De 7 beste wasdrogers met app-bediening

Laatst bijgewerkt op: 02. mei 2022 door
In dit artikel kan je de 7 beste wasdrogers met app-bediening vinden en alles leren over de voor- en nadelen als je een wasdroger met app-bedieningsfunctie kiest.

Top 7 beste wasdrogers met app-bediening

Gebaseerd op: 318 gebruikersrecensies

Positie Afbeelding Wasdroger Cijfer Beoordeling Prijs

Je vindt hier onze complete vergelijking van 7 wasdrogers.

Overzicht

  • De beste wasdroger met app-bediening is de LG RC80V9AV4Q en de prijs bedraagt 749 euro.
  • De gemiddelde prijs van een wasdroger met app-bediening is 912 euro, terwijl de gemiddelde prijs van alle andere wasdrogers 745 euro bedraagt.
  • De goedkoopste wasdroger met app-bediening is de LG RC80U2AV0Q en verkrijgbaar voor de prijs van 689 euro.
  • 23% van alle wasdrogers zijn vervaardigd met een app-bediening.

Specificatie vergelijking

juni 30, 2022

Over wasdrogers met app-bediening

Als je veel taken moet uitvoeren en daarvoor weinig tijd hebt, dan is het voornaam dat je effectief een manier zoekt om alles op tijd af te ronden. Dit is waar smart apparaten goed van pas komen, inclusief wasdrogers met app-bediening, zodat je eenvoudig je dagelijkse taken kunt uitvoeren. Wasdrogers met app-bediening geven je de mogelijkheid om de droogbeurt te volgen zonder dat je aanwezig bent, want de app geeft je namelijk een bericht als het proces ten einde is.

Je kan ook hier ons artikel over wasmachines met app-bediening bekijken.

Hoe werken wasdrogers met app-bediening?

Als je een wasdroger met app-bediening bezit, dan betekent het dat je de droger op afstand via je smarttelefoon of tablet kunt bedienen. Zodra je een wasdroger met app-bediening aanschaft, dan is het belangrijk dat je de overeenkomende app download om alle functies van de droger optimaal te benutten. De meeste fabrikanten die smart apparaten op de markt brengen hebben hun eigen apps ontwikkeld en de kenmerken plus functies zijn afhankelijk van het model en fabrikant.
Daarnaast zijn wasdrogers met app-bediening beter aanpasbaar dan traditionele wasdrogers. Je kan namelijk additionele programma’s downloaden of een aangepast programma creëren dat volledig op maat is.
Hoewel wasdrogers met app-bediening de werkzaamheden verlichten, mag het veiligheidsaspect niet uit het oog worden verloren. Wasdrogers kunnen namelijk erg heet worden en eventueel bepaalde ongelukken veroorzaken als je niet oppast. Daarom is het wellicht beter om de wasdroger te gebruiken als je ook daadwerkelijk thuis aanwezig bent.

In onze vergelijking van wasdrogers staan 31 gepresenteerde modellen en 23% zijn voorzien van een app-bediening, die in dit schema worden vertoond.

Voor- en nadelen van wasdrogers met app-bediening

Net zoals bij andere apparaten, zijn er ook bepaalde voor- en nadelen te zien bij wasdrogers. Als je een overweging maakt om een wasdroger met app-bediening aan te schaffen, dan volgen hier enkele voor- en nadelen, zodat je kan bekijken of dit smart apparaat voor je geschikt is. Onthoud dat dit smart apparaat dient om de dagelijkse taken te verlichten en geen aanvullende stress brengt.

Voordelen

Afstandsbediening

Als je ooit in het verleden naar een wasdroger bent gelopen om te kijken of de droogbeurt klaar is, dan begrijp je maar al te goed dat een toekomstig statusbericht van de wasdroger op je telefoon veel makkelijker is. In plaats van constant naar de wasdroger te lopen, kun je nu eenvoudig wachten op het bericht dat de eventuele droogbeurt is afgerond, zodat je de kleding kan ophangen of opvouwen. Ook kun je de wasdroger met app-bediening eenvoudig starten en stoppen of via een smart telefoon de droogbeurt volgen.

