Medion MD 19100

Medion MD 19100
Cijfer
84/100
Bevredigend
611 Consumenten reviews
★★★★★
★★★★★
(4,2)

Prijzen

Bol.com 95 €
Gratis verzending
Bekijk product
Wehkamp.nl 109 €
Gratis verzending
Bekijk product
Amazon.nl 118 € Bekijk product
Dankzij onze partnerovereenkomsten verdienen we een commissie, als er een aankoop wordt gemaakt.
Voor meerdere kamers

Voor meerdere kamers

Dweilfunctie

Dweilfunctie

Max. drempel hoogte

Max. drempel hoogte

0,5 cm

Te verbinden met app

Te verbinden met app

Mapping

Mapping

Alle specificaties »

Voordelen

 • Betaalbare prijs
 • Kan met een afstandsbediening worden bediend
 • Laag profiel
 • Verdraagbaar geluidsniveau

Nadelen

 • Geen app en spraakbediening
 • Willekeurige navigatie
 • Kan niet over drempels rijden
 • Het duurt enige tijd voordat het oplaadstation is bereikt
caret-up caret-down

Specificaties

Accu
Maximale bedrijfstijd
90 min
Oplaadtijd
300 min
Accu type
Li-ion
Reiniging
Geluidsniveau
65 dB
Maximale drempel hoogte
0,5 cm
Vermogen
20,0 w
Aantal modi
2
Met dweilfunctie
Nee
Andere informatie
Volume stofreservoir
0,3 l
Mapping-Sensor
Geen
Automatische vuilafvoer
Nee
Carpet Boost
Nee
Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Ja
Opnieuw opladen en hervatten
Nee
Geplande schoonmaak
Ja
Te verbinden met app
Nee
Voice control
Nee
Alexa voice control
Nee
Google Home voice control
Nee
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Ja
Accessoires
Afstandsbediening
Ja
Vormgeving
Vorm
Rond
Aantal zijborstels
2
App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Nee
Real Time Tracking
Nee
Digital Blocked Area
Nee
Zoned Cleaning
Nee
Multi Floor Maps
Nee
Selected Room Cleaning
Nee
Afmetingen en gewicht
Hoogte
9,0 cm
Breedte
32,0 cm
Diepte
32,0 cm
Gewicht
2,2 kg

Specificatie vergelijking

augustus 11, 2022

Wie zou Medion MD 19100 moeten kopen

 • Als je een beperkt budget hebt, dan kan de Medion MD 19100 wellicht geschikt voor je zijn want het heeft namelijk een prijs dat iedereen kan betalen.
 • Als je thuis niet veel open ruimten, obstakels of meubels hebt, dan is de Medion MD 19100 wellicht geschikt voor jou. Het apparaat komt namelijk het beste tot zijn recht in open ruimten.
 • Als je nieuwe bent op het gebied van robotstofzuigers, dan kan de Medion MD 19100 wellicht een uitmuntende keus voor je zijn. Je hoeft namelijk niet veel geld uit te geven en het is zeer gebruiksvriendelijk.
 • Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger die geen luide of irriterende geluiden maakt, dan is de Medion MD 19100 wellicht voor jou. Het heeft namelijk een geluidsniveau van 65 dB en dit is lager dan het geluidsniveau van een doorsnee stofzuiger.

Wie zou geen Medion MD 19100 moeten kopen

 • Als je voorkeur uit gaat naar robotstofzuigers die een kaart van je huis maakt en via de app virtuele afbakeningen plus een schoonmaakgebied creëert, dan zal de Medion MD 19100 je tegenvallen, want het heeft geen app of mapping functies. In plaats hiervan kun je beter duurdere robotstofzuigers bekijken zoals de Roborock S6 of de Proscenic M7 PRO, die allemaal een geavanceerd mapping functie en aanpasbare kaart bezitten.
 • Als je in een groot huis leeft, dan zal je wellicht met de Medion MD 19100 niet tevreden zijn, want het is maar 90 minuten operatief en bezit geen systematisch schoonmaakpatroon. Het is dan beter om duurdere robotstofzuigers te bekijken met een langere batterijduur en een systematisch schoonmaakpatroon, zoals de Roborock S5 Max Max dat een batterijduur van 120 minuten heeft of de Roborock S6 Pure dat 180 minuten constant zuivert.
 • Als je hoogpolige tapijten bezit dan zal de Medion MD 19100 je geen goede indruk geven, want het heeft namelijk moeite om een dik tapijt te beklimmen.

