De 10 beste scheerapparaten met reinigingsstation

Laatst bijgewerkt op: 02. november 2022 door

Welk scheerapparaat met reinigingsstation is de beste en waarom een scheerapparaat met reinigingsstation kiezen? Dit zijn enkele vragen die we in dit artikel beantwoorden. We hebben 12 scheerapparaten met reinigingsstation met elkaar vergeleken, op basis van 25.970 gebruikersrecensies en daaruit de beste gevonden.

Top 10 beste scheerapparaten met reinigingsstation

Gebaseerd op: 25.970 gebruikersrecensies

Positie Afbeelding Scheerapparaat Cijfer Beoordeling Prijs

Je vindt hier onze complete vergelijking van 46 scheerapparaten.

Over scheerapparaten met reinigingsstation

Een scheerbeurt is voor iedere man tijdrovend en een dagelijkse routine. Niet alleen neemt de scheerbeurt tijd in beslag, maar ook het onderhoud van het apparaat telt mee. Maar in onze wereld, is tijd geld waard. Moderne scheerapparaten zijn uitgerust met indrukwekkende technologieën en de meeste uitvoeringen bezitten zelfreinigende stations die veel tijd besparen.

In de kop van het scheerapparaat zitten de messen of foils. In dit gedeelte wordt namelijk al het haar, huidcellen en ander vuil opgeslagen na de scheerbeurt. Traditioneel open je het scheerapparaat en maak je de unit schoon. Naderhand kunnen de droge onderdelen weer in elkaar worden gezet. Het zou trouwens ook onhygiënisch zijn als je dit proces overslaat. Bovendien verhoog je een eventuele beschadiging van de foil als je een borstel gebruikt, want dit gedeelte misvormt nogal snel. Scheerapparaten met reinigingstations verhelpen dit probleem, want ze worden namelijk automatisch gereinigd. Daarnaast bezitten de meeste modellen smeer- en oplaadfuncties. Onderhoud je apparaat goed en dan zal het scheerapparaat altijd voor je klaar staan.

Aan de andere kant, nemen de scheerapparaten met reinigingsstation meer plaats in beslag. Ook is het belangrijk dat het apparaat op een goed afgewerkte counter staat als de reinigingsoplossing eventueel lekt en zo het blad beschadigt. Bovendien is de reinigingsoplossing ook ontvlambaar. Scheerapparaten en schoonmaakstations in de vorm van een pakket zijn vrij economisch, maar nog steeds duurder dan individuele elektrische scheerapparaten (die sowieso al duur zijn). Je kunt natuurlijk ook een aparte individuele aankoop maken, maar onthoud dat reinigingsstations niet universeel zijn. Daarom zul je een station moeten vinden die met je scheerapparaat werkt. Verder zul je ook een cartridge voor de reinigingsoplossing geregeld moeten aanschaffen.

De meeste scheerapparaten met reinigingstations zijn met een knop bedienbaar. Andere modellen bezitten reinigings- en droogfuncties die je voor de scheerbeurt kan activeren. Ze gebruiken ook een speciale reinigingsoplossing die het scheerapparaat ontsmet. De meeste scheerapparaten hebben bepaalde olie- of smeer functies die de messen in topconditie houden. Daarnaast zijn ze ook voorzien van een automatische oplaadfunctie, zodat je een all-in 1 apparaat hebt. Bovendien zal de snelle oplaadtijd het apparaat nog functioneler maken.

Hoe werkt een scheerapparaat met reinigingsstation?

De volgende video toont aan hoe een Philips schoonmaaksysteem werkt:

De volgende video toont aan hoe een Braun schoonmaaksysteem werkt:

Hoeveel duurder is een scheerapparaat met reinigingsstation?

De gemiddelde prijs van 46 gepresenteerde scheerapparaten uit onze vergelijking bedraagt 131 €, terwijl de gemiddelde prijs voor scheerapparaten met reinigingsstation 185 € bedraagt. De prijs wordt trouwens zonder werkende kosten van het reinigingsstation aangetoond.

Deze grafiek toont de prijsverdeling aan van scheerapparaten met reinigingsstation, in vergelijking met apparaten zonder reinigingsstations.

november 26, 2022

Welk scheerapparaat met reinigingsstation is de goedkoopste?

De prijs van een scheerapparaat met reinigingsstation varieert van 90 € – 256 €. Het goedkoopste model is de Philips S5584/50.

Dit zijn de vijf goedkoopste scheerapparaten met reinigingsstations.

Scheerapparaat Prijs
90 €
99 €
149 €
170 €
172 €

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Philips S9987/55 Braun Series 5 5195cc
Braun Series 5 5190cc
Naam Philips S9987/55 Braun Series 5 5195cc Braun Series 5 5190cc
Cijfer
92
92
92
Positie Nr. 4 van 46 Nr. 6 van 46 Nr. 8 van 46
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
2479 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
445 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
122 reviews
Prijs € 217 € 209 € 180
caret-up caret-down Accu
Draadloos
Batterijduur 60 min 50 min 50 min
Oplaadtijd 60 min 60 min 60 min
Batterij technologie Li-ion Li-ion Li-ion
caret-up caret-down Functies
Uitklapbare precisietrimmer
Volledig afspoelbaar
Reinigingsstation
Nat scheren
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 24,5 cm 25,2 cm
Breedte 16,2 cm 15,7 cm
Diepte 16,0 cm 15,7 cm
Gewicht 0,8 kg 1,2 kg
de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.