Tineco PURE ONE S12

1.956 Consumenten reviews
★★★★★
★★★★★
(4,4)
2 Expert reviews
★★★★★
★★★★★
(4,7)

Prijzen

Deal Alert
Amazon.nl € 491
Gratis verzending
Bekijk product
Dankzij onze partnerovereenkomsten verdienen we een commissie, als er een aankoop wordt gemaakt.
Max. gebruikstijd

Max. gebruikstijd

50 min

Type apparaat

Type apparaat

2in1 steelstofzuiger

Voor dierenhaar

Voor dierenhaar

Voor allergieën

Voor allergieën

Verwisselbare batterij

Verwisselbare batterij

Geluidsniveau

Geluidsniveau

71 dB

Alle specificaties »

Recensie van Tineco PURE ONE S12

Review methodologie:
1.0
Gepubliceerd:
11-08-2021
Laatst gemodificeerd:
11-08-2021

Voordelen

 • Het L.E.D. scherm is groot
 • Past automatisch de zuiging aan op basis van de stofdichtheid
 • Inclusief twee vervangbare batterijen
 • Oplaadstation voor een wandmontage
 • Met wielen en licht op het mondstuk
 • Zeven schoonmaak hulpstukken
 • Heeft een aangewezen app
 • Laag geluidsniveau
 • Bezit een sluitfunctie in de schakelaar

Nadelen

 • Kleine stofbak
 • De app is niet erg nuttig
 • De vuilcontainer is een beetje moeilijk te ledigen
 • Kan niet zelf recht opstaan
 • Niet geschikt voor vochtige vloeren
 • Duur
caret-up caret-down

Specificaties

Accu
Maximale bedrijfstijd
50 min
Oplaadtijd
240 min
Batterij technologie
Li-ion
Batterij voltage
21,6 V
Accucapaciteit
2500 mAh
Verwisselbare batterij
Ja
Reiniging
Type apparaat
2in1 steelstofzuiger
Volume stofreservoir
0,6 l
Geluidsniveau
71 dB
Zuigkracht
22 kPa
Met LED-verlichting in zuigmond
Ja
Telescoopbuis
Nee
Materiaal
Kunststof
Accessoires
Kierenzuigmond
Ja
Meubelzuigmond
Nee
Parketborstel
Nee
Elektrische borstel
Ja
Combiborstel
Nee
Mini turboborstel
Ja
Turboborstel
Nee
Reliëfborstel
Ja
Afmetingen en gewicht
Hoogte
120,0 cm
Breedte
26,16 cm
Diepte
22,35 cm
Gewicht
2,88 kg

Specificatie vergelijking

september 29, 2023

Wie zou Tineco PURE ONE S12 moeten kopen

 • Als je in een groot huis woont dan is de Tineco Pure ONE S12 geschikt voor je, want het bezit twee batterijen die je eigenlijk een dubbele batterijduur geeft om heel het huis te reinigen. Het stelt je in staat om de lege batterij met een volledig opgeladen batterij te vervangen zodat je zonder onderbreking kan schoonmaken.
 • Als je thuis huisdieren hebt dan is de Tineco Pure ONE S12 een grote hulp, want het heeft een grote zuiging en kan eenvoudig fijn vuil, zoals huisdierhaar opnemen.
 • Ben je gevoelig voor geluid en op zoek naar een koordloze stofzuiger met een lager geluidsniveau vergeleken met anderen, dan kan de Tineco Pure ONE S12 geschikt voor je zijn. Vergeleken met andere koordloze stofzuigers, zoals de Dyson V11 Absolute dat een geluidsniveau van 84 dB heeft, zal het op de laagste zuigstand een geluidsniveau tot aan 65 dB produceren en bij een maximale stand 71 dB.
 • Als je op zoek bent naar een lichte koordloze stofzuiger, dan is de Tineco Pure ONE S12 wellicht geschikt voor je. Het heeft namelijk een gewicht van 2,88 Kg en bezit wielen voor het mondstuk, zodat je niet veel moeite hoeft te doen om deze stofzuiger thuis voort te bewegen.

