De 10 beste juicers

products 24 juicers vergelijken
Consumenten reviews 19.605 Consumenten reviews

Wil je de beste sapcentrifuge aanschaffen? We hebben 24 juicers met elkaar vergeleken en deze gerangschikt van best naar slechtste. Onze vergelijking is gebaseerd op 19.605 gebruikersrecensies en in September 2022 voor het laatst bijgewerkt.

BIJGEWERKT:
02. september 2022

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Merk caret
filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. De beste centrifugale sapcentrifuge
  1
  Bosch VitaJuice 4 MES4010
  Cijfer
  92/100
  Goed
  Amazon.nl € 147
  Bol.com € 195
  Centrifugale sapcentrifuge
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 93 reviews
 2. 2
  Philips Viva Collection HR1832/00
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Amazon.nl € 69
  Bol.com € 78
  Centrifugale sapcentrifuge
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 1975 reviews
 3. 3
  Philips HR1855/70
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Bol.com € 96
  Amazon.nl € 96
  Centrifugale sapcentrifuge
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 1591 reviews
 4. 4
  Bosch VitaJuice 3 MES3500
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Bol.com € 100
  Amazon.nl € 100
  Centrifugale sapcentrifuge
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 633 reviews
 5. 5
  Sage SJB815 The 3X Bluicer Pro
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Bol.com € 372
  Coolblue.nl € 409
  Centrifugale sapcentrifuge
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 77 reviews
 6. De beste slowjuicer
  6
  Panasonic MJ-L500
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Bol.com € 171
  Slowjuicer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 4059 reviews
 7. 7
  Bosch VitaJuice 2 MES25A0
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Bol.com € 96
  Amazon.nl € 96
  Centrifugale sapcentrifuge
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 1656 reviews
 8. 8
  Philips HR1889/70
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Amazon.nl € 119
  Bol.com € 136
  Slowjuicer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 685 reviews
 9. 9
  Sage SJE430 The Nutri Juicer Cold
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Amazon.nl € 178
  Bol.com € 187
  Centrifugale sapcentrifuge
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 376 reviews
 10. 10
  Sage SJS700 The Big Squeeze
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Amazon.nl € 458
  Slowjuicer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 374 reviews

De koopgids voor een juicer

centrifugale sapcentrifuge
Een centrifugale sapcentrifuge (Philips Viva Collection HR1832/00)

Juicers zijn een aanvulling op alle keukenapparaten. Ze bereiden namelijk heerlijke vitaminerijke sapjes in een mum van tijd. Dankzij de talloze gezondheidsvoordelen zijn deze apparaten geschikt voor alle leeftijdsklassen. Daarnaast zijn de juicers eenvoudig in gebruik en passen ze in ieder keukeninterieur.

Juicers worden in alle soorten en maten gefabriceerd. Om van alle voordelen te kunnen genieten, zul je op zoek moeten gaan naar het model dat afgestemd is op je persoonlijke behoeften.

Soorten juicers volgens functionaliteit

 • Centrifugale sapcentrifuges – Deze juicers bereiken een hoge snelheid en bezitten daarnaast een ring met metalen messen of tanden. Deze snel roterende tanden of messen versnijden het product zodat het sap kan worden opgevangen. Het sap wordt door de kleine gaten van de ring gefilterd, voordat het naar de tuit loopt. Centrifugale sapcentrifuges kunnen efficiënt hard fruit en groenten verwerken, maar hebben moeite met groene bladgroenten. Ze zijn snel in gebruik, maar daarentegen ook luidruchtig. Bovendien zijn deze juicers ook betaalbaar. Ze zijn niet multifunctioneel en leveren ook weinig sap.
 • Een slowjuicer
  Een slowjuicer (Philips Avance HR1949/20)
 • Slowjuicers – Deze apparaten maken gebruik van een horizontaal of verticaal geplaatste boor. Met een lage snelheid roteert de boor en wordt het product tegen een zeef geperst om vervolgens het sap en pulp te splitsen. Het apparaat is geschikt voor de meeste fruitsoorten en groenten, zelfs groene bladgroenten. Ze produceren trouwens meer hoogwaardig sap. Daarnaast zijn de meeste modellen multifunctioneel en stil in gebruik. Toch zijn deze apparaten duur in aanschaf en dit kan als nadelig worden bezien.
 • Twin gear sapcentrifuges – Dit zijn masticating sapcentrifuges die voorzien zijn van een dubbele boor. De twee gears verpulveren en drukken het product tegen een zeef totdat de pulp droog is. Deze apparaten werken op een lage snelheid en zijn ook flexibeler. Dankzij de flexibiliteit kunnen ze zelfs de zachtste fruitsoorten verwerken. Vanwege de horizontale vormgeving nemen ze wel meer ruimte in beslag. Daarnaast zijn het ook dure apparaten, maar dankzij de functionaliteit is deze sapcentrifuge zeker zijn investering de moeite waard.

