Medion MD 18500

Cijfer
88/100
Goed
5.671 Consumenten reviews
★★★★★
★★★★★
(4,4)

Prijzen

Bol.com 145 €
Gratis verzending
Bekijk product
Amazon.nl 201 € Bekijk product
Dankzij onze partnerovereenkomsten verdienen we een commissie, als er een aankoop wordt gemaakt.
Voor meerdere kamers

Voor meerdere kamers

Dweilfunctie

Dweilfunctie

Te verbinden met app

Te verbinden met app

Mapping

Mapping

Alle specificaties »

Voordelen

 • Een fysieke viruele muur is inbegrepen
 • Ondersteunt drie zuig-instellingen
 • Relatief stil
 • Laag profiel
 • De afstandsbediening is duidelijk
 • Betaalbaar

Nadelen

 • Alleen één fysieke virtuele muur
 • Geen app of spraakbediening
 • willekeurig schoonmaakpatroon
 • Geen mapping vermogen
caret-up caret-down

Specificaties

Accu
Maximale bedrijfstijd
90 min
Oplaadtijd
240 min
Accu type
Li-ion
Accucapaciteit
2500 mAh
Reiniging
Geluidsniveau
65 dB
Vermogen
36,0 w
Met dweilfunctie
Nee
Andere informatie
Volume stofreservoir
0,3 l
Mapping-Sensor
Geen
Automatische vuilafvoer
Nee
Carpet Boost
Nee
Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Ja
Opnieuw opladen en hervatten
Nee
Geplande schoonmaak
Ja
Te verbinden met app
Nee
Voice control
Nee
Alexa voice control
Nee
Google Home voice control
Nee
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Ja
Accessoires
Afstandsbediening
Ja
Vormgeving
Vorm
Rond
Aantal zijborstels
2
App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Nee
Real Time Tracking
Nee
Digital Blocked Area
Nee
Zoned Cleaning
Nee
Multi Floor Maps
Nee
Selected Room Cleaning
Nee
Afmetingen en gewicht
Hoogte
8,3 cm
Breedte
36,0 cm
Diepte
36,0 cm
Gewicht
1,9 kg

Specificatie vergelijking

augustus 9, 2022

Wie zou Medion MD 18500 moeten kopen

 • De Medion MD 18500 is een zeer goedkope robotstofzuiger, geschikt voor degene die een simpele robotstofzuiger zonder geavanceerde functies wilt hebben. De Medion MD 8500 biedt alleen basis-functies aan zoals automatisch wederkeren naar het oplaadstation, sensor voor trappen, tijdsklok enz.
 • Als je op zoek bent naar een betaalbare robotstofzuiger dat goed kan zuigen, dan kun je wellicht de MD 18500 overwegen.
 • Mocht je veel laaghangend meubilair hebben, dan wil je het voordeel uit de lage hoogte van de MD 18500 halen dat eenvoudig onder meubilair kan verplaatsen en reinigen.
 • Ben je nieuw op het gebied van robotstofzuigers en je wilt niet veel geld investeren, dan is de MD 18500 een geweldige robotstofzuiger om mee te starten. Het is gebruiksvriendelijk, betaalbaar en zal zijn werk goed volbrengen.
 • De MD 18500 opereert stiller dan andere duurdere robotstofzuigers, daarom is het een ideale robotstofzuiger als je gevoelig voor geluid bent.
 • Mocht je huisdieren bezitten, dan kan je wellicht tevreden zijn met de MD 18500. Het kan namelijk via de geconcentreerde directe extractie eenvoudig dierenhaar verwijderen.

Wie zou geen Medion MD 18500 moeten kopen

 • Als je op zoek bent naar een goedkope robotstofzuiger met app-bediening, dan is dit model niet de juiste keus. In plaats hiervan is de Eufy RoboVac 30C wellicht een juiste keus.
 • Ben je op zoek naar een volautomatische robotstofzuiger met de nieuwste functies, dan zul je wellicht moeten uitwijken naar dure robotstofzuigers.
 • Leef je in een groot huis, dan zal de MD 18500 een zware tijd hebben en veel tijd in beslag nemen om de hele vloer te reinigen, want het navigeert willekeurig zonder mapping vermogen.
 • Als je over hoogpolige tapijten beschikt, dan zul je toch twee keer moeten nadenken om de MD 18500 te nemen. Het kan namelijk niet goed zuiveren op tapijten / vloerkleden, omdat de zuigkracht niet wordt verhoogd om een grondige reiniging te leveren, in tegenstelling tot andere robotstofzuigers met een BoostIQ-functie.
 • Als je op zoek bent naar een hybride stofzuiger dat ook kan dweilen, dan kun je wellicht de Medion MD 18501 overwegen. Het is namelijk dezelfde uitvoering als de MD 18500, maar dan met een dweilfunctie.

