iRobot Roomba 676 Robotstofzuiger

Reoverview.nl
88/100
Goed
Nr. 27 van de 58 beste robotstofzuigers
724 Consumenten reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)

Prijzen

Dankzij onze partnerovereenkomsten verdienen we een commissie, als er een aankoop wordt gemaakt.
Maximale bedrijfstijd

Maximale bedrijfstijd

60 min

Oplaadtijd

Oplaadtijd

120 min

Accu type

Accu type

Li-ion

Te verbinden met app

Te verbinden met app

Geluidsniveau

Geluidsniveau

61 dB

Mapping-Sensor

Mapping-Sensor

Voordelen

Spoort hoog geconcentreerd vuil op
Ondersteund een variatie aan sensoren
Loopt zelden vast
Sterke zuigkracht

Nadelen

Een beetje luidruchtig
Willekeurige navigatie
Virtuele afbakeningen moeten apart worden aangeschaft

Wie zou iRobot Roomba 676 moeten kopen

  • Deze robotstofzuiger is voor iedere soort vloer geschikt, omdat het zich aan verschillende vloeroppervlakken aanpast. Daarnaast beschikt het over vloersensoren die vuil opsporen en dit komt handig van pas bij hoge concentraties van vuil op tapijten.
  • De Roomba 676 is geschikt voor degene die niet familiair zijn met robotstofzuigers. Het is relatief betaalbaar en wordt geleverd met een betrouwbare naam in de wereld van robotstofzuigers dat een kwaliteit schoonmaakprestatie aflevert.
  • Families die huisdieren bezitten en in de rui zijn, zullen deze robotstofzuiger geweldig vinden, omdat het over een sterke zuigkracht beschikt dat kleine dierenharen verwerkt. Dankzij zijn vuildetectie kan trouwens ook het zware vuil worden weggezogen.
  • Dit is perfect voor degene die in een klein appartement of huis woont, omdat het voldoende batterijduur tot aan 90 minuten levert, om de hele omgeving schoon te maken.

Wie zou geen iRobot Roomba 676 moeten kopen

  • Personen met een gevoelig gehoor, zullen wellicht de Roomba 676 vervelend vinden, omdat het geluidsniveau 65 dB bedraagt.
  • De Roomba 676 beschikt niet over een slim navigatiesysteem zoals LIDAR of vSLAM. Daarom zullen degene die over grote ruimten en huizen niet tevreden zijn met deze robotstofzuiger, want het garandeert niet dat de hele vloer wordt gezuiverd.
  • Deze robotstofzuiger wordt niet met een virtuele afbakening geleverd, dus dit kan teleurstellend zijn voor degene die ruimten beschikken waar de robotstofzuiger niet mag komen. Daarom zul je de ruimte met een fysiek obstakel moeten afbakenen of een aparte virtuele barrière moeten aanschaffen.

Vonnis

Faith
Geschreven door:
Faith
Dit is ons oordeel van iRobot Roomba 676 dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 18-03-2021

De iRobot Roomba robotstofzuigers staan bekend om zijn dure aanschafprijs en zijn hoog kwaliteitsproducten. Gelukkig zijn er nog steeds Roomba robotstofzuigers die iedereen kan veroorloven. Zoals deze Roomba 676, wat tevens de goedkoopste Roomba robotstofzuiger is en wifi verbindingen ondersteund.

Met een wifi verbinding kun je de Roomba 676 via een app en spraakbesturing controleren. Op deze manier kun je de robotstofzuiger manipuleren en je schoonmaakbehoeften aanpassen. Bijvoorbeeld de functie om het schoonmaakplan in te stellen.

Het beschikt over opmerkelijke technische kenmerken, zoals de gepatenteerde vuildetectie sensoren. Deze functie helpt de robotstofzuiger om zwaar vervuilde plekken op te sporen en meer aandacht te geven aan deze specifieke plek. Deze functie compenseert het ontbreken van een slim navigatiesysteem bij de robotstofzuiger. Omdat de Roomba 676 willekeurig in de rondte rijdt om de kamer te zuiveren, kan het niet garanderen dat heel het huis grondig wordt gezuiverd. Toch zal de vuildetectie identificeren welke ruimten de meeste aandacht nodig hebben.

Daarnaast beschikt het over een sterke zuigkracht dat gebruikmaakt van een 3-staps schoonmaaksysteem, zodat de robotstofzuiger een grondige en efficiënte schoonmaak levert.

Zoals we al eerder aangaven, beschikt het niet over een slim navigatiesysteem. In plaats hiervan stoot het van meubilair naar meubilair en volgt het geen systematisch pad. Dus de Roomba 676 zal het best bruikbaar zijn in appartementen of kleine huizen, zodat er een hoge kans bestaat dat de hele vloer wordt gezuiverd. Daarnaast ondersteunt het geen virtuele obstakels, kamer/zone reiniging en real-time mapping in de app, omdat het namelijk geen gebruik maakt van een slimme navigatie.

