Vergelijking van merken filterkoffiezetapparaten

Bijgewerkt:
04. juni 2024

Welk merk filterkoffiezetapparaat is het beste en welk is het goedkoopste? Welke merken bieden de langste garantie? Lees hier meer over in dit artikel.

Alleen merken met ten minste 3 filterkoffiezetapparaten vertegenwoordigd in onze vergelijking zijn opgenomen in het artikel.

1

Welk merk is het beste?

Welk merk filterkoffiezetapparaat is het beste? In de volgende tabel krijg je inzicht in hoe de gemiddelde score voor elk merk is in onze vergelijking:

Positie Merk Cijfer
1 WMF
89
2 Melitta
88
3 Moccamaster
88
4 Bosch
87
5 Rowenta
87
6 Philips
86
7 Severin
85
8 Krups
84
9 Russell Hobbs
84
10 Braun
81

Zoals de tabel laat zien, is er een groot verschil in hoe goed de individuele merken presteren.

2

Welke merken zijn ECBC gecertificeerd?

De ECBC-certificering, uitgegeven door het European Coffee Brewing Centre, is een kwaliteitsgarantie voor filterkoffiezetapparaten. Het wordt toegekend aan machines die voldoen aan de strengste normen voor koffiezetkwaliteit.

Sommige merken, zoals Moccamaster, behalen voor al hun koffiezetapparaten de ECBC-certificering. Andere merken bieden zowel modellen die ECBC-gecertificeerd zijn als modellen zonder deze certificering.

In de volgende tabel kun je zien welke merken ECBC-gecertificeerde koffiezetapparaten hebben en hoe de gemiddelde score is voor de modellen die ECBC-gecertificeerd zijn:

Positie Merk Cijfer
1 Melitta
89
2 Moccamaster
88
3 Sage
85
4 Severin
82
5 Wilfa
80
6 DeLonghi
76
7 Braun
69

Je kunt hier meer lezen over koffiezetapparaten met ECBC-certificering.

3

Vergelijking van garantie

De garantie op filterkoffiezetapparaten kan aanzienlijk variëren afhankelijk van het merk en model. Doorgaans bieden fabrikanten van filterkoffiezetapparaten een garantie van 2 jaar, maar dit kan sterk variëren afhankelijk van het merk. Daarnaast bieden sommige fabrikanten een verlengde garantie als je het product online registreert.

Een langere garantie kan aangeven dat de fabrikant vertrouwen heeft in de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Fabrikanten die langere garanties bieden, doen dit mogelijk als onderdeel van hun marketingstrategie om klanten te verzekeren van de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun producten.

In de volgende tabel kun je inzicht krijgen in hoe de gemiddelde maximale garantie is verdeeld onder de verschillende merken:

Merk Garantie
Moccamaster
10 jaar
Philips
2 jaar
Russell Hobbs
2 jaar
Krups
2 jaar
Melitta
2 jaar
WMF
2 jaar
Braun
1 jaar
4

Welk merk is het goedkoopste?

Welke koffiezetapparaatmerken zijn het goedkoopst en welke zijn het duurst? In de volgende grafiek kun je de gemiddelde prijs zien over de filterkoffiezetapparaten van verschillende merken:

Zoals de grafiek laat zien, is Moccamaster een van de duurdere merken, met een gemiddelde prijs van € 211 voor hun filterkoffiezetapparaten.

Doorgaans hebben koffiezetapparaatmerken zowel high-end als budgetmodellen in hun assortiment. In de volgende grafiek hebben we de prijs van het goedkoopste filterkoffiezetapparaat van elk merk vergeleken:

Merk Goedkoopste koffiezetapparaat
Bestron
€ 17
Emerio
€ 23
Tristar
€ 25
Severin
€ 28
Melitta
€ 28
Tefal
€ 33
Russell Hobbs
€ 33
Black-Decker
€ 37
Bosch
€ 43
Braun
€ 45
Philips
€ 45
Graef
€ 46
Steba
€ 48
Krups
€ 55
WMF
€ 59
Medion
€ 59
DeLonghi
€ 63
Inventum
€ 65
Rowenta
€ 65
Caso
€ 74
ETA
€ 79
Unold
€ 86
AEG
€ 95
Zwilling
€ 100
KitchenAid
€ 109
Gastroback
€ 136
Smeg
€ 137
Wilfa
€ 166
Moccamaster
€ 193
Sage
€ 237

Zoals de grafiek laat zien, kost het goedkoopste filterkoffiezetapparaat € 17 en is er een groot verschil in hoe goedkoop de modellen van de individuele merken zijn.

Je kunt hier meer lezen over goedkope koffiezetapparaten.

de-DE it-IT nl-NL da-DK

© 2024 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.