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van Medion MD 18500 dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 12-04-2021

De Medion MD 18500 is een instap-robot dat de basisfuncties van een robotstofzuiger ondersteund. Het heeft niet de nieuwste functies, maar het werkt goed en zal de klus klaren.

Je kunt de robotstofzuiger met de afstandsbediening bedienen. Je kunt de robotstofzuiger starten, een schoonmaakschema maken, laten wederkeren naar het oplaadstation, handmatig via de pijltoetsen besturen en de zuiginstellingen aanpassen. Er zijn drie zuiginstellingen zoals auto, edge en spot.

De standaard auto-instelling zal de kamer willekeurig zuiveren. Het navigeert en verandert zijn koers, als er een meubelstuk of obstakel wordt geraakt. Dit schoonmaakpatroon is uitermate geschikt voor kleine huizen of appartementen, omdat het namelijk meer gericht is op het zuiveren van een hele vloer in een kleine ruimte. De edge-schoonmaakinstelling zal langs randen zuiveren. Deze schoonmaakinstelling is hulpzaam, want robotstofzuigers kunnen met een ronde vormgeving niet vaak langs randen zuiveren. Daarnaast komt de spot-schoonmaakinstelling te handen als je een specifieke ruimte wilt zuiveren.

De meeste budget robotstofzuigers maken gebruik van een magnetische strip dat afbakeningen op de vloer maakt en andere beschikken zelfs niet over datgene. Toch gebruikt de MD 18500 een fysieke virtuele muur. Dit is een klein apparaat dat eenvoudig naar andere ruimten kan worden verplaatst, in tegenstelling tot de magnetisch strip dat op de vloer vast zit.

De virtuele muur-functie is een lengte-afbakening; toch is dit apparaat zo krachtig dat de robotstofzuiger vanuit elke hoek niet naar de virtuele muur gaat. Daarbovenop, wordt de MD 18500 maar met één virtuele muur geleverd. Dit kan een nadeel zijn, als je vele ruimten hebt waar je de robotstofzuiger niet wilt laten navigeren.

Over het algemeen heeft de MD 18500 een gebalanceerde functionaliteit en betaalbaarheid. Het ontbreekt aan diverse verbeteringen en functies, zoals mapping vermogen en een app, toch zuigt het goed en biedt het gemak bij het stofzuigen, wat het zijn investering waard maakt.

Medion MD 18500 vs. Medion MD 18501 caret-up caret-down

Voordelen

Goedkoper

Nadelen

Geen dweilfunctie

De MD 18500 en de MD 18501 hebben hetzelfde ontwerp, zuigvermogen, batterijduur en afstandsbedieningsfuncties. Toch kan de MD 18501 zuigen en dweilen en dat is het verschil bij de MD 18500 dat alléén kan zuigen.

Schrijf je review van Medion MD 18500

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Schoonmaakresultaat
Accu
Prijs-kwaliteitverhouding
Bouwkwaliteit
Geluidsniveau
Makkelijk te gebruiken
Reiniging & Onderhoud
Toon meer

Ranglijsten

 • Nr. 24 van 109 robotstofzuigers

Beschrijving caret-up caret-down

Medion MD 18500Deze handige robotstofzuiger heeft diverse functionele opties om de stofzuigerbeurt te vereenvoudigen.

Batterij

We treffen een accucapaciteit aan ter grootte van 2500 mAh bij deze uitvoering van Medion. Bovendien wordt er van een Li-ion batterij gebruik gemaakt en heeft een werkzame werking van 90 minuten voordat deze moet worden opgeladen. Vervolgens kan de batterij in 240 minuten worden herladen, terwijl de gemiddelde oplaadtijd van alle andere robotstofzuigers 268 minuten bedraagt.

