iRobot Roomba 960

Voor meerdere kamers

Voor meerdere kamers

Dweilfunctie

Dweilfunctie

Max. drempel hoogte

Max. drempel hoogte

2,0 cm

Oppervlakte per accu

Oppervlakte per accu

185 m²

Te verbinden met app

Te verbinden met app

Mapping

Mapping

Alle specificaties »

Voordelen

 • Slimme en naadloze navigatie dankzij het gebruik van camera’s en sensoren
 • Werkt stil en snel
 • Geavanceerde sensoren voor vuil, obstakels en randen
 • Neemt eenvoudig mensen- en huisdierenhaar op zonder dat dit vast komt te zitten in de hoofdborstel
 • Heel goed in het diep reinigen van laagpolige tapijten en kale vloeren
 • Naadloze overgang tussen verschillende vloertypes

Nadelen

 • Korte batterijduur
 • Barrière is gelimiteerd tot maar één virtuele muur
 • Niet erg geschikt voor het hoogpolig tapijt
caret-up caret-down

Specificaties

Accu
Maximale bedrijfstijd
75 min
Oplaadtijd
180 min
Batterij technologie
Li-ion
Accucapaciteit
2130 mAh
Opnieuw opladen en hervatten
Ja
Automatische terugkeer oplaadstation
Ja
Reiniging
Oppervlakte per accu
185 m²
Geluidsniveau
65 dB
Zuigkracht
900 Pa
Maximale drempel hoogte
2,0 cm
Vermogen
30,0 w
Volume stofreservoir
0,6 l
Filtertype
HEPA
Carpet Boost
Nee
Geplande schoonmaak
Ja
Vormgeving
Rond
Aantal zijborstels
1
Met dweilfunctie
Met dweilfunctie
Nee
Navigatie
Mapping-Sensor
Camera
Objectherkenning
Nee
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Ja
Voor meerdere kamers
Ja
Bediening
Te verbinden met app
Ja
Afstandsbediening
Nee
Voice control
Ja
Alexa voice control
Ja
Google Home voice control
Ja
Reinigingsstation
Automatische vuilafvoer
Nee
App-functionaliteit
Te verbinden met app
Ja
Ruimte in kaart
Ja
Real Time Tracking
Nee
Digital Blocked Area
Nee
Zoned Cleaning
Nee
Multi Floor Maps
Nee
Selected Room Cleaning
Nee
Afmetingen en gewicht
Hoogte
9,1 cm
Breedte
35,0 cm
Diepte
35,0 cm
Gewicht
3,8 kg

Specificatie vergelijking

september 30, 2022

Wie zou iRobot Roomba 960 moeten kopen

 • De Roomba 960 is erg geschikt voor degene die op zoek zijn naar een balans tussen betaalbaarheid en functionaliteit. Tussen diverse Roomba robotstofzuigers, is de Roomba 960 de goedkoopste optie die je kunt krijgen. Deze gebruikt zowel een camera als sensoren voor navigatie en je van een slimme en accurate kaart voorzien.
 • Deze robotstofzuiger is geschikt voor degene die in een klein huis of appartement wonen omdat de korte batterijduur, maar 70-75 minuten kan volhouden.
 • Gezinnen met huisdieren en kinderen zullen deze robotstofzuiger geweldig vinden, vanwege zijn stilte en knoop-vrije borstel. Het gebruikt een dubbele multi-oppervlak rubberen borstel dat goed is in het oppakken van mensen -en huisdieren haar, zonder verstrikt te raken met de hoofdborstel.
 • Het is geschikt voor huizen met verschillende vloertypes, omdat het makkelijk kan overgaan tussen tapijten, kale vloeren en andere soorten vloer zonder vast te lopen.
 • Dankzij zijn slimme navigatie en obstakel ontwijkende sensor is de Roomba 960 ook geschikt voor degenen die druk bezochte kamers hebben. Hierdoor zal hij objecten niet door de kamer slepen of duwen dat vervolgens tot een verdere puinhoop leidt.

