De 9 beste loopbanden

products 9 loopbanden vergelijken
Consumenten reviews 5.057 Consumenten reviews

Welke loopbanden zijn de beste? We hebben 9 loopbanden met elkaar vergeleken en daaruit de beste gevonden. Iedere loopband is vergeleken op basis van 5.057 gebruikersrecensies. Onze loopband test is voor het laatst bijgewerkt in 2022.

BIJGEWERKT:
02. november 2022

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. 1
  Christopeit CS-200
  Cijfer
  94/100
  Goed
  Bol.com 2 € 349
  Amazon.nl € 349
  Loopband
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 118 reviews
 2. 2
  Reebok GT30 One Series
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Bol.com 2 € 599
  Amazon.nl € 599
  Loopband
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 123 reviews
 3. 3
  Sportstech F37
  Cijfer
  86/100
  Goed
  Amazon.nl € 1.007
  Loopband
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 1415 reviews
 4. 4
  ArtSport Speedrunner 7000
  Cijfer
  86/100
  Goed
  Bol.com 2 € 1.000
  Loopband
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 163 reviews
 5. 5
  Sportstech F10
  Cijfer
  84/100
  Bevredigend
  Amazon.nl € 319
  Loopband
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,2) 1985 reviews
 6. 6
  ArtSport Speedrunner 2500
  Cijfer
  84/100
  Bevredigend
  Bol.com 2 € 340
  Loopband
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,2) 530 reviews
 7. 7
  Tunturi Cardio Fit T30
  Cijfer
  84/100
  Bevredigend
  Bol.com 2 € 450
  Loopband
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 20 reviews
 8. 8
  Sportstech F31
  Cijfer
  82/100
  Bevredigend
  Amazon.nl € 849
  Loopband
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,1) 516 reviews
 9. 9
  Sportstech F75
  Cijfer
  80/100
  Bevredigend
  Amazon.nl € 2.169
  Loopband
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,0) 142 reviews
 10. Christopeit TM 4
  Niet meer leverbaar
  Loopband
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 45 reviews

Over onze loopbanden test

Iedere gepresenteerde loopband in onze vergelijkingstest is met een score tussen 0 -100 bekroond, gebaseerd op de loopbanden recensies van experts en testresultaten. In totaal hebben we verzameld:
 • 5.057 gebruikersrecensies
Ben ervan bewust dat we zelf geen enkele loopband hebben getest en dat onze vergelijking gebaseerd is op verzamelde informatie van het internet. Deze grafiek toont hoe de score in onze vergelijking is verdeeld over de loopbanden.

Scoreverdeling

november 26, 2022

De koopgids voor loopbanden

Thuis trainen is een geweldige manier om gewicht te verliezen, fit te blijven en je immuunsysteem te verbeteren. Met de loopband kun je lekker joggen of een sprint trekken, zonder dat het buitenweer hierop invloed heeft. Mocht je van plan zijn om dit sportapparaat in huis te nemen, dan volgen hier enkele tips en aandachtspunten. Zo beschrijven we de beste soort loopband, die uiteindelijk je perfecte sportpartner wordt.

Loopband Graphic

Waar moet je op letten bij de aankoop van een loopband?

Welke aandachtspunten zijn belangrijk als je een loopband wilt aanschaffen? Met talloze merken en modellen op de markt, is het makkelijk om totaal overrompelt te worden. Hier volgen bepaalde punten die je kunt gebruiken bij de aanschaf van een loopband:

caret-up caret-down Omvang (huis plaats + trainingsactiviteit)

Loopband trainingsactiviteit

Voordat je een loopband aanschaft, is het belangrijk te weten waar het apparaat wordt geplaatst. Daarom is het verstandig om eerst je vloer op te meten, zodat je niet constant op- en neer naar de winkel (of website) hoeft te gaan. Hierdoor verkort je het werkproces en kun je meteen talloze loopbanden bekijken die in de bepaalde ruimte zal passen.
Mocht je een opvouwbare loopband willen aanschaffen, dan zul je toch eerst moeten kijken of je over de nodige ruimte beschikt (L x B x H). Daarom is het handig om de verschillende dimensies van loopbanden te bekijken die overigens op de doos of websites worden vermeld. Vergeet ook niet dat de omvang van de loopband afhankelijk is op de toekomstige trainingsactiviteit. Mocht je bijvoorbeeld meer willen rennen, dan is het wellicht beter om een 55 cm brede band te nemen. Wil je daarentegen meer op de band wandelen, dan volstaat een 50 cm brede band al. Toch zal in de meeste gevallen een 50 cm brede band al volstaan, maar het is beter om aan de veiligheid te denken.