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van Medion MD 19100 dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 11-08-2021

De Medion MD 19100 heeft een betaalbare prijs en een goede zuiging. Het bezit niet alle functies, maar vanwege zijn lage prijs zijn de slimme functies alleen te zien bij de dure robotstofzuigers.

Het heeft een goede zuiging en een verdraagzaam geluidsniveau dat tot aan 65 dB gaat. Toch bezit het geen systematisch schoonmaakpatroon en daarom maakt het apparaat willekeurig schoon. Het navigeert in een rechte lijn en verandert van koers als hij tegen een obstakel rijdt. De Medion MD 19100 zal dit blijven herhalen totdat de batterij leeg is, wat ongeveer 90 minuten bedraagt. Dit betekent dat bepaalde ruimten herhaaldelijk worden schoongemaakt en andere compleet worden vergeten. De Medion MD 19100 kan toch een klein huis reinigen, ook al zal hij willekeurig navigeren. Maar mocht je een groot huis bezitten, dan is het wellicht beter om duurdere robotstofzuigers te bekijken met een systematisch schoonmaakpatroon en een langere batterijduur.

Vanwege dat er geen mapping vermogen aanwezig is, zal de Medion MD 19100 meer tijd nodig hebben om het oplaadstation te bereiken. Hij heeft ook moeite met enigszins hoge drempels, want hij kan uitsluitend over drempels rijden met een hoogte van 0,5 cm.

De Medion MD 19100 heeft een laag profiel zodat het eenvoudig onder lage attributen kan zuigen zoals onder het bed, kast of bank. Daarnaast kan je eenvoudig de Medion MD 19100 met de afstandsbediening bedienen.

Over het algemeen presteert de Medion MD 19100 uitmuntend als je op zoek bent naar een zeer betaalbare robotstofzuiger. Mocht je meer kunnen uitgeven, dan is het wellicht beter om slimmere robotstofzuigers uit te kiezen. Uiteindelijk is de Medion MD 19100 geschikt voor degene met een klein budget die in een klein huis leven en nieuw zijn op het gebied van robotstofzuigers.

Medion MD 19100 vs. Eufy RoboVac 11s caret-up caret-down

Voordelen

Goedkoper

Nadelen

Kortere batterijduur (90 minuten vs. 100 minuten)
Hoger geluidsniveau (65 dB vs. 55 dB)
Kleinere stofbak (300 ml vs. 600 ml)
Geen automatische tapijt boost
Hoger (9 cm vs. 7,2 cm)

Schrijf je review van Medion MD 19100

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Schoonmaakresultaat
Accu
Prijs-kwaliteitverhouding
Bouwkwaliteit
Geluidsniveau
Makkelijk te gebruiken
Reiniging & Onderhoud
Toon meer

Ranglijsten

 • Nr. 70 van 109 robotstofzuigers

Beschrijving caret-up caret-down

Zelf aan de slag gaan met een stofzuiger behoort tot de verleden tijd dankzij deze Medion robotstofzuiger.

Batterij

Wil je de huiskamer schoonmaken? Zet de robotstofzuiger in een actieve stand en laat deze stofzuiger onafgebroken 90 minuten bij u thuis schoonmaken. Mocht dit apparaat eenmaal aan een leegstand te komen te staan? Dan zal deze automatisch naar het oplaadstation keren om hier te worden opgeladen. De Medion MD 19100 beschikt over een Li-ion batterij dat in 300 minuten kan worden opgeladen. Verder zien we dat het vermogen van dit toestel 20,0 Watt bedraagt.

Reiniging

De robotstofzuiger heeft 2 modi en kan tijdens de schoonmaakbeurt over drempels lopen, mits deze niet hoger zijn dan 0,5 cm. De machine kan verschillende oppervlakken zuiveren. Zo zien we dat de stofzuiger géén enkele moeite heeft met het schoonmaken van harde vloeren en kortharige vloerbekleding. Daarnaast past de robotstofzuiger zich met de instelbare zuigkracht op het aparte oppervlak aan. Verder zullen de zijborstels ervoor zorgen dat plinten worden gezuiverd. Ook bedraagt het stofreservoir 0,3 liter.