Wie zou geen Tineco PURE ONE S12 moeten kopen

 • Mocht je thuis ruiende huisdieren hebben, dan kan je met de stofbak van de Tineco Pure ONE S12 ontevreden zijn, want deze kleine stofbak heeft maar een capaciteit van 0,6 Liter. Mocht je niet geregeld zelf de stofbak willen ledigen, dan kun je beter uitkijken naar de Dyson Cyclone V10 Absolute dat een capaciteit heeft van 0,76 Liter.
 • Als je een strak budget hebt dan is het niet praktisch om de Tineco Pure ONE S12 aan te schaffen, want het is een hoogstaande koordloze stofzuiger dat voor een dure prijs wordt verkocht. In plaats hiervan kun je beter andere goedkopere koordloze stofzuigers overwegen, zoals de Samsung VS60K6050KW of de AEG CX7-2-35FF.
 • Mocht je vaak een bepaalde vloeistof op de vloer morsen, dan is de Tineco Pure ONE S12 wellicht niet geschikt voor je. Volgens de bijgeleverde handleiding zou je namelijk niet het apparaat aan de kleinste hoeveelheid water moeten blootstellen, want het kan daardoor de sensoren van de powerhead beschadigen.

Vonnis

De Tineco Pure ONE S12 is één van de hoogstaande koordloze stofzuigers, want het biedt verschillende geavanceerde functies aan, zoals de iLoop stofsensor en het L.E.D. beeldscherm. Dit zijn maar enkele voorbeelden van zijn geavanceerde functies.

Om nog dieper in het verhaal te duiken, kan de Tineco Pure ONE S12 ook automatisch zijn zuigkracht verstellen. Vergeleken met andere koordloze stofzuigers, zoals de Dyson V11 Absolute en de Dreame V11, kunnen zij alleen de zuigkracht verstellen afhankelijk van de soort vloer. Toch zal de Tineco Pure ONE S12 zijn zuigkracht instellen op basis van de stofdichtheid. Dus mocht er veel stof op de vloer liggen, dan wordt de zuigkracht automatisch verhoogt. Dankzij deze functie kan de Tineco Pure ONE S12 grondig en efficiënt schoonmaken. Daarnaast kan je het apparaat ook handmatig bedienen, want je hebt de keus uit een lagere of hogere zuigkracht. Toch zal uiteindelijk de automatische instelling een betere keus zijn, want het optimaliseert de batterijduur. Met dit gegeven zal het alleen op noodzakelijke gebieden automatisch de zuigkracht verhogen en zo de batterij besparen.

Een andere unieke functie van de Tineco Pure ONE S12 is de visuele representatie van zijn schoonmaakproces. Het bezit namelijk een kleurenstrip aan de buitenkant van het vloermondstuk dat rood oplicht als het vuil detecteert en blauw bij een gereinigde vloer. Zo laat de Tineco Pure ONE S12 zien dat zijn werk grondig wordt verricht en kun je bekijken welke gebieden schoon of vuil zijn.

Het L.E.D. beeldscherm van de Tineco Pure ONE S12 is groter in vergelijking met zijn concurrenten, want het beeldscherm overheerst de bovenkant van het vloermondstuk. Het toont de resterende batterijduur aan, het zuigniveau, Wifi-verbinding, blokkades of fouten en de status van de iLoop sensor. Daarnaast heeft de Tineco Pure ONE S12 ook een aangewezen app die dezelfde informatie aantoont als het L.E.D. scherm, plus het schoonmaakverleden, totaal verzamelde stofdeeltjes en de status van de stofbak. Maar misschien vind je de app niet erg nuttig voor dagelijks gebruik, want het zal alleen de status van de Tineco Pure ONE S12 aantonen.

Als je de Tineco Pure ONE S12 wilt starten, dan zul je de schakelaar moeten indrukken. Hierbij kun je de schakelaar constant indrukken, zoals bij de Dyson Cyclone V10 Absolute of je kunt het sluitsysteem inschakelen zodat je niet de hele tijd deze schakelaar ingedrukt moet houden. De sluitfunctie is handig als je het ongemakkelijk vindt om de schakelaar constant in te drukken.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de resterende batterij van de Tineco Pure ONE S12, zelfs als je een groot huis schoonmaakt, want het wordt met twee batterijen geleverd. Als tijdens de schoonmaak een batterij leeg komt te staan, dan kun je deze eenvoudig met een volledig opgeladen batterij vervangen om de reiniging voort te zetten. Daarnaast kun je ook twee batterijen gelijktijdig opladen, dankzij zijn dubbel oplaadstation.

De Tineco Pure ONE S12 bezit verschillende hulpstukken zodat je het geschikte hulpstuk kunt uitkiezen dat voor de reiniging moet worden gebruikt. Het heeft een L.E.D. multifunctionele power borstel, minipower borstel, automatisch prefilter hulpstuk, 2-in-1 stofborstel, zachte afstofborstel, spleetmondstuk en een lang flexibel spleetmondstuk. Toch is er geen zachte rolborstel bij de Tineco Pure ONE S12 aanwezig. Dus mocht je harde vloeren bezitten, dan zul je misschien de zachte rolborstel apart moeten aanschaffen of de Tineco Pure ONE S12 EX Pro kopen, want deze wordt al met een zachte rolborstel geleverd.