Budget

Juicers hebben verschillende prijzen die in ieder budget thuispassen. Toch zijn de budgetmodellen niet zo betrouwbaar als duurdere modellen en produceren ze ook minder sap. Maar dit wil niet zeggen dat duurdere modellen ook altijd beter werken. De juiste juicer sluit namelijk naadloos aan op je persoonlijke behoeften. Over het algemeen geldt: ‘je krijgt waarvoor je betaald’.

In onze vergelijking is de Severin ES 3566 de goedkoopste juicer. Dit apparaat heeft trouwens een verkoopprijs van 46 €. De volgende grafiek toont de prijsverdeling aan bij alle juicers.

september 30, 2022

De volgende tabel toont de vijf goedkoopste gepresenteerde juicers uit onze vergelijking aan.

Juicer Prijs
46 €
69 €
96 €
96 €
100 €

Omvang en gewicht

Het is van belang dat je eerst de aankomende plek van de toekomstige juicer opmeet. Een kleine en lichte juicer kan makkelijk opgeborgen worden. Dankzij de geringe omvang van verticale masticating juicers, kunnen deze apparaten in een keukenkast worden opgeborgen. Twin gear juicers zijn zwaarder en hebben ook meer ruimte nodig op het keukenblad. Belangrijk zijn de afmetingen van een toekomstige juicer, zodat je een perfecte plek voor het apparaat kunt uitkiezen.

Capaciteit

De capaciteit van een juicer is afhankelijk van de opvangkan. Wil je veel of weinig sap bereiden? Met dit antwoord verklein je de opties bij de aanschaf van een juicer. Met een transparante opvangkan kun je de hoeveelheid sap waarnemen. Daarnaast is een opvangkan met afmetingen handig om te weten welke hoeveelheid je nodig hebt.

Veiligheid

Sommige juicers bezitten veiligheidsfuncties. Bepaalde modellen hebben een vergrendelingsarm of dekselklem, want anders starten ze niet. Daarnaast zijn er ook modellen zonder scherpe onderdelen aanwezig en andere apparaten bezitten een beveiligde veiligheidshoes.

Onderhoud en reiniging

Juicers moeten regelmatig worden gereinigd. Modellen die eenvoudig te monteren en demonteren zijn, hebben een groot voordeel, want alle apparaten moeten namelijk na gebruik worden gereinigd. Toch zijn multifunctionele juicers moeilijker te reinigen, want ze bezitten meerdere verwijderbare onderdelen. Sommige modellen bezitten trouwens ook borstels waarmee je achtergebleven pulp kunt verwijderen en spleten reinigt. Daarnaast zijn modellen met vaatwasserbestendige onderdelen beter om het reinigingsproces te versnellen.

Andere functies

 • Grootte van de trechter – Modellen met een grote trechter kunnen grote stukken fruit en groenten in een keer verwerken. Bij apparaten met een kleine trechter zullen de fruit- en groentesoorten versneden moeten worden voordat ze verwerkt worden.
 • Variabele snelheden – Dankzij deze functie kun je de snelheid van de juicer aanpassen.
 • Pulpcontainer – Bij sommige machines verdwijnt het pulp in een ingebouwde container, terwijl bij andere apparaten het pulp wordt opgevangen in een afzonderlijke container die aan de buitenkant van de machine staat. Een ingebouwde container heeft het nadeel dat het geregeld geledigd moet worden en tijdens het verwerkingsproces kan dit lastig zijn.
 • Drip Stop Tuit – Modellen met een inklapbare tuit zijn effectief en schoon in gebruik.
 • Antislip voetjes – Dankzij de rubberen voetjes vibreert of verplaatst de machine zich niet tijdens het bereidingsproces.
 • Reverse bedieningsknop – Een belangrijke functie, want de boor van een juicer kan namelijk vastlopen als er fruit of groenten wordt verwerkt.
 • verstelbare tuit – Met deze functie kun je de hoogte van de tuit verstellen.
 • Pulp Regelaar – Deze functie geeft je de optie om de juiste hoeveelheid pulp in het sap te doen belanden.
 • Snoeropslag – Het oprolsnoer kan eenvoudig in een ingebouwd compartiment worden opgeborgen.

de-DE es-ES nl-NL da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.