Roborock E4

Cijfer
91/100
Goed
88 Consumenten reviews
★★★★★
★★★★★
(4,5)
1 Expert review
★★★★★
★★★★★
(4,6)
Onze recensie
★★★★★
★★★★★
(4,6)

Prijzen

Amazon.nl
Gratis verzending
286 € Bekijk product
Bol.com
Gratis verzending
290 € Bekijk product
Dankzij onze partnerovereenkomsten verdienen we een commissie, als er een aankoop wordt gemaakt.
Voor meerdere kamers

Voor meerdere kamers

Dweilfunctie

Dweilfunctie

Max. drempel hoogte

Max. drempel hoogte

2,0 cm

Oppervlakte per accu

Oppervlakte per accu

200 m²

Te verbinden met app

Te verbinden met app

Mapping

Mapping

Alle specificaties »

Onze recensie

Nathan Smith
★★★★★
★★★★★

Voordelen

 • Betaalbare prijs
 • Heeft een mapping vermogen
 • Verhoogt automatisch zijn zuiging op tapijten en vloerkleden
 • De zijborstels zijn gemaakt van silicone in plaats van haren
 • Kan efficiënt rond obstakels manouvreren
 • Grote stofbak

Nadelen

 • Ondersteund geen no gone zone en de selectieve schoonmaakfuntie
 • Dweil pad wordt apart verkocht
caret-up caret-down

Specificaties

Accu
Maximale bedrijfstijd
200 min
Accu type
Li-ion
Accucapaciteit
5200 mAh
Reiniging
Oppervlakte per accu
200 m²
Geluidsniveau
69 dB
Zuigkracht
2000 Pa
Maximale drempel hoogte
2,0 cm
Vermogen
58,0 w
Met dweilfunctie
Ja
Volume waterreservoir
0,18 l
Andere informatie
Volume stofreservoir
0,64 l
Mapping-Sensor
Gyroscoop
Filtertype
EPA 11
Automatische vuilafvoer
Nee
Carpet Boost
Ja
Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Ja
Opnieuw opladen en hervatten
Ja
Geplande schoonmaak
Ja
Te verbinden met app
Ja
Voice control
Ja
Alexa voice control
Ja
Google Home voice control
Ja
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Ja
Accessoires
Afstandsbediening
Ja
Vormgeving
Vorm
Rond
Aantal zijborstels
1
App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Nee
Real Time Tracking
Ja
Digital Blocked Area
Nee
Zoned Cleaning
Nee
Multi Floor Maps
Nee
Selected Room Cleaning
Nee
Afmetingen en gewicht
Hoogte
9,6 cm
Breedte
35,0 cm
Diepte
35,0 cm
Gewicht
2,96 kg

Specificatie vergelijking

juni 30, 2022

Wie zou Roborock E4 moeten kopen

 • Als je op zoek bent naar een goedkope robotstofzuiger die is uitgerust met uitmuntende functies, dan is de Roborock E4 wellicht de juiste keus voor je. De Roborock E4 is ideaal voor degene met een krap budget.
 • Als je thuis huisdieren bezit, dan kan de Roborock E4 geschikt voor je zijn, want het heeft namelijk een zuigkracht tot aan 2000 Pa dat grondig je vloeren en tapijten zuivert.
 • Als je in een groot huis woont, dan kan de Roborock E4 je wellicht tevreden stellen. Het kan namelijk je totale vloer met een zigzag patroon schoonmaken zonder ook maar een plek over te slaan.
 • Als je een mix van tapijten en harde vloer thuis hebt liggen, dan kan de Roborock E4 wellicht bij je passen. Het bezit namelijk een BoostIQ functie waarmee de robot automatisch zijn zuiging verhoogt als er tapijten worden waargenomen, zodat het een diepe reiniging geeft en bovendien een perfecte batterijduur heeft.
 • Als je veel meubels of obstakels thuis hebt staan dan hoef je geen zorgen te maken over de Roborock E4, want het kan efficiënt rond obstakels manoeuvreren en zuiveren.

Wie zou geen Roborock E4 moeten kopen

 • Als je op zoek bent naar robotstofzuigers die een precieze kaart in hun app kunnen produceren en waarmee je virtuele no-go zones of schoonmaakzones kunt instellen, dan zal de Roborock E4 je wellicht teleurstellen. In plaats hiervan wil je robotstofzuigers met LIDAR navigatiesysteem bekijken die een precieze en aanpasbare kaart produceert zoals de Roborock S6 series (Roborock S6 Pure, Roborock S6 MaxV).

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van Roborock E4 dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 15-06-2021

De Xiaomi Roborock E4 is een betaalbare robotstofzuiger die een kwaliteit schoonmaakprestatie levert. Het heeft een betere betaalbare prijs dan de hoogwaardige producten van Roborock, omdat het niet met een precies navigatiesysteem zoals LIDAR navigatie is uitgerust.

