iRobot Roomba i7+ Robotstofzuiger

Reoverview.nl
89/100
Goed
6.357 Consumenten reviews
★★★★★
★★★★★
(4,4)
8 Expert reviews
★★★★★
★★★★★
(4,3)
Onze recensie
★★★★★
★★★★★
(4,6)

Prijzen

Amazon.nl
Gratis verzending
649 € Bekijk product
Bol.com
Gratis verzending
678 € Bekijk product
Coolblue.nl
Gratis verzending
679 € Bekijk product
Wehkamp.nl 729 € Bekijk product
Expert.nl 739 € Bekijk product
Dankzij onze partnerovereenkomsten verdienen we een commissie, als er een aankoop wordt gemaakt.
Oppervlakte per accu

Oppervlakte per accu

185 m²

Maximale bedrijfstijd

Maximale bedrijfstijd

75 min

Oplaadtijd

Oplaadtijd

90 min

Te verbinden met app

Te verbinden met app

Geluidsniveau

Geluidsniveau

65 dB

Mapping-Sensor

Mapping-Sensor

Camera

Alle specificaties »

Onze recensie

Nathan Smith
★★★★★
★★★★★

Voordelen

Automatische zelfledigende stofbak
Slimme mapping capaciteit
Detecteert wanneer de stofbak vol is
Makkelijk app en spraakbediening
Kan tot aan 10 verschillende plattegronden opslaan
Dubbele rubberen hoofdborstel
Sterke zuigkracht

Nadelen

Duur
Gemiddelde batterijduur
Het navigatiesysteem werkt niet erg goed in het donker

Wie zou iRobot Roomba i7+ moeten kopen

  • Als je last hebt van stofallergieën of astma, dan zou de Roomba i7+ bovenaan op je lijst moeten staan. Met zijn zelfledigende stofbak zal het stofcontact minimaal zijn en de geïntegreerde HEPA filter van de robotstofzuiger zal alle allergenen in de lucht verwijderen tijdens de schoonmaakbeurt.
  • Als je last hebt van stofallergieën of astma, dan zou de Roomba i7+ bovenaan op je lijst moeten staan. Met zijn zelfledigende stofbak zal het stofcontact minimaal zijn en de geïntegreerde HEPA filter van de robotstofzuiger zal alle allergenen in de lucht verwijderen tijdens de schoonmaakbeurt.
  • Als je tapijten of vloerkleden in je huis hebt liggen, dan zal de Roomba i7+ je wellicht verbazen. Het heeft een sterke zuigkracht en de hoofdborstel staat steeds in contact met de vloer om een grondigere reiniging te geven.
  • Mocht je lang haar hebben of een harig huisdier bezitten, dan is de Roomba i7+ geschikt voor jou. Het bezit namelijk een dubbele rubberen hoofdborstel dat resistent is tegen haarknotten.

Wie zou geen iRobot Roomba i7+ moeten kopen

  • Heb je een strak budget, dan wil je wellicht naar andere robotstofzuigers kijken, zoals de Roomba i3+. Deze heeft namelijk ook een zelfledigende stofbak en wordt tegen een goedkopere prijs aangeboden, maar bezit geen slimme mapping capaciteit.
  • Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger met een zelfledigende stofbak dat kan stofzuigen en dweilen, dan is de Roomba i7+ niet geschikt voor jou. Daarom wil je de Ecovacs Deebot OZMO T8+ wellicht bekijken, want deze heeft alles waar je op zoek naar bent.

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van iRobot Roomba i7+ dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 19-04-2021

De Roomba i7+ is één van de beste producten gemaakt door iRobot. Het ondersteunt verschillende innovatieve functies waardoor de robotstofzuiger volledig automatisch reinigt en waardoor jij wekenlang niet aan de reiniging van de vloer hoeft te denken. Toch heeft het een prijs. Het is namelijk erg duur, maar dit is de prijs dat je betaald voor het gemak.

De Roomba i7+ pronkt met zijn zelfledigende stofbak, wat door iRobot als Clean Base wordt omschreven. De Clean Base werkt zoals het wordt vermeld en is gelijkertijd een oplaadstation en een zelfledigende stofbak. Het kan het vuil tot aan 60 dagen opslaan, toch is dit afhankelijk van het gebruik en hoe vuil je huis is.