Notificaties

Naast dat je in staat bent om de wasdroger op afstand te bedienen, krijg je ook bepaalde berichten in de app. Zo kun je de status van de droogbeurt bekijken of zien of er reparaties of onderhoud nodig zijn.

Downloadbare programma’s

Mocht je kleding aparte soorten stof bezit, dan zijn er wasdrogers met diverse downloadbare programma’s aanwezig die helpen deze speciale stoffen te drogen. Je kan trouwens ook andere programma’s downloaden voor verschillende soorten kleding.

Geïntegreerd smart home systeem

Als je al een smart home systeem bezit, zoals Amazon Alexa of Google Assistant, dan hoef je alleen maar de wasdroger aan je smart home netwerk toe te voegen (mocht dit mogelijk zijn). Zo ben je in staat om het energieverbruik te controleren en geld te besparen op je energierekening.

Nadelen

Kosten

Wasdrogers met app-bediening zijn vrij duur. Over het algemeen ligt de prijs 150 euro hoger dan bij traditionele wasdrogers. Naast de aanschafprijs van de wasdroger zul je ook de jaarlijkse verbruikskosten in de gaten moeten houden, want de apparaten hebben namelijk een reputatie om jaarlijkse energierekeningen aanzienlijk te verhogen.
De gemiddelde prijs van een wasdroger met app-bediening bedraagt 912 euro, terwijl de gemiddelde prijs van een wasdroger 745 euro bedraagt.

De volgende grafiek toont de prijsverdeling aan van wasdrogers met app-bediening, in vergelijking met alle andere wasdrogers.

juni 30, 2022

Als je een goedkope wasdroger met app-bediening wilt hebben, dan is de volgende lijst wellicht geschikt voor jou. Dit is een lijst van de 5 goedkoopste wasdrogers met app-bediening.

Wasdroger
689 €
719 €
749 €
848 €
899 €

Regelmatig vereiste updates

Wasdrogers met app-bediening zijn vrij nieuwe apparaten op de markt. Enkele smart apparaten worden met zelfontwikkelde apps geleverd, die wellicht nog niet volledig ontwikkeld zijn. Zelfs als je de nieuwste smart telefoon of tablet gebruikt, dan kun je nog steeds verbindingsproblemen of andere situaties ondervinden, zoals geen bericht bij eventuele reparaties of onderhoud.

Veiligheid

Bepaalde nieuwe huishoudelijke apparaten die voorzien zijn van een zelfontwikkelde app, kunnen een potentiële bedreiging zijn en brengen alle andere apparaten in gevaar. Als de app van het apparaat niet beschermd is, dan kunnen hackers deze informatie achterhalen en hiervan misbruik maken.

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
LG RC80V9AV4Q LG RC90V9AV3Q
LG RC80U2AV0Q
Naam LG RC80V9AV4Q LG RC90V9AV3Q LG RC80U2AV0Q
Cijfer
94
94
92
Positie Nr. 1 van 27 Nr. 2 van 27 Nr. 11 van 27
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
83 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
36 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
66 reviews
Prijs 749 € 848 € 689 €
caret-up caret-down Energieverbruik
Energieklasse
Energieverbruik per jaar 176 kWh 194 kWh 176 kWh
Energiekosten per jaar € 40,5 € 44,6 € 40,5
Energiekosten per drogen 0,3 € 0,3 € 0,3 €
caret-up caret-down Algemene kenmerken
Type Condens Condens Condens
Vulgewicht drogen 8 kg 9 kg 8 kg
Geluidsniveau 62 dB 62 dB 64 dB
caret-up caret-down Features
Sensor
Stoomfunctie
Opbouw startuitstel
Bediening via app
Trommelverlichting
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 85,0 cm 85,0 cm 85,0 cm
Breedte 60,0 cm 60,0 cm 60,0 cm
Diepte 69,0 cm 69,0 cm 69,0 cm
Gewicht 57,0 kg 57,0 kg 56,0 kg
de-DE nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.