De 7 beste IPL apparaten

products 7 IPL apparaten vergelijken
Consumenten reviews 19.851 Consumenten reviews

We hebben ieder IPL apparaat met een score van 0 – 100 beoordeeld op basis van 19.851 gebruikersrecensies. Onze vergelijking van IPL apparaten bestaat uit 7 modellen.

BIJGEWERKT:
02. november 2022

We verdienen een commissie op bepaalde partnerovereenkomsten, wanneer er via ons een aankoop wordt gemaakt. Dit is hoe wij werken.

Merk caret
filterFilter
Positie
Naam
Beoordeling
Prijs
 1. De beste IPL-Haarentferner
  1
  Philips Lumea BRI945/00
  Cijfer
  90/100
  Goed
  Deal Alert
  Bol.com 3 € 239
  Deal Alert
  Coolblue.nl € 399
  IPL apparaat
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 372 reviews
 2. 2
  Braun Silk Expert Pro 5 PL5140
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Deal Alert
  Bol.com 3 € 279
  Deal Alert
  Amazon.nl € 284
  IPL apparaat
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 8429 reviews
 3. 3
  Philips Lumea Prestige BRI947/00
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Deal Alert
  Coolblue.nl € 290
  Deal Alert
  Deal Alert
  Deal Alert
  Deal Alert
  Deal Alert
  Deal Alert
  IPL apparaat
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 2030 reviews
 4. 4
  Philips Lumea Advanced BRI924/00
  Cijfer
  88/100
  Goed
  Bol.com 3 € 224
  Coolblue.nl € 334
  IPL apparaat
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 1277 reviews
 5. 5
  Philips Lumea Prestige BRI948/00
  Cijfer
  86/100
  Goed
  Amazon.nl € 387
  IPL apparaat
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 351 reviews
 6. 6
  Philips Lumea Advanced BRI923/00
  Cijfer
  84/100
  Bevredigend
  Coolblue.nl € 343
  IPL apparaat
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,2) 732 reviews
 7. 7
  Beurer IPL 10000+ SalonPro System
  Cijfer
  80/100
  Bevredigend
  Bol.com 3 € 275
  Amazon.nl € 275
  IPL apparaat
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,0) 1088 reviews
 8. Braun Silk Expert Pro 5 PL5137
  Niet meer leverbaar
  IPL apparaat
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 5572 reviews

De koopgids voor IPL apparaten

Het Intense Pulse Light (IPL) apparaat is een intelligente innovatie die zachte lichtpulsen gebruikt om veilig de haargroei te verminderen. Bij consequent gebruik vermindert het apparaat de groei van lichaamshaar totdat er geen of weinig haargroei meer over is. In het geval dat er geen permanente haargroei wordt bereikt, dan zal nieuw lichaamshaar vrijwel onherkenbaar zijn. Het licht verwarmt namelijk de melanine en haarzakjes waardoor het lichaamshaar opstijgt en het groeiproces wordt verstoord of vernietigt.

IPL apparaten hebben verschillende voor- en nadelige functies, maar alleen het doel om ongewenst huidhaar te verwijderen. Vanwege de talloze IPL apparaten op de markt, kan het kiezen van het juiste model best verwarrend zijn. Belangrijke aandachtspunten om te overwegen staan hieronder vermeld, om te bepalen welk apparaat het best bij je huidskleur en sensitiviteit past.

Kosten

Ieder IPL apparaat is effectief, ongeacht het een duur of goedkoop model is. Alle modellen bezitten namelijk de standaard functies. Hoogstaande modellen bezitten alleen meer geavanceerde functies. Toch zullen ze beter presteren, maar staan daarentegen ook hoger geprijsd. Mocht je een beperkt budget bezitten? Dan is het beter dat je voor jezelf een limiet instelt. Je zult dan ook namelijk een reeks producten moeten bekijken die op je behoeften zijn afgestemd en in je budget past.

