5 Beste Koffiemolens (Februari 2020)

Vind de 5 beste koffiemolens op basis van verzamelde tests en 1.482 gebruikersaantallen.

Vergelijking

Productinformatie

Sage The Dose Control Pro DeLonghi KG520 Melitta Molino Russell Hobbs 23120-56
Naam Sage The Dose Control Pro DeLonghi KG520 Melitta Molino Russell Hobbs 23120-56
Score 88/100 86/100 85/100 71/100
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
84 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.3)
113 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.1)
532 reviews
★★★★★
★★★★★
(3.6)
97 reviews
Prijs 200 € 114 € 38 € 37 €
Testresultaten

Technische eigenschappen

Inhoud bonenreservoir 340 g 350 g 200 g 100 g
Maximaal vermogen 130 w 150 w 100 w 140 w
Materiaal buitenkant Roestvrij staal Roestvrij staal Kunststof Kunststof
Aantal maalgraden 60 18 17
Koffiehoeveelheid instelbaar
Voor espresso
Type Elektrisch Elektrisch Elektrisch Elektrisch
Soort maalwerk Kegelmaalwerk Konisk stålblade Schijfmaalwerk

Afmetingen en gewicht

Hoogte 34.0 cm 26.8 cm
Breedte 20.0 cm 18.2 cm
Diepte 16.9 cm 13.0 cm
Gewicht 2.4 kg 1.5 kg

Top 10 koffiemolens

  1. Sage The Dose Control Pro
  2. DeLonghi KG520
  3. Melitta Molino
  4. Russell Hobbs 23120-56
  5. Braun KG7070
  6. Sage SCG820
  7. DeLonghi KG89
  8. Solis 960.77

Gids voor koffiemolens

Introductie

Vele huishoudens beschikken over een koffiemolen tegenwoordig. Toch wordt de aankoop van dit product niet vergemakkelijkt. Het enorme aanbod met de bijhorende verschillende types laten de menige gebruiker staan met een hoop vragen. We geven met deze gids een inkijk in de wereld van de koffiemolens. We lichten bepaalde elementen toe waar het apparaat rijk aan is. Ook geven we een uitleg over de diverse molens met de werking en of het toepasbaar is bij u in het huishouden.

De juiste maalgraad voor het gewenste kopje koffie

Als we de maalgraad gaan bekijken dan komen we al snel met de vraag, waar gaan we de maling voor gebruiken? Wordt de maling gebruikt voor grote aangelegenheden zoals een sportschool, cafetaria of een school, dan zullen we moeten overgaan tot een grovere maling. Vaak wordt deze gemalen koffie worden gebruikt in de grotere koffiemachines met een riante filter. Het water zal door deze maalgraad makkelijk doorstromen en het gewenste resultaat eenvoudig neerzetten. Daarentegen kan deze maalgraad niet worden toegepast op een machine dat espresso wilt gaan zetten. Eenvoudigweg is de maalgraad te grof. Hier zal een fijnere maling moeten worden bereikt. De meeste koffiemolens beschikken over een instelbare maalgraad waar in een handslag de juiste maalgraad wordt verkregen. Alle koffiemolens werken tegenwoordig op elektriciteit, dus de klassieke molen is toch wel verdwenen in de huidige keuken.

Wat zijn de eigenschappen van de maalschijven?

Bij de meeste machines zijn aparte maalschijven te vinden. We behandelen hier de meest toegankelijke en voorkomende om de juiste maalgraad te verkrijgen. Zo zijn er machines dat te werk gaan met mesjes, conische en platte maalschijven.

Maling verkregen door mesjes

Dit is de oudere vorm om de juiste maling te verkrijgen. De machines die de mesjes geïntegreerd hebben in het toestel is perfect te gebruiken voor filterkoffie. Zoals we al aangaven dat dit eindproduct speciaal geschikt is voor grotere aangelegenheden, zal het minder presteren wanneer men een espresso wilt zetten. De mesjes bereiken een hoger toerental, dus daarom zijn ze ook iets minder geschikt om te malen want ze laten de koffie soms achter met een bittere nasmaak. Wilt u deze machine aanschaffen, dan zijn de titanium mesjes een betere keus.

