Sage The Barista Touch SES880

1.718 Consumenten reviews
★★★★★
★★★★★
(4,5)
3 Expert reviews
★★★★★
★★★★★
(4,2)
Onze recensie
★★★★★
★★★★★
(4,0)

Prijzen

Kleur:
Roestvrij staal € 929
Zwart € 1.080
Amazon.nl € 929
Gratis verzending
Bekijk product
Mediamarkt.nl € 968
Bol.com 3 € 999
Gratis verzending
Bekijk product
Amazon.nl € 1.080
Gratis verzending
Bekijk product
Bol.com 3 € 1.099
Gratis verzending
Bekijk product
Dankzij onze partnerovereenkomsten verdienen we een commissie, als er een aankoop wordt gemaakt.
Sage The Barista Touch SES880
Type

Type

Pistonmachine

Geïntegreerde Koffiemolen

Geïntegreerde Koffiemolen

Bruikbaar met Koffiepads

Bruikbaar met Koffiepads

Ingebouwde Melkopschuimer

Ingebouwde Melkopschuimer

Pompdruk

Pompdruk

15 bar

Melkkan/Melkreservoir

Melkkan/Melkreservoir

Alle specificaties »

Onze recensie

Klaus Bachmann
mei 14, 2020
30 dagen
★★★★★
★★★★★
+ Veel afstellingen die bij uw smaak passen
+ Veel praktische details
+ Mooie vormgeving
+ Mooi intuïtief scherm
+ Goede melk instellingen
- Duur
- Oefening nodig
- Geen geheugen

Sage The Barista Touch SES880 is een geweldig espressoapparaat voor huishoudens die een goed kop koffie appreciëren, zijn gewillig om te experimenteren en de extra tijd nemen om dit te laten gebeuren.

Men moet ervan bewust zijn dat deze recensie door een amateur geschreven is en bestemd is voor amateurs. Ik apprecieer een goed kop koffie, maar het is geen professionele barista. Daarom is deze recensie bestemd voor privé huishoudens en geen recommandatie voor professionele veeleisende koffie liefhebbers.

Vormgeving

De vormgeving is erg mooi. Het staalwerk maakt de machine elegant en maakt het een natuurlijk gedeelte van de keuken. De espressomachine heeft vele geweldige details, die zowel praktisch als goed uitziend zijn.

Koffie zetten

Vergeleken met een volautomatische koffiemachine neemt een half-automatische koffiemachine enkele minuten in beslag om een kop koffie te zetten. Dit maakt het apparaat ongeschikt voor grote feesten. Mocht je een eerste koper zijn van half-automatische espressomachines dan moet je hier rekening mee houden.

Aan de andere hand creëert deze machine over het algemeen betere koffie. Deze machine is geen uitzondering. De machine geeft je vele verstelbare instellingen, dus je kunt de koffie naar je eigen smaak afstellen. Dit betekend als je de eerste keren koffie zet met deze machine je zult moeten experimenteren om de beste afstelling te zoeken voor jezelf.

Het melk opschuimen is erg eenvoudig. Je zult de melkkan moeten vullen en onder de uitloop plaatsen, op een knop drukken en vervolgens creëer je gestoomde melk met melkschuim.

Toetsscherm

Over het algemeen houdt ik van het toetsscherm. Het scherm is intuïtief en biedt een grote variëteit van instellingen aan.

Prijs

Het grootste nadeel van de machine is de prijs en voor sommige huishoudens en zeker andere mensen zal de voorkeur uit gaan om geld te sparen en te kiezen voor het model Sage The Bariste Pro SES878 of de Sage The Bariste Express SES875.
Maar als je houdt van de exclusiviteit en simpliciteit dat het scherm aanbiedt dan kan dit de beste optie voor je zijn.