De volgende grafiek toont de prijsverdeling aan bij IPL apparaten.

november 26, 2022

Functies

 • Huidkleursensor – De meeste IPL apparaten zijn uitgerust met sensortechnologie. Ze identificeren precies de huidskleur en past hierop de intensiteit aan. Het apparaat biedt maximale flexibiliteit aan om de veiligste instellingen te gebruiken met minimale of zelfs geen sensitiviteit. Daarnaast werkt het apparaat het best op personen met een gemiddeld getinte huid en zwart hoofdhaar. Dit heeft te maken met het contrast dat het apparaat makkelijk herkent.
 • Intensiteit niveaus – De effectiviteit van de behandeling heeft vooral te maken met het vermogen van het apparaat. De lichtintensiteit van de machine verschilt per model en fabrikant. De gemiddelde niveaus liggen tussen 3 en 10, hiermee kun je de juiste setting instellen en met name op gevoelige plekken van de huid. Bovendien zal een hogere instelling ook een sneller resultaat leveren. In tegenstelling zal een lagere instelling minder effectief zijn en meer tijd in beslag nemen.
 • Snelheid – De knippersnelheid komt overheen met de voortgang van de behandeling.
 • Behandelingsmethoden – De meerderheid van IPL apparaten worden standaard met twee (2) instellingen geleverd. De Glide instelling werkt het best op grote oppervlakken en de Stamp instelling behandelt perfect kleinere plekken als het apparaat direct over een specifieke plek op de huid wordt gebruikt. Sommige modellen hebben ook een “teder” instelling dat comfort en zorg levert.
 • Behandel hulpstukken – Verschillende modellen bezitten diverse hulpstukken die speciaal voor een lichaamsdeel bestemd zijn. Zo zijn er hulpstukken voor het gezicht en lichaam aanwezig. Maar ook voor een bikinilijn, onderarm etc. Daarnaast zijn ze verwisselbaar. Bekijk welk gedeelte van je lichaam je wilt bewerken en kies daarop het juiste model plus hulpstukken uit.

Smart Functie

Diverse modellen kunnen met een app en Bluetooth verbinding worden bediend. Deze functie verhoogt de prestatiekwaliteit van het IPL apparaat. Het is handig met een lichtpuls in het apparaat verwerkt. Via de sensoren en verzamelde details kan het apparaat een betrouwbaar behandelschema opstellen.

Met snoer of koordloos

Beide opties zijn effectief, maar ze verschillen alleen op het gebied van gebruikersgemak. Een apparaat met snoer levert een constante werking, maar is daarentegen wel minder mobiel. Een koordloos model geeft je veel vrijheid en is mobiel, maar werkt op een oplaadbare batterij.

Notities

* De voortgang van de behandeling is afhankelijk van de haargroei en dikte van het huidhaar. Bovendien zullen de instructies en schema’s van een behandeling strikt moeten worden gevolgd.

* Ben voorzichtig en doe wat onderzoek, want het product is niet effectief of bestemd voor personen met bepaalde condities. Bepaalde contra- indicaties zijn:

 • Zwangere vrouwen
 • Tattoos of permanente make-up
 • Personen met huid of haar en hoofdhuid problemen
 • Personen met een extra donkere huid hebben meer melanine componenten die de lichtenergie van het apparaat zou opnemen. In plaats van het huidhaar te herkennen, brengt het apparaat nu schade toe.

Vergelijking

caret-up caret-down Productinformatie
Philips Lumea BRI945/00 Braun Silk Expert Pro 5 PL5140
Philips Lumea Prestige BRI947/00
Naam Philips Lumea BRI945/00 Braun Silk Expert Pro 5 PL5140 Philips Lumea Prestige BRI947/00
Cijfer
90
88
88
Positie Nr. 1 van 7 Nr. 2 van 7 Nr. 3 van 7
Reviews
★★★★★
★★★★★
(4.5)
372 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
8429 reviews
★★★★★
★★★★★
(4.4)
2030 reviews
Prijs € 239 € 279 € 290
caret-up caret-down Type
Type IPL apparaat IPL apparaat IPL apparaat
Methode lichtontharing IPL IPL IPL
de-DE nl-NL
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Maker

Hallo, mijn naam is Klaus Bachmann en ik ben de oprichter van Reoverview.nl. Ik werk al vele jaren met huishoudelijke apparaten. Ik probeer objectieve vergelijkingen te maken gebaseerd op gebruiker-, expert-recensies en testresultaten. Ik hoop dat je de website leuk vindt. Met vriendelijke groet, Klaus.

© 2021 Reoverview.nl

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.