De 10 beste scheerapparaten

products 37 scheerapparaten vergelijken
Consumenten reviews 88.258 Consumenten reviews
Expert- en testresultaten 21 Expert- en testresultaten

Onze scheerapparaten test bestaat uit 37 scheerapparaten die met een score van 0 - 100 zijn gewaardeerd, op basis van 88.258 gebruikersrecensies en 21 testresultaten. Onze vergelijking van scheerapparaten is voor het laatst bijgewerkt in Juni 2022.

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

De 10 beste scheerapparaten

Positie Afbeelding Scheerapparaat Cijfer Beoordeling Prijs

Over onze scheerapparaten test

We hebben 37 scheerapparaten met elkaar vergeleken en beoordeeld op basis van gebruikersrecensies en expert recensies. Je kunt hier meer te weten komen over hoe ons rangsysteem werkt.

De koopgids voor scheerapparaten

Tenzij je een baard laat groeien, is het scheren van de baard een belangrijk deel van de dagelijkse routine bij een man. Uiteindelijk is het trimmen of scheren van de baard een onderdeel van zelfverzorging.
Er zijn talloze verschillende soorten en modellen op de markt aanwezig, maar als het op scheren aankomt dan kan de zoektocht naar het beste model voor jezelf erg verwarrend zijn. Mocht je op zoek zijn naar een scheerapparaat en niet weet waar je moet beginnen, dan is deze koopgids uitermate geschikt voor je:

Soorten scheerapparaten

Elektrische scheerapparaten vallen over het algemeen in twee categorieën-roterend of foil. Mocht je niet bekend zijn met het verschil van deze twee, dan volgt hieronder een kleine uitleg.

Roterende scheerapparaten

Roterende scheerapparaten

Roterende scheerapparaten hebben drie of vier scheerkoppen die in een cirkelende beweging roteren, zodra je het apparaat tegen je gezicht zet. De onderliggende snijders onder de scheerkoppen, zullen je haar afsnijden als je over je gezicht gaat. Mocht je lange stoppelharen hebben en niet elke dag willen scheren, dan is een roterend scheerapparaat de beste optie. Dit soort scheerapparaat is ook beter geschikt voor personen met een gemiddeld tot grove baarddichtheid en een iets hardere huid.

Foil scheerapparaten

Foil scheerapparaten

Foil scheerapparaten zijn vervaardigd met een dun, gebogen materiaal die het snijmes beschermd. Wanneer je het over je gezicht beweegt, snijdt het mes de stoppels af die door de geperforeerde folie steken. Mocht je een dunne en korte baard hebben en er dagelijks goed verzorgt uit willen uitzien, dan is dit de betere optie voor je. Het is ook erg geschikt voor personen met een delicate plus gevoelige huid, en met name voor personen die scheerbrandwonden oplopen.

Dingen om te overwegen

Nat vs. droog

Een belangrijke vraag die je jezelf kunt afvragen is: wil ik nat of droog scheren?
Vanwege de snelheid en eenvoud, kiezen vele mannen voor droogscheren. Het enige nadeel hiervan is dat je geen water, scheerschuim of andere vloeistoffen kunt gebruiken.
Sommige elektrische scheerapparaten kunnen toch ook nat worden gebruikt met een gel of scheerschuim. Enkele apparaten kunnen zelfs onder de douche worden gebruikt, toch is het niet raadzaam om het scheerapparaat compleet onder water te dompelen. Natte scheerapparaten zijn trouwens ook vaak makkelijker in onderhoud. Het is raadzaam om eerst de handleiding van het scheerapparaat door te lezen voordat je deze onder water gebruikt, want ze verschillen nogal van elkaar.
Mocht je geen keus kunnen maken, dan zijn er ook scheerapparaten op de markt die zowel nat als droog scheren. Bepaal voor jezelf of je nat of droog wilt scheren en neem een elektrisch scheerapparaat die dit ondersteund.