Platte maalschijven

Deze maalschijven, wat het woord al aangeeft, zijn plat van structuur. Ze hebben op de uiteinden een gekartelde rand en kunnen met deze de bonen kapot malen. Verder zijn ze verkrijgbaar in een keramische uitvoering of metaal. Deze laatstgenoemde zal de goedkopere uitvoering zijn, wat op den duur minder lang meegaat. De andere zal met behulp van de keramische uitvoering een langere levensduur aangaan. Ook is het voornaam om te weten dat met deze maling, de motor een hoog toerental kan opbrengen. Wanneer dit gebeurt, dan komt dit minder ten goede van de bonen.

Conische maalschijven

Deze maalschijven zullen bijna geen hitte afstaan tijdens het malen. De kegelvormige structuur van deze maalschijven hebben de werking om de bonen op een gelijkmatige manier te verwerken. Door de vorming van deze maalschijven kan er ook gekozen worden om voor de metalen uitvoering te gaan, zonder ook maar in te leveren op de kwaliteit van de maling.

Titanium maalschijven

Deze maalschijven kunnen een grote capaciteit van bonen verwerken. We zien deze dus vaak terug bij de horeca aangelegenheden. Hier verzetten ze vaak een grote hoeveelheid weg en daarom is de levensduur erg van belang. Ook zijn er bepaalde merken die deze maalschijven in de machine hebben geïntegreerd.

De verschillende maalstanden

Bij ieder apparaat dat we behandelen zal in ieder geval 1 maalstand te vinden zijn. Gaat men in een andere categorie kijken, dan zijn er diverse maalstanden waaruit we kunnen kiezen. Bij de eenvoudige maalstand kunnen we een goede filterkoffie zetten, maar een espresso kan er niet worden tewerkgesteld. Daarnaast zien we ook toestellen waar de maalgraad met een draaiknop erg fijn kan worden afgesteld. Dit komt ten goede wanneer men een andere vorm van koffie wilt verkrijgen buiten de filterkoffie.

Bonenreservoir

De koffiemolens hebben een afsluitbare deksel met verschillende groottes van inhoud. Hoe groter de inhoud, hoe beter ze toepasbaar zijn bij grotere aangelegenheden, waaronder een kantoor bijvoorbeeld. In het normale huishouden kan een klein bonenreservoir al voor de oplossing zorgen.

Buffer of Grind on Demand molen

Er zijn 2 types koffiemolens op de markt. De eenvoudige gaat met de naam ‘Buffer’ ten haal. Deze koffiemolen zal de bonen malen en opvangen in een reservoir, net zoals het bonenreservoir, maar dan kleiner. Dit is een goede oplossing voor grote partijen. Toch hangt er hier een klein nadeel aan. Dit reservoir, gevuld met de mailing, zal zijn kwaliteit verliezen wanneer er niet vaak genoeg gebruik van wordt gemaakt. Daarentegen is er de zogeheten ‘Grind on Demand’ molen verkrijgbaar. Dit type zal de bonen per beurt malen en is dus dermate geschikt voor espresso of andere types koffie. Is het belangrijk voor u om telkens een vers gezet kopje koffie te gaan, dan biedt deze laatstgenoemde de oplossing. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om de koffie via een doseerunit te halen. Met een klik kan de koffie worden gewonnen van de unit. Deze ‘haal’ zal ongeveer uit 7 gram koffie bestaan. Deze methode wordt vaak gebruikt in de horeca.

