De 5 beste wasdrogers met app-bediening

Laatst bijgewerkt op: 02. november 2022 door

In dit artikel kunt u de 5 beste wasdrogers met app-bediening vinden en alles leren over de voor- en nadelen als u een wasdroger met app-bedieningsfunctie kiest.

Top 5 beste wasdrogers met app-bediening

Gebaseerd op: 361 gebruikersrecensies

Positie Afbeelding Wasdroger Cijfer Beoordeling Prijs
2 LG RC90V9AV3Q LG RC90V9AV3Q 94 Goed € 899

U vindt hier onze complete vergelijking van 23 wasdrogers.

Overzicht

  • De beste wasdroger met app-bediening is de LG RC80V9AV4Q en de prijs bedraagt € 899.
  • De gemiddelde prijs van een wasdroger met app-bediening is € 1009, terwijl de gemiddelde prijs van alle andere wasdrogers € 746 bedraagt.
  • De goedkoopste wasdroger met app-bediening is de Samsung DV90T6240LH en verkrijgbaar voor de prijs van € 899.
  • 22% van alle wasdrogers zijn vervaardigd met een app-bediening.

Specificatie vergelijking

november 26, 2022

Over wasdrogers met app-bediening

Als u veel taken moet uitvoeren en daarvoor weinig tijd hebt, dan is het voornaam dat u effectief een manier zoekt om alles op tijd af te ronden. Dit is waar smart apparaten goed van pas komen, inclusief wasdrogers met app-bediening, zodat u eenvoudig uw dagelijkse taken kunt uitvoeren. Wasdrogers met app-bediening geven u de mogelijkheid om de droogbeurt te volgen zonder dat u aanwezig bent, want de app geeft u een bericht als het proces ten einde is.

U kan ook hier ons artikel over wasmachines met app-bediening bekijken.

Hoe werken wasdrogers met app-bediening?

Als u een wasdroger met app-bediening bezit, dan betekent het dat u de droger op afstand via uw smart telefoon of tablet kunt bedienen. Zodra u een wasdroger met app-bediening aanschaft is het belangrijk dat u de overeenkomende app download om alle functies van de droger optimaal te benutten. De meeste fabrikanten die smart apparaten op de markt brengen hebben hun eigen apps ontwikkeld en de kenmerken plus functies zijn afhankelijk van het model en fabrikant.
Daarnaast zijn wasdrogers met app-bediening beter aanpasbaar dan traditionele wasdrogers. U kan namelijk additionele programma’s downloaden of een aangepast programma creëren dat volledig op maat is.
Hoewel wasdrogers met app-bediening de werkzaamheden verlichten, mag het veiligheidsaspect niet uit het oog worden verloren. Wasdrogers kunnen namelijk erg heet worden en eventueel bepaalde ongelukken veroorzaken als u niet oppast. Daarom is het waarschijnlijk beter om de wasdroger te gebruiken als u ook daadwerkelijk thuis aanwezig bent.

In onze vergelijking van wasdrogers staan 23 gepresenteerde modellen en 22% zijn voorzien van een app-bediening, die in dit schema worden vertoond.

Nee (78%)
Ja (22%)
november 26, 2022

Voor- en nadelen van wasdrogers met app-bediening

Net zoals bij andere apparaten, zijn er ook bepaalde voor- en nadelen te zien bij wasdrogers. Als u een overweging maakt om een wasdroger met app-bediening aan te schaffen, dan volgen hier enkele voor- en nadelen, zodat u kan bekijken of dit smart apparaat voor u geschikt is. Onthoud dat dit smart apparaat dient om de dagelijkse taken te verlichten en geen aanvullende stress brengt.

Voordelen

Afstandsbediening

Als u ooit in het verleden naar een wasdroger bent gelopen om te kijken of de droogbeurt klaar is, dan begrijpt u maar al te goed dat een toekomstig statusbericht van de wasdroger op uw telefoon veel makkelijker is. In plaats van constant naar de wasdroger te lopen, kunt u nu eenvoudig wachten op het bericht dat de eventuele droogbeurt is afgerond, zodat u de kleding kan ophangen of opvouwen. Ook kunt u de wasdroger met app-bediening eenvoudig starten en stoppen of via een smart telefoon de droogbeurt volgen.

