Roborock S7

3.217 Consumenten reviews
★★★★★
★★★★★
(4,8)
4 Expert reviews
★★★★★
★★★★★
(4,3)
Onze recensie
★★★★★
★★★★★
(4,8)

Prijzen

Kleur:
Wit 469 €
Zwart 502 €
Amazon.nl 469 €
Gratis verzending
Bekijk product
Bol.com 479 €
Gratis verzending
Bekijk product
Coolblue.nl 499 €
Gratis verzending
Bekijk product
Bol.com 502 €
Gratis verzending
Bekijk product
Coolblue.nl 505 €
Gratis verzending
Bekijk product
Dankzij onze partnerovereenkomsten verdienen we een commissie, als er een aankoop wordt gemaakt.
Voor meerdere kamers

Voor meerdere kamers

Dweilfunctie

Dweilfunctie

Max. drempel hoogte

Max. drempel hoogte

2,0 cm

Oppervlakte per accu

Oppervlakte per accu

200 m²

Te verbinden met app

Te verbinden met app

Mapping

Mapping

Alle specificaties »

Onze recensie

Nathan Smith
juni 1, 2021
★★★★★
★★★★★
Aanbevolen

Voordelen

 • Automatische heffende beugel
 • Vibrerende dweil pad
 • Sterk zuigvermogen tot aan 2500Pa
 • De app is rijk aan fucnties
 • Volledige rubberen hoofdborstel
 • Still schoonmaken
 • Uitmuntende mapping vermogen met adaptieve route algoritmen
 • Kenmerkt een kinderslot optie
 • Efficiënte tapijt detectie

Nadelen

 • De rubberen borstel kan nog steeds verstrikt raken in haar
 • De dweil pad kan niet hoog genoeg worden verhoogd
 • Het auto-ledigend dock is nog niet uitgebracht
caret-up caret-down

Specificaties

Accu
Maximale bedrijfstijd
180 min
Batterij technologie
Li-ion
Accucapaciteit
5200 mAh
Opnieuw opladen en hervatten
Ja
Automatische terugkeer oplaadstation
Ja
Reiniging
Oppervlakte per accu
200 m²
Geluidsniveau
67 dB
Zuigkracht
2500 Pa
Maximale drempel hoogte
2,0 cm
Vermogen
68,0 w
Volume stofreservoir
0,47 l
Filtertype
EPA 11
Carpet Boost
Ja
Geplande schoonmaak
Ja
Vormgeving
Rond
Aantal zijborstels
1
Wasbaar filter
Ja
Met dweilfunctie
Met dweilfunctie
Ja
Volume waterreservoir
0,3 l
Vibrerende dweil
Ja
Automatische dweillift (functie)
Ja
Navigatie
Mapping-Sensor
LDS
Objectherkenning
Nee
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Ja
Voor meerdere kamers
Ja
Bediening
Te verbinden met app
Ja
Afstandsbediening
Nee
Voice control
Ja
Alexa voice control
Ja
Google Home voice control
Ja
Reinigingsstation
Automatische vuilafvoer
Nee
App-functionaliteit
Te verbinden met app
Ja
Ruimte in kaart
Ja
Real Time Tracking
Ja
Digital Blocked Area
Ja
Zoned Cleaning
Ja
"No mop" zones
Ja
Multi Floor Maps
Ja
Selected Room Cleaning
Ja
Afmetingen en gewicht
Hoogte
9,65 cm
Breedte
35,0 cm
Diepte
35,0 cm
Gewicht
4,7 kg

