iRobot Roomba i7 Robotstofzuiger

Reoverview.nl
89/100
Goed
Nr. 20 van de 85 beste robotstofzuigers
3.772 Consumenten reviews
★★★★★
★★★★★
(4,4)
1 Expert review
★★★★★
★★★★★
(3,1)

Prijzen

Amazon.nl
Gratis verzending
449 € Bekijk product
Coolblue.nl
Gratis verzending
519 € Bekijk product
Mediamarkt.nl 519 € Bekijk product
Bol.com
Gratis verzending
534 € Bekijk product
Wehkamp.nl 539 € Bekijk product
Dankzij onze partnerovereenkomsten verdienen we een commissie, als er een aankoop wordt gemaakt.
Oppervlakte per accu

Oppervlakte per accu

185 m²

Maximale bedrijfstijd

Maximale bedrijfstijd

75 min

Oplaadtijd

Oplaadtijd

90 min

Accu type

Accu type

Li-ion

Te verbinden met app

Te verbinden met app

Geluidsniveau

Geluidsniveau

68 dB

Mapping-Sensor

Mapping-Sensor

Camera

Voordelen

Dubbele rubberen hoofdborstel
Slimme mapping capaciteit
Kan tot aan 10 verschillende vloerplattegronden opslaan
Sterke zuigkracht
Detecteert als de stofbak vol is
Dirt Detect technologie

Nadelen

Kleine stofbak
Blijft herhaaldelijk de verbinding met het internet verliezen
"Volle stofbak sensor" is niet altijd precies
Duur
Het navigatiesysteem werkt niet erg goed in het donker

Wie zou iRobot Roomba i7 moeten kopen

  • Als je in een groot huis woont, dan zal de Roomba i7158 wellicht je verbazen. Het kan namelijk tot aan 10 verschillende vloerplattegronden opslaan en biedt de gelegenheid om diverse kamers thuis te benoemen zodat de robot specifiek een aangeduide kamer zuivert.
  • Heb jezelf lang haar of bezit je thuis harige huisdieren, dan zal de haar-resistente hoofdborstel van de Roomba i7158, die rubberen borstelharen gebruikt, je onbezorgd haarknotten van de borstel verwijderen.
  • Als je tapijten of vloerkleden thuis bezit, dan kan de Roomba i7158 wellicht van pas komen. Het bezit namelijk de Dirt Detect technologie dat de zuigkracht bij ophoping van vuil verhoogd en dit komt vooral bij tapijten voor. De vormgeving van de hoofdborstel geeft je een direct contact met de vloer om een diepe reiniging te geven, wat met name hulpvol is bij tapijten.

Wie zou geen iRobot Roomba i7 moeten kopen

  • Als je niet over het juiste budget beschikt, dan kun je beter andere robotstofzuigers bekijken die het werk doen tegen een lagere prijs, zoals de Eufy RoboVac G30.
  • Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger met een auto-ledigende stofbak, dan is de Roomba i7558+ wellicht voor jou geschikt. Het heeft namelijk dezelfde robotuitvoering als de Roomba i7158, maar met een oplaadstation dat de stofbak kan ledigen.

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van iRobot Roomba i7 dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 13-05-2021

De Roomba i7 (Roomba i7 en Roomba i7+) hebben dezelfde robot. Het “+” symbool in de Roomba i7+ duidt de CleanBase aan dat automatisch de stofbak ledigt. De Roomba i7 is een goedkoper alternatief als je geen zin hebt om geregeld handmatig de stofbak te ledigen, want de CleanBase van de Roomba i7+ is vrij duur.

De Roomba i7158 gebruikt Imprint Smart mapping. Dit is een op camera-gebaseerd navigatiesysteem waar de robot de vormgeving van je huis bestudeert, de beste schoonmaakroute maakt en een precieze kaart in de app creëert. Toch zal het enkele testbeurten moeten maken om een accurate kaart te maken, in tegenstelling tot de Roborock S6 dat meteen via LIDAR-navigatie een precieze kaart maakt. Nog een ander nadeel van het op camera-gebaseerd navigatiesysteem, is dat het niet optimaal werkt zonder voldoende licht. Dus het is niet ideaal om de Roomba i7158 in de nacht te gebruiken als je slaapt.

