iRobot Roomba 676

Voor meerdere kamers

Voor meerdere kamers

Dweilfunctie

Dweilfunctie

Max. drempel hoogte

Max. drempel hoogte

2,0 cm

Te verbinden met app

Te verbinden met app

Mapping

Mapping

Alle specificaties »

Voordelen

 • Spoort hoog geconcentreerd vuil op
 • Ondersteund een variatie aan sensoren
 • Loopt zelden vast
 • Sterke zuigkracht

Nadelen

 • Een beetje luidruchtig
 • Willekeurige navigatie
 • Virtuele afbakeningen moeten apart worden aangeschaft
caret-up caret-down

Specificaties

Accu
Maximale bedrijfstijd
60 min
Oplaadtijd
120 min
Batterij technologie
Li-ion
Opnieuw opladen en hervatten
Nee
Automatische terugkeer oplaadstation
Ja
Reiniging
Geluidsniveau
61 dB
Maximale drempel hoogte
2,0 cm
Aantal modi
1
Volume stofreservoir
0,6 l
Geplande schoonmaak
Ja
Vormgeving
Rond
Aantal zijborstels
1
Met dweilfunctie
Met dweilfunctie
Nee
Navigatie
Mapping-Sensor
Geen
Objectherkenning
Nee
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Ja
Voor meerdere kamers
Nee
Bediening
Te verbinden met app
Ja
Afstandsbediening
Nee
Voice control
Ja
Alexa voice control
Ja
Google Home voice control
Ja
Reinigingsstation
Automatische vuilafvoer
Nee
App-functionaliteit
Te verbinden met app
Ja
Ruimte in kaart
Nee
Real Time Tracking
Nee
Digital Blocked Area
Nee
Zoned Cleaning
Nee
Multi Floor Maps
Nee
Selected Room Cleaning
Nee
Afmetingen en gewicht
Hoogte
9,0 cm
Breedte
34,0 cm
Diepte
34,0 cm
Gewicht
3,0 kg

Specificatie vergelijking

september 30, 2022

Wie zou iRobot Roomba 676 moeten kopen

 • Deze robotstofzuiger is voor iedere soort vloer geschikt, omdat het zich aan verschillende vloeroppervlakken aanpast. Daarnaast beschikt het over vloersensoren die vuil opsporen en dit komt handig van pas bij hoge concentraties van vuil op tapijten.
 • De Roomba 676 is geschikt voor degene die niet familiair zijn met robotstofzuigers. Het is relatief betaalbaar en wordt geleverd met een betrouwbare naam in de wereld van robotstofzuigers dat een kwaliteit schoonmaakprestatie aflevert.
 • Families die huisdieren bezitten en in de rui zijn, zullen deze robotstofzuiger geweldig vinden, omdat het over een sterke zuigkracht beschikt dat kleine dierenharen verwerkt. Dankzij zijn vuildetectie kan trouwens ook het zware vuil worden weggezogen.
 • Dit is perfect voor degene die in een klein appartement of huis woont, omdat het voldoende batterijduur tot aan 90 minuten levert, om de hele omgeving schoon te maken.

Wie zou geen iRobot Roomba 676 moeten kopen

 • Personen met een gevoelig gehoor, zullen wellicht de Roomba 676 vervelend vinden, omdat het geluidsniveau 65 dB bedraagt.
 • De Roomba 676 beschikt niet over een slim navigatiesysteem zoals LIDAR of vSLAM. Daarom zullen degene die over grote ruimten en huizen niet tevreden zijn met deze robotstofzuiger, want het garandeert niet dat de hele vloer wordt gezuiverd.
 • Deze robotstofzuiger wordt niet met een virtuele afbakening geleverd, dus dit kan teleurstellend zijn voor degene die ruimten beschikken waar de robotstofzuiger niet mag komen. Daarom zul je de ruimte met een fysiek obstakel moeten afbakenen of een aparte virtuele barrière moeten aanschaffen.

Vonnis

Faith
DOOR:
Faith
Dit is ons oordeel van iRobot Roomba 676 dat gebaseerd is op meerdere uren onderzoek van experts en gebruikers.
Bijgewerkt op: 18-03-2021

De iRobot Roomba robotstofzuigers staan bekend om zijn dure aanschafprijs en zijn hoog kwaliteitsproducten. Gelukkig zijn er nog steeds Roomba robotstofzuigers die iedereen kan veroorloven. Zoals deze Roomba 676, wat tevens de goedkoopste Roomba robotstofzuiger is en wifi verbindingen ondersteund.

Met een wifi verbinding kun je de Roomba 676 via een app en spraakbesturing controleren. Op deze manier kun je de robotstofzuiger manipuleren en je schoonmaakbehoeften aanpassen. Bijvoorbeeld de functie om het schoonmaakplan in te stellen.