Specificatie vergelijking

september 30, 2022

Wie zou Roborock S7 moeten kopen

 • Als je genoeg hebt van de traditionele robotstofzuiger en dweil, de Roborock S7 is een uitmuntende keus voor een verbetering. Het heeft namelijk nieuwe geavanceerde functies zoals de VibraRise voor dweilen dat een vibrerende motie in gang zet en automatisch het dweil pad verhoogt als het zich op een tapijt bevindt.
 • Als je in een huis met verdiepingen woont, de Roborock S7 is perfect geschikt voor je, omdat het namelijk meerdere kaarten kan opslaan zodat je de robotstofzuiger op iedere vloer kunt gebruiken.
 • Als je actieve kinderen of huisdieren hebt, de Child Lock functie zal je interesse wekken, want het voorkomt accidentele start-ups
 • Als je denkt dat je huis rommelig is of veel obstakels en meubilair hebt, de Roborock S7 kan dan een grote hulp voor je zijn. Het gebruikt namelijk LiDAR navigatie met adaptieve route algoritmen zodat het efficiënt om obstakels navigeert om een grondige reiniging te leveren.
 • Als je een mix van tapijt en harde vloer in je huis hebt, dan is de Roborock S7 is perfect geschikt voor je. Het heeft namelijk een efficiënte tapijt detectie dat automatisch zijn zuigkracht verhoogt en vermijdt vloerbedekkingen. Het kan trouwens ook naadloos over verschillende soorten vloeren lopen.

Wie zou geen Roborock S7 moeten kopen

 • Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger met een auto-ledigende stofbak, dan kun je beter wachten totdat de Roborock zijn functie ergens in 2021 lanceert of je kunt de Ecovacs Deebot OZMO T8+ bekijken dat een hybride robotstofzuiger met dweil is en een zelfledigende stofbak bezit.
 • Mocht nog steeds niet tevreden zijn met de obstakel-vermijding van de Roborock S7, dan kun je beter de Roborock S6 MaxV bekijken met een verbeterde Reactive AI obstakel detectie functie.

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van Roborock S7 dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 23-04-2021

Robotstofzuigers worden voortdurend verbeterd plus geïnnoveerd voor een betere efficiënte en makkelijke schoonmaakprestatie, vanwege de toenemende concurrentie. Daarom heeft Roborock de Roborock S7 gelanceerd dat indrukwekkend zuigt en hoogwaardig dweilt.

De Roborock S7 pronkt met zijn dweil-capaciteit, omdat het namelijk geavanceerde functies aanbiedt zoals de Sonic Vibration Technologie dat 3000 rondes per minuut schrobt. Deze functie verlicht één van de meest voorkomende problemen van een hybride robotstofzuiger met dweil. De verwijdering van hardnekkige vlekken op de vloer kan namelijk niet worden uitgevoerd, omdat de dweil pad alleen over de vloer heen glijd. Dankzij de vibrerende motie van de Roborock S7 dweil pad worden nu hardnekkige vlekken eenvoudig en efficiënt verwijdert.

Een ander unieke functie van de Roborock S7 dweil is dat het automatisch zijn dweil pad tot aan 5 mm kan verhogen als het tapijten detecteert. Het kan niet erg hoog worden verhoogd, maar het is altijd beter dan handmatig de dweil pad verwijderen zoals bij andere robotstofzuigers. Met de automatische dweil verhoging hoef je eigenlijk geen no-mop zones in te stellen, toch is de no-mop zone verkrijgbaar in de app.

Roborock noemt de twee unieke functies van de dweil pad, de Sonic Vibration Technologie en de automatische dweil verhoging, als de VibrRaise functie. Deze functie zorgt ervoor dat de Roborock S7 vier maal beter dweilt dan de Roborock S5 Max.

De Roborock S7 heeft ook een indrukwekkend zuigvermogen, waar het tot aan 2,500Pa zuigkracht ondersteund en dat is hetzelfde als de duurdere Roborock S6MaxV. In tegenstelling tot andere voorgaande Roborock stofzuigers, gebruikt de Roborock S7 een nieuwe rubberen hoofdborstel. Roborock noemt het de drijvende borstel, want het kan zijn hoogte namelijk afstellen op diverse oppervlakken. Zo biedt de robotstofzuiger een constant contact op oneven soorten vloer voor een efficiënte reiniging.