Daarnaast volstaat al een 127 cm lengteband voor wandelaars, maar mocht je toch veel willen rennen dan zul je toch op zijn minst een 140 cm lengteband moeten nemen (of 150 cm, als je langer dan 1,80m bent).

De standaard loopbanden zijn over het algemeen 215 cm lang en 90 cm breed. Mocht je thuis niet over voldoende ruimte beschikken, dan kun je een opvouwbare loopband aanschaffen. Deze loopbanden zijn korter, maar nemen tijdens gebruik toch wellicht dezelfde ruimte in beslag als een standaard loopband.

caret-up caret-down Motorkracht

Ga je de loopband met een wandelbeweging betreden? Wellicht wil je joggen of zelfs intensief rennen? Al deze activiteiten geven namelijk de doorslag op welke motor de loopband nodig heeft. Hierbij geldt, hoe intensiever de sportactiviteit des te krachtiger de motor moet zijn.
De motor van de loopband zal namelijk de band aandrijven. De meeste loopbanden beschikken over motors die tussen de 2,25 CHP en 4,25 CHP (continuous horsepower) liggen. De CHP waarde toont namelijk de kracht van een constant in werkende motor aan en niet alleen op zijn piek. Daarbij zal ook de sportactiviteit en je gewicht invloed hebben op welke soort motor je nodig hebt. Hieronder volgen de aanbevolen CHP-waarderingen voor de loopband bij personen tot aan 90 Kilogram, afhankelijk van de geplande sportactiviteit:

 • Wandelen: 2,0 CHP of hoger
 • Joggen: 2,5 CHP of hoger
 • Rennen 3,0 CHP of hoger

Personen met een gewicht boven 90 Kilogram zullen 0,5 CHP erbij moeten tellen.

caret-up caret-down Prijs

De soort loopband zal ook de prijs bepalen. Dus, hoever reikt je budget voor een loopband?

Minder dan 400 €:

Dit zijn de laag geprijsde loopbanden en terwijl je wellicht denkt dat je een geweldige deal sluit, is het toch beter voorzichtig te zijn met deze soort loopbanden. Ze hebben over het algemeen minder langdurige garanties en breken wellicht in een periode van een paar maanden. De loopbanden zijn misschien goed genoeg voor een willekeurige jogging sessie, maar als je deze intens gebruikt dan bestaat de kans dat ze na verloop van tijd kapot gaan. Daarbij zijn de apparaten ook minder robuust en zijn de frames vrij wobbelig. Verder zijn ze ook luidruchtiger en beschikken ze over kleiner sportoppervlak.

Tussen 400-700 €:

Bepaalde machines zullen het een jaar uithouden voordat ze problemen vertonen en dit is zelfs alleen met wandelen al merkbaar. Bovendien zul je geen hoogstaande kwaliteitsapparaten in deze prijsklasse vinden. Daarom zul je uiteindelijk moeten kiezen tussen een robuuste loopband of een loopband met nuttige functies.

Tussen 700-900 €:

Er zijn verschillende goede loopbanden in deze prijsklasse te vinden. Of je nu een wandelaar of jogger bent, je zult in deze prijscategorie diverse koopjes vinden. Deze aankopen zijn overigen in de meeste gevallen voorzien van goede jaarlijkse garanties op onderdelen en arbeid. Als je goed rondneust dan ben je wellicht in staat om een loopband te vinden met een goede variatie aan trainingen en een gemiddeld motorvermogen. In deze prijsklasse zijn de meeste loopbanden namelijk ook van L.C.D. beeldschermen voorzien en sommigen kunnen via een touch screen worden bediend.

Tussen 900-1300 €:

Mocht je een serieuze wandelaar of jogger zijn, dan zul je wellicht een geweldige loopband in deze prijsklasse vinden. In tegenstelling tot minder dure loopbanden, zijn deze krachtiger en comfortabeler in gebruik. Daarnaast beschikken ze over diverse functies, zoals scherpere hellingen, uitvoerige sportoefeningen (hart-gecontroleerde oefenprogramma’s), grotere touch screens etc.

Tussen 1300-1800 €:

De loopbanden in deze prijscategorie leveren een geweldige prestatie en hoogstaande elektrische snufjes, die je overigens ook in talloze gymlokalen aantreft. Dit zijn de soort loopbanden die voor fervente renners ideaal zijn of juist voor gezinnen die de loopband met elkaar delen. Als je een beetje uitkijkt dan vindt je vast wel een loopband met een hoogstaande langdurige band, die bovendien onderhoudsvrij is. Andere banden zullen in dezelfde prijsklasse moeten worden gewaxed. Daarnaast zullen enkele loopbanden ook van een comfortabel kussen-systeem zijn voorzien, om uiteindelijk je calorieverbranding te verhogen.

