Robotstofzuiger: Geluidsniveau uitleg en vergelijking

Laatst bijgewerkt op: 01. februari 2023 door

Over het geluidsniveau

Stofzuigers kunnen verschillende geluidsniveaus produceren, afhankelijk van het model en het ontwerp. Sommige stofzuigers zijn stiller dan andere modellen, terwijl andere stofzuigers luider, maar ook krachtiger zijn. Over het algemeen wordt het geluidsniveau van een stofzuiger gemeten in decibel (dB).

De decibelschaal is logaritmisch, wat betekent dat een kleine toename in decibel resulteert in een aanzienlijke toename van het geluidsniveau. Zo is een stofzuiger met 70 dB aan geluid ongeveer tien keer luider dan een stofzuiger met 60 dB aan geluid.

Daarom is het een goed idee om over het geluidsniveau van een robotstofzuiger na te denken, vooral als je de robotstofzuiger gaat gebruiken terwijl je thuis bent.

Het geluidsniveau van een robotstofzuiger wordt meestal in de stilste stand aangegeven. Het werkelijke geluidsniveau kan dus luider zijn, afhankelijk van hoe de robotstofzuiger wordt gebruikt. Je moet er ook rekening mee houden dat niet alle fabrikanten van robotstofzuigers het geluidsniveau opgeven.

Vergelijking van het geluidsniveau

Het geluidsniveau van de in onze vergelijking vertegenwoordigde robotstofzuigers wordt in de volgende grafiek weergegeven:

september 29, 2023

Met een geluidsniveau van 55 dB is de stilste robotstofzuiger de Eufy RoboVac 15c.

Dit zijn de tien stilste robotstofzuigers:

Robotstofzuiger Geluidsniveau
Eufy RoboVac 15c 55 dB
Eufy RoboVac 30C 55 dB
Eufy RoboVac 11s 55 dB
Eufy RoboVac 11s MAX 55 dB
55 dB
Eufy RoboVac G10 Hybrid 55 dB
55 dB
Eufy RoboVac L70 Hybrid 57 dB
58 dB
58 dB

Hier kun je zien hoe het geluidsniveau wordt verdeeld bij gewone stofzuigers.

de-DE nl-NL da-DK

© 2023 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.