Onder het mondstuk zitten wielen zodat je makkelijk manoeuvreert en in je huis rondloopt. Daarnaast zitten er ook L.E.D. lichten op de voorkant van het mondstuk die de ruimte oplicht en dit is met name handig als je donkere hoeken schoonmaakt. Mocht je bijvoorbeeld een kleine pauze inlassen, dan kan de Tineco Pure ONE S12 niet zelf rechtop blijven staan. Daarom zul je het apparaat moeten neerleggen of tegen de muur laten leunen.
In vergelijking met andere goedkopere stofzuigers zonder snoer bezit de Tineco Pure ONE S12 een iets grotere stofbak voor zijn prijs. Daarom zul je bij een huis dat vatbaar is voor vuil of bij ruiende huisdieren de stofbak geregeld moeten ledigen. Ook heeft de stofbak een pre-filter binnen in de container zitten, die het lastig maakt om de stofbak te ledigen. Via de pre-filter kan er soms vuil uit de stofbak vallen en daarom zul je handmatig te werk moeten gaan, wat betekent dat je een beetje smerig wordt.

Over het algemeen is de Tineco Pure ONE S12 een veelzijdige koordlzoze stofzuiger, dankzij zijn verschillende schoonmaak hulpstukken en geavanceerde functies. Vanwege deze gegevens is zijn dure prijs verantwoord en de moeite waard.

Tineco Pure ONE S12 vs. Dyson V11 Absolute caret-up caret-down

Voordelen

Goedkoper
Lager geluidsniveau (71 dB vs. 84 dB)
Langere batterijduur (60 minuten vs. 50 minuten)
Inclusief twee vervangbare batterijen
Met wielen en lichten in het schoonmaak mondstuk
Lichter in gewicht (2,88 Kg vs. 3,05 Kg)

Nadelen

Kleinere stofbak (0,6 L vs. 0,76 l)

Schrijf uw review van Tineco PURE ONE S12

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Bouwkwaliteit
Prijs-kwaliteitverhouding
Schoonmaakresultaat
Accu
Geluidsniveau
Reiniging & Onderhoud
Makkelijk te gebruiken
Toon meer

Ranglijsten

 • Nr. 11 van 57 steelstofzuigers

Tineco PURE ONE S12 in vergelijking met andere producten

youtube
youtube

Bekijk eerst de Tineco PURE ONE S12

youtube
youtube
youtube
youtube

Demonstratie van de werkwijze bij de Tineco PURE ONE S12

youtube
youtube

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
Tineco PURE ONE S12 Samsung Jet 90 Complete VS20R9046T3/EN
Dreame T30
Naam Tineco PURE ONE S12 Samsung Jet 90 Complete VS20R9046T3/EN Dreame T30
Cijfer
89
94
92
Positie Nr. 11 van 57 Nr. 1 van 57 Nr. 2 van 57
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
1945 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
578 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
69 reviews
Prijs € 491 € 370 € 359
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 50 min 60 min 90 min
Gebruikstijd Turbo modus 6 min 10 min
Oplaadtijd 240 min 210 min 240 min
Batterij technologie Li-ion Li-ion Li-ion
Batterij voltage 21,6 V 21,9 V 29,6 V
Accucapaciteit 2500 mAh 2850 mAh 2900 mAh
Verwisselbare batterij
Aantal meegeleverde batterijen 1 1 1
caret-up caret-down Reiniging
Type apparaat 2in1 steelstofzuiger 2in1 steelstofzuiger 2in1 steelstofzuiger
Volume stofreservoir 0,6 l 0,8 l 0,6 l
Aantal standen 3
Geluidsniveau 71 dB 86 dB 84 dB
Zuigkracht 22 kPa 27 kPa
Met LED-verlichting in zuigmond
Telescoopbuis
Materiaal Kunststof Kunststof Kunststof
Met dweilfunctie
caret-up caret-down Accessoires
Kierenzuigmond
Meubelzuigmond
Parketborstel
Elektrische borstel
Combiborstel
Mini turboborstel
Turboborstel
Reliëfborstel
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 120,0 cm 113,6 cm 133,2 cm
Breedte 26,16 cm 25,0 cm 25,6 cm
Diepte 22,35 cm 21,5 cm 21,4 cm
Gewicht 2,88 kg 2,74 kg 1,8 kg

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

en-GB nl-NL

© 2023 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.