Robotstofzuiger: Dweilfunctie uitleg

Laatst bijgewerkt op: 01. februari 2023 door

Over de dweilfunctie

Dweilfunctie

Robotstofzuigers met dweilfunctie zijn bepaalde automatische stofzuigers die zijn uitgerust met een ingebouwde dweilfunctie. Deze stofzuigers hebben meestal een waterreservoir en dweilhulpstuk, waarmee ze naast hun gewone zuigfuncties, ook harde vloeroppervlakken kunnen natmaken en reinigen. Het dweilhulpstuk is meestal gemaakt van een zacht, absorberend materiaal dat ontworpen is om vuil en puin van de vloer op te nemen. De watertank levert een constante stroom water aan de dweil, om vuil en vlekken van de vloer los te maken en te verwijderen.

Het gebruik van een robotstofzuiger met dweilfunctie kan een handige en efficiënte manier zijn om je harde vloeren schoon te maken.

Voordelen bij het kiezen van een robotstofzuiger met dweilfunctie

  • Verbeterde schoonmaakprestaties: Het hulpstuk bij een robotstofzuiger met dweilfunctie is geschikt om vuil en vlekken van je harde vloeren te verwijderen en zorgt voor een grondigere reiniging dan een gewone stofzuiger.

Nadelen bij het kiezen van een robotstofzuiger met dweilfunctie

  • Extra onderhoud: Je moet de dweil regelmatig schoonmaken, zodat hij geen schimmel plus vuil aantrekt. En daarnaast moet je ook het waterreservoir bijvullen.
  • Extra kosten: Een robotstofzuiger met dweilfunctie is doorgaans duurder dan een model zonder deze functie.
  • Extra onderhoudskosten: Je zult de dweildoek regelmatig moeten vervangen. Doorgaans wordt aanbevolen de dweildoek elke zes maanden te vervangen.

Hoeveel robotstofzuigers hebben een dweilfunctie?

De dweilfunctie is een van de populairste functies bij robotstofzuigers. Volgens onze gegevens is 73% van alle robotstofzuigers gebouwd met een dweilfunctie.

Met dweilfunctie

Ja (73%)
Nee (27%)
november 29, 2023

De beste robotstofzuigers met dweilfunctie kun je hier vinden.

de-DE nl-NL da-DK

© 2023 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.