De 10 beste voorlader wasmachines

products 37 producten vergelijken
Consumenten reviews 11.451 Consumenten reviews
Testresultaat 1 Testresultaat

We hebben 37 voorlader wasmachines met elkaar vergeleken en hieruit de beste en slechtste gevonden. Onze vergelijking van voorlader wasmachines is gebaseerd op 11.451 gebruikersrecensies.

BIJGEWERKT:
02. november 2022

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Merk caret
filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. Beste 8 kg wasmachine
  Samsung WW80T654ALX
  2 kleuren
  Cijfer
  96/100
  Zeer goed
  Voorlader wasmachine
  8 kg vulgewicht
  Stoomfunctie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 443 reviews
 2. Beste goedkope wasmachine
  2
  Siemens WM14G400
  Cijfer
  96/100
  Zeer goed
  Bol.com 1 € 499
  Voorlader wasmachine
  8 kg vulgewicht
  Stille (71 dB)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 258 reviews
 3. Beste wasmachine met automatische wasmiddeldosering
  3
  Miele WSD 663 WCS
  Cijfer
  96/100
  Zeer goed
  Coolblue.nl € 1.159
  Voorlader wasmachine
  8 kg vulgewicht
  Automatische wasmiddeldosering
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 141 reviews
 4. Beste 9 kg wasmachine
  4
  Miele WSR863 WPS
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Bol.com 1 € 1.599
  Voorlader wasmachine
  9 kg vulgewicht
  Automatische wasmiddeldosering
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 314 reviews
 5. Miele WWR 760 WPS
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Voorlader wasmachine
  9 kg vulgewicht
  Automatische wasmiddeldosering
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 153 reviews
 6. 6
  Miele WSG363 WCS
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Coolblue.nl € 1.399
  Voorlader wasmachine
  9 kg vulgewicht
  Energiezuinig (energieklasse A)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 129 reviews
 7. 7
  Haier HW90-B14636N
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Deal Alert
  Bol.com 1 € 529
  Deal Alert
  Deal Alert
  Voorlader wasmachine
  9 kg vulgewicht
  Stoomfunctie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 125 reviews
 8. 8
  Haier HW90-B14979
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Bol.com 1 € 649
  Voorlader wasmachine
  9 kg vulgewicht
  Stoomfunctie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 99 reviews
 9. 9
  AEG L9FENS96
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Bol.com 1 € 999
  Voorlader wasmachine
  9 kg vulgewicht
  Automatische wasmiddeldosering
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 62 reviews
 10. 10
  Haier HW80-B14979
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com 1 € 551
  Voorlader wasmachine
  8 kg vulgewicht
  Stoomfunctie
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 567 reviews

De koopgids voor een voorlader wasmachine

Voorlader wasmachines zijn onmisbare huishoudelijke apparaten die de dagelijkse wasklusjes gemakkelijk maken. Ze zijn enigszins prijzig, maar vormen een verstandige optie. Met de lagere bedrijfskosten zijn ze ook zuiniger op de lange duur en zullen de aankoopprijs doen vergeten. Ze zijn over het algemeen stiller dan bovenladers en kunnen sneller centrifugeren, waardoor ze kortere droogtijden hebben.

Het kopen van een voorlader wasmachine kan behoorlijk ingewikkeld zijn, met een breed scala aan modellen en diverse functies. Het onderstaande overzicht van essentiële factoren waarmee je rekening moet houden, zou je moeten helpen het meest betrouwbare model te vinden dat aan je eisen voldoet.

Afmetingen

Voorladers zijn meestal 85 cm hoog, 60 cm breed, en hebben een diepte van 50 tot 60 cm. Fabrikanten hebben ook compacte modellen die meestal 70 cm hoog, 50 cm breed en 50 cm diep zijn. Neem altijd ruimte voor ventilatie rond de machine en voor de buizen erachter, mee in je metingen.

Capaciteit

wasmachine Capaciteit
Capaciteit

De grootte van de trommel is een belangrijke overweging, omdat die bepaalt hoeveel droog wasgoed de wasmachine in één cyclus kan verwerken. Voorlader wasmachines variëren in capaciteit voor verschillende huishoudens: een model met 6 kg – 9 kg capaciteit is geschikt voor kleine tot middelgrote huishoudens, terwijl modellen met meer dan 9 kg capaciteit het best geschikt zijn voor grotere gezinnen.
Voor het wassen van grotere voorwerpen, zoals dekbedden en gordijnen is een model met een grote capaciteit nodig.