Notificaties

Naast dat u in staat bent om de wasdroger op afstand te bedienen, krijgt u ook bepaalde berichten in de app. Zo kunt u de status van de droogbeurt bekijken of zien of er reparaties of onderhoud nodig zijn.

Downloadbare programma’s

Mocht uw kleding aparte soorten stof bezitten, dan zijn er wasdrogers met diverse downloadbare programma’s aanwezig die helpen deze speciale stoffen te drogen. U kunt trouwens ook andere programma’s downloaden voor verschillende soorten kleding.

Geïntegreerd smart home systeem

Als u al een smart home systeem bezit, zoals Amazon Alexa of Google Assistant, dan hoeft u alleen maar de wasdroger aan uw smart home netwerk toe te voegen (mocht dit mogelijk zijn). Zo bent u in staat om het energieverbruik te controleren en geld te besparen op uw energierekening.

Nadelen

Kosten

Wasdrogers met app-bediening zijn vrij duur. Over het algemeen ligt de prijs € 150 hoger dan bij traditionele wasdrogers. Naast de aanschafprijs van de wasdroger zult u ook de jaarlijkse verbruikskosten in de gaten moeten houden, want de apparaten hebben namelijk een reputatie om jaarlijkse energierekeningen aanzienlijk te verhogen.

De gemiddelde prijs van een wasdroger met app-bediening bedraagt € 1009, terwijl de gemiddelde prijs van een wasdroger € 746 bedraagt.

De volgende grafiek toont de prijsverdeling aan van wasdrogers met app-bediening, in vergelijking met alle andere wasdrogers.

november 26, 2022

Als u een goedkope wasdroger met app-bediening wilt hebben, dan is de volgende lijst waarschijnlijk geschikt voor u. Dit is een lijst van de 5 goedkoopste wasdrogers met app-bediening.

Wasdroger Prijs
€ 899
LG RC90V9AV3Q € 899
€ 899
€ 999
€ 1349

Regelmatig vereiste updates

Wasdrogers met app-bediening zijn vrij nieuwe apparaten op de markt. Enkele smart apparaten worden met zelf ontwikkelde apps geleverd, die waarschijnlijk nog niet volledig ontwikkeld zijn. Zelfs als u de nieuwste smart telefoon of tablet gebruikt, dan kunt u nog steeds verbindingsproblemen of andere situaties ondervinden, zoals geen bericht bij eventuele reparaties of onderhoud.

Veiligheid

Bepaalde nieuwe huishoudelijke apparaten die voorzien zijn van een zelfontwikkelde app, kunnen een potentiële bedreiging zijn en brengen alle andere apparaten in gevaar. Als de app van het apparaat niet beschermd is, dan kunnen hackers deze informatie achterhalen en hiervan misbruik maken.

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
LG RC80V9AV4Q LG RC90V9AV3Q
Samsung DV90T6240LH
Naam LG RC80V9AV4Q LG RC90V9AV3Q Samsung DV90T6240LH
Cijfer
94
94
92
Positie Nr. 1 van 20 Nr. 2 van 20 Nr. 10 van 20
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
101 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
44 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
53 reviews
Prijs € 899 € 899 € 899
caret-up caret-down Energieverbruik
Energieklasse
Jaarlijks energieverbruik 176 kWh 194 kWh 194 kWh
caret-up caret-down Technische specificaties
Type Condens Condens Condens
Droogefficiëntieklasse A A B
Vulgewicht drogen 8 kg 9 kg 9 kg
Geluidsniveau 62 dB 62 dB 63 dB
caret-up caret-down Functies
Warmtepomp
Sensor
Stoomfunctie
Opbouw startuitstel
Te verbinden met app
Trommelverlichting
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 85,0 cm 85,0 cm 85,0 cm
Breedte 60,0 cm 60,0 cm 60,0 cm
Diepte 69,0 cm 69,0 cm 65,0 cm
Gewicht 57,0 kg 57,0 kg 50,0 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Energiezuinig met zijn dual inverter
Wifi functie met smart diagnosis
Intuïtief L.E.D. beeldscherm
Eco-hybride technologie
Allergie zorgprogramma
Optimaal drogen, ondersteund door vocht-en temperatuursensoren
Zorgeloos onderhoud met automatische reinigingscondensor
Watertank intensiteit indicator
Nadelen
De pluizenfilter moet regelmatig worden gereinigd
Geen Bluetooth verbinding
de-DE nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.