In onze vergelijking zijn 70 % van de scheerapparaten natte & droge scheerapparaten.

Ja (70%)
Nee (30%)
juni 30, 2022

Met snoer vs. batterij aangedreven vs. oplaadbaar

Elektrische scheerapparaten zijn ofwel elektrisch of batterij aangedreven of oplaadbaar. Wat je uiteindelijk wilt hebben, hangt van je levensstijl af.
Bij een scheerapparaat met snoer zul je altijd een stopcontact bij de hand moeten hebben. Ook kunnen ze ongemakkelijk zijn, want het snoer kan namelijk tijdens de scheerbeurt in de weg komen te zitten.
Batterij aangedreven scheerapparaten zijn een geweldige optie voor reizigers, want je hoeft namelijk geen snoer mee te nemen. Houdt wel in je achterhoofd dat je geregeld nieuwe batterijen moet kopen, wat uiteindelijk niet de goedkoopste manier is.
Oplaadbare scheerapparaten zijn geweldig voor kapperszaken, die geregeld het apparaat gebruiken en ter plekke opladen. Daarnaast geeft het ook een stuk vrijheid, want je kan namelijk altijd het apparaat opladen zonder extra batterijen te kopen. Toch kan de batterijduur worden verkort als je het scheerapparaat te vaak oplaad. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de werkzame tijd en oplaadtijd weet van het scheerapparaat.
In onze vergelijking is 100 % van alle scheerapparaten oplaadbaar en dit tonen we in de volgende diagram aan.

Ja (100%)
juni 30, 2022

Gewicht en omvang

Bepaalde scheerapparaten zijn zwaar, afhankelijk welke batterij er wordt gebruikt. Bekijk daarom voor aankoop het gewicht en bepaal voor jezelf of dit gebruiksvriendelijk is. Wellicht kan je beter een compact apparaat kiezen en met name als je veel reist. Je scheerapparaat moet uiteindelijk makkelijk in je koffer passen.

Prijs

Elektrische scheerapparaten variëren nogal in prijs. Kwaliteit scheerapparaten hebben een prijskaartje variërend van 55 tot aan 300 euro. Wanneer elektrische scheerapparaten meer kosten, betekent niet automatisch dat ze ook van het beste materiaal zijn vervaardigd. Daarom moet je de kwaliteit van het scheerapparaat goed bekijken, want er zijn goedkopere apparaten verkrijgbaar die ook goed werken. Voer een grondig onderzoek uit en houdt er rekening mee dat na verloop van tijd bepaalde reservedelen en messen moeten worden vervangen, dus calculeer dit samen bij je totale kostenplaatje.

De prijs van scheerapparaten in onze vergelijking varieert van 20 euro voor het goedkoopste model tot aan 349 euro voor de duurste. Deze grafiek toont de prijsverdeling aan van alle scheerapparaten.

juni 30, 2022

Dit zijn in onze vergelijking de 5 goedkoopste scheerapparaten.

Scheerapparaat
19 €
25 €
25 €
35 €
36 €

Reiniging en onderhoud

Ingebouwde reiniging scheerapparaten

Het reinigen van je scheerapparaat is een belangrijk onderdeel van het proces. Ondanks dat ze lang meegaan, is een goed onderhoud noodzakelijk. Daarom wil je een snel en makkelijk te onderhouden scheerapparaat en vooral als je dagelijks druk in de weer bent en geen tijd hebt om onderhoud te plegen.
Bekijk vooral daarom een scheerapparaat dat makkelijk in onderhoud is. Bepaalde geavanceerde scheerapparaten worden met een ingebouwde reiniging en oplaadstation geleverd. Het enige wat je hoeft te doen is het apparaat in het stopcontact te steken en daarmee reinigt hij zichzelf en laadt het ook op. Deze soort scheerapparaten zijn over het algemeen duurder geprijsd, maar als je geen tijd hebt om het apparaat schoon te maken, dan is het zijn investering waard. Belangrijk te weten is dat je ook reinigingsvloeistof moet aanschaffen of de reinigingscartridge vervangen, wat leidt tot extra kosten.