De Dirt Detect technologie van de Roomba i1758 kan hopen geconcentreerd vuil detecteren en de zuigkracht verhogen om een grondige reiniging te leveren. Daarbovenop is de dubbele rubberen hoofdborstel van de Roomba i7158 ontworpen om telkens contact met oneven vloeren te hebben en bovendien resistent tegen haarknotten. Ieder opgevangen haar in de hoofdborstel zal uiteindelijk naar de zijkant gaan, zodat het eenvoudiger is om schoon te maken. Dit in tegenstelling tot andere robotstofzuigers met borstelharen, waar je het vastgelopen haar met de schaar moet verwijderen.

De Roomba i7158 geeft aan wanneer de stofbak vol is en zal je een bericht op je telefoon sturen. Toch heeft het de neiging om vuil in een ruimte waar te nemen waar de sensor zich bevindt, zoals dierenhaar. Met als resultaat dat de stofbak vol is, ook al is dit niet het geval.

Een ander nadeel van de Roomba i7158 is dat de stofbak erg klein is. De 400 ml capaciteit zal geen probleem opleveren als je de Roomba i7+ bezit, want het heeft namelijk een CleanBase dat automatisch zijn stofbak ledigt. Maar in het geval dat je de Roomba i7158 bezit, dan zal het je waarschijnlijk gaan vervelen om constant de stofbak te ledigen. Het heeft namelijk een kleine stofbak en een onnauwkeurige “volle stofbak” sensor.

De app van de Roomba i7158 biedt vele functies aan zoals selectieve kamerreiniging, schoonmaakschema, virtuele afbakeningen enz. Je kunt ook bepaalde kamers benoemen, wat handig van pas komt als je een spraakbediening zoals Alexa of Google Assistant gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld een spraakcommando geven om de keuken of een kamer te reinigen, in tegenstelling tot andere robotstofzuigers die alleen spraakintegraties voor basisuitvoeringen zoals start, stop en terugkeren naar het oplaadstation uitvoert.

Toch zijn er enkele klachten met betrekking op de internetverbinding van de Roomba i7158. De robot verliest telkens zijn internetverbinding en zal soms ook zijn spraakcommando’s niet uitvoeren.

Over het algemeen heeft de Roomba i7158 een geweldig stofzuiger-vermogen en verzekert het huis grondig te zuiveren. Toch is het niet perfect en bezit het zijn minpunten. Dus, als je genoeg geld bezit, dan is de Rooomba i7158 wellicht een geweldige investering om je geld hieraan uit te geven.

iRobot Roomba i7 vs.iRobot Roomba i7+

Voordelen

Goedkoper

Nadelen

Geen auto-ledigende stofbak

iRobot Roomba i7 vs. iRobot Roomba i3

Voordelen

Op camera gebaseerd navigatiesysteem
Ondersteund virtuele afbakeningen en selectieve kamer reiniging-functies
Kaartaanpassingen zijn mogelijk
Slimme mapping capaciteit

Nadelen

Duurder

Schrijf je review van iRobot Roomba i7

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Schoonmaakresultaat
Accu
Prijs-kwaliteitverhouding
Bouwkwaliteit
Geluidsniveau
Makkelijk te gebruiken
Reiniging & Onderhoud
Toon meer

Ranglijsten

iRobot Roomba i7 in vergelijking met andere producten

Bekijk eerst de iRobot Roomba i7

Beschrijving

iRobot Roomba i7Deze robotstofzuiger van iRobot zal systematisch te werk gaan om een voortreffelijk resultaat op te leveren op elk moment van de dag.

