De 10 steelstofzuigers met de langste batterijduur

Bijgewerkt:
16. juni 2024

Welke steelstofzuiger heeft de langste batterijduur? We hebben dit verder onderzocht in dit artikel.

1

Top 10 steelstofzuigers met de langste batterijduur

Steelstofzuiger Max. batterijduur
Dreame T30 90 min
90 min
Roborock H7 90 min
90 min
90 min
85 min
80 min
80 min
Philips XC8347/01 80 min
80 min
Bijgewerkt op 23 juli 2024 | Bekijk de volledige lijst
Opmerking: De opgegeven batterijduur is de maximale duur voor elke steelstofzuiger, d.w.z. bij de zwakste zuigkracht en onder optimale omstandigheden. De gegevens zijn gebaseerd op de opgegeven batterijduur van de fabrikant. De daadwerkelijke batterijduur hangt af van verschillende factoren, waaronder de zuiginstellingen, het te stofzuigen oppervlak, de gebruikte zuigmond, enz.
2

Over batterijduur

De batterijduur van steelstofzuigers varieert aanzienlijk tussen verschillende modellen en merken. Verschillende factoren beïnvloeden de batterijduur van de stofzuiger:

  • Batterijcapaciteit: Hoe groter de batterijcapaciteit, hoe langer de steelstofzuiger kan werken op één lading. Batterijcapaciteit wordt meestal gemeten in milliampère-uur (mAh).
  • Zuiginstellingen: Veel steelstofzuigers hebben verschillende zuiginstellingen, waarbij krachtigere instellingen meer batterij verbruiken. Als je de stofzuiger op een hogere zuiginstelling gebruikt, zal de batterij dus sneller leeg raken.
  • Ouderdom van de batterij: Batterijen in steelstofzuigers verliezen na verloop van tijd hun vermogen om een lading vast te houden, wat betekent dat de batterijduur afneemt naarmate de stofzuiger ouder wordt.
  • Soort oppervlak: Meer veeleisende schoonmaaktaken, zoals het reinigen van dikke tapijten, vereisen meer vermogen en verkorten dus de batterijduur per lading.
  • Zuigmond: Sommige zuigmonden verbruiken meer vermogen dan andere en legen dus ook de batterij sneller. Bijvoorbeeld, steelstofzuigers hebben doorgaans een kortere batterijduur als je een elektrische zuigmond gebruikt.

De maximale batterijduur van steelstofzuigers varieert van 16 minuten tot 90 minuten, afhankelijk van het model dat je kiest. In de volgende grafiek kun je zien hoe de batterijduur verdeeld is onder de steelstofzuigers:

Bijgewerkt op 23 juli 2024

Zoals de grafiek laat zien, hebben de meeste steelstofzuigers een maximale batterijduur van ongeveer 60 minuten.

3

Overwegingen

Dit zijn enkele van de functies en technologieën die je kunt overwegen om de gebruiksduur van je steelstofzuiger te verlengen:

  • Vervangbare batterijen: Sommige modellen staan toe dat de batterij vervangen kan worden. Dit betekent dat je een extra batterij kunt kopen en kunt blijven stofzuigen terwijl de originele batterij oplaadt. Je kunt ook een nieuwe batterij kopen ter vervanging wanneer de oude versleten raakt, zo kun je de levensduur van de steelstofzuiger verlengen. Je kunt hier de beste steelstofzuigers met vervangbare batterijen vinden.
  • Twee batterijen: Sommige steelstofzuigers worden geleverd met twee batterijen, wat betekent dat je twee keer zo lang kunt stofzuigen. Je kunt hier de beste steelstofzuigers met 2 batterijen vinden.
  • Automatische aanpassing: Sommige steelstofzuigers passen automatisch de zuigkracht aan op basis van het type oppervlak, wat het batterijverbruik optimaliseert.
  • Soort batterij: Lithium-ion batterijen zijn efficiënter en hebben een langere levensduur dan oudere batterijtypes zoals NiMH batterijen. Ze behouden ook beter hun lading tussen gebruik door. Je kunt hier meer lezen over batterijtypes in steelstofzuigers.
4

Hebben duurdere steelstofzuigers een langere batterijduur?

Is er een correlatie tussen de prijs van steelstofzuigers en hun batterijduur? Hebben dure steelstofzuigers over het algemeen een langere batterijduur dan goedkopere modellen?

In de volgende diagram hebben we de batterijduur en prijs van steelstofzuigers vergeleken. Op de X-as zie je de batterijduur van de individuele modellen en op de Y-as zie je de prijs:

Bijgewerkt op 23 juli 2024

Zoals te zien is in de diagram, is er geen directe correlatie tussen de batterijduur en de prijs van steelstofzuigers. Bijvoorbeeld, je kunt zowel goedkope als dure steelstofzuigers vinden met een lange batterijduur.

de-DE it-IT nl-NL da-DK

© 2024 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.