Het heeft een optionele dweilfunctie dat apart verkocht wordt, wat tevens de prijs van de robotstofzuiger verlaagt. Het voordeel van de optionele dweilfunctie is dat je op een latere datum en bij een veranderde gedachte nog steeds de dweilfunctie kunt aanschaffen.

De Roborock E4 is met een dubbelen gyroscoop navigatiesysteem uitgerust, waarmee de robot een voorgeprogrammeerd zigzag patroon volgt om ervoor te zorgen dat de totale vloer is gezogen zonder ook maar een plek over te slaan. Het produceert trouwens ook een kaart in de app waarmee je de gezuiverde ruimten kunt bekijken. Als de batterij van de Roborock E4 tijdens een schoonmaakbeurt leeg komt te staan dan kan hij zich opladen en keert hij terug naar de laatste plek om de schoonmaakcyclus te hervatten. Het vindt bovendien zijn docking station zonder probleem. De Roborock E4 kan trouwens ook eenvoudig rond obstakels en meubels manoeuvreren, zonder de hulp van de gyroscoop of OpticEye sensoren.

Toch vertoont het geen real-time kaart en laat alleen de gecreëerde kaart zien nadat de schoonmaakcyclus is beëindigd. Je kunt bovendien ook niet in de app virtuele barrières plaatsen en geen selectieve kamers instellen. Dus eigenlijk doet de gecreëerde kaart niet veel en is het alleen bestemd om te bekijken.
De Roborock E4 heeft siliconen zijborstels. In tegenstelling tot robotstofzuigers met haren, zullen de Roborock E4 zijborstels niet verstrikt raken met haar. Dit betekent dat de zijborstels eenvoudig te onderhouden en te reinigen zijn. Het bezit trouwens ook een grote stofbak tot aan 640 ml, waarmee veel fijn tot grof vuil kan worden opgeslagen.

De app heeft ook verschillende functies, maar vanwege dat het een budget robotstofzuiger is zal het geen variaties aan functies bezitten zoals degene in de Roborock S-series. Toch functioneert de bijbehorende app goed en biedt het een reeks opties aan om hulpvol de robot te besturen.

Over het algemeen is de Roborock E4 zijn prijs waard. Het ontbreekt aan een paar geavanceerde functies zoals de virtuele barrières in de app, maar dit is totaal begrijpbaar aangezien zijn betaalbare prijs.

Roborock E4 vs. Roborock S4 caret-up caret-down

Voordelen

Langere batterijduur (200 minuten vs. 180 minuten)
Grotere stofbak (640 ml vs. 420 ml)
Kan een dweilfunctie ondersteunen
Kan zijn zuiging automatisch verhogen als er tapijten worden waargenomen
Goedkoper

Nadelen

Kan geen meerdere kaarten opslaan (0 kaarten vs. tot aan 4 kaarten)
Ondersteund geen virtuele afbakeningen en zone reiniging in de app

Schrijf je review van Roborock E4

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Schoonmaakresultaat
Accu
Prijs-kwaliteitverhouding
Bouwkwaliteit
Geluidsniveau
Makkelijk te gebruiken
Reiniging & Onderhoud
Toon meer

Ranglijsten

 • Nr. 12 van 109 robotstofzuigers
 • Nr. 9 van 21 Xiaomi robotstofzuigers

Roborock E4 in vergelijking met andere producten

youtube
youtube

Bekijk eerst de Roborock E4

youtube
youtube
youtube
youtube

Demonstratie van de werkwijze bij de Roborock E4

youtube

Beschrijving caret-up caret-down

Roborock E4Deze handige robotstofzuiger maakt het stofzuigen een fluitje van een cent.

Batterij

De Xiaomi Roborock E4 robotstofzuiger heeft een Li-ion batterij onder de kap liggen. Met deze krachtpatser is het mogelijk om de robotstofzuiger tot aan 200 minuten achterelkaar te laten stofzuigen voordat de batterij moet worden opgeladen. Daarnaast heeft de batterij een accucapaciteit ter grootte van 5200 mAh.

Reiniging

Als dit model van Xiaomi eenmaal aan het stofzuigen is, dan bedraagt het maximale oppervlak om te zuiveren 200 m2. Tijdens deze reiniging wordt er een zuigkracht ter grootte van 2000 Pa gemeten. Verder is de robotstofzuiger van Xiaomi in staat om over drempels te lopen, mits ze niet hoger zijn dan 2,0 cm. Bovendien bedraagt het vermogen van de Xiaomi uitvoering 58,0 W. Ook kan de dweilfunctie van pas komen als er plekken zijn met hardnekkig vuil die meer aandacht nodig hebben. Vul wel eerst je waterreservoir aan voordat je de dweilfunctie activeert. Trouwens dit onderdeel van de robotstofzuiger heeft een volume-inhoud van 0,18 liter.