Voordelen

 • ThermoJet verwarmsysteem
 • Touchscreen beeldscherm en bediening
 • Snelle opwarmtijd van 3 seconden
 • Ingebouwde melktemperatuur sensor
 • Ingebouwde conische maalschijf
 • Digitale Temperatuur Controle (PID)
 • Automatische handenvrije melkopschuiming
 • Automatische schoonmaakfunctie
 • Geheugenfunctie/programmeerbaar
 • Aanpasbare melktextuur en temperatuur

Nadelen

 • Geen drukmeter
 • Niet bruikbaar met koffiepads
 • Handmatig tamping kan rommelig worden
caret-up caret-down

Specificaties

Technische specificaties
Type
Pistonmachine
Vermogen
1680 w
Inhoud waterreservoir
2,0 l
Pompdruk
15 bar
Maximale kophoogte
12,0 cm
Materiaal behuizing
Roestvrij staal
Koffiebereiding
Koffiepads
Nee
Afneembare waterreservoir
Ja
Instelbaar koffievolume
Ja
Instelbare watertemperatuur
Ja
Koffiemolen
Geïntegreerde koffiemolen
Ja
Inhoud bonenreservoir
250 g
Materiaal koffiemolen
Staal
Aantal maalgraden
18
Type maalmethode
Conische molen
Melkopschuimer
Melkopschuimer
Ja
Tanque de leche
Ja
Inhoud melkreservoir
0,48 l
Functies
Bediening via app
Nee
Automatisch ontkalkingssysteem
Ja
Automatische reinigingsysteem
Ja
Automatische uitschakeling
Ja
Display
Ja
Display type
Touch-Display
2-kops functie
Ja
Gemalen koffie
Ja
Waterfilter
Ja
Afmetingen en gewicht
Hoogte
32,0 cm
Breedte
41,0 cm
Diepte
34,0 cm
Gewicht
13,0 kg

Specificatie vergelijking

november 26, 2022

Wie zou Sage The Barista Touch SES880 moeten kopen

 • De Sage Barista Touch SES880 is een ideale kwaliteit koffiemachine, geschikt voor koffie enthousiastelingen die dagelijks perfecte barista creaties willen bereiden.
 • De Sage Barista Touch SES880 verwarmt binnen een mum van tijd op en bezit talloze automatische functies. Zodoende is de koffiemachine uitermate geschikt voor druk bezette personen.
 • Dankzij de stijlvolle TouchScreen bediening van de Sage Barista Touch SES880 liggen alle functies binnen handbereik.

Wie zou geen Sage The Barista Touch SES880 moeten kopen

 • Als je over een beperkt budget beschikt, dan is het wellicht beter om naar andere apparaten uit te kijken.

Vonnis

Paula
DOOR:
Paula
Dit is ons oordeel van Sage The Barista Touch SES880 dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 29-12-2021

De Sage Barista Touch SES880 is een krachtige pistonmachine van Sage. Het apparaat heeft trouwens een aantrekkelijk design en is afgewerkt met een roestvrijstalen look. Via het grote Touchscreen beeldscherm worden alle belangrijke instructies aangetoond om uiteindelijk de perfecte koffie te bereiden en daarnaast is de machine erg innovatief tijdens gebruik. Zo kun je met behulp van een dergelijke functie je eigen drankjes naar eigen wens aanpassen. Drankjes kunnen overigens van een naam worden voorzien om eventuele verwarring in de toekomst te voorkomen. Daarnaast zal met behulp van een druk op de knop, iedere ochtend een verse kop koffie klaar staan. Bovendien bezit de Sage Barista Touch SES880 maar liefst vijf voorgeprogrammeerde koffiesoorten.

Zodra je de piston in de houder plaatst, gaat de ingebouwde conische maalschijf te werk. Dankzij de doseringcontrole maalt de machine de juiste hoeveelheid koffie en dit verzekert de versheid van iedere bereide drank. Aan de rechterkant van de machine vindt je een draaiknop waarmee je maar liefst 30 verschillende maalgraden kunt instellen. Bovendien kun je de piston ook handmatig of automatisch gebruiken.