Wie zou geen iRobot Roomba 960 moeten kopen

 • Als je een groter huis hebt, zal de Roomba 960 je niet zo gelukkig maken omdat deze een korte batterijduur bezit. Echter, hij kan automatisch herladen en beginnen waar hij gebleven was. Dus het is niet zo’n probleem als je een pauze wilt inlassen tijdens het schoonmaakwerk.
 • De Roomba 960 heeft geen tapijt boost die de iRobot Roomba 980 wel heeft. Dus degene die veel tapijten in huis hebben zullen misschien willen uitkijken naar andere robotstofzuigers, die wel een diepe reiniging geven aan hoogpolige tapijten.

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van iRobot Roomba 960 dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 06-03-2021

Roomba robotstofzuigers zijn voorzien van een groot merk met een indrukwekkende reputatie en hoge verwachtingen. De Roomba 960 zal zeker voldoen aan je verwachtingen of deze zelfs overtreffen, dankzij zijn slimme functies en uitstekende prestatie. Echter, alle geweldige dingen hebben gebreken, en de Roomba 960 is hier geen uitzondering op.

De Roomba 960 gebruikt een camera en sensoren (iAdapt 2.0 Navigatie en vSLAM) om grondig over de vloer te navigeren en biedt je een accurate kaart aan, die bekeken kan worden in de app. Hierbij zal hij niet willekeurig overal tegenaan botsen, zoals andere succesvolle Roomba stofzuigers. De Roomba 960 kan, dankzij een systematisch patroon, de hele vloer reinigen, zonder ook maar een plekje te missen.

Bovendien gebruikt hij geavanceerde sensoren die zorgen dat de robotstofzuiger efficiënt en voorzichtig kan zuigen. Hij beschikt over een vuil detector dat bij hoge vuil-concentratie, bijvoorbeeld bij randen of vloeren, meer aandacht besteed aan dit gebied. De Roomba 960 biedt ook een obstakel-ontwijker aan. Deze helpt bij het ontwijken van meubels en verminderd de impact op een obstakel zodat meubels zonder krassen achterblijven.

Daarnaast beschikt het over een afgrond-sensor dat goed van pas komt bij degenen die trappen hebben, zodat de robotstofzuiger niet over de rand valt. Echter, deze sensor kan zwarte of donker gekleurde randen of tapijten aanzien als afgrond, en zodoende deze gebieden ontwijken waardoor dit leidt tot een niet gereinigd tapijt.

Nog een andere slimme functie van deze robotstofzuiger is dat deze een multi-oppervlak rubberen borstel gebruikt, die één van de meest voorkomende problemen bij robotstofzuigers oplost. Hij reinigt eenvoudig haren van de grond zonder dat deze vast komen te zitten in de hoofdborstel. Dit proces is doeltreffend voor degenen die huisdieren hebben met veel haarverlies of degenen die vaak hoofdhaar op de grond hebben liggen. Daarnaast biedt het ook een 5 x sterkere kracht aan, vergeleken met de 600 series, zodat een efficiënte schoonmaak op verschillende vloertypes, voornamelijk op laagpolige tapijten en kale vloeren wordt uitgevoerd.

De Roomba 960 batterijduur is niet zo indrukwekkend, in tegenstelling tot zijn andere functies, omdat deze maar 70-75 minuten volhoudt. Hiermee zal er geen totale vloer of groot huis worden gereinigd. Echter, dit is geen groot probleem omdat hij snel werkt en een herlaad -en hervat functie heeft. Voordat de batterij limiet is bereikt, zoekt het zijn weg naar het oplaadstation en vervolgens hervat hij zijn schoonmaakplan met een volle batterij.

Deze robotstofzuiger biedt ook een virtuele muur aan, die de robotstofzuiger in een rechte lijn of een cirkelvormige straal kan beperken. Bovendien biedt de iets duurdere Roomba 960 maar één virtuele muur aan, wat een teleurstelling kan zijn als je veel ruimtes hebt, waar de robotstofzuiger niet is toegelaten.

