iRobot Roomba 981 Robotstofzuiger

Reoverview.nl
87/100
Goed
5.240 Consumenten reviews
★★★★★
★★★★★
(4,3)
1 Expert review
★★★★★
★★★★★
(4,8)

Prijzen

Bol.com
Gratis verzending
466 € Bekijk product
Amazon.nl
Gratis verzending
467 € Bekijk product
Dankzij onze partnerovereenkomsten verdienen we een commissie, als er een aankoop wordt gemaakt.
Oppervlakte per accu

Oppervlakte per accu

180 m²

Maximale bedrijfstijd

Maximale bedrijfstijd

120 min

Oplaadtijd

Oplaadtijd

180 min

Te verbinden met app

Te verbinden met app

Geluidsniveau

Geluidsniveau

58 dB

Mapping-Sensor

Mapping-Sensor

Camera

Alle specificaties »

Voordelen

Dubbele rubberen hoofdborstel
Volgt een systematisch schoonmaakpatroon
Ondersteund een app en spraak-integratie
Vuil detect technologie
Detector voor een volle stofbak
Drie power boost instellingen

Nadelen

Luidruchtig
Duur
De mapping-functie doet niet zoveel

Wie zou iRobot Roomba 981 moeten kopen

  • Als je harige huisdieren hebt of je hebt zelf lang haar, dan is de Roomba 981 perfect geschikt voor je. De hoofdborstel is namelijk van rubber gemaakt en daarom is het bestendig tegen haarknotten.
  • Als je tapijten thuis hebt liggen, dan is de Roomba 981 een ideale keus. Het kan automatisch de zuiging verhogen als er een tapijt of ruimten met een concentratie vuil wordt waargenomen.
  • Mocht je in een groot huis wonen, dan is de Roomba 981 geschikt voor jou, want het zal volgens een systematisch schoonmaakpatroon je hele vloer zuiveren zonder een plek te missen. Het heeft daarnaast ook een lange batterijduur tot aan 120 minuten dat de hele vloer in één oplaadbeurt kan zuiveren.
  • Als je een ingewikkelde plattegrond hebt en vele meubels of obstakels in je huis bezit, dan is het een geweldige keuze om een robotstofzuiger met mapping mogelijkheden aan te schaffen zoals de Roomba 981.

Wie zou geen iRobot Roomba 981 moeten kopen

  • Als je een krap budget hebt, dan wil je eigenlijk andere robotstofzuigers bekijken zoals de Eufy RoboVac G30 dat een goedkopere prijs heeft, maar wel met dezelfde geweldige mogelijkheden.
  • Ben je gevoelig voor geluid, dan zal de Roomba 981 je wellicht gaan storen en met name als je de tapijt-boost zuiging gebruikt.

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van iRobot Roomba 981 dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 15-04-2021

De iRobot Roomba heeft een 900 serie robotstofzuiger uitgebracht, wat goedkoper zou moeten zijn dan zijn hoogwaardige voorgangers. Toch is het eigenlijk niet zo goedkoop als je het vergelijkt met andere robotstofzuiger merken. De Roomba 981 is één van de meest magnifieke uitgaven in de 900 series en bovendien 10 x krachtiger dan de Roomba 960.

De Roomba 981 pronkt met zijn dubbele rubberen hoofdborstel dat één van de meest voorkomende problemen van een robotstofzuiger kan oplossen, namelijk haarknotten in de hoofdborstel. Het gebruik van rubberen verwijderaars maakt het namelijk bestendig tegen het vormen van haarknotten.

Zoals andere producten in de 900 series, gebruikt de Roomba 981 een iAdapt 2.0 navigatie en vSLAM technologie. Dit helpt de robot om door ruimten te navigeren en een systematische reiniging te plannen. Bovendien beschikt het ook over een camera dat op de bovenkant van de robotstofzuiger is geplaatst. Het nadeel van het gebruik van een camera is dat het wellicht niet optimaal presteert bij weinig licht. In tegenstelling tot het LiDAR navigatiesysteem dat sensoren gebruikt en zelfs werkt in donkere kamers.

De Roomba 981 heeft een mapping vermogen, toch is het niet zo slim als andere robotstofzuigers. De gecreëerde kaart heeft geen aanpassingsmogelijkheden zoals selectieve kamer-reiniging, virtuele afbakeningen en je kunt geen kamers op de kaart splitsen. Dus eigenlijk is de gecreëerde kaart een presentatie van je plattegrond.

