4 beste ovens met app-bediening (Smart ovens)

products 4 vergeleken
reviews 698 reviews

Welke ovens met app-bediening zijn de beste? Op basis van 698 gebruikersrecensies hebben we 4 ovens met app-bediening gerangschikt van de beste tot de slechtste.

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Merk caret
Test resultaten caret
filterFilter
 1. De beste
  1

  Siemens HB676G5S6
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Bol.com € 1.389
  Inbouw oven
  Oven met pyrolyse
  71 Liter inhoud
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 306 reviews
 2. De beste met magnetronfunctie
  2

  Siemens HM676G0S6
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Inbouw oven
  Oven met pyrolyse
  Magnetronfunctie
  67 Liter inhoud
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 144 reviews
 3. Beste goedkope oven

  Privileg PBWK3 JH8S BLG
  Bol.com € 399
  Inbouw oven
  Stoomfunctie
  71 Liter inhoud
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 11 reviews
 4. Bosch HSG856XC7
  Bol.com € 2.265
  Inbouw oven
  Stoomfunctie
  71 Liter inhoud
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 10 reviews
Recensies en scores bijgewerkt op 2 april 2024. Prijs dagelijks bijgewerkt.
Bijgewerkt:
13. april 2024

Betreffende

Siemens HB676G5S6
In onze vergelijking is de Siemens HB676G5S6 de beste oven met app-bediening

Ovens met app-bediening, ook wel slimme ovens genoemd, zijn keukenapparaten die via een smartphone of tablet op afstand bediend, gecontroleerd en bestuurd kunnen worden. Dankzij deze technologische integratie kun je eenvoudig en flexibel ovens bedienen, zelfs al ben je niet fysiek in de keuken aanwezig.

Voordelen

 • Op afstand bedienen: Via een speciale mobiele app is de smart oven op afstand te bedienen. Op deze manier kun je de oven voorverwarmen, de kooktemperatuur aanpassen, kookstanden selecteren en zelfs de oven in- en uitschakelen.
 • Controleren en meldingen: De app geeft je regelmatig realtime-updates over het kookproces. Je kunt de temperatuur in de oven in de gaten houden, de resterende bereidingstijd controleren en meldingen ontvangen zodra het eten klaar is of wanneer specifieke bereidingsfasen zijn voltooid.
 • Ovenrecepten: Sommige slimme ovens hebben een receptendatabase die je via de app kunt openen. Het is mogelijk een recept te selecteren en de oven zal de instellingen automatisch aanpassen aan de eisen van het recept.
 • Aanpassingen en voorkeursinstellingen: In de app kun je je eigen voorkeursinstellingen of favoriete aanpassingen inbrengen en opslaan, zodat het makkelijker wordt om je favoriete specifieke gerechten te bereiden.
 • Multitasking en gemak: Ovens met app-bediening bieden gemak. Zelfs als je aan het multitasken bent of niet thuis bent, kan de oven voorverwarmd worden. Dit bespaart je tijd en zal het gerecht klaar staan zodra je thuiskomt.
 • Spraakbediening: Veel slimme ovens zijn geschikt voor spraakassistenten, zoals Amazon Alexa of Google Assistant. Hierdoor kun je de ovenfuncties met spraakopdrachten bedienen.
 • Software-updates en optimalisaties: Fabrikanten leveren software-updates voor de app van de oven. Hierdoor worden nieuwe functies toegevoegd, de prestaties verbeterd of problemen verholpen.

Nadelen

 • Technische betrouwbaarheid: Ovens met app-bediening zijn afhankelijk van de techniek, waaronder een stabiele internetverbinding en de functionaliteit van de app zelf. Als er connectiviteitsproblemen zijn of de app hapert, kan dit je vermogen om de oven op afstand te bedienen verstoren.
 • Leercurve: Voor sommige consumenten is de leercurve om de app te begrijpen vrij stijl. Dit kan in het begin frustrerend zijn en sommige gebruikers ervan weerhouden om de mogelijkheden van de oven volledig te benutten.
 • Compatibiliteitsproblemen: Niet alle apps van slimme ovens zijn geschikt voor alle soorten smartphones of tablets. Afhankelijk van het besturingssysteem is het mogelijk dat de app niet beschikbaar is.
 • App updates en gebruiksvriendelijkheid: De besturingssystemen van smartphones en app platforms worden steeds verder ontwikkeld, waardoor de app van de oven niet meer geschikt is voor de nieuwste updates. Hierdoor kunnen compatibiliteitsproblemen ontstaan en is de app mogelijk onbruikbaar totdat deze door de fabrikant is bijgewerkt.
 • Beveiligingsproblemen: Elk met het internet verbonden apparaat is kwetsbaar voor inbreuken op de privacy. In het geval dat de app van een slimme oven niet goed beveiligd is, kan het een toegangspoort zijn voor hackers.
 • Beperkte toegang: De app is minder gebruiksvriendelijk als er meerdere gebruikers of gezinsleden zijn die de oven gebruiken. Dit kan leiden tot verwarring of problemen bij het beheren van de oveninstellingen.
 • Kosten: Door de extra technologische snufjes en functies zijn ovens met app-bediening duurder. Deze investering is misschien niet interessant voor consumenten die de voorkeur geven aan traditionele kookmethodes.

Zijn ovens met app-bediening duur?

Gemiddeld kost een oven met app-bediening € 1288. Ter vergelijking: de gemiddelde prijs van alle andere ovens bedraagt € 848.

De volgende grafiek toont de prijsverdeling tussen ovens met en zonder app-bediening

Bijgewerkt op 19 april 2024

Voor € 399 kun je de goedkoopste oven met app-bediening kopen, namelijk de Privileg PBWK3 JH8S BLG.

Hoeveel ovens hebben app-bediening?

Volgens onze gegevens heeft 8% van de ovens app-bediening.

Heeft de oven app-bediening?

Nee (92%)
Ja (8%)
Bijgewerkt op 19 april 2024
Gerelateerde artikelen
de-DE en-GB nl-NL da-DK

© 2024 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.