Woordenboek: Robotstofzuigers

Laatst bijgewerkt op: 13. juli 2022 door
Als je voor de eerste keer op zoek gaat naar een robotstofzuiger, dan opent zich een nieuwe wereld. In dit woordenboek voor robotstofzuigers zullen we constant nieuwe robotgerelateerde woorden aanvullen, zodat alles duidelijker voor je wordt.

caret-up caret-down Stofzuigkracht

Stofzuigkracht

De stofzuigkracht wordt in Pascal (Pa) uitgedrukt en varieert van 850 Pa – 5100 Pa, afhankelijk van de gekozen robotstofzuiger. Hoe krachtiger de zuigkracht, des te beter wordt het tapijt gereinigd en grote stukken vuil opgenomen.

Een reguliere cilinderstofzuiger heeft een stofzuigkracht die rond de 17000 Pa ligt.

De volgende grafiek toont de verdeling van stofzuigkracht aan bij alle robotstofzuigers.

augustus 9, 2022

Dit zijn de vijf robotstofzuigers met de grootste stofzuigkracht.

Robotstofzuiger
Roborock S7 MaxV Plus 5100 Pa
Roborock S7 MaxV 5100 Pa
Roborock S7 MaxV Ultra 5100 Pa
5100 Pa
Ecovacs Deebot X1 OMNI 5000 Pa

caret-up caret-down Tapijt boost

De tapijt boost vindt je bij talloze robotstofzuigers terug. Zodra een robotstofzuiger deze functie bezit, dan zal het apparaat automatisch zijn stofzuigkracht verhogen als er een tapijt wordt gedetecteerd. Dit betekent dan ook dat het tapijt grondiger wordt gereinigd. Bovendien kun je meer te weten komen in ons artikel over robotstofzuigers voor het tapijt.

62% van alle robotstofzuigers zijn uitgerust met deze functie.

Ja (62%)
Nee (38%)
augustus 9, 2022

caret-up caret-down Dweilfunctie

Robotstofzuiger met Dweilfunctie

63% van alle robotstofzuigers bezitten een dweilfunctie. Zo zal de robotstofzuiger grondiger reinigen en in de meeste gevallen een vochtige doek over het oppervlak halen. De meeste modellen met dweilfunctie bezitten ook een watertank die de doek vochtig maakt. Toch zijn er maar enkele robotstofzuigers in staat om droog te dweilen.

Bij de meeste robotstofzuigers met dweilfunctie kun je de watertank en doek verwijderen, om de robot voor regulier gebruik in ze zetten.

De dweilfunctie is uiteindelijk zeer praktisch en populair bij alle gebruikers. Je kunt er in dit artikel meer over lezen.

caret-up caret-down Obstakelvermijding

De obstakelvermijding is een praktische functie bij geavanceerde robotstofzuigers. Met een camera is de robotstofzuiger in staat om kleine objecten waar te nemen en deze te ontwijken. Zodoende hoef je thuis geen voorwerpen te verwijderen voordat de robotstofzuiger van start gaat. Met andere woorden, heb je kabels op de vloer liggen, dan zal de robot deze ontwijken, in tegenstelling tot een robotstofzuiger zonder deze functie en uiteindelijk vastloopt. 12% van alle robotstofzuigers bezitten deze functie.

Dit is een lijst van de 5 beste robotstofzuigers met obstakelvermijding.

Positie Afbeelding Robotstofzuiger Cijfer Beoordeling Prijs
1 Roborock S7 MaxV Roborock S7 MaxV 96 Zeer goed € 746
2 Roborock S7 MaxV Plus Roborock S7 MaxV Plus 96 Zeer goed € 926
3 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Zeer goed € 418
4 Roborock S7 MaxV Ultra Roborock S7 MaxV Ultra 95 Zeer goed € 1.499
5 iRobot Roomba j7 iRobot Roomba j7 90 Goed € 607
Obstakelvermijding
Obstakelvermijding

de-DE da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.