Batterij

Gebruikstijd vergelijking

september 25, 2021

Wanneer de machine in werking is dan heeft deze een maximale werkzame tijd van 75 minuten voordat hij moet worden opgeladen. Toch zal de iRobot Roomba i7158 robotstofzuiger automatisch terugkeren naar het oplaadstation om vervolgens in 90 minuten compleet te worden opgeladen, terwijl de gemiddelde oplaadtijd van alle andere robotstofzuigers 255 minuten bedraagt. Verder zien we dat deze machine over een Li-ion batterij beschikt, plus het heeft een accucapaciteit ter grootte van 1800 mAh.

Accu type statistieken

Li-ion (96%)
iRobot Roomba i7
NiMH (4%)

september 25, 2021

Reiniging

iRobot Roomba i7
Deze uitvoering van iRobot kan op verschillende oppervlakken schoonmaken en wandelen, zelfs over drempels met een maximale hoogte van 2.0 cm blijkt geen probleem te zijn voor deze machine. Daarnaast heeft het een omvang van 185 m2 om te reinigen en zullen de verschillende stofdeeltjes en debris worden weggezogen met een zuigkracht van 1700 Pa via de zuigmond en onderhoudsvrije middenborstels. Het loopt makkelijk over een laagpolig tapijt, plus de donkere vloeren kunnen ook van vuil worden verwijderd en de eventuele dierenharen blijken geen probleem te zijn voor deze machine.

Oppervlakte per accu vergelijking

september 25, 2021

Functionaliteit

Automatische terugkeer oplaadstation statistieken

Ja (100%)
iRobot Roomba i7

september 25, 2021

Het vuil zal eenvoudig worden opgespoord dankzij de vuildetectie en de echo methode. Daarnaast heeft het ook een anti-vastloopfunctie en zal hij wederkeren naar het dock station om op te laden. Verder maakt deze iRobot gebruik van een instelbaar tijdsschema wat tevens ook via de App te bedienen is.

App

De meeste functies, waaronder het instellen van het schoonmaakplan zijn via de App te besturen. Alles kan worden gedownload en de voice control is ook aanwezig om met je stem dit apparaat in werking te laten treden. Diverse programma’s met voice control zijn: Alexa en Google Home voice control.

Navigatie

De wandeling van de iRobot zal via een virtuele kaart gebeuren en men kan met de virtuele muur ook bepaalde gebieden afbakenen. Daarnaast hebben de afgrondsensoren de functie om het vallen van bepaalde hoogtes tegen te gaan, plus zal de touch sensor ervoor zorgen dat divers meubilair gespaard blijft. Met de ingebouwde lasertechnologie zal de navigatiekaart ook automatisch worden bijgewerkt om een goede baan uit te stippelen in verschillende ruimtes.

Bijlage

iRobot Roomba i7
Er is een Home Base laadstation in de verpakking te vinden om de stofzuiger op te laden, plus een netsnoer om alles in werking te stellen. Verder zullen de virtuele muur met de nodige AA-batterijen worden meegeleverd en zit er een extra filter, plus een extra zijborstel in de doos om hoeken en randen te zuiveren.

Vormgeving

Vorm statistieken

Rond (93%)
iRobot Roomba i7
D-vorm (7%)

september 25, 2021

De iRobot Roomba i7158 robotstofzuiger is van kunststof vervaardigd en heeft een ronde vorm.

Divers

Geluidsniveau vergelijking

september 25, 2021

Het geluidsniveau van de iRobot bedraagt 65 dB, terwijl het gemiddelde geluidsniveau van alle andere robotstofzuigers 64 dB is. Zo zien we dat het een vermogen van 50W heeft en het een High Performance filter heeft om de kleinste stofdeeltjes tegen te houden. Ook is het volume stofreservoir vervaardigd met een inhoud ter grootte van 0.4 Liter.

Dimensie en gewicht

De hoogte is 9,3 cm en de breedte, plus de diepte zijn met een afmeting van 34,2 cm gefabriceerd. Het gewicht van de stofzuiger bedraagt 3,38 Kilogram.

