Moet u een ECBC-gecertificeerde koffiemachine kiezen?

Bijgewerkt:
04. juni 2024

Moet u kiezen voor een ECBC-gecertificeerde koffiemachine? Zijn koffiemachines met ECBC-certificering duurder dan andere modellen? U kunt hier meer over lezen in dit artikel.

1

Over ECBC-certificering

ECBC-certificering
ECBC-certificering

ECBC, wat staat voor European Coffee Brewing Centre, is een organisatie die koffiemachines test en certificeert om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoogste Europese normen voor het zetten van koffie. Wanneer een koffiemachine ECBC-gecertificeerd is, betekent dit dat het een reeks tests heeft doorstaan die garanderen dat de machine koffie van hoge kwaliteit zet.

U kunt meer lezen op ECBC.no.

2

Hoe worden de koffiemachines beoordeeld?

Hier zijn enkele van de belangrijkste criteria die ECBC gebruikt om de zetkwaliteit van de koffiemachines te evalueren:

  • Watertemperatuur: Het water in het zetproces moet binnen de eerste minuut van het zetten een temperatuur tussen 92°C en 96°C bereiken en deze temperatuur gedurende het hele zetproces handhaven.
  • Zettijd: De zettijd moet zo worden aangepast dat het totale contact tussen water en koffie optimaal is. Voor een standaard zetproces moet dit binnen 4 tot 6 minuten zijn.
3

Prijs

ECBC-gecertificeerde koffiemachines zijn vaak duurder dan andere modellen op de markt. De hogere prijs is te wijten aan de betere kwaliteit en de technologie die optimale zetkwaliteit garandeert.

In de volgende grafiek kunt u een vergelijking zien van de prijs van koffiemachines met ECBC-certificering versus de prijs van modellen zonder deze certificering:

Bijgewerkt op 23 juli 2024

De gemiddelde prijs van koffiemachines met ECBC-certificering is € 202, terwijl het gemiddelde over alle koffiemachines € 102 is.

4

Welke merken zijn ECBC-gecertificeerd?

Bepaalde merken zorgen ervoor dat elk van hun koffiemachines voldoet aan de strengste normen voor hoogwaardige koffiezetten, wat betekent dat al hun modellen ECBC-gecertificeerd zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Moccamaster. Dit betekent ook dat u geen budgetmodellen in hun assortiment zult vinden.

Andere merken, zoals Melitta, hebben zowel ECBC-gecertificeerde koffiemachines als modellen zonder deze certificering in hun productassortiment.

Dit is een overzicht van welke merken ECBC-gecertificeerde koffiemachines in hun assortiment hebben en wat de gemiddelde score is voor de ECBC-gecertificeerde modellen van elk merk:

Positie Merk Cijfer
1 Melitta
89
2 Moccamaster
88
3 Sage
85
4 Severin
82
5 Wilfa
80
6 DeLonghi
76
7 Braun
69
5

Welke ECBC-gecertificeerde koffiemachine is het goedkoopst?

De goedkoopste ECBC-gecertificeerde koffiemachine is de Melitta Aroma Signature DeLuxe, die € 133 kost.

Hier zijn de 5 goedkoopste modellen met ECBC-certificering:

Koffiemachine Prijs
€ 133
€ 149
€ 166
€ 169
€ 186
Bijgewerkt op 23 juli 2024 | Bekijk de volledige lijst
6

Hoeveel koffiemachines zijn ECBC-gecertificeerd?

Onze gegevens tonen aan dat slechts 13% van alle filterkoffiemachines ECBC-gecertificeerd is. Dit betekent dat slechts een klein deel van deze machines voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen die nodig zijn om deze certificering te behalen.

Is de koffiemachine ECBC-gecertificeerd?

Nee (87%)
Ja (13%)
Bijgewerkt op 23 juli 2024
de-DE es-ES it-IT nl-NL da-DK sv-SE

© 2024 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.