Beste stofzuigers voor allergieën (Oktober 2020)

De beste stofzuiger voor allergieën is Philips XB9154/09 volgens onze stofzuigertest, waar we 49 vloerstofzuigers hebben vergeleken, gebaseerd op gebruiker, expertrecensies en testresultaten.
We definiëren een stofzuiger geschikt voor allergieën, als de filter een HEPA 13 filter, HEPA 14 filters bevat of een filter dat in het bijzonder is vervaardigd voor allergieën.

De 10 beste stofzuigers voor allergieën

Dit is de ranglijst van stofzuigers voor allergieën die de hoogste beoordeling heeft behaalt in onze stofzuigertest. De ranglijst omvat stofzuigers met zak plus zakloze stofzuigers en omvat géén robotstofzuigers of koordloze steelstofzuigers. Notitie: De rangschikking vat stofzuigers voor allergieën samen die de beste score hebben gekregen in onze test dat gebaseerd is op gebruiker, expertrecensies en testresultaten – en niet welke de beste zijn voor allergieën. Lees hier meer over onze rangschikking.

Feiten over stofzuiger voor allergieën

Wanneer is een stofzuiger geschikt voor allergieën?

Het is belangrijk dat je de stofzuigerfilter bekijkt als je een model wilt dat geschikt is voor allergieën. Er is een groot verschil tussen hoe kleine deeltjes, verschillende filters verzamelen. In het algemeen raden we je aan om een stofzuiger met HEPA 13 of HEPA 14 te kiezen. HEPA staat in het kort voor “High Efficiency Particulate Air”en is een filtertype dat de kleinste deeltjes verzameld. Een ander belangrijke criteria om te overwegen is de stofzuiger- “Dust Re-emission”, wat eigenlijk een graad variërend van A-G is, hoe een stofzuiger presteert, gebaseerd op het vermogen om het verzamelde stof vast te houden. Je kunt er hier meer over lezen.

Welke deeltjes vangen de verschillende filters?

Dit is de resterende hoeveelheid deeltjes dat in de lucht blijft bij verschillende filtertypes:
  • HEPA 14 (H14): Maximaal 5 deeltjes per liter lucht.
  • HEPA 13 (H13): Maximaal 50 deeltjes per liter lucht.
  • EPA 12 (E12): Maximaal 500 deeltjes per liter lucht.
  • EPA 11 (E11): Maximaal 5000 deeltjes per liter lucht.
  • EPA 10 (E10): Maximaal 15000 deeltjes per liter lucht.
Zoals je kunt zien is er een groot verschil afhankelijk welke filter je kiest voor je stofzuiger. Je kunt hier meer lezen over de technische details voor de verschillende HEPA-filters.
Klaus Bachmann

Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.
klaus@reoverview.nl

© 2020 Reoverview.nl