Prijs

Prijsvergelijking

september 25, 2021

De aanschafprijs van de iRobot Roomba i7158 robotstofzuiger is 449 euro.

Vergelijking

Productinformatie
iRobot Roomba i7 Roborock S6 Pure Roborock S6 MaxV
Naam iRobot Roomba i7 Roborock S6 Pure Roborock S6 MaxV
Cijfer
89
97
95
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
3772 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
1687 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
1815 reviews
Prijs 449 € 337 € 526 €
Accu
Maximale bedrijfstijd 75 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 90 min 300 min 300 min
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 1800 mAh 5200 mAh 5200 mAh
Reiniging
Oppervlakte per accu 185 m² 250 m² 240 m²
Geluidsniveau 68 dB 69 dB 67 dB
Zuigkracht 1700 Pa 2000 Pa 2500 Pa
Maximale drempel hoogte 2.0 cm 2.0 cm 2.0 cm
Vermogen 58.0 w 66.0 w
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0.18 l 0.3 l
Andere informatie
Volume stofreservoir 0.4 l 0.46 l 0.46 l
Mapping-Sensor Camera LDS LDS+Camera
Filtertype EPA 11 EPA 11
Automatische vuilafvoer
Carpet Boost
Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Opnieuw opladen en hervatten
Geplande schoonmaak
Te verbinden met app
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Accessoires
Afstandsbediening
Vormgeving
Vorm Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1
App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
Afmetingen en gewicht
Hoogte 9.3 cm 9.6 cm 9.6 cm
Breedte 34.2 cm 35.0 cm 35.0 cm
Diepte 34.2 cm 35.0 cm 35.0 cm
Gewicht 3.38 kg 3.2 kg 3.7 kg

Reviews

Consumenten reviews
4,4
★★★★★
★★★★★
3.772 reviews
Test reviews
3,1
★★★★★
★★★★★
1 Tests

Consumenten reviews

Otto.de
4,5
★★★★★
★★★★★
132 reviews
4,5
★★★★★
★★★★★
824 reviews
4,4
★★★★★
★★★★★
14 reviews
4,3
★★★★★
★★★★★
2.143 reviews
Mediamarkt.de
4,3
★★★★★
★★★★★
24 reviews
4,3
★★★★★
★★★★★
456 reviews
Bol.com
4,2
★★★★★
★★★★★
21 reviews
Onbekende bronnen
4,5
★★★★★
★★★★★
158 reviews

Test reviews

„Goed“
Stiftung Warentest
Editie: 12/2020
Gepubliceerd: 11/2020
Product: Plaats 2 van 12
3,1
★★★★★
★★★★★

Vraag en Antwoord

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

Specificaties

Accu

Maximale bedrijfstijd
75 min
Oplaadtijd
90 min
Accu type
Li-ion
Accucapaciteit
1800 mAh

Reiniging

Oppervlakte per accu
185 m²
Geluidsniveau
68 dB
Zuigkracht
1700 Pa
Maximale drempel hoogte
2.0 cm
Met dweilfunctie
Nee

Andere informatie

Volume stofreservoir
0.4 l
Mapping-Sensor
Camera
Automatische vuilafvoer
Nee

Features

Automatische terugkeer oplaadstation
Ja
Opnieuw opladen en hervatten
Ja
Geplande schoonmaak
Ja
Te verbinden met app
Ja
Voice control
Ja
Alexa voice control
Ja
Google Home voice control
Ja
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Ja

Accessoires

Afstandsbediening
Nee

Vormgeving

Vorm
Rond
Aantal zijborstels
1

App-functionaliteit

Ruimte in kaart
Ja
Real Time Tracking
Ja
Digital Blocked Area
Nee
Zoned Cleaning
Ja
Multi Floor Maps
Ja
Selected Room Cleaning
Ja

Afmetingen en gewicht

Hoogte
9.3 cm
Breedte
34.2 cm
Diepte
34.2 cm
Gewicht
3.38 kg
de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL en-US da-DK
Klaus Bachmann

Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2020 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.