Reiniging

De machine is geschikt om dierenharen weg te werken, maar komt ook goed tot zijn recht op kleden en tapijten. Alle stofdeeltjes worden makkelijk via de zuigslang opgenomen om vervolgens in het stofreservoir te belanden. Bovendien heeft deze inhoud een volume ter grootte van 0,3 liter. We zien ook dat deze machine een geplande schoonmaak verricht als deze in een werkzame staat verkeert.

Functionaliteit

De afgrondsensor zal het apparaat besparen mocht deze op hoogte aan een schoonmaakbeurt bezig zijn. Daarnaast heeft de ‘touch’ sensor de functie om de robotstofzuiger in goede banen te leiden. De machine zal tijdens de schoonmaakbeurt ook een virtuele muur in kaart brengen en bij een leegstand wederkeren naar het oplaadstation.

App

Er bestaat geen App voor dit apparaat, toch kan men de machine via de bijgeleverde afstandsbediening starten.

Navigatie

De Medion MD 18500 robotstofzuiger gaat met een geplande schoonmaak te werk.

Bijlage

De verpakkingsinhoud wordt met het oplaadstation en de robotstofzuiger gekenmerkt. Daarnaast treffen we een schoonmaakborstel aan en natuurlijk de handleiding mag niet ontbreken.

Vormgeving

Vorm statistieken

Rond (94%)
Medion MD 18500
D-vorm (6%)

augustus 9, 2022

Dit apparaat heeft een ronde vorm en is bovendien van kunststof vervaardigd.

Divers

Geluidsniveau vergelijking

augustus 9, 2022

Het vermogen bedraagt 36 W, plus het maximale geluidsniveau ligt op 65 dB. Er is een stootrand aan de zijkant van deze robotstofzuiger gefabriceerd en de machine zal dankzij het anti-vastloopsysteem zich niet vastnestellen in het tapijt.

Dimensie en gewicht

Medion MD 18500
De Medion MD 18500 robotstofzuiger heeft een gewicht van 1,9 Kilogram. De hoogte-afmeting staat vastgesteld op 8,3 cm, terwijl de breedte en de hoogte een gelijke afmeting heeft ter grootte van 36,0 cm.

Prijs

Prijsvergelijking

augustus 9, 2022

Deze robotstofzuiger heeft een aanschafprijs van 145 euro.

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
Medion MD 18500 Roborock S7 Pro Ultra
Roborock S7
Naam Medion MD 18500 Roborock S7 Pro Ultra Roborock S7
Cijfer
88
98
97
Positie Nr. 24 van 109 Nr. 1 van 109 Nr. 2 van 109
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
5660 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.9)
50 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
2657 reviews
Prijs 145 € 1.199 € 469 €
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 90 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 240 min 240 min
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 2500 mAh 5200 mAh 5200 mAh
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 300 m² 200 m²
Geluidsniveau 65 dB 67 dB 67 dB
Zuigkracht 5100 Pa 2500 Pa
Maximale drempel hoogte 2,0 cm 2,0 cm
Vermogen 36,0 w 68,0 w
Aantal modi
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0,2 l 0,3 l
caret-up caret-down Andere informatie
Volume stofreservoir 0,3 l 0,4 l 0,47 l
Mapping-Sensor Geen LDS LDS
Filtertype EPA 11 EPA 11
Automatische vuilafvoer
Carpet Boost
caret-up caret-down Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Opnieuw opladen en hervatten
Geplande schoonmaak
Te verbinden met app
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
Afgrondsensoren en Touch sensoren
caret-up caret-down Accessoires
Afstandsbediening
caret-up caret-down Vormgeving
Vorm Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 2 1 1
caret-up caret-down App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 8,3 cm 9,65 cm 9,65 cm
Breedte 36,0 cm 35,0 cm 35,0 cm
Diepte 36,0 cm 35,3 cm 35,0 cm
Gewicht 1,9 kg 4,8 kg 4,7 kg

Reviews caret-up caret-down

Consumenten reviews
4,4
★★★★★
★★★★★
5.671 reviews

caret-up caret-down Consumenten reviews

Otto.de
4,5
★★★★★
★★★★★
244 reviews
4,4
★★★★★
★★★★★
5.400 reviews
Bol.com
4,4
★★★★★
★★★★★
27 reviews

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

de-DE nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.