Het beschikt over opmerkelijke technische kenmerken, zoals de gepatenteerde vuildetectie sensoren. Deze functie helpt de robotstofzuiger om zwaar vervuilde plekken op te sporen en meer aandacht te geven aan deze specifieke plek. Deze functie compenseert het ontbreken van een slim navigatiesysteem bij de robotstofzuiger. Omdat de Roomba 676 willekeurig in de rondte rijdt om de kamer te zuiveren, kan het niet garanderen dat heel het huis grondig wordt gezuiverd. Toch zal de vuildetectie identificeren welke ruimten de meeste aandacht nodig hebben.

Daarnaast beschikt het over een sterke zuigkracht dat gebruikmaakt van een 3-staps schoonmaaksysteem, zodat de robotstofzuiger een grondige en efficiënte schoonmaak levert.

Zoals we al eerder aangaven, beschikt het niet over een slim navigatiesysteem. In plaats hiervan stoot het van meubilair naar meubilair en volgt het geen systematisch pad. Dus de Roomba 676 zal het best bruikbaar zijn in appartementen of kleine huizen, zodat er een hoge kans bestaat dat de hele vloer wordt gezuiverd. Daarnaast ondersteunt het geen virtuele obstakels, kamer/zone reiniging en real-time mapping in de app, omdat het namelijk geen gebruik maakt van een slimme navigatie.

Het wordt niet met een duo fysische virtuele muur barrièrefunctie geleverd, maar de Roomba 676 herkent het nog steeds en kan ermee werken. Dus, je zult het apart moeten aanschaffen om bepaalde ruimten te blokkeren. Als alternatief kun je ook fysieke blokkades gebruiken, maar dit zal geen aantrekkelijk aanzicht opleveren.

De Roomba 676 beschikt over verschillende sensoren, die de robotstofzuiger door je huis laten voortbewegen zonder herhaaldelijk vast te lopen. Het heeft namelijk een obstakel-sensor dat de impact van een meubelstuk vermindert. Daarnaast beschikt het ook over een klif-sensor dat de robotstofzuiger beschermt tegen het vallen van trappen. Ook zullen deze sensoren de robotstofzuiger efficiënt rondom stoelen en tafels navigeren om zelfs in nauwe ruimten te zuiveren.

In het algemeen is de Roomba 676 een degelijke keus voor degene die niet bekend zijn met robotstofzuigers en dit type apparaat wilt uitproberen, om te kijken of het in je levensstijl past. Het is uitermate geschikt voor degene die een robotstofzuiger wilt hebben tegen een relatief lage prijs en daarnaast geniet van een groot merk en schoonmaakprestatie.

Schrijf je review van iRobot Roomba 676

Velden met een * zijn verplicht
Cijfer*
Schoonmaakresultaat
Accu
Prijs-kwaliteitverhouding
Bouwkwaliteit
Geluidsniveau
Makkelijk te gebruiken
Reiniging & Onderhoud
Toon meer

Beschrijving caret-up caret-down

iRobot Roomba 676De iRobot Roomba 676 robotstofzuiger is gekenmerkt met 3 eenvoudige manieren om het vuil en debris eenvoudig bij u thuis weg te werken.

Batterij

Als deze machine in werking treedt dan zal hij met een maximale werkzame tijd ter grootte van 60 minuten bij u thuis aan zijn schoonmaakplan beginnen. Verder zorgt de Li-ion batterij ervoor dat de machine opnieuw kan worden opgeladen in het daarvoor bestemde oplaadstation en bovendien zal de oplaadtijd 120 minuten in beslag nemen voordat de machine een volstand heeft bereikt. Bovendien zien we ook dat de 99% van alle robotstofzuigers gebruik maakt van de Li-ion batterij.

Reiniging

Bepaalde hoogtes van een drempel worden vermeden als deze hoger zijn dan 2,0 cm, toch kan het apparaat makkelijk reinigen op tapijten en harde vloeren en zal de dierenharenborstel ervoor zorgen dat verschillende haren makkelijk worden meegenomen. De iRobot beschikt namelijk ook over een vuilsensor en zal de zijborstel gebruiken om de wanden mee te nemen.

Functionaliteit

De iRobot Roomba 676 robotstofzuiger maakt gebruik van een geplande schoonmaak en heeft ingebouwde val sensoren om het vallen tegen te gaan. Verder gaat deze machine automatisch terug naar het dokstation als deze leeg is, plus we zien dat de botssensor ervoor zorgt dat het apparaat niet tegen verschillende objecten stoot.

App

Dit toestel kan worden verbonden met een App.

Navigatie

iRobot Roomba 676
Deze uitvoering van iRobot gaat systematisch schoonmaken en zal met verschillende functies zoals de kamer herkenning, spot cleaning een geplande schoonmaak tewerkstellen. Verder heeft het de functie om de voice control in te schakelen, plus men kan kiezen uit de Alexa voice control of de Google Home voice control en dit alles wordt nog eens ondersteund met de virtual fence.

