De 10 meest energiezuinige was-droogcombinaties

Laatst bijgewerkt op: 12. september 2022 door
Welke energiezuinige was-droogcombinaties zijn de beste? We hebben 14 was-droogcombinaties met elkaar vergeleken en deze gerangschikt van best naar slechtste.

Top 10 meest energiezuinige was-droogcombinaties

De volgende tabel toont de 10 was-droogcombinaties aan met het laagste energieverbruik.

Was-droogcombinatie Energieverbruik
262 kWh
266 kWh
266 kWh
267 kWh
313 kWh
326 kWh
326 kWh
326 kWh
326 kWh
359 kWh

Je vindt hier onze vergelijking van de beste was-droogcombinaties.

Over het energieverbruik

Het energielabel van een was-droogcombinatie
Het energielabel van een was-droogcombinatie

Fabrikanten tonen de energieclassificatie en verbruik op het energielabel aan. Dit is een belangrijk overwegingspunt en biedt hulp bij het kiezen van de meest efficiënte machine, afgestemd op je persoonlijke behoeften. De energieclassificatie is gerangschikt van A tot G. Een A- waardering, staat gelijk aan de meest energiezuinige optie. Bovendien worden was-droogcombinaties in twee energieclassificaties onderverdeeld, namelijk de was plus droogcyclus en alleen maar een wascyclus. Beiden zijn gebaseerd op tests waarbij de machine op volle capaciteit wordt gebruikt.

Het aangetoonde energieverbruik van was-droogcombinaties heeft betrekking op een volle werkzame capaciteit. Dit in tegenstelling tot het werkelijke energieverbruik dat gebaseerd is op een volle capaciteit of juist niet. Dit gegeven is ook afhankelijk van het soort stof dat wordt gewassen en gedroogd. Daarnaast zijn de gebruikte specifieke programma’s ook belangrijk.

In dit artikel vind je de meest energiezuinige wasmachines.

Energieclassificatie voor wassen en drogen

Iedere was-droogcombinatie heeft een energieclassificatie voor wassen plus drogen en alleen wassen. De volgende diagram toont de verdeling van de energieclassificatie aan bij alle gepresenteerde was-droogcombinaties uit onze vergelijking:

E (79%)
D (21%)
september 30, 2022

Het energieverbruik voor te wassen en drogen bij was-droogcombinaties varieert tussen 262 kWh en 377 kWh. De volgende diagram toont de verdeling van het energieverbruik voor te wassen plus drogen aan bij alle was-droogcombinaties:

september 30, 2022

Energieverbruik bij het wassen

De volgende diagram toont de verdeling van de energieclassificatie aan bij was-droogcombinaties die alleen wassen:

C (43%)
A (21%)
B (14%)
D (14%)
E (7%)
september 30, 2022

De volgende grafiek toont de verdeling aan van het energieverbruik bij was-droogcombinaties tijdens het wassen:

september 30, 2022

de-DE nl-NL da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.