Je kunt de robotstofzuiger met een aangeduide app en spraakcontrole bedienen zoals Amazon Alexa of Google Assistant. De app laat je toe om een schoonmaakschema in te stellen, de kaart te bekijken, onderhoudsrapporten bekijken, de zuigkracht in te stellen etc. Er zijn drie kracht-instellingen in de app af te stellen: Automatisch, Eco-instelling en de Performance-instelling. De Eco-instelling laat de robotstofzuiger toe om de zuigkracht te verlagen en de schoonmaaktijd te verlengen. Dit komt handig van pas, als je géén extra zuigkracht nodig hebt en een minder hard geluid wilt ervaren.

Over het algemeen is de Roomba 981 een uitmuntende keuze, als je op zoek bent naar een betaalbaar Roomba product. Het is één van de budget robotstofzuigers binnen de Roomba producten, maar het is betaalbaar en presteert zeer goed. Het kan fijn vuil tot aan grof vuil opnemen, wat uiteindelijk de stofzuiger geschikt maakt voor dagelijks gebruik en bovendien zijn investering waard is.

Schrijf je review van iRobot Roomba 981

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Schoonmaakresultaat
Accu
Prijs-kwaliteitverhouding
Bouwkwaliteit
Geluidsniveau
Makkelijk te gebruiken
Reiniging & Onderhoud
Toon meer

Ranglijsten

  • Nr. 7 van 15 iRobot robotstofzuigers

Bekijk eerst de iRobot Roomba 981

youtube

Demonstratie van de werkwijze bij de iRobot Roomba 981

youtube

Beschrijving caret-up caret-down

iRobot Roomba 981De iRoomba robotstofzuiger blijkt een aanvullende hulp in het huishouden te zijn.

Batterij

Gebruikstijd vergelijking

december 8, 2021

Met dit apparaat zal stofzuigen een peulenschil worden, want de maximale bedrijfstijd van deze robotstofzuiger van iRobot bedraagt 120 minuten. Ook wordt de machine ondersteund door een Li-ion batterij en dit is niet zo vreemd, want 96 % van alle andere robotstofzuigers maakt gebruik van dezelfde accu. Bovendien bedraagt de accucapaciteit 3000 mAh.

Accu type statistieken

Li-ion (96%)
iRobot Roomba 981
NiMH (4%)

december 8, 2021

Reiniging

iRobot Roomba 981

De iRobot Roomba 981 robotstofzuiger heeft een actieradius van 180 m2 en een geluidsniveau van 58 dB. Daarnaast kan het toestel over diverse ondergronden lopen zoals het tapijt. Diverse hoogtes kunnen worden meegenomen worden, mits ze niet hoger zijn dan 2,0 cm. Ook zullen alle stofdeeltjes aanbelanden in het daarvoor bestemde reservoir dat bovendien een inhoud heeft van 0,5 liter.

Oppervlakte per accu vergelijking

december 8, 2021

Functionaliteit

iRobot Roomba 981

De robotstofzuiger zal bij een leegstand automatisch terugkeren naar het oplaadstation waar hij wordt opgeladen. De handige sensoren (afgrond en touch) maken het mogelijk om trappen te zuiveren of objecten te beschermen tijdens de stofzuigerbeurt.

Automatische terugkeer oplaadstation statistieken

Ja (100%)
iRobot Roomba 981

december 8, 2021

App

Mocht je over een smartphone beschikken dan kan er een app worden gedownload om de robotstofzuiger van iRobot te activeren. Bovendien beschikt de app over een instelling dat wordt benoemd als ‘ruimte in kaart’. Deze instelling zal de geplande schoonmaak met een virtuele kaart laten starten. Mocht er geen mobiel aanwezig zijn in het huishouden dan kan het toestel met voice control worden geactiveerd. Het Alexa en Google Home voice control zijn hulpmiddelen waaruit de gebruiker kan kiezen.

Navigatie

De iRobot robotstofzuiger zal met een geplande schoonmaak aan een stofzuigerbeurt beginnen. Hierbij wordt al het vuil door de ronddraaiende midden en zijborstels verwijderd.

Bijlage

Als we de verpakking openmaken dan treffen we de iRobot Roomba 981 robotstofzuiger aan. Het laadstation is natuurlijk ook aanwezig en een extra filter is er terug te vinden. Verder zit er een zijborstel in de doos en de handleiding zal de consument goed op weg helpen.