Nog een nadeel van deze robotstofzuiger is dat deze geen automatische tapijt-boost ondersteunt, in tegenstelling tot de high-end Roomba 980. Hierdoor kan het zijn dat hoogpolig tapijt niet grondig gereinigd wordt door het gebrek aan luchtstroom.

Over het algemeen en ondanks de gebreken van de Roomba 960, is het een goede deal voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare robotstofzuiger met slimme functies dat kwaliteitsprestaties aanbiedt.

Schrijf je review van iRobot Roomba 960

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Schoonmaakresultaat
Accu
Prijs-kwaliteitverhouding
Bouwkwaliteit
Geluidsniveau
Makkelijk te gebruiken
Reiniging & Onderhoud
Toon meer

Hoe andere gebruikers de functies van dit product beoordelen

Accu
★★★★★
★★★★★
(4,5)
Geluidsniveau
★★★★★
★★★★★
(3,8)
Makkelijk te gebruiken
★★★★★
★★★★★
(4,7)
Prijs-kwaliteitverhouding
★★★★★
★★★★★
(4,3)
Bouwkwaliteit
★★★★★
★★★★★
(4,5)
Schoonmaakresultaat
★★★★★
★★★★★
(4,6)

iRobot Roomba 960 in vergelijking met andere producten

youtube
youtube
youtube

Bekijk eerst de iRobot Roomba 960

youtube
youtube
youtube
youtube
youtube

Beschrijving caret-up caret-down

De naam iRoomba gaat al enige tijd mee in de werled van robotstofzuigers en zal met deze uitvoering een product toevoegen in de enerverende lijn.

Batterij

De batterij die we bij de meeste robotstofzuigers aantreffen is bij deze machine ook terug te vinden. We hebben het over de Li-ion batterij en deze geeft het apparaat een bedrijfstijd dat gelijk staat aan 75 minuten, terwijl de gemiddelde werkzame tijd van andere robotstofzuigers aan 132 minuten staat. Verder kan deze iRobot ook automatisch terugkeren naar het oplaadstation waar het in 180 minuten met een leegstand totaal wordt opgeladen en bovendien bedraagt de accu capaciteit 2130 mAh.

Reiniging

De schoonmaakbeurt zal met een zuigkracht ter grootte van 900 Pa, en een vermogen van 30W gebeuren bij u thuis. Verder is de actieradius met zijn 185 m2 vrij ruim te noemen en bovendien kan deze machine zich verplaatsen, plus bepaalde drempels met een maximale hoogte van 2.0 cm meenemen.

Functionaliteit

De touch en afgrondsensoren zullen ervoor zorgen dat de iRobot Roomba 960 stofzuiger niet van bepaalde hoogtes afvalt. Daarnaast kan de machine worden ingesteld om met een schoonmaakplan te werk te gaan en mocht het apparaat leeg komen te staan, dan zal deze naar het oplaadstation terugkeren. Tevens zullen de verschillende ruimtes om schoon te maken in kaart worden gebracht.

App

Er zijn diverse manieren om deze iRobot te besturen en de bekendste vorm wordt met een App aangeboden. Kies uit de Google Home voice of de Alexa control om dit toestel via je eigen voice in werking te stellen.

Navigatie

Via de vuildetectie wordt het een eenvoudige opgave om de ruimtes te reinigen, plus dierenharen worden gemakkelijk verwijderd. De navigatie zal systematisch via de software te werk gaan en de zijborstels dienen ervoor om de zijkanten van muren te zuiveren.

Bijlage

De iRobot Roomba 960 robotstofzuiger wordt geleverd met de nodige attributen zoals het home base laadstation om de machine weer op te laden en bovendien kan de netvoeding niet ontbreken. Daarnaast zal voor de virtual wall de nodige 2 AA batterijen erbij zitten, plus de extra filter en zijborstel ontbreken niet. Verder zien we ook de documentatie en een gebruikershandeling terug.

Vormgeving

iRobot Roomba 960

We kunnen zien dat de meeste uitvoeringen, en deze is geen uitzondering, in een ronde vorm zijn vervaardigd.