De rubberen hoofdborstel is speciaal ontworpen om minder vaak haarknotten te krijgen, toch is het nog niet totaal resistent tegen haarknotten. Vergeleken met borstels die borstelharen gebruiken, is het eenvoudiger om de rubberen hoofdborstel van de Roborock S7 te zuiveren.

Het navigatiesysteem van de Roborock S7 is ook indrukwekkend, want het maakt gebruik van LiDAR navigatie dat zelfs bij de eerste keer een accurate kaart kan creëren. Het navigatiesysteem werkt trouwens ook in het donker zeer efficiënt. Het heeft namelijk een adaptieve route algoritme dat jouw plattegrond bestudeert, zodat het de snelste en meest efficiënte schoonmaakroute neemt.

Na zijn eerste keer kun je in de app van de robotstofzuiger de gecreëerde kaart bekijken. De app biedt talloze opties aan en is zeer aanpasbaar, zodat je jouw schoonmaakbehoeften kan aanpassen. In de app kun je bepaalde kamers fuseren of verdelen, specifieke kamers benoemen, no-go zones plus no-mop zones instellen, een schoonmaakplan voor geselecteerde kamers of de totale vloer instellen en een schoonmaak volgorde voor diverse kamers creëren.

Een andere nieuwe functie dat Roborock heeft ontwikkeld is het kinderslot. Met deze functie wordt de robotstofzuiger niet onderbroken door actieve kinderen of huisdieren, wat uiteindelijk accidentele start-ups vermijdt.

Roborock heeft ook laten weten dat de zelfledigende stofbak voor de Roborock S7 ergens in 2021 uitkomt, maar daarvoor is nog geen vaste datum bekend. De auto-ledigende stofbak is voor Roborock een primeur omdat andere robotstofzuigers nog geen auto-ledigende stofbakken bezitten.

Over het algemeen is de Roborock S7 voorzien van vele nieuwe verbeterde functies. Roborock blijft innoveren, zeker op het gebied van de dweil van de Roborock S7 dat overigens een beter en makkelijker dweil ervaring afgeeft aan zijn consumenten. De Roborock S7 is zijn investering waard en zeker als je kale vloeren thuis hebt die vaak moeten worden gedweild.

Roborock S7 vs. Roborock S6 caret-up caret-down

Voordelen

Automatische heffende beugel
Vibrerende dweil pad
Hoger zuigvermogen (2500 Pa vs. 2000 Pa)
Volledige rubberen hoofdborstel
kenmerkt een kinderslot optie
Grotere watertank (300 ml vs. 140 ml)

Nadelen

Duurder
Kleinere stofbak (470 ml vs. 480 ml)

Roborock S7 vs. Roborock S6 MaxV caret-up caret-down

Voordelen

Automatische heffende beugel
Vibrerende dweil pad
Volledige rubberen borstel
Kenmerkt een kinderslot
Grotere stofbak (470 ml vs. 460 ml)

Nadelen

Heeft geen voorop gemonteerde camera en AI voor obstakel detectie
Staat geen live huis monitoring toe

De Roborock S7 en de Roborock S6 MaxV introduceren nieuwe functies, maar in verschillende aspecten. De verbeteringen van de Roborock S6 MaxV zijn georiënteerd op verbeterde obstakel vermijding , terwijl de verbeteringen van de Roborock S7 gericht zijn op het zuig en dweilvermogen van de robotstofzuiger. Een andere nieuwe functie van de Roborock S7 dat de Roborock S6 niet ondersteund is een optionele auto-ledigende stofbak.