Op de bovenkant van de pistonmachine staat een 250 gram grote bonenhouder die overigens luchtdicht gesloten is om de versheid van de koffiebonen te waarborgen. Daarnaast vind je trouwens ook een verwarmplaat om koffiekoppen te verwarmen en dit komt ten goede voor de bereide koffietemperatuur. Met de magnetische tamper van de Sage Barista Touch SES880 zul jezelf de koffiebonen handmatig moeten aandrukken. Vervolgens snijdt je overtollige koffie af met behulp van de razor en bereik je uiteindelijk de juiste dosis aan gemalen koffie in de piston.

Dankzij het ThermoJet verwarmsysteem wordt de Sage Barista Touch SES880 binnen 3 seconden opgewarmd. Bovendien wordt het apparaat ondersteund door de Digitale Temperatuur Controle (PID) om een constante watertemperatuur te behouden en een optimale extractie te verkrijgen. Daarnaast voegt de pre-infusie ook positief toe aan een rijk-en smaakvolle espresso. De handeling begint met een lage druk om de melange te laten wellen en vervolgens bereikt het een perfecte constante extractie. De Sage Barista Touch SES880 geeft je de optie om één of twee koppen espresso te bereiden. Daarnaast bezit het ook een individuele heetwater tuit om een kop thee te zetten. Met de automatische stoompijp kun je eenvoudig melk opschuimen. Hierbij wordt trouwens de temperatuur en textuur van de melk optimaal benut om uiteindelijk een perfecte foam te verkrijgen. Verder kun je ook micro- foam textuur bereiden. Toch is het jammer dat je niet gelijktijdig koffie kan zetten en melk opschuimen.

Onder de melkopschuimer bevindt zich een sensor die de temperatuur van de melkkan opmeet. Ook zal de stoompijp na iedere beurt zichzelf reinigen en bezit de espressomachine een automatische uitschakelfunctie.

De Sage Barista Touch SES880 wordt met de nodige accessoires geleverd om een perfecte kop koffie te bereiden. De accessoirelijst bestaat uit een hoogkwaliteit 54 mm piston, tamper, reinigingschijf en tabletten, enkel en dubbele filterbakjes voor de piston, razor, 480 ml grote melkkan en een gereedschapslade aan de achterkant van de lekbak. De lekbak heeft trouwens een dobber die vermeld wanneer de lekbak vol met vloeistof staat. Ook heeft de Sage Barista Touch SES880 een uitneembare 2 Liter grote watertank met een vervangbare filter en teststrips om de hardheid van het kraanwater te controleren.

De Sage Barista Touch SES880 onderhouden is zeer eenvoudig. Het apparaat heeft namelijk een schoonmaakcyclus, een ontkalkingscyclus en daarnaast wordt de stoompijp ook nog automatisch gereinigd. Deze handelingen zijn allemaal eenvoudig via het TouchScreen uit te voeren.

De enigen nadelen van deze machine zijn; geen drukmeter, niet bruikbaar met koffiepads en het handmatig tampen kan rommelig worden.

Over het algemeen is de Sage Barista Touch SES880 een uitmuntende espressomachine die hoogstaande koffiecreaties kan bereiden. Ook is de prijs/kwaliteitsverhouding goed in orde en maakt het zijn investering zeker de moeite waard.

Sage The Barista Touch SES880 vs. Krups Evidence Plus EA894T40 caret-up caret-down

Voordelen

Stroom (1680 Watt vs. 1450 Watt)

Nadelen

Watertankcapaciteit (2,0 L vs. 2,3 L)
Fabricatie (roestvrijstaal vs. titanium)
Duurder
Voorgeprogrammeerde dranken (5 vs. 6)
Bediening en beeldscherm (L.E.D. touchscreen vs. OLED touchscreen)
Gewicht (12,2 Kg vs. 8,71 Kg)

Schrijf uw review van Sage The Barista Touch SES880

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Reiniging & Onderhoud
Makkelijk te gebruiken
Bouwkwaliteit
Prijs-kwaliteitverhouding
Smaak
Melk opschuimen
Geluidsniveau
Toon meer