De volgende grafiek toont de verdeling in capaciteit aan bij de voorlader wasmachines:

november 26, 2022

Energiewaarden en energie-efficiëntie

Wasmaschine Energielabel
Energielabel

Voorlader wasmachines hebben energielabels van de fabrikanten, die aangeven hoe zuinig een bepaald model is. Het label loopt meestal van A tot G, met A als het zuinigst. Bovendien dragen moderne motoren en functies, zoals Eco-programma’s, bij aan de efficiëntie van de machine.

Zo wordt de energiebeoordeling verdeeld bij voorlader wasmachines:

A (68%)
C (14%)
B (14%)
D (5%)
november 26, 2022

Energieverbruik

Wasmachine Energieverbruik
Energieverbruik

Het energieverbruik van wasmachines varieert sterk, afhankelijk van de gebruiksfrequentie en de hoeveelheid te wassen wasgoed. Het energieverbruik van voorlader wasmachines, per 100 wasbeurten, varieert van 47 kWh tot 69 kWh. De verdeling in energieverbruik over de voorlader wasmachines wordt in de volgende grafiek getoond:

november 26, 2022

Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasmachine, raden we je aan dit artikel te bekijken.

Centrifugatie

wasmachine Centrifugatie
Centrifugatie

Een goede centrifugesnelheid betekent dat een goede hoeveelheid vocht uit je kleren wordt verwijderd, wat resulteert in kortere droogtijden, of het nu in de wasdroger is of aan de waslijn. Bovendien zullen bij verschillende soorten stoffen de centrifugesnelheden van belang zijn en daarom hebben de programma’s verschillende centrifugesnelheden die automatisch kunnen worden gekozen. Delicate kleding vereist centrifugetoerentallen tussen 400 tpm en 800 tpm. Het gemiddelde centrifugetoerental ligt tussen 1400 en 1600 toeren per minuut, terwijl budgetmodellen vaak lagere centrifugetoerentallen bieden.

Zo wordt het maximale centrifugetoerental verdeeld over de voorlader wasmachines:

november 26, 2022

Geluid

Wasmachine Geluid

Wasmachines maken geluid, vooral tijdens het centrifugeren en het geluidsniveau van elk model staat vermeld op het energielabel. Dit wordt uitgedrukt in decibel en krijgt een cijfer van A – D (waarbij A het beste is). Een gemiddeld geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren is aanvaardbaar, terwijl een beoordeling van ongeveer 71 dB tot 74 dB als stil wordt beschouwd. De geluidsemissie wordt beïnvloed door de bouwkwaliteit en het type motor. Het kiezen van een goed gebouwde machine garandeert dus een stille werking.

Zo wordt de geluidsemissie verdeeld over de voorlader wasmachines:

november 26, 2022

Als je op zoek bent naar een stille wasmachine, raden we je aan dit artikel te bekijken.

Kosten

Voorlader wasmachines zijn er in verschillende modellen. Ze zijn ontworpen met veel functionele functies, en zijn overeenkomstig geprijsd: modellen met meer mogelijkheden zullen meer kosten, dus het is essentieel om je was- behoeften te bepalen en te zoeken naar modellen met bruikbare programma’s. De prijs voor de voorlader wasmachines varieert van 399 €, tot 1649 €. De verdeling is weergegeven in de volgende grafiek:

november 26, 2022

Als je op zoek bent naar een goedkope wasmachine, raden we je dit artikel aan.

