De 10 beste wasmachines met app-bediening

Laatst bijgewerkt op: 02. mei 2022 door
Van kleding wassen tot aan de vloer schoonmaken, de technologie maakt het tegenwoordig makkelijker dan ooit om de dagelijkse taken uit te voeren via een mobiele telefoon of tablet. Je kan namelijk nu zelfs vanuit een andere kamer of buitenshuis je dagelijkse taken uitvoeren.

In dit artikel kan je meer lezen over de voor- en nadelen bij de aanschaf van een wasmachine met app-bediening. Daarnaast lees je ook meer over welke wasmachines met app-bediening op dit moment de beste zijn.

Top 10 beste wasmachines met app-bediening

Gebaseerd op: 3.722 gebruikersrecensies

Positie Afbeelding Wasmachines Cijfer Beoordeling Prijs
3 Miele WWR 760 WPS Miele WWR 760 WPS 94 Goed € 1.499

Let op: Onze ranglijst van de beste wasmachines met app-bediening vertegenwoordigt geen was-droogcombinaties. Mocht je toch een was-droogcombinatie met app-bediening willen hebben, dan raden we je aan om hier naar onze vergelijking te gaan en de filter te gebruiken.

Je vindt hier onze complete vergelijking van alle wasmachines.

Feiten

  • De beste wasmachine met app-bediening is de Miele WSD 663 WCS.
  • De gemiddelde prijs voor een wasmachine met app-bediening bedraagt 1031 euro, terwijl de gemiddelde prijs tussen alle wasmachines 785 euro bedraagt.
  • De goedkoopste wasmachine met app-bediening is de Samsung WW90T534AAW, die verkrijgbaar is voor 549 euro.
  • 37% van alle wasmachines zijn met een app-bediening vervaardigd.

Specificatie vergelijking

mei 25, 2022

Wat is een wasmachine met app-bediening?

wasmachine met app-bediening

Wasmachines met app-bediening zijn verbonden met het internet en op afstand via een geïnstalleerde app op je telefoon of tablet bedienbaar. In plaats van altijd aanwezig te zijn waar de wasmachine staat, kun je nu via een apparaat, Alexa of Google Assistant (afhankelijk van de instellingen) de wasmachine bedienen en instellen. Deze handeling werkt zelfs als je in een andere kamer staat of van huis weg bent.

Hoe werkt een wasmachine met app-bediening?

Wasmachines met app-bediening maken het leven ietwat aangenamer voor druk bezette mensen of voor personen die hulp bij de wasbeurt nodig hebben. Ze gaan op dezelfde manier te werk als een gewone wasmachine, met het grote verschil dat je nu in staat bent om de wasmachine via je mobiele telefoon of tablet te bedienen.

Deze functie is uitermate handig als je bijvoorbeeld in een andere ruimte staat of aan het kokkerellen bent en daarnaast de was wilt doen. Daarnaast hoef je ook niet meer naar de wasruimte te lopen om te kijken of de wasbeurt al klaar is, want je kunt nu eenvoudig een blik op je app werpen. Het gebruik van een wasmachine met app-bediening is ook uitermate handig als je op je werk zit en toch je was wilt doen.

Tussen 31 vertegenwoordigde wasmachines uit onze vergelijking zijn 37% met een app-bediening vervaardigd.

Nee (63%)
Ja (37%)
mei 25, 2022

Functies van een wasmachines met app-bediening

Wasmachines met app-bediening bezitten diverse functies die je dagelijkse taken makkelijker maken. Welke functies er aanwezig zijn, verschilt per wasmachine. Hier volgen de meest voorkomende functies:

Afstandsbediening

Een wasmachine met app-bediening is op afstand bedienbaar. In tegenstelling tot traditionele wasmachines hoef je niet meer in dezelfde ruimte te staan om de machine te starten en te stoppen, zelfs als je buitenshuis bent.

Auto-dosering

Sommige machines bepalen de hoeveelheid waspoeder op het aanwezige laadvermogen. Zo bespaar je water plus zeep en wordt toch je kleding goed gewassen.

Probleemoplossing

sommige wasmachines met app-bediening detecteren bepaalde problemen en geven dit in de app te kennen. Je kunt namelijk zien of er onderhoud- of reparatiewerkzaamheden moeten worden vervuld.

Extra programma’s

Bij sommige wasmachines met app-bediening zijn extra programma’s te downloaden en op te slaan. Zo kun je delicate kleding met stoom wassen of een schoonmaakbeurt starten om de trommel te reinigen.

Geheugenfunctie

Als je gemakkelijk een wasbeurt wilt uitvoeren, neem dan een wasmachine met app-bediening die de meest gebruikte programma’s opslaat, zodat je met een druk op de toets de juiste wasbeurt start.

Energieverbruik

Met de app-bediening, ben je via de mobiele telefoon of tablet, in staat om het energieverbruik af te lezen. Zo kun je de wasbeurten beter instellen en meer energie besparen.

Voor- en nadelen als je een wasmachine met app-bediening bezit

Ieder apparaat heeft bij gebruik zo zijn voor- en nadelen. Hoewel een wasmachine met app-bediening een geweldig apparaat is, heeft het ook bij gebruik zijn voor- en nadelen. Mocht je een wasmachine met app-bediening overwegen, bekijk dan de onderstaande lijst en zie of de voordelen tegen de nadelen opwegen.