Automatisch of handmatig

De oude koffiemolen die we kennen uit grootmoeders tijd zullen we niet vaak tegenkomen in de moderne keuken. Deze werd vaak met de hand bedient en er moest een draai of slinger worden gemaakt, om de mesjes te bedienen, waar daarna de bonen werden gesneden. Dat is verleden tijd. Hedendaagse koffiemolens worden vaak elektrisch aangedreven. Het verschil zit in de display. Zo kan de juiste maalgraad worden ingesteld met behulp van een draaiknop om zo de gewenste maling te verkrijgen. Aan de andere kant bestaan er ook apparaten waar alles eenvoudig afleesbaar is van het scherm. Deze optie zien we terug bij verschillende merken en geven de gebruiker een simpele manier om dit toestel te bedienen en direct van de juiste maalgraad te voorzien.

Wat bepaalt de prijs van de koffiemolen

Als we gaan kijken waarom de ene machine duurder is dan de andere, dan vermelden we graag dat de tegenwoordige machines worden aangeschaft voor belangrijke doeleinden van de gebruiker. Horeca aangelegenheden zullen vaak uitwijken naar titanium maalschijven, waar het normale huishouden kiest voor de eenvoud van de machine. Toch zijn er ook andere elementen waar men op let wanneer men een koffiemolen aanschaft. We zien het gebruikersgemak terug waar de machine mee wordt bediend. Dit is een belangrijk onderdeel voor de koper, maar ook het merk en het land van afkomst valt niet te vergeten. Daarnaast is de snelheid waar de maalschijven op lopen is een belangrijk punt voor de koper. We weten nu dat de vitesse invloed heeft op de kwaliteit van de vermaalde boon. Zo zal er ook zeker worden gelet hoe de bonen worden vermalen. Wederom kan er gekozen worden uit mesjes of de bepaalde maalschijven waaronder de conische of platte. Het blijkt dus dat deze elementen er allemaal toe dienen om de juiste keuze te maken wanneer men een koffiemolen aanschaft.

Reinigen

Na verloop van tijd zal de machine ook moeten worden gereinigd. Het zal niet een grote opgave zijn voor de meeste mensen, maar we lichten dit toch even toe om voor een eenvoudige manier te werk te gaan.

Ontmantelen

Bij de meeste apparaten kunnen veel stukken worden afgenomen waaronder de mesjes of maalschijven. Deze kunnen zeer eenvoudig worden schoongemaakt met behulp van een kwastje. Dit schoonmaaktuig kan bij bepaalde apparaten worden bijgeleverd. Veeg de resterende koffieresten weg van de maalschijven en ga op dezelfde manier te werk voor het bonenreservoir.

Het laatste woord

De meeste Nederlander drinkt toch elke dag behoorlijk wat koffie en de koffiemarkt is in deze tijd alleen maar versterkt. Waar vroeger al genoegen werd genomen met een simpele filterkoffie zal in deze tijd een walhalla aan koffiekeuzes worden aangeboden. Namen zoals latte, cappuccino, espresso, ristretto klinken soms als een rare taal voor ons. De keuze van de ouderwetse filterkoffie kan vrij eenvoudig worden bemachtigd, maar we zien een verandering in deze tijd. Iedereen wil een ware Barista worden in de keukenomgeving en het aanbod van de koffiemolens helpen hierbij. We hebben de molens onder de loep genomen om de keuze te vereenvoudigen. Grote groepen zullen vaak uitwijken naar de koffiemolens met een groot bonenreservoir en dezelfde filterinhoud waar de melange wordt bewaard. Daar aan de andere kant vinden we de solo gebruiker terug die met gemak een vers kopje kan zetten keer op keer. Wat voor de een belangrijk is, zal voor de andere persoon niet belangrijk zijn. De koffiemolens zijn in elke prijscategorie terug te vinden en brengen met deze bepaalde technische snufjes met zich mee om de eindgebruiker van eenvoud en gebruikersgemak te voorzien. Al in al, kies voor de juiste machine en kleur, dat perfect past in uw eigen huishouden en zet dagelijks het verse kopje koffie. Voor iedere portemonnee zal er een koffiemolen te verkrijgen zijn en we wensen u met deze gids een plezierige aankoop toe!

Copyright 2020 Reoverview.nl

Sitemap