De Robotstofzuiger keert naar het Clean Base station terug, wanneer de stofbak vol is of als de batterij laag komt te staan en dit gebeurt zelfs tijdens de schoonmaakbeurt. Het zal wellicht vaak naar het oplaadstation keren, want het heeft een relatieve kleine stofbak en een gemiddelde 75 minuten batterijduur. Dankzij het slimme navigatiesysteem wordt de robot eraan herinnert waar de schoonmaak cyclus moet worden hervat in plaats van te herstarten.

De Roomba i7+ heeft een slim navigatiesysteem waarmee de robotstofzuiger weet welke ruimten gezuiverd zijn en welke nog moeten worden gereinigd. Dankzij deze mapping capaciteit biedt de gecreëerde kaart in de app vele aanpassingen aan om beter aan de schoonmaakbehoeften te voldoen. Je kunt ook bepaalde ruimten benoemen, wat erg handig is als je stem-integraties zoals Alexa of Google Assistant gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld met je stem commanderen om de keuken of elke kamer te reinigen dat je wilt. In tegenstelling tot andere robotstofzuigers die alleen stem-integratie gebruiken voor basisfuncties.

iRobot benoemt het navigatiesysteem van de Roomba i7+, Imprint Smart Mapping. Het kan tot aan 10 vloerplattegronden opslaan en dit is opmerkelijk, want de meeste robotstofzuigers kunnen maar tot aan 4 kaarten opslaan. Een ander opmerkelijk gegeven waarmee hij zich onderscheid van andere robotstofzuigers, is dat hij de lay-out van je huis kan herinneren. Als je het zonder Clean Base verplaatst naar andere verdiepingen of op ieder gewillig punt wilt starten, dan zal hij zich de kaart van de verdieping herinneren en volgen. Andere robotstofzuigers moeten op dezelfde plek starten waar het dockstation zich bevindt, om de verdieping te herinneren en zullen geen nieuw plattegrond creëren.

De Roomba i7+ gebruikt een op camera gebaseerd navigatiesysteem om beter te navigeren. Toch is het nadeel van het gebruik van een camera dat het niet optimaal werkzaam is zonder voldoende licht. Daarom is het geen goede keus, als je het in de nacht gebruikt terwijl je slaapt. Bovendien zal het een paar rondes moeten maken voordat er een accurate kaart wordt gemaakt, in tegenstelling tot de Roborock S4 Max dat meteen een precieze kaart na de eerste ronde creëert.

De Roomba i7+ gebruikt een dubbele rubberen hoofdborstel dat alleen te zien is bij iRobot Roomba producten. In tegenstelling tot andere robotstofzuiger borstels, is het resistent tegen haarknotten en daarom is het eenvoudiger te onderhouden. Het beschikt ook over een 10 x zuigkracht zoals bij de 600 series van Roomba, waarmee een geweldige opname wordt geleverd.

Over het algemeen is de Roomba i7+ een indrukwekkende robotstofzuiger, mits je een groot budget hebt. Het heeft een uitmuntend zuigvermogen dat fijn en grof vuil kan opnemen. Het ondersteund ook vele functies, wat de robot volledig automatisch maakt. Dus met zijn indrukwekkende schoonmaakprestatie en geavanceerde functies, is het zeker zijn investering waard.

Schrijf je review van iRobot Roomba i7+

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Schoonmaakresultaat
Accu
Prijs-kwaliteitverhouding
Bouwkwaliteit
Geluidsniveau
Makkelijk te gebruiken
Reiniging & Onderhoud
Toon meer

Hoe andere gebruikers de functies van dit product beoordelen

Accu
★★★★★
★★★★★
(4,6)
Geluidsniveau
★★★★★
★★★★★
(3,9)
Prijs-kwaliteitverhouding
★★★★★
★★★★★
(4,1)
Bouwkwaliteit
★★★★★
★★★★★
(4,3)
Schoonmaakresultaat
★★★★★
★★★★★
(4,6)

Ranglijsten

  • Nr. 2 van 14 iRobot robotstofzuigers

iRobot Roomba i7+ in vergelijking met andere producten

youtube
youtube
youtube
youtube

Bekijk eerst de iRobot Roomba i7+

youtube
youtube
youtube
youtube
youtube

Demonstratie van de werkwijze bij de iRobot Roomba i7+

youtube

Beschrijving caret-up caret-down

Alles is in werking gesteld om deze uitvoering van iRobot bij u thuis de oppervlakken te verkennen en te zuiveren.