Bijlage

iRobot Roomba 676
De verpakkingsinhoud is voorzien van diverse accessoires waaronder het oplaadstation, dat handig is wanneer de iRobot moet worden opgeladen. Daarnaast heeft het bijgeleverde netsnoer de functie om alles in werking te stellen, plus is er ook een documentatiepakket en een gebruikershandleiding te vinden. Verder komen de extra zijborstels van pas, mochten de andere aan vervanging toe zijn.

Vormgeving

Vorm statistieken

Rond (92%)
iRobot Roomba 676
D-vorm (8%)

september 30, 2022

De stofzuiger van iRobot is in een ronde vorm gemaakt.

Divers

Geluidsniveau vergelijking

september 30, 2022

Als deze machine in werking staat dan zal al het vuil worden opgevangen in een stofreservoir dat een inhoud heeft van 0.6 Liter en daarentegen beschikt het toestel over een AeroVac filter. Verder zal dit toestel een geluidsniveau van 61 dB produceren en dit terwijl het gemiddelde geluidsniveau van andere robotstofzuigers op 65 dB ligt. Zo zal ook het vermogen gelijk staan aan 33W en de voltage van de accu bedraagt 14.4 V.

Dimensie en gewicht

De hoogte is ingesteld op 9,0 cm en de breedte, plus de diepte staat gelijk aan 34,0 cm, terwijl het gewicht van het apparaat 3,0 Kilogram bedraagt.

Prijs

Wil je dit product aanschaffen dan ligt de prijs vandaag op euro.

Vergelijking caret-up caret-down

caret-up caret-down Productinformatie
iRobot Roomba 676 Roborock S7
Roborock S7 MaxV Ultra
Naam iRobot Roomba 676 Roborock S7 Roborock S7 MaxV Ultra
Cijfer
88
97
97
Positie Nr. 45 van 118 Nr. 1 van 118 Nr. 2 van 118
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
1068 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
3220 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.8)
491 reviews
Prijs 469 € 1.549 €
caret-up caret-down Accu
Maximale bedrijfstijd 60 min 180 min 180 min
Oplaadtijd 120 min 240 min
Batterij technologie Li-ion Li-ion Li-ion
Accucapaciteit 5200 mAh 5200 mAh
Opnieuw opladen en hervatten
Automatische terugkeer oplaadstation
caret-up caret-down Reiniging
Oppervlakte per accu 200 m² 300 m²
Geluidsniveau 61 dB 67 dB 67 dB
Zuigkracht 2500 Pa 5100 Pa
Maximale drempel hoogte 2,0 cm 2,0 cm 2,0 cm
Vermogen 68,0 w 74,0 w
Aantal modi 1
Volume stofreservoir 0,6 l 0,47 l 0,4 l
Filtertype EPA 11 EPA 11
Carpet Boost
Geplande schoonmaak
Vormgeving Rond Rond Rond
Aantal zijborstels 1 1 1
Wasbaar filter
caret-up caret-down Met dweilfunctie
Met dweilfunctie
Volume waterreservoir 0,3 l 0,2 l
Vibrerende dweil
Automatische dweillift (functie)
caret-up caret-down Navigatie
Mapping-Sensor Geen LDS LDS+Camera
Objectherkenning
Afgrondsensoren en Touch sensoren
Voor meerdere kamers
caret-up caret-down Bediening
Te verbinden met app
Afstandsbediening
Voice control
Alexa voice control
Google Home voice control
caret-up caret-down Reinigingsstation
Automatische vuilafvoer
Stof capaciteit
Automatisch de watertank bijvullen
Automatische zelfdrogende dweil
Automatisch mop wassen
caret-up caret-down App-functionaliteit
Te verbinden met app
Ruimte in kaart
Real Time Tracking
Digital Blocked Area
Zoned Cleaning
"No mop" zones
Multi Floor Maps
Selected Room Cleaning
caret-up caret-down Afmetingen en gewicht
Hoogte 9,0 cm 9,65 cm 9,65 cm
Breedte 34,0 cm 35,0 cm 35,3 cm
Diepte 34,0 cm 35,0 cm 35,0 cm
Gewicht 3,0 kg 4,7 kg

Reviews caret-up caret-down

Consumenten reviews
4,4
★★★★★
★★★★★
1.068 reviews

caret-up caret-down Consumenten reviews

Mediamarkt.de
4,5
★★★★★
★★★★★
101 reviews
Bol.com
4,5
★★★★★
★★★★★
21 reviews
4,3
★★★★★
★★★★★
145 reviews
Onbekende bronnen
4,3
★★★★★
★★★★★
801 reviews

Vraag en Antwoord caret-up caret-down

Op dit moment zijn er geen vragen gesteld.

Heeft u een vraag?

de-DE es-ES it-IT nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de bedenker van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken, gebaseerd op gebruiker, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.