie 0,5 mm 0,5 mm 0,1 mm
Maaibreedte
Spanning 100 - 240 V 100 - 240 V 100 - 240 V
caret-up caret-down Functies
Aantal essays 3 2 1
Zelfslijpend
Afspoelbaar
caret-up caret-down Materiaal
Materiaal messen Roestvrij staal Roestvrij staal Titan
Materiaal behuizing