22 % van alle scheerapparaten hebben een ingebouwde reiniging en oplaadstation. Dit zijn de 3 beste scheerapparaten met ingebouwd reinigingsstation.

Positie Afbeelding Scheerapparaat Cijfer Beoordeling Prijs

Hulpstukken

Enkele premium scheerapparaten worden met aparte hulpstukken geleverd om bijvoorbeeld je baard bij te werken. Deze scheerapparaten zijn handig om verschillende looks te creëren en hoeven niet altijd compleet je baard eraf te scheren. Mocht je scheerapparaat met een trimmer worden geleverd, dan bespaart dit natuurlijk in de kosten en hoef je geen aparte trimmer aan te schaffen.

Andere functies

Sommige scheerapparaten hebben additionele functies die hulpvol kunnen zijn tijdens het scheerproces:

 • Prestatie boost – Versnelt de snelheid van de messen voor een snellere scheerbeurt
 • Batterij indicator – een indicator dat je verteld wanneer de batterijen moeten worden vervangen of opgeladen
 • Draaiende scheerkoppen – Past zich aan je nek en gezicht aan om de scheerbeurt te vereenvoudigen
 • Heffende kam – Trekt het huidhaar omhoog voor een gladder resultaat
 • Vochtinbrengende dispenser – De dispenser brengt vocht aan je huid; ideaal voor personen met een gevoelige huid
 • Reistas – uitermate handig tijdens het reizen
 • Ergonomisch – slipvaste handgrepen of comfortabele instellingen

Bepaal voor jezelf of het aangewezen scheerapparaat één of meerdere functies bezit en welke additionele functies belangrijk voor je zijn om het scheerproces te vergemakkelijken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

caret-up caret-down Welk scheerapparaat is het beste?

Per onze vergelijking is de Braun Series 5 5190cc het beste allround scheerapparaat, die overigens een score van 94 uit 100 heeft behaald. Dit is een lijst van de 5 beste scheerapparaten in Juni 2022.
Positie Afbeelding Scheerapparaat Cijfer Beoordeling Prijs

caret-up caret-down Welk scheerapparaat met reinigingsstation is de beste?

Het best beoordeelde scheerapparaat met reinigingsstation is de Braun Series 5 5190cc, die verkrijgbaar is voor de prijs van 180 euro. Dit scheerapparaat behaalde een score van 94 uit 100.

