De 10 beste staafmixers

products 17 staafmixers vergelijken
Consumenten reviews 36.979 Consumenten reviews

We hebben 17 staafmixers gerangschikt van best tot slechtste. De vergelijking van staafmixers is gebaseerd op 36.979 gebruikersrecensies.

BIJGEWERKT:
02. november 2022

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Merk caret
filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. De beste staafmixer
  1
  KitchenAid 5KHBBV53EBM
  4 kleuren
  Cijfer
  96/100
  Zeer goed
  Amazon.nl € 101
  Amazon.nl € 111
  Staafmixer
  Draadloze
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 47 reviews
 2. 2
  Bosch ErgoMixx MSM66120
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Deal Alert
  Amazon.nl € 34
  Deal Alert
  Deal Alert
  Coolblue.nl € 40
  Staafmixer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 9326 reviews
 3. 3
  Bosch ErgoMixx Style MS6CM6155
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Bol.com 3 € 90
  Amazon.nl € 90
  Staafmixer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 1413 reviews
 4. 4
  Bamix Swissline Superbox
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Bol.com 3 € 339
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,9) 15 reviews
 5. 5
  Bosch ErgoMixx MSM67170
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com 3 € 56
  Amazon.nl € 56
  Staafmixer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 7642 reviews
 6. 6
  Philips HR2657/90
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 86
  Staafmixer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 2853 reviews
 7. 7
  Philips HR2650/90
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 54
  Staafmixer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 2822 reviews
 8. 8
  Bosch MaxoMixx MS8CM6120
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com 3 € 75
  Amazon.nl € 75
  Staafmixer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 1611 reviews
 9. 9
  Bosch MaxoMixx MS8CM6110
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 73
  Coolblue.nl € 80
  Staafmixer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 1607 reviews
 10. 10
  Braun MultiQuick 9 MQ9147X
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com 3 € 131
  Amazon.nl € 131
  Staafmixer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 1476 reviews

De koopgids voor een staafmixer

En stavblender
Een staafmixer

Een staafmixer is een handig, draagbaar keukengereedschap met een grote functionaliteit en betaalbaarheid. Het bestaat uit een draaiend mes dat verankerd is aan het uiteinde van een schacht, afgeschermd door een plastic of metalen omslag. Hij kan mixen, pureren, hakken, snijden, kloppen, malen en nog veel meer. Hoewel het een uitstekend alternatief is voor omvangrijke blenders, is de kracht van de messen soms beperkt tot minder complexe taken. Daarom is hij ideaal voor het verwerken van voedsel in kleinere hoeveelheden. Een geavanceerd model, of modellen met losse hulpstukken, zouden echter meer veeleisende klussen aankunnen.

Staafmixers zijn er met verschillende functies en mogelijkheden. Ze worden gemaakt van de eenvoudigste tot de meest gecompliceerde en daaruit volgt dat ze overeenkomstig geprijsd zijn. Dit kan betekenen dat het kiezen van een geschikt apparaat enigszins verwarrend is. De gedetailleerde gids hieronder zou moeten helpen je keuzeproces te vereenvoudigen.

Soorten staafmixers

 • Snoer – Ze zijn betrouwbaarder met een constant vermogen, zolang er een stroombron in de buurt is. Het snoer beperkt echter soms de bewegingsvrijheid.
 • Koordloos – Dit type is duurder en zwaarder, maar laat je vrij bewegen zonder snoer. Je moet er wel op letten dat je de accu oplaadt om ervoor te zorgen dat hij het werk afmaakt. Gelukkig kunnen sommige modellen snel worden opgeladen voor het geval je haast hebt.

Budget

Hoewel het misschien waar is dat je krijgt waar je voor betaalt, betekent het ook niet dat je een fortuin moet uitgeven aan ultramoderne modellen. Hoewel staafmixers in een breed scala van prijzen komen, dienen ze allemaal hun doel tot verschillende niveaus van gemak en nut. Ze zijn meestal geprijsd op basis van de bouwkwaliteit, soort motor en het aantal meegeleverde hulpstukken.

De prijs voor de in onze vergelijking vertegenwoordigde staafmixers varieert van 21 € tot 339 €. De prijsverdeling wordt in de volgende grafiek weergegeven:

november 26, 2022

Vermogen

Het motorvermogen wordt uitgedrukt in Watt, dat verwijst naar het energieverbruik van je staafmixer en geeft het vermogen aan om de motor aan te drijven. Hij hoeft niet altijd op het hoogste vermogen te staan, want voor lichtere klussen is een lager vermogen nodig.
De volgende grafiek laat zien hoe het vermogen is verdeeld over de staafmixers:

november 26, 2022

Snelheid

Een betrouwbare staafmixer moet een goede snelheid hebben, die snel en bruikbaar is, maar met een laag geluidsniveau. Instapmodellen hebben meestal één bedieningsknop die je ingedrukt houdt voor één snelheid. Geavanceerdere modellen hebben twee of meer snelheidsinstellingen, zodat ze meer flexibiliteit bieden met variabele snelheid en zelfs een turbofunctie bezitten.