Boven 1800 €:

De beste loopbanden kosten meer dan 1800 € en kunnen zelfs boven 3000 € uitkomen. De loopbanden in deze prijsklasse hebben ook hellingtrainers (een must als je calorieën wilt verbranden), hoge snelheden voor marathonlopers en luxe loopbanden voor dagelijks gebruik en intensiteit. Sommige loopbanden beschikken over residentiële of commerciële garanties. Daarnaast zijn de verschillende functies ook indrukwekkend, zoals hoge maximale snelheden, extra grote monitors, wifi touch screens, fitness tests etc.

De prijs van een loopband varieert erg veel, afhankelijk van het merk, functies enz. In onze vergelijking is de Sportstech F10 de goedkoopste met een prijs van 319 €, terwijl de Sportstech F75 de duurste is met een prijs van 2169 €.

Deze grafiek toont de prijsverdeling aan van de loopbanden.

november 26, 2022

Als je op zoek bent naar een goedkope loopband, bekijk dan onze onderstaande lijst. Deze lijst toont de 3 goedkoopste loopbanden aan die gepresenteerd worden in onze vergelijking.

Positie Afbeelding Loopband Cijfer Beoordeling Prijs

caret-up caret-down Garantie

De meeste loopbanden hebben een levenslange garantie, toch bieden de goedkopere modellen een kortere garantie aan op de motor (meestal tussen 2 tot 25 jaar). Daarom is het belangrijk om de looptijd van de garantie te bekijken voordat je een loopband aanschaft. Over het algemeen wil je alsvolgt een dekking hebben:

 • Levenslang op het gebied van het frame en motor
 • 5 jaar op onderdelen en motor
 • 2 jaar voor werkzaamheden

De loopbanden die rond de de prijs van 1300-1800 € liggen, bezitten deze vorm van garantie. Mocht je over een gelimiteerd budget beschikken en op zoek zijn naar een goedkopere loopband, dan bieden ze kortere garanties aan op onderdelen en werkzaamheden. Toch is het belangrijk om altijd een levenslange garantie te krijgen op het frame en de motor. Vermijd bij aankoop van een loopband ook derde partij garanties, want ze zullen uiteindelijk niet meer dekking leveren dan de fabrieksgarantie.

caret-up caret-down Functies

Loopband Functies

De meeste loopbanden zijn van speciale functies voorzien, toch zijn ze niet allemaal noodzakelijk. Toch hangt dit van de sportactiviteit en de verwachte sportervaring af. Sommige functies zijn leuk om te bezitten, maar zullen ook vaak onbenut achterblijven. Daarom is het belangrijk om te bekijken welke functies je uiteindelijk helpen en welke als een verleiding kunnen worden gezien.

Hier volgen bepaalde functies die je wellicht kunt overwegen:

 • Automatisch het hellingsvlak verhogen: Loopbanden met deze functie kunnen je oefening interessanter maken. Ze hebben ook praktische voordelen, zoals een oefening voor gewrichten, snellere calorieverbranding en betere ondersteuning van de spieren. De meeste loopbanden zullen de hellingshoek tot aan 10, 15 en 20% verscherpen, terwijl hellingtrainers de hellingshoek tot aan 40% verscherpen. Mocht je hier op zoek naar zijn of er persoonlijk bij baten, dan is het goed om een loopband met deze functie te vinden.
 • Trainingsprogramma’s: Zolang de technologie constant verbeterd, zullen loopbanden door de jaren heen worden geperfectioneerd. Denk maar eens aan alle huiselijke loopbanden die ingebouwde trainingsprogramma’s bezitten, waarmee de snelheid en helling kan worden ingesteld. Daarbij geldt wel, hoe goedkoper de loopband des te eenvoudiger het trainingsprogramma. Ben je op zoek naar betere trainingsprogramma’s die voorzien zijn van persoonlijke trainingen en interactieve video’s, dan zul je toch meer geld moeten uitgeven om uiteindelijk het programma te kunnen gebruiken.
 • Draadloze hartslagmeter: Sommige loopbanden hebben E.K.G. handgrepen met een hartslagmeter. Mocht je tijdens het rennen je hartslag willen meten, dan hoef je alleen maar de hendel vast te pakken om vervolgens dit gegeven op het beeldscherm af te lezen. Toch zijn ze vaak afwijkend en daarom hebben bepaalde fabrikanten een draadloze strip voor de borst ontwikkeld, zodat je de hartslagmeter correct kan aflezen. Soms zul je toch dit hulpstuk apart moeten aanschaffen.
 • Amusement opties: Sommige personen vinden de training op de loopband saai en monotoon. Daarom zijn veel loopbanden uitgerust met diverse amusement opties. De minder dure opties staan je toe om muziek te spelen terwijl je aan het wandelen of joggen bent. De duurdere opties beschikken over bepaalde bedieningsknoppen waarmee je een trainingsvideo kan volgen die door een virtuele persoonlijke trainer wordt uitgevoerd.
 • Bluetooth: Deze functie is dermate geschikt voor personen die bepaalde trainingssessies volgen en vervolgens met diverse fitness apps willen delen, zoals Fitbit, MyFitnessPal etc. Sommige fabrikanten beschikken zelfs over hun eigen uitgebrachte app, zodat je deze met je loopband kan synchroniseren om vervolgens een betere sportervaring te krijgen.