Het wordt niet met een duo fysische virtuele muur barrièrefunctie geleverd, maar de Roomba 676 herkent het nog steeds en kan ermee werken. Dus, je zult het apart moeten aanschaffen om bepaalde ruimten te blokkeren. Als alternatief kun je ook fysieke blokkades gebruiken, maar dit zal geen aantrekkelijk aanzicht opleveren.

De Roomba 676 beschikt over verschillende sensoren, die de robotstofzuiger door je huis laten voortbewegen zonder herhaaldelijk vast te lopen. Het heeft namelijk een obstakel-sensor dat de impact van een meubelstuk vermindert. Daarnaast beschikt het ook over een klif-sensor dat de robotstofzuiger beschermt tegen het vallen van trappen. Ook zullen deze sensoren de robotstofzuiger efficiënt rondom stoelen en tafels navigeren om zelfs in nauwe ruimten te zuiveren.

In het algemeen is de Roomba 676 een degelijke keus voor degene die niet bekend zijn met robotstofzuigers en dit type apparaat wilt uitproberen, om te kijken of het in je levensstijl past. Het is uitermate geschikt voor degene die een robotstofzuiger wilt hebben tegen een relatief lage prijs en daarnaast geniet van een groot merk en schoonmaakprestatie.

Schrijf je review van iRobot Roomba 676

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Schoonmaakresultaat
Accu
Prijs-kwaliteitverhouding
Bouwkwaliteit
Geluidsniveau
Makkelijk te gebruiken
Reiniging & Onderhoud
Toon meer

Ranglijsten

Beschrijving

iRobot Roomba 676De iRobot Roomba 676 robotstofzuiger is gekenmerkt met 3 eenvoudige manieren om het vuil en debris eenvoudig bij u thuis weg te werken.

Batterij

Gebruikstijd vergelijking

mei 5, 2021

Als deze machine in werking treedt dan zal hij met een maximale werkzame tijd ter grootte van 60 minuten bij u thuis aan zijn schoonmaakplan beginnen. Verder zorgt de Li-ion batterij ervoor dat de machine opnieuw kan worden opgeladen in het daarvoor bestemde oplaadstation en bovendien zal de oplaadtijd 120 minuten in beslag nemen voordat de machine een volstand heeft bereikt. Bovendien zien we ook dat de 95% van alle robotstofzuigers gebruik maakt van de Li-ion batterij.

Accu type statistieken

Li-ion (95%)
iRobot Roomba 676
NiMH (5%)
mei 5, 2021

Reiniging

Bepaalde hoogtes van een drempel worden vermeden als deze hoger zijn dan 2,0 cm, toch kan het apparaat makkelijk reinigen op tapijten en harde vloeren en zal de dierenharenborstel ervoor zorgen dat verschillende haren makkelijk worden meegenomen. De iRobot beschikt namelijk ook over een vuilsensor en zal de zijborstel gebruiken om de wanden mee te nemen.

Functionaliteit

Automatische terugkeer oplaadstation statistieken

Ja (100%)
iRobot Roomba 676
mei 5, 2021

De iRobot Roomba 676 robotstofzuiger maakt gebruik van een geplande schoonmaak en heeft ingebouwde val sensoren om het vallen tegen te gaan. Verder gaat deze machine automatisch terug naar het dokstation als deze leeg is, plus we zien dat de botssensor ervoor zorgt dat het apparaat niet tegen verschillende objecten stoot.

App

iRobot Roomba 676
Dit toestel kan worden verbonden met een App.

Navigatie

iRobot Roomba 676
Deze uitvoering van iRobot gaat systematisch schoonmaken en zal met verschillende functies zoals de kamer herkenning, spot cleaning een geplande schoonmaak tewerkstellen. Verder heeft het de functie om de voice control in te schakelen, plus men kan kiezen uit de Alexa voice control of de Google Home voice control en dit alles wordt nog eens ondersteund met de virtual fence.

Bijlage

iRobot Roomba 676
De verpakkingsinhoud is voorzien van diverse accessoires waaronder het oplaadstation, dat handig is wanneer de iRobot moet worden opgeladen. Daarnaast heeft het bijgeleverde netsnoer de functie om alles in werking te stellen, plus is er ook een documentatiepakket en een gebruikershandleiding te vinden. Verder komen de extra zijborstels van pas, mochten de andere aan vervanging toe zijn.

Vormgeving

Vorm statistieken

Rond (93%)
iRobot Roomba 676
D-vorm (7%)
mei 5, 2021

De stofzuiger van iRobot is in een ronde vorm gemaakt.