Roborock S7 vs. Mi Robot Vacuum Mop Pro caret-up caret-down

Voordelen

Automatische heffende beugel
Vibrerende dweil pad
Volledige rubberen hoofdborstel
Kenmerkt een kinderslot
Hogere zuigkracht (2500 Pa vs. 2100 Pa)
Grotere watertank (300 ml vs. 200 ml)

Nadelen

Volgt geen Y-vormgegeven dweilpatroon
Kleinere stofbak (470 ml vs. 550 ml)
Hoger geluidsniveau (69 dB vs. 55 dB)

Schrijf je review van Roborock S7

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Schoonmaakresultaat
Accu
Prijs-kwaliteitverhouding
Bouwkwaliteit
Geluidsniveau
Makkelijk te gebruiken
Reiniging & Onderhoud
Toon meer

Ranglijsten

 • Nr. 1 van 118 robotstofzuigers
 • Nr. 1 van 22 Xiaomi robotstofzuigers

Resultaten

Beste robotstofzuiger
Beste robotstofzuiger voor dierenhaar
Beste robotstofzuiger met dweil
Beste Xiaomi robotstofzuiger

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
Roborock S7 Roborock S7 MaxV Ultra
Roborock S7 MaxV Plus
Naam Roborock S7 Roborock S7 MaxV Ultra Roborock S7 MaxV Plus
Cijfer
97
97
96
Positie Nr. 1 van 118 Nr. 2 van 118 Nr. 3 van 118
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
3220 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
491 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
513 reviews
Prijs 469 € 1.549 € 938 €
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 180 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 240 min 240 min
Batterij technologie Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 5200 mAh 5200 mAh 5200 mAh
Opnieuw opladen en hervatten
Automatische terugkeer oplaadstation
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 200 m² 300 m² 300 m²
Geluidsniveau 67 dB 67 dB 67 dB
Zuigkracht 2500 Pa 5100 Pa 5100 Pa
Maximale drempel hoogte 2,0 cm 2,0 cm 2,0 cm
Vermogen 68,0 w 74,0 w 74,0 w
Aantal modi
Volume stofreservoir 0,47 l 0,4 l 0,4 l
Filtertype EPA 11 EPA 11 EPA 11
Carpet Boost
Geplande schoonmaak
Vormgeving Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1
Wasbaar filter
caret-up caret-down Met dweilfunctie
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0,3 l 0,2 l 0,2 l
Vibrerende dweil
Automatische dweillift (functie)
caret-up caret-down Navigatie
Mapping-Sensor LDS LDS+Camera LDS+Camera
Objectherkenning
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Voor meerdere kamers
caret-up caret-down Bediening
Te verbinden met app
Afstandsbediening
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
caret-up caret-down Reinigingsstation
Automatische vuilafvoer
Stof capaciteit
Automatisch de watertank bijvullen
Automatische zelfdrogende dweil
Automatisch mop wassen
caret-up caret-down App-functionaliteit
Te verbinden met app
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
"No mop" zones
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 9,65 cm 9,65 cm 9,65 cm
Breedte 35,0 cm 35,3 cm 35,3 cm
Diepte 35,0 cm 35,0 cm 35,0 cm
Gewicht 4,7 kg

Reviews caret-up caret-down

Consumenten reviews
4,8
★★★★★
★★★★★
3.217 reviews
Expert reviews
4,3
★★★★★
★★★★★
4 Experts

caret-up caret-down Consumenten reviews

5,0
★★★★★
★★★★★
22 reviews
4,9
★★★★★
★★★★★
787 reviews
4,8
★★★★★
★★★★★
3 reviews
4,7
★★★★★
★★★★★
2.159 reviews
Mediamarkt.de
4,3
★★★★★
★★★★★
18 reviews
Onbekende bronnen
4,8
★★★★★
★★★★★
228 reviews

caret-up caret-down Expert reviews

3,5
★★★★★
★★★★★
4,3
★★★★★
★★★★★
4,9
★★★★★
★★★★★
4,5
★★★★★
★★★★★

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

de-DE en-GB es-ES nl-NL en-US da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.