Functionaliteit

Het kan voorkomen dat de stofzuiger op een gegeven moment aan een leegstand komt te staan. Mocht dit gebeuren, dan zal dit apparaat automatisch naar het oplaadstation keren en zich opladen. Was de stofzuiger met een reinigingsprogramma bezig, dan zal hij met een volle opgeladen batterij weer het werk hervatten.

App

Als je over een mobiele telefoon zoals Android of iPhone beschikt, dan kun je een app installeren. Met deze app heb je de mogelijkheid om via “real time tracking”de stofzuiger te volgen. Mocht je liever de bijgeleverde afstandsbediening gebruiken, dan is dit ook een optie. Wellicht wil je liever met je eigen stem de stofzuiger commanderen? Dankzij Alexa voice control of Google Home voice control is dit een extra functie waarover deze robot beschikt.

Navigatie

We zien overigens ook dat de stofzuiger ook over diverse sensoren beschikt. Allereerst zal de afgrondsensor ervoor zorgen dat dit toestel niet van trappen afvalt. Daarnaast heeft de “touch-sensor”de functie om het pardoes stoten tegen te gaan. De stofzuiger maakt bovendien de ruimte schoon met behulp van een gyroscoop. Deze mapping-sensor brengt namelijk alles netjes in een kaart-perspectief. Ook zal de robot zijn “carpet boost” in werking zetten als hij vloerkleden of tapijten tegenkomt.

Bijlage

De Xiaomi uitvoering beschikt overigens over een HEPA filter en is daarmee geschikt voor aankomende eigenaren die last hebben van een stofallergie. Verder beschikt dit apparaat over een grote stofbak en zal alles in staat stellen om een grondige schoonmaakbeurt af te ronden. Trouwens, de stofbak heeft een volume-inhoud van 0,64 liter.

Vormgeving

Roborock E4

Deze robotstofzuiger van Xiaomi is in een ronde uitvoering vervaardigd en beschikt over één zijborstel.

Vorm statistieken

Rond (94%)
Roborock E4
D-vorm (6%)

juni 30, 2022

Divers

Geluidsniveau vergelijking

juni 30, 2022

We treffen een maximaal geluidsniveau van 69 dB aan bij de Xiaomi Roborock E4 uitvoering.

Dimensie en gewicht

De hoogte van het apparaat heeft een afmeting van 9,6 cm. De breedte-afmeting daarentegen bedraagt 35,0 cm en de diepte heeft dezelfde afmeting. Verder weegt de robotstofzuiger 2,96 Kilogram.

Prijs

Prijsvergelijking

juni 30, 2022

De aangegeven verkoopsprijs bedraagt 286 euro.

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
Roborock E4 Roborock S7 MaxV Plus
Roborock S7 MaxV
Naam Roborock E4 Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7 MaxV
Cijfer
91
98
96
Positie Nr. 12 van 109 Nr. 1 van 109 Nr. 2 van 109
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
88 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.9)
49 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.9)
32 reviews
Prijs 286 € 10 € 585 €
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 200 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 240 min 240 min
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 5200 mAh 5200 mAh 5200 mAh
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 200 m² 300 m² 300 m²
Geluidsniveau 69 dB 67 dB 67 dB
Zuigkracht 2000 Pa 5100 Pa 5100 Pa
Maximale drempel hoogte 2,0 cm 2,0 cm 2,0 cm
Vermogen 58,0 w 74,0 w 74,0 w
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0,18 l 0,2 l 0,2 l
caret-up caret-down Andere informatie
Volume stofreservoir 0,64 l 0,4 l 0,4 l
Mapping-Sensor Gyroscoop LDS+Camera LDS+Camera
Filtertype EPA 11 EPA 11 EPA 11
Automatische vuilafvoer
Carpet Boost
caret-up caret-down Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Opnieuw opladen en hervatten
Geplande schoonmaak
Te verbinden met app
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
Afgrondsensoren en Touch sensoren
caret-up caret-down Accessoires
Afstandsbediening
caret-up caret-down Vormgeving
Vorm Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1
caret-up caret-down App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 9,6 cm 9,65 cm 9,65 cm
Breedte 35,0 cm 35,3 cm 35,3 cm
Diepte 35,0 cm 35,0 cm 35,0 cm
Gewicht 2,96 kg

Reviews caret-up caret-down

Consumenten reviews
4,5
★★★★★
★★★★★
88 reviews
Expert reviews
4,6
★★★★★
★★★★★
1 Experts

caret-up caret-down Consumenten reviews

Otto.de
5,0
★★★★★
★★★★★
10 reviews
Mediamarkt.de
4,7
★★★★★
★★★★★
14 reviews
4,4
★★★★★
★★★★★
5 reviews
4,3
★★★★★
★★★★★
47 reviews
Onbekende bronnen
4,3
★★★★★
★★★★★
12 reviews

caret-up caret-down Expert reviews

4,6
★★★★★
★★★★★

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

de-DE en-GB nl-NL en-US da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.