De 10 beste juicers

products 22 juicers vergelijken
Consumenten reviews 26.141 Consumenten reviews

Wil je de beste sapcentrifuge aanschaffen? We hebben 22 juicers met elkaar vergeleken en deze gerangschikt van best naar slechtste. Onze vergelijking is gebaseerd op 26.141 gebruikersrecensies en in Januari 2023 voor het laatst bijgewerkt.

BIJGEWERKT:
02. januari 2023

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Merk caret
filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. De beste
  1
  Philips Viva Collection HR1832/00
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Deal Alert
  Amazon.nl € 55
  Deal Alert
  Deal Alert
  Deal Alert
  Bol.com 3 € 79
  Centrifugale sapcentrifuge
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 2164 reviews
 2. 2
  Bosch VitaJuice 4 MES4010
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Amazon.nl € 159
  Bol.com 3 € 209
  Centrifugale sapcentrifuge
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 437 reviews
 3. 3
  Sage SJE830 The Nutri Juicer Cold XL
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Amazon.nl € 392
  Centrifugale sapcentrifuge
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 418 reviews
 4. De beste slowjuicer
  4
  Sage SJS700 The Big Squeeze
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Coolblue.nl € 441
  Bol.com 3 € 459
  Slowjuicer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 395 reviews
 5. 5
  Bosch VitaJuice 2 MES25A0
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Amazon.nl € 90
  Bol.com 3 € 94
  Centrifugale sapcentrifuge
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 2402 reviews
 6. 6
  Bosch VitaJuice 3 MES3500
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Bol.com 3 € 93
  Amazon.nl € 93
  Centrifugale sapcentrifuge
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 2172 reviews
 7. 7
  Philips Avance Masticating HR1946/70
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Deal Alert
  Bol.com 3 € 195
  Deal Alert
  Amazon.nl € 200
  Slowjuicer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 590 reviews
 8. 8
  Sage SJE530 The Nutri Juicer Cold Plus
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Bol.com 3 € 204
  Amazon.nl € 225
  Centrifugale sapcentrifuge
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 139 reviews
 9. 9
  Sage SJB815 The 3X Bluicer Pro
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Amazon.nl € 369
  Bol.com 3 € 399
  Centrifugale sapcentrifuge
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 91 reviews
 10. 10
  Panasonic MJ-L700
  Cijfer
  86/100
  Goed
  Amazon.nl € 254
  Slowjuicer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 852 reviews

De koopgids voor een juicer

centrifugale sapcentrifuge
Een centrifugale sapcentrifuge (Philips Viva Collection HR1832/00)

Juicers zijn een aanvulling op alle keukenapparaten. Ze bereiden namelijk heerlijke vitaminerijke sapjes in een mum van tijd. Dankzij de talloze gezondheidsvoordelen zijn deze apparaten geschikt voor alle leeftijdsklassen. Daarnaast zijn de juicers eenvoudig in gebruik en passen ze in ieder keukeninterieur.

Juicers worden in alle soorten en maten gefabriceerd. Om van alle voordelen te kunnen genieten, zul je op zoek moeten gaan naar het model dat afgestemd is op je persoonlijke behoeften.

Soorten juicers volgens functionaliteit

 • Centrifugale sapcentrifuges – Deze juicers bereiken een hoge snelheid en bezitten daarnaast een ring met metalen messen of tanden. Deze snel roterende tanden of messen versnijden het product zodat het sap kan worden opgevangen. Het sap wordt door de kleine gaten van de ring gefilterd, voordat het naar de tuit loopt. Centrifugale sapcentrifuges kunnen efficiënt hard fruit en groenten verwerken, maar hebben moeite met groene bladgroenten. Ze zijn snel in gebruik, maar daarentegen ook luidruchtig. Bovendien zijn deze juicers ook betaalbaar. Ze zijn niet multifunctioneel en leveren ook weinig sap.
 • Een slowjuicer
  Een slowjuicer (Philips Avance HR1949/20)
 • Slowjuicers – Deze apparaten maken gebruik van een horizontaal of verticaal geplaatste boor. Met een lage snelheid roteert de boor en wordt het product tegen een zeef geperst om vervolgens het sap en pulp te splitsen. Het apparaat is geschikt voor de meeste fruitsoorten en groenten, zelfs groene bladgroenten. Ze produceren trouwens meer hoogwaardig sap. Daarnaast zijn de meeste modellen multifunctioneel en stil in gebruik. Toch zijn deze apparaten duur in aanschaf en dit kan als nadelig worden bezien.
 • Twin gear sapcentrifuges – Dit zijn masticating sapcentrifuges die voorzien zijn van een dubbele boor. De twee gears verpulveren en drukken het product tegen een zeef totdat de pulp droog is. Deze apparaten werken op een lage snelheid en zijn ook flexibeler. Dankzij de flexibiliteit kunnen ze zelfs de zachtste fruitsoorten verwerken. Vanwege de horizontale vormgeving nemen ze wel meer ruimte in beslag. Daarnaast zijn het ook dure apparaten, maar dankzij de functionaliteit is deze sapcentrifuge zeker zijn investering de moeite waard.