Vorm statistieken

Rond (92%)
iRobot Roomba 960
D-vorm (8%)

september 30, 2022

Divers

Geluidsniveau vergelijking

september 30, 2022

Het stof en debris zal via de zuigmond in het stofreservoir aankomen en deze heeft een volume inhoud ter grootte van 0.6 Liter. Ook kunnen mensen die last hebben van een allergie deze machine bedienen want de uitvoering beschikt over een HEPA filter wat de kleinste stofdeeltjes tegenhoudt. Verder zal de machine zich verplaatsen bij u thuis met een geluidsniveau van 65 dB.

Dimensie en gewicht

Het apparaat heeft een breedte van 35 cm en dezelfde afmeting kan bij de diepte worden gevonden. Daarnaast heeft de hoogte een afmeting van 9,1 cm en zal het gewicht aan 3,8 Kilogram staan.

Prijs

De aanschafprijs van de iRobot Roomba 960 robotstofzuiger bedraagt euro.

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
iRobot Roomba 960 Roborock S7
Roborock S7 MaxV Ultra
Naam iRobot Roomba 960 Roborock S7 Roborock S7 MaxV Ultra
Cijfer
89
97
97
Positie Nr. 30 van 118 Nr. 1 van 118 Nr. 2 van 118
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
6682 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
3220 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
491 reviews
Prijs 469 € 1.549 €
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 75 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 180 min 240 min
Batterij technologie Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 2130 mAh 5200 mAh 5200 mAh
Opnieuw opladen en hervatten
Automatische terugkeer oplaadstation
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 185 m² 200 m² 300 m²
Geluidsniveau 65 dB 67 dB 67 dB
Zuigkracht 900 Pa 2500 Pa 5100 Pa
Maximale drempel hoogte 2,0 cm 2,0 cm 2,0 cm
Vermogen 30,0 w 68,0 w 74,0 w
Aantal modi
Volume stofreservoir 0,6 l 0,47 l 0,4 l
Filtertype HEPA EPA 11 EPA 11
Carpet Boost
Geplande schoonmaak
Vormgeving Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1
Wasbaar filter
caret-up caret-down Met dweilfunctie
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0,3 l 0,2 l
Vibrerende dweil
Automatische dweillift (functie)
caret-up caret-down Navigatie
Mapping-Sensor Camera LDS LDS+Camera
Objectherkenning
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Voor meerdere kamers
caret-up caret-down Bediening
Te verbinden met app
Afstandsbediening
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
caret-up caret-down Reinigingsstation
Automatische vuilafvoer
Stof capaciteit
Automatisch de watertank bijvullen
Automatische zelfdrogende dweil
Automatisch mop wassen
caret-up caret-down App-functionaliteit
Te verbinden met app
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
"No mop" zones
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 9,1 cm 9,65 cm 9,65 cm
Breedte 35,0 cm 35,0 cm 35,3 cm
Diepte 35,0 cm 35,0 cm 35,0 cm
Gewicht 3,8 kg 4,7 kg

Reviews caret-up caret-down

Consumenten reviews
4,4
★★★★★
★★★★★
6.682 reviews
Expert reviews
4,1
★★★★★
★★★★★
4 Experts
Test reviews
2,7
★★★★★
★★★★★
1 Tests

caret-up caret-down Consumenten reviews

4,4
★★★★★
★★★★★
6.551 reviews
4,4
★★★★★
★★★★★
59 reviews
Onbekende bronnen
4,2
★★★★★
★★★★★
72 reviews

caret-up caret-down Expert reviews

Expertreviews.co.uk
Datum: 07/2019
4,0
★★★★★
★★★★★
Knowtechie.com
Datum: 02/2018
4,5
★★★★★
★★★★★
Moderncastle.com
Datum: 12/2019
4,7
★★★★★
★★★★★
Techgearlab.com
Datum: 06/2018
3,1
★★★★★
★★★★★

caret-up caret-down Test reviews

„Bevredigend“
Stiftung Warentest
Editie: 3/2019
Gepubliceerd: 02/2019
Product: Plaats 4 van 8
2,7
★★★★★
★★★★★

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL en-US
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.