Batterij

Gebruikstijd vergelijking

oktober 27, 2021

De gemiddelde werkzame tijd van andere robotstofzuigers is berekend op 116 en bij de iRobot Roomba i7+i7558 robotstofzuiger is de maximale tijd op 75 minuten gezet. Verder kan de machine ook automatisch terugkeren naar het oplaadstation waar deze bij een leegstand wederom wordt opgeladen in 90 minuten. Buiten dit alles heeft deze uitvoering een Li-ion batterij en bedraagt de accu capaciteit 1800 mAh.

Accu type statistieken

Li-ion (95%)
iRobot Roomba i7+
NiMH (5%)

oktober 27, 2021

Reiniging

Oppervlakte per accu vergelijking

oktober 27, 2021

De machine heeft een vrij grote actieradius van 185 m2 en zal de 1700 Pa aan zuigkracht zo goed mogelijk laten werken. Dan kunnen we ook vermelden dat dit toestel verschillende drempels meeneemt, maar tot een maximum hoogte van 2.0 cm.

Zuigkracht vergelijking

oktober 27, 2021

Functionaliteit

iRobot Roomba i7+
Door middel van de ‘Clean Base functionaliteit loopt de iRobot Roomba i7+i7558 stofzuiger automatisch naar het oplaadstation waar hij vervolgens ook nog eens uit zichzelf het reservoir ledigt. Mocht het schoonmaakwerk niet compleet zijn afgerond, dan zal hij dit hervatten zodra de robot is opgeladen. Verder is het schoonmaakplan instelbaar en kan de machine de ruimte in kaart brengen, plus de virtuele muur is daarbij ondersteund.

Automatische terugkeer oplaadstation statistieken

Ja (100%)
iRobot Roomba i7+

oktober 27, 2021

App

iRobot Roomba i7+

De voice control en de keuzes waaruit men kan kiezen voor deze optie te gebruiken zijn Alexa en Google Home voice control om de robot te laten werken. Verder is deze uitvoering van iRobot met een App te verbinden.

Navigatie

iRobot Roomba i7+

De robot verplaatst zich zonder ook maar van bepaalde hoogtes te vallen dankzij de ingebouwde sensoren. We zien dat de afgrond en touch sensoren bepaalde objecten in de huiskamer beschermen, plus loopt het toestel makkelijk over harde vloeren, parket en tapijt heen.

Bijlage

iRobot Roomba i7+

Het ruime pakket aan artikelen die erbij worden geleverd zijn onderverdeeld in het volgende: Het Clean base laadstation, dat automatisch het vuil ledigt in het reservoir. Daarnaast is er ook netvoeding aanwezig en een Dual virtuele muur met 2 x AA batterijen. Ook zien we een extra filter, handleiding, documentatie en de extra borstel voor hoeken en randen in de verpakkingsinhoud terug.

Vormgeving

Vorm statistieken

Rond (93%)
iRobot Roomba i7+
D-vorm (7%)

oktober 27, 2021

De behuizing, zowel de binnen als de buitenkant is van kunststof vervaardigd en de wielen zijn van rubber gemaakt, terwijl de structuur van de iRobot rond van vorm is.

Divers

Geluidsniveau vergelijking

oktober 27, 2021

De filter die verwerkt zit in de machine is een hoogefficiënte AeroForce Filter en als het toestel in werking staat dan produceert hij een geluid dat gelijk staat aan 65 dB. Het stofreservoir om alle stofdeeltjes op te slaan heeft een volume inhoud van 0.4 Liter.

Dimensie en gewicht

34,2 x 34,2 cm geven de breedte en de diepte aan van dit apparaat, terwijl de hoogte aan 9.3 cm staat. Buiten dit alles heeft deze machine een totaalgewicht van 3,38 Kilogram.

Prijs

Prijsvergelijking

oktober 27, 2021

De aanschafprijs van dit toestel ligt tot op heden voor 649 euro klaar in de winkel.