Ranglijst: 37 scheerapparaten

filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. 1
  Braun Series 5 5190cc
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Bol.com € 180
  Amazon.nl € 190
  Scheerapparaat
  Reinigingsstation
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 120 reviews
 2. 2
  Philips S9711/31
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Deal Alert
  Amazon.nl € 272
  Deal Alert
  Scheerapparaat
  Reinigingsstation
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 7015 reviews
 3. 3
  Philips SP9820/18
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 250
  Scheerapparaat
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  Li-ion-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 3869 reviews
 4. 4
  Philips SP9860/16
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 310
  Bol.com € 310
  Scheerapparaat
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  Li-ion-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 3806 reviews
 5. 5
  Braun Series 7 7790cc
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com € 299
  Scheerapparaat
  Reinigingsstation
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 1628 reviews
 6. 6
  Braun Series 5 5195cc
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 231
  Scheerapparaat
  Reinigingsstation
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 441 reviews
 7. 7
  Panasonic ES-LV9Q
  Cijfer
  91/100
  Goed
  Amazon.nl € 269
  Scheerapparaat
  Reinigingsstation
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 776 reviews
 8. 8
  Braun Series 3 310s
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Amazon.nl € 64
  Scheerapparaat
  Precisietrimmer
  NiMH-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 15491 reviews
 9. 9
  Philips S9721/41
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Amazon.nl € 220
  Bol.com € 220
  Scheerapparaat
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  Li-ion-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 3234 reviews
 10. 10
  Panasonic ES-RT67
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Amazon.nl € 74
  Bol.com € 74
  Scheerapparaat
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  Li-ion-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 1878 reviews
 11. 11
  Braun Series 9 9293s
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Bol.com € 349
  Scheerapparaat
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  Li-ion-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 101 reviews
 12. 12
  Braun Series 5 5030s
  Cijfer
  89/100
  Goed
  Bol.com € 239
  Scheerapparaat
  Precisietrimmer
  Li-ion-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 7233 reviews
 13. 13
  Braun Series 3 ProSkin 3040s
  Cijfer
  89/100
  Goed
  Coolblue.nl € 80
  Scheerapparaat
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  NiMH-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 1174 reviews
 14. 14
  Panasonic ES-LV95
  Cijfer
  89/100
  Goed
  Amazon.nl € 271
  Scheerapparaat
  Reinigingsstation
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 1046 reviews
 15. 15
  Philips S5290/12
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Amazon.nl € 299
  Scheerapparaat
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  Li-ion-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 2407 reviews
 16. 16
  Braun Series 3 ProSkin 3080s
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Amazon.nl € 92
  Scheerapparaat
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  NiMH-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 2351 reviews
 17. 17
  Braun Series 5 5140s
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Amazon.nl € 166
  Scheerapparaat
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  Li-ion-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 2233 reviews
 18. 18
  Braun Series 5 5147s
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Amazon.nl € 105
  Bol.com € 105
  Scheerapparaat
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  Li-ion-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 2079 reviews
 19. 19
  Braun Series 7 7842s
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Bol.com € 190
  Scheerapparaat
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  Li-ion-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 1490 reviews
 20. 20
  Braun Series 3 3050cc
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Bol.com € 99
  Scheerapparaat
  Reinigingsstation
  Precisietrimmer
  NiMH-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 1343 reviews
 21. 21
  Braun Series 9 9380cc
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Deal Alert
  Bol.com € 200
  Deal Alert
  Amazon.nl € 280
  Scheerapparaat
  Reinigingsstation
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 131 reviews
 22. 22
  Braun Series 3 3010BT
  Cijfer
  87/100
  Goed
  Amazon.nl € 80
  Scheerapparaat
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  Li-ion-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 4656 reviews
 23. 23
  Philips S6640/44
  Cijfer
  87/100
  Goed
  Amazon.nl € 105
  Scheerapparaat
  Nat Scheren
  Precisietrimmer
  Li-ion-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 3412 reviews
 24. 24
  Braun Series 3 3020s
  Cijfer
  86/100
  Goed
  Amazon.nl € 60
  Bol.com € 60
  Scheerapparaat
  Precisietrimmer
  NiMH-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 5935 reviews
 25. 25
  Braun Series 1 190s
  Cijfer
  86/100
  Goed
  Coolblue.nl € 59
  Amazon.nl € 70
  Scheerapparaat
  Precisietrimmer
  NiMH-Accu
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 1942 reviews

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Braun Series 5 5190cc Philips S9711/31
Philips SP9820/18
Naam Braun Series 5 5190cc Philips S9711/31 Philips SP9820/18
Cijfer
94
92
92
Positie Nr. 1 van 37 Nr. 2 van 37 Nr. 3 van 37
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
120 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
7015 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
3869 reviews
Prijs 180 € 272 € 250 €
caret-up caret-down Accu
Draadloos
Maximale accuduur 50 min 60 min 60 min
Oplaadtijd accu 60 min 60 min 60 min
Accu technologie Li-ion Li-ion Li-ion
Accu indicator
caret-up caret-down Eigenschappen
Uitklapbare precisietrimmer
Volledig afspoelbaar
Reinigingsstation
Nat scheren
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 25,8 cm 10,6 cm
Breedte 20,0 cm 25,5 cm
Diepte 16,0 cm 16,0 cm
Gewicht 1,09 kg 0,53 kg

Aanbiedingen van vandaag

de-DE nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.