caret-up caret-down Alternatieven voor een loopband

Ben je niet geïnteresseerd in een loopband? Dan volgen hier verschillende andere activiteiten die je kan beoefenen:

Touwspringen

Tegenwoordig is touwspringen met uitdagende bewegingen erg populair. Maar denk eraan dat deze vorm van sport een krachtige vorm van cardio is. Het ontwikkelt namelijk je cardiovasculair systeem, maar verbeterd ook je balans en uithoudingsvermogen.

Fietsen (Indoor en Outdoor)

Een andere manier om calorieën te verbranden is fietsen. Zeker als je rennen maar saai vindt. Deze sport kan je buitenshuis doen om je omgeving te bekijken of je kan een fietstrainer aanschaffen. Hiermee kun je uit verschillende programma’s en weerstand kiezen.

Roeimachine

Tussen alle sportmachines is de roeimachine wellicht het beste alternatief voor de loopband, want het is namelijk een volledige training waar je alle spieren van je lichaam gebruikt. Je zult hiermee veel calorieën verbranden en daarbij je lichaam in shape krijgen. Afhankelijk welke loopband je ook wilt aanschaffen, is uiteindelijk de roeimachine goedkoper, compacter en beter geschikt als je een kleinere ruimte hebt.

Crosstrainers

Crosstrainers hebben weinig lichaamsbeweging nodig, maar bieden wel een krachtige cardiovasculaire training. Ze zijn te vergelijken met een loopband, want ze combineren een wandeloefening met de beweging van de benen in een elliptische vorm. Als resultaat beweeg je de meeste spiergroepen van je boven-en onderlichaam. Deze machines kunnen met een helling worden gebruikt, verschillende weerstanden en ook met diverse snelheden.

Veelgestelde vragen (FAQ)

caret-up caret-down Welke loopband is de beste?

De beste loopband is de Christopeit CS-200 volgens onze vergelijking, wat een score van 94 uit 100 behaalde. De Christopeit CS-200 is online verkrijgbaar voor een prijs van 349 €. De tweede beste loopband is de Reebok GT30 One Series, wat een score behaalde van 92 uit 100. Dit zijn de 5 beste loopbanden uit de maand November 2022.
Positie Afbeelding Loopband Cijfer Beoordeling Prijs

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Christopeit CS-200 Reebok GT30 One Series
Sportstech F37
Naam Christopeit CS-200 Reebok GT30 One Series Sportstech F37
Cijfer
94
92
86
Positie Nr. 1 van 9 Nr. 2 van 9 Nr. 3 van 9
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
118 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.6)
123 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.3)
1415 reviews
Prijs € 349 € 599 € 1.007
caret-up caret-down Loopvlak
Breedte loopvlak 34 cm 42,0 cm 50,0 cm
Lengte loopvlak 100 cm 130,0 cm 130,0 cm
caret-up caret-down Vermogen
Motorvermogen piek (kW) 0,74 kW 1,47 kW
Motorvermogen piek (PK) 1 PK 2,0 PK
Motorvermogen continu (kW) 0,37 kW 0,92 kW
Motorvermogen continu (PK) 0,5 PK 1,25 PK
caret-up caret-down Trainingsmogelijkheden
Uitklapbaar
Bluetooth
Bediening via app
Transportwielen
Maximale gebruikersgewicht 100 kg 110 kg 150 kg
Maximale loopsnelheid 8 km/h 16 km/h 20 km/h
caret-up caret-down Trainingscomputer
Aantal programma's 16 12 12
de-DE nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.