Koffiezetapparaat met glazen kan of thermoskan – wat is het beste?

Bijgewerkt:
19. maart 2024

Een veelvoorkomende beslissing bij het selecteren van een filterkoffiezetapparaat is of je moet kiezen voor een model met een glazen kan of een thermoskan.

In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van de twee opties doornemen. Verder vergelijken we gegevens zoals de prijs voor elk type.

Korte overzicht

Dit is een kort overzicht van de voor- en nadelen van koffiezetapparaten met glazen kannen en koffiezetapparaten met thermoskannen. Je kunt verderop in het artikel meer diepgaande informatie lezen.

Koffiezetapparaat met glazen kan
Koffiezetapparaat met glazen kan
Voordelen
Transparante kan
Goedkoper
Makkelijker schoon te maken
Nadelen
Meer breekbaar
Prijs
€ 25-350 (Gem.: € 99)
Koffiezetapparaat met thermoskan
Voordelen
Minder breekbaar
Houdt warmte langer vast
Transporteerbaar
Nadelen
Doorgaans duurder
Moeilijker schoon te maken
Prijs
€ 23-318 (Gem.: € 123)

Glazen kan

Koffiezetapparaten met een glazen kan zijn al vele decennia de meest voorkomende keuze. Hier zijn enkele van de kenmerken die geassocieerd worden met koffiezetapparaten met glazen kannen:

  • Zichtbaarheid: Een van de belangrijkste voordelen van glazen kannen is hun transparantie, waardoor gebruikers gemakkelijk het koffieniveau kunnen controleren en kunnen zien wanneer een navulling nodig is.
  • Budgetvriendelijker: Koffiezetapparaten met glazen kannen zijn vaak voordeliger in vergelijking met modellen met thermoskannen.
  • Gemak van schoonmaken: Glazen kannen zijn over het algemeen vaatwasserbestendig en gemakkelijk met de hand schoon te maken. Bovendien maken hun gladde oppervlakken het eenvoudig om eventuele koffievlekken of -resten te verwijderen.
  • Verwarmingsplaat: De meeste koffiezetapparaten met een glazen kan worden geleverd met een verwarmingsplaat die de gezette koffie warm houdt nadat het brouwproces is voltooid.
  • Breekbaarheid: Glazen kannen zijn van nature breekbaarder dan thermoskannen en kunnen barsten of breken als ze niet goed worden behandeld.

Thermoskan

Hier zijn enkele van de kenmerken die geassocieerd worden met koffiezetapparaten met thermoskannen:

  • Warmtebehoud: Het belangrijkste voordeel van thermoskannen is hun vermogen om warmte vast te houden. Deze geïsoleerde kannen kunnen koffie urenlang warm houden zonder de noodzaak van een verwarmingsplaat, waardoor ze ideaal zijn voor huishoudens waar koffie geleidelijk over tijd wordt geconsumeerd.
  • Duurzaamheid: Thermoskannen zijn doorgaans gemaakt van roestvrij staal of andere duurzame materialen, waardoor ze beter bestand zijn tegen schade in vergelijking met glazen kannen.
  • Draagbaarheid: Het geïsoleerde ontwerp van thermoskannen maakt ze ideaal voor buitenactiviteiten, picknicks of bijeenkomsten waar de toegang tot stopcontacten beperkt kan zijn. Gebruikers kunnen thuis koffie zetten en de thermoskan meenemen.
  • Beperkte zichtbaarheid: In tegenstelling tot glazen kannen zijn thermoskannen niet transparant, wat betekent dat gebruikers het koffieniveau niet visueel kunnen controleren.

Prijsvergelijking

Over het algemeen zijn filterkoffiezetapparaten met een thermoskan een beetje duurder. De volgende grafiek toont de verdeling in prijs over de filterkoffiezetapparaten met thermoskan in vergelijking met de filterkoffiezetapparaten met een glazen kan:

Bijgewerkt op 22 april 2024

De gemiddelde prijs over de modellen met een thermoskan is € 123, terwijl de gemiddelde prijs over de modellen met glazen kannen € 99 is.

Welk kanstype is het meest voorkomend?

De volgende grafiek toont de verdeling in de verschillende soorten kannen.

Glazen kan (71%)
Thermoskan (28%)
Kop (1%)
Bijgewerkt op 22 april 2024

Zoals de grafiek laat zien, komt 28% van de filterkoffiezetapparaten met een thermoskan.

de-DE en-GB nl-NL da-DK sv-SE

© 2024 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.