Geluid

Staafmixers zijn uitgerust met motoren en produceren dus van nature een bepaald geluid. Dat is echter veel minder dan dat van grotere apparaten. Modellen van mindere kwaliteit maken meestal meer geluid omdat ze wellicht meer trillen. Kies voor modellen van hogere kwaliteit als je veel waarde hecht aan geluidsemissie.

Gebruiksgemak

Staafmixers zijn er in verschillende uitvoeringen, en het is altijd het beste om er een te kiezen die gebruiksvriendelijk is. Een handvat dat prettig in de hand ligt is een must; het moet passen in de grip van de hand om veiliger te kunnen werken. Een langere kneedarm is veelzijdiger, omdat hij effectief de bodem van diepe reservoirs of bokalen kan bereiken. Bovendien zijn modellen met gemakkelijk verwisselbare hulpstukken uitstekend voor een betere voedselbereiding.

Gewicht

Hoewel het een gegeven is dat staafmixers meestal klein en compact zijn, hebben sommige modellen toch een zwaar gewicht voor hun omvang; zorg ervoor dat je een apparaat kiest met een gewicht dat je hand en armen kunnen dragen. Dat is een belangrijke overweging voor het gebruikscomfort, omdat je het gedurende een bepaalde tijd moet vasthouden.

Andere overwegingsfactoren

 • Schachtmateriaal – Je hebt de keuze tussen plastic en metalen schachten. Hoewel plastic schachten zeer duurzaam worden gemaakt, zijn ze niet te vergelijken met de duurzaamheid van roestvrij staal. Daarnaast zullen ze eerder aanslag maken en voedselgeuren vasthouden dan metalen schachten. Echter, een groter aantal metalen onderdelen betekent een duurder apparaat.
 • Batterijniveau-indicator – Bij snoerloze modellen zijn een aantal indicatielampjes handig om je te laten weten hoeveel vermogen er nog over is.
 • Verwijderbare kneedarm en messen – Het is cruciaal dat alle onderdelen, vooral die in contact komen met voedsel, gemakkelijk gereinigd kunnen worden, om een hygiënische voedselbereiding te garanderen. Bovendien zijn vaatwasserbestendige onderdelen gunstig voor meer gemak. Bovendien biedt een model met afneembare onderdelen een gemakkelijke opslag.
 • Pulsfunctie – Deze zorgt voor onderbroken hoge snelheden, voor extra controle bij het verwerken van taaiere ingrediënten. Zodoende wordt het voedsel niet te sterk verwerkt.
 • Bedrijfstijdtijd – Staafmixers zijn niet bedoeld om lang te draaien, omdat de kleine motor oververhit kan raken. Je zult na een bepaalde periode van onafgebroken werkzaamheden moeten pauzeren om hem te laten rusten. De looptijd is het overwegen waard en die verschilt per model. Sommige modellen laten 10 seconden tot wel 1 minuut toe, terwijl duurzamere motoren tot 3 minuten kunnen gaan. Dit hangt af van hoe uitgebreid je gebruikelijke voedselbereiding is, dus kies op basis daarvan je model uit.
 • Veiligheidsfunctie – Sommige modellen hebben een auto-lock functie die in werking treedt als ze na een bepaalde tijd niet gebruikt worden.
 • L.E.D beeldscherm – De meer geavanceerde modellen hebben kleine schermpjes die informatie tonen, zoals de snelheidsinstellingen en de mengtijd.
 • Blendercontainer – Sommige modellen bezitten een beker of een pot in de verpakking, terwijl andere modellen snijcontainers hebben. Deze containers moeten passen bij de grootte van het snijmechanisme, zodat het mengen zonder knoeien verloopt. Het hebben van een specifieke container voor een bepaalde klus verdient de voorkeur, omdat aan verschillende recepten verscheidene eisen worden gesteld. Een container met schaalverdeling qua volume zou het beste zijn.
 • Hulpstukken – Moderne staafmixers hebben talloze hulpstukken met messen die zijn ontworpen voor specifieke taken. Meer hulpstukken betekent dat een staafmixer veelzijdiger is, maar maakt hem meestal duurder. Bepaal de kookmethode en kies een apparaat met bruikbare hulpstukken om het potentieel te maximaliseren. Sommige modellen worden echter niet geleverd met hulpstukken, zodat je een aparte aankoop moet verrichten.

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
KitchenAid 5KHBBV53EBM Bosch ErgoMixx MSM66120
Bosch ErgoMixx Style MS6CM6155
Naam KitchenAid 5KHBBV53EBM Bosch ErgoMixx MSM66120 Bosch ErgoMixx Style MS6CM6155
Cijfer
96
94
94
Positie Nr. 1 van 17 Nr. 2 van 17 Nr. 3 van 17
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
47 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
9326 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
1413 reviews
Prijs € 101 € 34 € 90
caret-up caret-down Algemeen
Vermogen 600 Watt 1000 Watt
Kabellengte 1,5 M 1,4 M 1,4 M
Aantal standen 5 12 12
Draadloze
Materiaal staafmixervoet Roestvrij staal Roestvrij staal Roestvrij staal
Gewicht 1,6 kg 1,2 kg 1,7 kg
de-DE es-ES it-IT nl-NL da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.