Wasmachine: Energielabel uitleg

Laatst bijgewerkt op: 02. november 2022 door
Het EU-energielabel voor wasmachines
Het EU-energielabel voor wasmachines

Het EU-energielabel is een gestandaardiseerd systeem voor de beoordeling van de energie-efficiëntie, gaande van A (efficiëntst) tot G (minst efficiënt) en wordt uitgegeven door de Europese Unie. Het helpt consumenten wasmachines makkelijker te vergelijken.

Welke informatie staat er op het energielabel?

Het EU-energielabel geeft beknopte informatie weer over de:

  • Energie-efficiëntieklasse (van A – G)
  • Energieverbruik voor 100 wasbeurten
  • Waterverbruik voor één wasbeurt
  • Duur voor één cyclus
  • Geluidsklasse (van A – D)
  • Geluidsemissie (gemeten in decibel)
Energielabel verklaard

Waarom hebben wasmachines een energielabel?

Het EU-energielabel geeft waardevolle informatie als u op zoek bent naar een nieuwe wasmachine. Bovendien helpt het u bij het kiezen van een product en daarbij rekening te houden met het energieverbruik, geluidsniveau, gebruiksduur en de capaciteit. Daarnaast wordt het makkelijker om wasmachines te vergelijken en een milieuvriendelijke keuze te maken.

Achtergrond van het energielabel

Het EU-energielabel werd voor het eerst in 1994 ingevoerd en is sindsdien verschillende keren bijgewerkt. In december 2011 werden wasmachines beoordeeld van A+++ (het meest efficiënt) tot D (het minst efficiënt). Maar vanaf maart 2021 wordt een schaal toegepast van A (meest efficiënt), tot G (minst efficiënt), om de consument een eenvoudigere maatstaf aan te reiken en een duidelijker onderscheid te maken tussen de energie-efficiëntste producten.

de-DE nl-NL da-DK

© 2023 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.