Voordelen

Verbeterde controle

Wasmachines met app-bediening geven je een verbeterde controle. Terwijl je de wasmachine bedient zoals je gewend bent, ben je met de app in staat om nog meer uit te voeren.

Afstandsbediening

Je kan het apparaat op afstand bedienen. In plaats van dat je constant in dezelfde ruimte van de wasmachine aanwezig bent, kun je eenvoudig de app bekijken om te zien of de wasbeurt beëindigt is en zelfs de wasbeurt starten. Dit is uitermate handig als je aan het werk bent of van huis weg bent, maar toch een wasbeurt wil uitvoeren.

Smart notificaties

Dankzij verschillende functies van wasmachines met app-bediening wordt je kleding fris en schoon gehouden. De machine laat je ook weten wanneer de wasbeurt beëindigt is, zodat je de schone was kan ophangen of in de droger plaatsen. Daarnaast word je ook op de hoogte gesteld als de pluisfilter of trommel moet worden gereinigd.

Nadelen

Defecten

Wasmachines met app-bediening zijn relatief nieuw. Dit betekent dat ze niet zonder gebreken zijn en wellicht ondervindt je op een bepaald moment een defect. Over het algemeen zijn deze defecten gerelateerd aan bepaalde app-functies en netwerkverbinding.

Kwetsbaarheid tot veiligheid

Als een apparaat en app nieuw op de markt komen, dan zal de veiligheid wellicht niet zo goed zijn als bij andere apps. Hierdoor kan je netwerk en andere gadgets worden gekraakt en geef je hackers toegang tot data van het apparaat.

Kosten

Smart apparaten, inclusief wasmachines met app-bediening, blijken duurder te zijn dan traditionele apparaten. Daarnaast zijn er additionele kosten aanwezig voor onderhoud en reparatie, dus houdt hier rekening mee voordat je een wasmachine met app-bediening aanschaft.

De gemiddelde prijs van een wasmachine met app-bediening bedraagt 1031 euro, terwijl de gemiddelde prijs van alle andere wasmachines nét 785 euro bedraagt.

Deze grafiek vergelijkt de prijs van wasmachines met app-bediening.

mei 25, 2022

Zijn consumenten tevreden met wasmachines met app-bediening?

De gemiddelde score van iedere wasmachine in onze vergelijking, vertegenwoordigt de algehele tevredenheid van de gebruikers over de wasmachines, omdat onze score hoofdzakelijk gebaseerd is op gebruikersrecensies (lees hier meer over hoe onze rangschikking werkt).

Deze grafiek toont aan hoe de score is verdeeld over wasmachines met app-bediening in vergelijking met alle wasmachines.

mei 25, 2022

De goedkoopste wasmachine met app-bediening is de Samsung WW90T534AAW, die een prijs van 549 euro heeft.

Dit zijn de 5 goedkoopste wasmachines met app-bediening.

Wasmachine
549 €
599 €
599 €
599 €
649 €

Je kunt hier onze complete lijst van alle goedkope wasmachines bekijken.

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Miele WSD 663 WCS Miele WSR863 WPS
Miele WWR 760 WPS
Naam Miele WSD 663 WCS Miele WSR863 WPS Miele WWR 760 WPS
Cijfer
98
96
94
Positie Nr. 1 van 42 Nr. 3 van 42 Nr. 5 van 42
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.9)
111 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
178 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
152 reviews
Prijs 875 € 1.599 € 1.499 €
caret-up caret-down Energieverbruik
Energieklasse
Energieverbruik per 100 cycli 47 kWh 49 kWh 49 kWh
Energieverbruik per wassen 0,5 kWh 0,5 kWh 0,5 kWh
Energiekosten per 100 cycli 10,8 € 11,3 € 11,3 €
Energiekosten per wassen 0,1 € 0,1 € 0,1 €
caret-up caret-down Waterverbruik
Waterverbruik per wassen 47 l 48 l 48 l
Waterverbruik kosten per cyclus 0,1 € 0,1 € 0,1 €
caret-up caret-down Centrifuge
Centrifuge-efficiëntieklasse B A A
Toerental centrifuge 1400 tpm 1600 tpm 1600 tpm
Restvochtpercentage 53 % 44 % 44 %
caret-up caret-down Algemene kenmerken
Vulgewicht 8 kg 9 kg 9 kg
Motor Koolborstelloze motor Koolborstelloze motor Koolborstelloze motor
Trommelverlichting
Waterbeveiliging
Trommelreiniging
Opbouw startuitstel
Stoomfunctie
Automatische wasmiddeldosering
Bediening via app
Duur wascyclus 219 min 199 min 199 min
Geluidsniveau 70 dB 68 dB 68 dB
Geluidsniveauklasse A A A
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 85,0 cm 85,0 cm 85,0 cm
Breedte 59,6 cm 59,6 cm 59,6 cm
Diepte 63,6 cm 64,3 cm 64,3 cm
Gewicht 89,0 kg 94,0 kg 95,0 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
PowerWash functie
Automatische dosering
WIFI bedienbaar
Milieuvriendelijk
Stil tijdens gebruik
Kinderveiligheidsslot
Getest om 20 jaar mee te gaan
Nadelen
Duur
Zwaar
Geen trommellicht
Geen Unviersele TwinDos reservoirs inbegrepen
Een beperkte keus aan wasmiddel
de-DE nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.