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
iRobot Roomba i7+ Roborock S6 Pure Roborock S6 MaxV
Naam iRobot Roomba i7+ Roborock S6 Pure Roborock S6 MaxV
Cijfer
89
97
95
Positie Nr. 15 van 84 Nr. 1 van 84 Nr. 2 van 84
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
6205 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
1598 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
1826 reviews
Prijs 649 € 337 € 514 €
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 75 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 90 min 300 min 300 min
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 1800 mAh 5200 mAh 5200 mAh
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 185 m² 250 m² 240 m²
Geluidsniveau 65 dB 69 dB 67 dB
Zuigkracht 1700 Pa 2000 Pa 2500 Pa
Maximale drempel hoogte 2.0 cm 2.0 cm 2.0 cm
Vermogen 58.0 w 66.0 w
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0.18 l 0.3 l
caret-up caret-down Andere informatie
Volume stofreservoir 0.4 l 0.46 l 0.46 l
Mapping-Sensor Camera LDS LDS+Camera
Filtertype EPA 11 EPA 11
Automatische vuilafvoer
Carpet Boost
caret-up caret-down Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Opnieuw opladen en hervatten
Geplande schoonmaak
Te verbinden met app
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
Afgrondsensoren en Touch sensoren
caret-up caret-down Accessoires
Afstandsbediening
caret-up caret-down Vormgeving
Vorm Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1
caret-up caret-down App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 9.3 cm 9.6 cm 9.6 cm
Breedte 34.2 cm 35.0 cm 35.0 cm
Diepte 34.2 cm 35.0 cm 35.0 cm
Gewicht 3.38 kg 3.2 kg 3.7 kg

Reviews caret-up caret-down

Consumenten reviews
4,4
★★★★★
★★★★★
6.357 reviews
Expert reviews
4,3
★★★★★
★★★★★
8 Experts

caret-up caret-down Consumenten reviews

Mediamarkt.de
4,8
★★★★★
★★★★★
34 reviews
4,6
★★★★★
★★★★★
1.804 reviews
Otto.de
4,6
★★★★★
★★★★★
219 reviews
4,4
★★★★★
★★★★★
1.164 reviews
Coolblue.nl
4,4
★★★★★
★★★★★
152 reviews
Coolblue.nl
4,4
★★★★★
★★★★★
152 reviews
4,3
★★★★★
★★★★★
1.608 reviews
4,3
★★★★★
★★★★★
951 reviews
Bol.com
4,2
★★★★★
★★★★★
36 reviews
Onbekende bronnen
4,7
★★★★★
★★★★★
237 reviews

caret-up caret-down Expert reviews

Digitaltrends.com
Datum: 09/2018
4,0
★★★★★
★★★★★
Gadgetguy.com.au
Datum: 11/2019
4,7
★★★★★
★★★★★
Knowtechie.com
Datum: 12/2018
4,5
★★★★★
★★★★★
Moderncastle.com
Datum: 12/2019
4,9
★★★★★
★★★★★
„Aanbevolen“
Pocket-lint.com
Datum: 07/2019
4,5
★★★★★
★★★★★
„Editors' Choice“
Techgearlab.com
Datum: 11/2018
3,5
★★★★★
★★★★★
The-ambient.com
Datum: 10/2018
4,0
★★★★★
★★★★★
Wired.com
Datum: 10/2018
4,5
★★★★★
★★★★★

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

Specificaties caret-up caret-down

Accu
Maximale bedrijfstijd
75 min
Oplaadtijd
90 min
Accu type
Li-ion
Accucapaciteit
1800 mAh
Reiniging
Oppervlakte per accu
185 m²
Geluidsniveau
65 dB
Zuigkracht
1700 Pa
Maximale drempel hoogte
2.0 cm
Met dweilfunctie
Nee
Andere informatie
Volume stofreservoir
0.4 l
Mapping-Sensor
Camera
Automatische vuilafvoer
Ja
Carpet Boost
Ja
Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Ja
Opnieuw opladen en hervatten
Ja
Geplande schoonmaak
Ja
Te verbinden met app
Ja
Voice control
Ja
Alexa voice control
Ja
Google Home voice control
Ja
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Ja
Accessoires
Afstandsbediening
Nee
Vormgeving
Vorm
Rond
Aantal zijborstels
1
App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Ja
Real Time Tracking
Nee
Digital Blocked Area
Ja
Zoned Cleaning
Ja
Multi Floor Maps
Ja
Selected Room Cleaning
Ja
Afmetingen en gewicht
Hoogte
9.3 cm
Breedte
34.2 cm
Diepte
34.2 cm
Gewicht
3.38 kg
de-DE es-ES it-IT nl-NL en-US da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.