Hoe andere gebruikers de functies van dit product beoordelen

Reiniging & Onderhoud
★★★★★
★★★★★
(4,7)
Geluidsniveau
★★★★★
★★★★★
(4,5)
Makkelijk te gebruiken
★★★★★
★★★★★
(4,2)
Prijs-kwaliteitverhouding
★★★★★
★★★★★
(4,1)
Bouwkwaliteit
★★★★★
★★★★★
(4,4)
Smaak
★★★★★
★★★★★
(4,6)
Melk opschuimen
★★★★★
★★★★★
(4,3)

Ranglijsten

 • Nr. 2 van 9 Sage espressomachines

Sage The Barista Touch SES880 in vergelijking met andere producten

youtube
youtube

Bekijk eerst de Sage The Barista Touch SES880

youtube
youtube
youtube

Demonstratie van de werkwijze bij de Sage The Barista Touch SES880

youtube
youtube

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
Sage The Barista Touch SES880 Sage The Barista Express SES875
Sage The Barista Pro SES878
Naam Sage The Barista Touch SES880 Sage The Barista Express SES875 Sage The Barista Pro SES878
Cijfer
91
91
91
Positie Nr. 2 van 40 Nr. 1 van 40 Nr. 3 van 40
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
1711 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
5022 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
1274 reviews
Prijs € 929 € 479 € 719
caret-up caret-down Technische specificaties
Type Pistonmachine Pistonmachine Pistonmachine
Vermogen 1680 w 1850 w 1650 w
Inhoud waterreservoir 2,0 l 2,0 l 2,0 l
Pompdruk 15 bar 15 bar 15 bar
Maximale kophoogte 12,0 cm 12,0 cm 12,0 cm
Materiaal behuizing Roestvrij staal Roestvrij staal Roestvrij staal
caret-up caret-down Koffiebereiding
Koffiepads
Afneembare waterreservoir
Instelbaar koffievolume
Instelbare watertemperatuur
caret-up caret-down Koffiemolen
Geïntegreerde koffiemolen
Inhoud bonenreservoir 250 g 250 g 250 g
Materiaal koffiemolen Staal Roestvrij staal Roestvrij staal
Aantal maalgraden 18 18 18
Type maalmethode Conische molen Conische molen Conische molen
caret-up caret-down Melkopschuimer
Melkopschuimer
Tanque de leche
Inhoud melkreservoir 0,48 l 0,48 l 0,48 l
caret-up caret-down Functies
Bediening via app
Automatisch ontkalkingssysteem
Automatische reinigingsysteem
Automatische uitschakeling
Display
Display type Touch-Display LCD-Display
2-kops functie
Gemalen koffie
Waterfilter
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 32,0 cm 40,0 cm 40,6 cm
Breedte 41,0 cm 33,0 cm 41,0 cm
Diepte 34,0 cm 31,0 cm 35,4 cm
Gewicht 13,0 kg 11,5 kg 9,08 kg

Reviews caret-up caret-down

Consumenten reviews
4,5
★★★★★
★★★★★
1.718 reviews
Expert reviews
4,2
★★★★★
★★★★★
3 Experts

caret-up caret-down Consumenten reviews

Mediamarkt.de
4,7
★★★★★
★★★★★
76 reviews
Bol.com 1
4,5
★★★★★
★★★★★
2 reviews
4,4
★★★★★
★★★★★
612 reviews
4,4
★★★★★
★★★★★
612 reviews
Coolblue.nl
4,4
★★★★★
★★★★★
32 reviews
Coolblue.nl
4,4
★★★★★
★★★★★
32 reviews
4,3
★★★★★
★★★★★
30 reviews
Onbekende bronnen
4,7
★★★★★
★★★★★
322 reviews

caret-up caret-down Expert reviews

„Beste koop“
Expertreviews.co.uk
Datum: 12/2019
5,0
★★★★★
★★★★★
Goodhousekeeping.com
Datum: 10/2018
3,6
★★★★★
★★★★★
Trustedreviews.com
Datum: 01/2019
4,0
★★★★★
★★★★★

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

de-DE nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.