Vormgeving

Vorm statistieken

Rond (93%)
iRobot Roomba 981
D-vorm (7%)

december 8, 2021

De robotstofzuiger van iRobot is in een ronde vorm gefabriceerd en deze beschikt over 1 zijborstel om muren te zuiveren.

Divers

Geluidsniveau vergelijking

december 8, 2021

De virtual fence (virtuele muur) zal deze iRobot Roomba robotstofzuiger ondersteunen tijdens de stofzuigerbeurt. Het beschikt over een stootrand en ook kan het tijdschema worden ingesteld. Verder zal de vuildetectie zijn werk goed uitvoeren als er stofdeeltjes opgespoord moeten worden en er is een HEPA filter terug te vinden in dit apparaat.

Dimensie en gewicht

De breedte en diepte-afmeting staat gelijk aan 35,1 cm, terwijl de hoogte wordt afgelezen aan 9,2 cm. De iRobot Roomba 981 robotstofzuiger weegt 4,0 Kilogram.

Prijs

Prijsvergelijking

december 8, 2021

Voor de prijs van 466 euro kan deze robotstofzuiger van u zijn.

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
iRobot Roomba 981 Roborock S6 Pure Roborock S6 MaxV
Naam iRobot Roomba 981 Roborock S6 Pure Roborock S6 MaxV
Cijfer
87
97
95
Positie Nr. 34 van 85 Nr. 1 van 85 Nr. 2 van 85
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.3)
5240 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
1613 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
2009 reviews
Prijs 466 € 362 € 507 €
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 120 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 180 min 300 min 300 min
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 3000 mAh 5200 mAh 5200 mAh
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 180 m² 250 m² 240 m²
Geluidsniveau 58 dB 69 dB 67 dB
Zuigkracht 1700 Pa 2000 Pa 2500 Pa
Maximale drempel hoogte 2.0 cm 2.0 cm 2.0 cm
Vermogen 58.0 w 66.0 w
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0.18 l 0.3 l
caret-up caret-down Andere informatie
Volume stofreservoir 0.5 l 0.46 l 0.46 l
Mapping-Sensor Camera LDS LDS+Camera
Filtertype EPA 11 EPA 11
Automatische vuilafvoer
Carpet Boost
caret-up caret-down Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Opnieuw opladen en hervatten
Geplande schoonmaak
Te verbinden met app
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
Afgrondsensoren en Touch sensoren
caret-up caret-down Accessoires
Afstandsbediening
caret-up caret-down Vormgeving
Vorm Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1
caret-up caret-down App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 9.2 cm 9.6 cm 9.6 cm
Breedte 35.1 cm 35.0 cm 35.0 cm
Diepte 35.1 cm 35.0 cm 35.0 cm
Gewicht 4.0 kg 3.2 kg 3.7 kg

Reviews caret-up caret-down

Consumenten reviews
4,3
★★★★★
★★★★★
5.240 reviews
Expert reviews
4,8
★★★★★
★★★★★
1 Experts

caret-up caret-down Consumenten reviews

Bol.com
4,6
★★★★★
★★★★★
60 reviews
Otto.de
4,5
★★★★★
★★★★★
309 reviews
4,3
★★★★★
★★★★★
4.870 reviews
Onbekende bronnen
5,0
★★★★★
★★★★★
1 reviews

caret-up caret-down Expert reviews

4,8
★★★★★
★★★★★

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

Specificaties caret-up caret-down

Accu
Maximale bedrijfstijd
120 min
Oplaadtijd
180 min
Accu type
Li-ion
Accucapaciteit
3000 mAh
Reiniging
Oppervlakte per accu
180 m²
Geluidsniveau
58 dB
Zuigkracht
1700 Pa
Maximale drempel hoogte
2.0 cm
Met dweilfunctie
Nee
Andere informatie
Volume stofreservoir
0.5 l
Mapping-Sensor
Camera
Automatische vuilafvoer
Nee
Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Ja
Geplande schoonmaak
Ja
Te verbinden met app
Ja
Voice control
Ja
Alexa voice control
Ja
Google Home voice control
Ja
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Ja
Accessoires
Afstandsbediening
Nee
Vormgeving
Vorm
Rond
Aantal zijborstels
1
App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Ja
Afmetingen en gewicht
Hoogte
9.2 cm
Breedte
35.1 cm
Diepte
35.1 cm
Gewicht
4.0 kg
de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL en-US da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.