Divers

Geluidsniveau vergelijking

mei 5, 2021

Als deze machine in werking staat dan zal al het vuil worden opgevangen in een stofreservoir dat een inhoud heeft van 0.6 Liter en daarentegen beschikt het toestel over een AeroVac filter. Verder zal dit toestel een geluidsniveau van 61 dB produceren en dit terwijl het gemiddelde geluidsniveau van andere robotstofzuigers op 64 dB ligt. Zo zal ook het vermogen gelijk staan aan 33W en de voltage van de accu bedraagt 14.4 V.

Dimensie en gewicht

De hoogte is ingesteld op 9,0 cm en de breedte, plus de diepte staat gelijk aan 34,0 cm, terwijl het gewicht van het apparaat 3,0 Kilogram bedraagt.

Prijs

Prijsvergelijking

mei 5, 2021

Wil je dit product aanschaffen dan ligt de prijs vandaag op 259 euro.

Vergelijking

Productinformatie
iRobot Roomba 676 Xiaomi Roborock S6 MaxV Xiaomi Roborock S6 Pure Xiaomi Roborock S6
Naam iRobot Roomba 676 Xiaomi Roborock S6 MaxV Xiaomi Roborock S6 Pure Xiaomi Roborock S6
Cijfer 88/100 95/100 95/100 95/100
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
724 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
3580 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
3561 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.7)
3341 reviews
Prijs 259 € 589 € 400 € 549 €
Accu
Maximale bedrijfstijd 60 min 180 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 120 min 300 min 300 min 300 min
Accu type Li-ion Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 5200 mAh 5200 mAh 5200 mAh
Reiniging
Oppervlakte per accu 240 m2 250 m2 200 m2
Geluidsniveau 61 dB 67 dB 69 dB 67 dB
Zuigkracht 2500 Pa 2000 Pa 2000 Pa
Maximale drempel hoogte 2.0 cm 2.0 cm 2.0 cm 2.0 cm
Vermogen 66.0 w 58.0 w 58.0 w
Aantal modi 1
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0.3 l 0.18 l 0.14 l
Andere informatie
Volume stofreservoir 0.6 l 0.46 l 0.46 l 0.48 l
Mapping-Sensor LDS LDS LDS
Filtertype HEPA HEPA HEPA
Automatische vuilafvoer
Carpet Boost
Features
Automatische terugkeer oplaadstation
Opnieuw opladen en hervatten
Geplande schoonmaak
Te verbinden met app
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Accessoires
Afstandsbediening
Vormgeving
Vorm Rond Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1 1
App-functionaliteit
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
Afmetingen en gewicht
Hoogte 9.0 cm 9.6 cm 9.6 cm 9.7 cm
Breedte 34.0 cm 35.0 cm 35.0 cm 35.3 cm
Diepte 34.0 cm 35.0 cm 35.0 cm 35.0 cm
Gewicht 3.0 kg 3.7 kg 3.2 kg 3.6 kg

Reviews

Consumenten reviews
4.4
★★★★★
★★★★★
724 reviews
Mediamarkt.de
4.5
★★★★★
★★★★★
64 reviews
4.5
★★★★★
★★★★★
21 reviews
Otto.de
4.4
★★★★★
★★★★★
533 reviews
4.2
★★★★★
★★★★★
57 reviews
Onbekende bronnen
4.3
★★★★★
★★★★★
49 reviews

Vraag en Antwoord

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

Specificaties

Accu

Maximale bedrijfstijd
60 min
Oplaadtijd
120 min
Accu type
Li-ion

Reiniging

Geluidsniveau
61 dB
Maximale drempel hoogte
2.0 cm
Aantal modi
1
Met dweilfunctie
Nee

Andere informatie

Volume stofreservoir
0.6 l
Mapping-Sensor
Automatische vuilafvoer
Nee

Features

Automatische terugkeer oplaadstation
Ja
Opnieuw opladen en hervatten
Nee
Geplande schoonmaak
Ja
Te verbinden met app
Ja
Voice control
Ja
Alexa voice control
Ja
Google Home voice control
Ja
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Ja

Accessoires

Afstandsbediening
Nee

Vormgeving

Vorm
Rond
Aantal zijborstels
1

App-functionaliteit

Ruimte in kaart
Nee
Real Time Tracking
Nee
Digital Blocked Area
Nee
Zoned Cleaning
Nee
Multi Floor Maps
Nee
Selected Room Cleaning
Nee

Afmetingen en gewicht

Hoogte
9.0 cm
Breedte
34.0 cm
Diepte
34.0 cm
Gewicht
3.0 kg
de-DE es-ES it-IT nl-NL pl-PL
Klaus Bachmann

Klaus Bachmann

Auteur en maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.
klaus@reoverview.nl

© 2020 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.