Functionaliteit

Dankzij verschillende sensoren zal deze stofzuiger in een goede baan bij u thuis stofzuigen. Allereerst herkent de robotstofzuigers verschillende meubels en dankzij de”touch”sensoren zal dit toestel niet tegen aan deze laatstgenoemde stoten. Verder zal dit apparaat (dankzij de afgrondsensor) ook niet van bepaalde hoogtes vallen. Denk hierbij aan traptredes!

App

Dit apparaat beschikt niet over een app, toch wordt er een afstandsbesturing bijgeleverd.

Navigatie

Het Medion model gaat elke actie met een willekeurige schoonmaak aan. De consument kan de robot ook met het tijdschema instellen, toch maakt de machine geen gebruik van gebiedsafbakening.

Bijlage

In de verpakkingsdoos treffen we de volgende accessoires aan. Een laadstation om de batterij op te laden. Daarnaast wordt er een afstandsbediening bijgeleverd. Ook zien we een vervangingsfilter terug, plus een reinigingsborstel om achtergebleven haren te verwijderen.

Vormgeving

Vorm statistieken

Rond (94%)
Medion MD 19100
D-vorm (6%)

augustus 11, 2022

De Medion uitgave is in een ronde vorm gemaakt en beschikt over twee zijborstels.

Divers

Geluidsniveau vergelijking

augustus 11, 2022

Dankzij de EPA filter worden kleinere pollen en vuildeeltjes eenvoudig tegengehouden. De dierenharen worden bovendien ook makkelijk verwerkt en vervolgens blijft er een schone lucht over. De machine heeft een maximaal geluidsniveau van 65 dB en beschikt over een stootrand. Verder is de handleiding in een Nederlandse, Franse en Duitse taal geschreven.

Dimensie en gewicht

De hoogte-afmeting bedraagt 9,0 cm, de breedte 32,0 cm en de diepte-afmeting staat gelijk aan de breedte-afmeting. De Medion MD 1910 robotstofzuiger weegt 2,2 Kilogram.

Prijs

Prijsvergelijking

augustus 11, 2022

De genoteerde prijs van het apparaat staat op 119 euro. Vandaag kunt u deze robotstofzuiger aanschaffen voor de prijs van 95 euro.

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
Medion MD 19100 Roborock S7 Pro Ultra
Roborock S7
Naam Medion MD 19100 Roborock S7 Pro Ultra Roborock S7
Cijfer
84
98
97
Positie Nr. 70 van 109 Nr. 1 van 109 Nr. 2 van 109
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.2)
611 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.9)
50 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
2657 reviews
Prijs 95 € 1.199 € 469 €
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 90 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 300 min 240 min
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 5200 mAh 5200 mAh
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 300 m² 200 m²
Geluidsniveau 65 dB 67 dB 67 dB
Zuigkracht 5100 Pa 2500 Pa
Maximale drempel hoogte 0,5 cm 2,0 cm 2,0 cm
Vermogen 20,0 w 68,0 w
Aantal modi 2
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0,2 l 0,3 l
caret-up caret-down Andere informatie
Volume stofreservoir 0,3 l 0,4 l 0,47 l
Mapping-Sensor Geen LDS LDS
Filtertype EPA 11 EPA 11
Automatische vuilafvoer
Carpet Boost
caret-up caret-down Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Opnieuw opladen en hervatten
Geplande schoonmaak
Te verbinden met app
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
Afgrondsensoren en Touch sensoren
caret-up caret-down Accessoires
Afstandsbediening
caret-up caret-down Vormgeving
Vorm Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 2 1 1
caret-up caret-down App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 9,0 cm 9,65 cm 9,65 cm
Breedte 32,0 cm 35,0 cm 35,0 cm
Diepte 32,0 cm 35,3 cm 35,0 cm
Gewicht 2,2 kg 4,8 kg 4,7 kg

Reviews caret-up caret-down

Consumenten reviews
4,2
★★★★★
★★★★★
611 reviews

caret-up caret-down Consumenten reviews

4,5
★★★★★
★★★★★
6 reviews
Coolblue.nl
4,3
★★★★★
★★★★★
25 reviews
4,2
★★★★★
★★★★★
492 reviews
Bol.com
4,1
★★★★★
★★★★★
88 reviews

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

de-DE es-ES it-IT nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.