Budget

Juicers hebben verschillende prijzen die in ieder budget thuispassen. Toch zijn de budgetmodellen niet zo betrouwbaar als duurdere modellen en produceren ze ook minder sap. Maar dit wil niet zeggen dat duurdere modellen ook altijd beter werken. De juiste juicer sluit namelijk naadloos aan op je persoonlijke behoeften. Over het algemeen geldt: ‘je krijgt waarvoor je betaald’.

In onze vergelijking is de Severin ES 3566 de goedkoopste juicer. Dit apparaat heeft trouwens een verkoopprijs van 49 €. De volgende grafiek toont de prijsverdeling aan bij alle juicers.

januari 28, 2023

De volgende tabel toont de vijf goedkoopste gepresenteerde juicers uit onze vergelijking aan.

Juicer Prijs
49 €
55 €
90 €
93 €
110 €

Omvang en gewicht

Het is van belang dat je eerst de aankomende plek van de toekomstige juicer opmeet. Een kleine en lichte juicer kan makkelijk opgeborgen worden. Dankzij de geringe omvang van verticale masticating juicers, kunnen deze apparaten in een keukenkast worden opgeborgen. Twin gear juicers zijn zwaarder en hebben ook meer ruimte nodig op het keukenblad. Belangrijk zijn de afmetingen van een toekomstige juicer, zodat je een perfecte plek voor het apparaat kunt uitkiezen.

Capaciteit

De capaciteit van een juicer is afhankelijk van de opvangkan. Wil je veel of weinig sap bereiden? Met dit antwoord verklein je de opties bij de aanschaf van een juicer. Met een transparante opvangkan kun je de hoeveelheid sap waarnemen. Daarnaast is een opvangkan met afmetingen handig om te weten welke hoeveelheid je nodig hebt.

Veiligheid

Sommige juicers bezitten veiligheidsfuncties. Bepaalde modellen hebben een vergrendelingsarm of dekselklem, want anders starten ze niet. Daarnaast zijn er ook modellen zonder scherpe onderdelen aanwezig en andere apparaten bezitten een beveiligde veiligheidshoes.

Onderhoud en reiniging

Juicers moeten regelmatig worden gereinigd. Modellen die eenvoudig te monteren en demonteren zijn, hebben een groot voordeel, want alle apparaten moeten na gebruik worden gereinigd. Toch zijn multifunctionele juicers moeilijker te reinigen, want ze bezitten meerdere verwijderbare onderdelen. Sommige modellen bezitten trouwens ook borstels waarmee je achtergebleven pulp kunt verwijderen en spleten reinigt. Daarnaast zijn modellen met vaatwasserbestendige onderdelen beter om het reinigingsproces te versnellen.

Andere functies

 • Grootte van de trechter – Modellen met een grote trechter kunnen grote stukken fruit en groenten in een keer verwerken. Bij apparaten met een kleine trechter zullen de fruit- en groentesoorten versneden moeten worden voordat ze verwerkt worden.
 • Variabele snelheden – Dankzij deze functie kun je de snelheid van de juicer aanpassen.
 • Pulpcontainer – Bij sommige machines verdwijnt het pulp in een ingebouwde container, terwijl bij andere apparaten het pulp wordt opgevangen in een afzonderlijke container die aan de buitenkant van de machine staat. Een ingebouwde container heeft het nadeel dat het geregeld geledigd moet worden en tijdens het verwerkingsproces kan dit lastig zijn.
 • Drip Stop Tuit – Modellen met een inklapbare tuit zijn effectief en schoon in gebruik.
 • Antislip voetjes – Dankzij de rubberen voetjes vibreert of verplaatst de machine zich niet tijdens het bereidingsproces.
 • Reverse bedieningsknop – Een belangrijke functie, want de boor van een juicer kan vastlopen als er fruit of groenten wordt verwerkt.
 • verstelbare tuit – Met deze functie kun je de hoogte van de tuit verstellen.
 • Pulp Regelaar – Deze functie geeft je de optie om de juiste hoeveelheid pulp in het sap te doen belanden.
 • Snoeropslag – Het oprolsnoer kan eenvoudig in een ingebouwd compartiment worden opgeborgen.
de-DE es-ES it-IT nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.