Andere Overwegingspunten

 • Sensortechnologie – De meeste voorlader wasmachines zijn uitgerust met sensoren die het werkelijke gewicht van de lading meten en het waterniveau plus cyclustijd daarop afstemmen. Dit maakt het apparaat efficiënter.
 • Smart-functie – Sommige voorlader wasmachines zijn uitgerust met WIFI-verbinding. Hierdoor heb je met je smartphone via een app op afstand toegang tot het apparaat, zodat je de machine altijd en overal kunt bedienen en je zelfs toegang hebt tot downloadbare programma’s plus updates.
 • Snelle was functie – Het is een zeer functioneel programma dat snel kleine ladingen wast in een korte periode van maximaal 15 minuten; handig als je een bepaald kledingstuk meteen moet dragen. Het is echter alleen bedoeld voor licht vervuilde kleding.
 • Stoomfunctie – Deze wordt gebruikt als aanvulling op de wasprogramma’s of kan apart worden gebruikt. Het is bedoeld om kleding die korte tijd gedragen wordt of kleding die al een tijdje in de kast ligt op te frissen. Zo worden geurtjes verwijderd met alleen pure stoom. Het bevordert ook een hygiënische reiniging en het vermindert de strijktijd, omdat het ook kreukels vermindert.
 • Allergieprogramma – Het wast kleding op hogere temperaturen om allergenen, zoals pollen, huismijt en andere deeltjes die allergieën kunnen veroorzaken te elimineren.
 • Milieuvriendelijke programma’s – Deze zijn ontworpen om het water- of energieverbruik duurzaam te beperken.
 • Delay timer – Met deze functie kun je de machine zo instellen dat hij begint met wassen op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. De meeste modellen kunnen tot 24 uur geprogrammeerd worden, en zijn flexibel genoeg met verhogingen van 1 uur.
 • Anti-trillingsfunctie – Hoogwaardige modellen met een hoogwaardige constructie hebben wandisolatie die geluid absorbeert en zo trillingen plus geluid vermindert. Anti-vibratiekussens zijn ook praktische oplossingen.
 • Omkeerbare deur – De deur kan links of rechts worden opengeklapt. Dat maakt het plaatsen van de machine flexibeler, omdat hij gemakkelijker past bij de inrichting van de kamer of de omgeving.
 • Zelfreinigende functie – De meeste geavanceerde modellen hebben een reinigingscyclus, om resten in de trommel en de wasmiddellade te verwijderen. Door regelmatig te draaien blijven de prestaties uitstekend.
 • Anti-vlekkenprogramma – Het pakt hardnekkige vlekken effectief aan door stoom te gebruiken of door de nodige aanpassingen tijdens de weektijd en wastemperatuur. Sommige modellen hebben unieke trommelacties om het reinigingsproces te verbeteren.

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Samsung WW80T654ALX Siemens WM14G400
Miele WSD 663 WCS
Naam Samsung WW80T654ALX Siemens WM14G400 Miele WSD 663 WCS
Cijfer
96
96
96
Positie Nr. 1 van 53 Nr. 2 van 53 Nr. 3 van 53
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
443 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
258 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
141 reviews
Prijs € 599 € 499 € 1.159
caret-up caret-down Energieverbruik
Energieklasse
Energieverbruik per 100 cycli 55 kWh 62 kWh 47 kWh
Energieverbruik per wassen 0,6 kWh 0,6 kWh 0,5 kWh
Energiekosten per 100 cycli € 12,7 € 14,3 € 10,8
Energiekosten per wassen € 0,1 € 0,1 € 0,1
caret-up caret-down Waterverbruik
Waterverbruik per wassen 48 l 47 l 47 l
Waterverbruik kosten per cyclus € 0,1 € 0,1 € 0,1
caret-up caret-down Centrifuge
Centrifuge-efficiëntieklasse B B B
Toerental centrifuge 1400 tpm 1400 tpm 1400 tpm
Restvochtpercentage 53 % 53 %
caret-up caret-down Algemene kenmerken
Vulgewicht 8 kg 8 kg 8 kg
Motor Koolborstelloze motor Koolborstelloze motor
Trommelverlichting
Waterbeveiliging
Trommelreiniging
Opbouw startuitstel
Stoomfunctie
Automatische wasmiddeldosering
Bediening via app
Duur wascyclus 218 min 215 min 219 min
Geluidsniveau 72 dB 71 dB 70 dB
Geluidsniveauklasse A A A
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 85,0 cm 84,8 cm 85,0 cm
Breedte 60,0 cm 59,8 cm 59,6 cm
Diepte 63,5 cm 59,0 cm 63,6 cm
Gewicht 68,0 kg 81,4 kg 89,0 kg
caret-up caret-down Voordelen en nadelen
Voordelen
Uitgerust met een AddWash deur
De capaciteit bedraagt 8 kilogram
App en spraakbesturing
Hygiënische stoomreiniging
Weegt automatisch het wasgoed en past het programma daarop aan
Uitgerust met EcoBubble
Trommelreiniging functie
Stil
Milieuvriendelijk
Getest om 20 jaar mee te gaan
Wifi-bediening
Automatische dosering
Nadelen
Duur
Bezit geen autodosering
Geen optie om het wasproces te versnellen
De beschrijving van wasprogramma's wordt slecht uitgelegd
Geen drumlicht
Zwaar
Duur
nl-NL da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.